10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• Tatyla
    az a baj az ssd még mindig borsos áron van ,de ha nyerek a lottón befektetek én is :D
  • seaedge
    Ha fejleszteni akarsz a gepen, akkor erdemes az SSD fele mozdulni. A 0.1ms-es veletlen eleres igen hasznos, amikor apro dolgokat kell olvasgatni a hattertarrol.
  • Jakuza001
    Nem azt ,mondom, hogy nem lehetseges az , hogy pl a keves ram okozza a HDD lagot, mert konnyen elofordulhat hogy amikor hozzanyul a vinyon a swapfilehez az okozza, de nalam peldaul 8 GB RAMal is elofordulnak erdekes HDD lagtuskek egy lenyegesen jobb gepen.

Kinlodok vele regota de egyszeruen nem tudok megszabadulni tole.
    HDTunePro is erdekes grafikont general, a teszteles kozben, nyilvanvaloan latszodik, hogy valami nem franko, mert mig peldaul ProHardveres teszteknel egyes HDD tipusoknal egy lefele iranyba tarto keves elterest mutato vonal latszik, addig nalam peldaul valami oknal fogva, lathato tuskek vannak.
    Teszteld le te is, es hasonlitsd ossze.
    Ha neked nincs ilyen a tesz kozben akkor konnyen lehet a keves RAM, de ha a grafikon szokatlan valtozasokat mutat akkor konnyen lehet mas a hiba.

Itt van a HDD teszt kepem, ami egy vicc.

HDtune kep

Itt edig egy Prohardveres, tisztan latszodik a kulonbseg.

• RexpecT
    Megnézegetem majd köszi a tippet.Akkor lehet, hogy lotro miatt felesleges gépet fejleszteni?
  • Jakuza001
    Mindjart gondoltam, mivel nalam is valamiert vannak ugynevezett HDD lagra utalo jelek az 500as samunal. :D
    Valamivel lejjebb szoritottam, az indexeles kikapcsolasaval, fix lapozofile kulon particiora tetelevel, az MMO virusirto kivetele koze tetelevel (ha van a dokumentumok vagy az user konyvtarban a C: meghajton valami azokat is).

Esetleg ugyanazt az utat vegigjarni, mint ami ahhoz szukseges, ha SSD-t tesz be az ember.

http://www.mydellmini.com/forum/windows-7/2441-windows-7-ultimate-solid-state-drive-speed-tweaks.html

Persze ebbol a HDD-nek nem kell minden, de peldaul a prefetch szolgaltatas ugyanugy okozhat ilyen hibat.
    Esetleg vegignezni nincs e olyan kesleltetett szolgaltatas a hayyerben ami okozhatja, mint peldaul idore indulo virusirto stb.
  • RexpecT
    Használtam a lotros defrag progit a betöltésen meg is látszik mert eszméletlen gyors lett de ezeket a mikrolagokat nem küszöbölte ki.
  • lolSL
    defrag
  • RexpecT
    Igen
  • Kheled
    leendő játékosokat nem a f2p érdekli hanem az új terület,az apró kaszt változások.stb én pl ezt a lotro storet kinem állhatom.mert olyan dolgok elérhetőek amiket ugye mi anno tisztességel,még ha nehezen is de megszereztük.meg olyan dolgok vannak a store-ba amik nagyon feltudnak bosszantani ottvan pl a lvl5.től elérhető ló.ami 1 napig aktív.normáls sebességű.ha lejár veszel másikat. akkor pont ma néztem hogy lvl10től minden kasztnak elérhetőek a portok minden városba szinte.mint a hunternek. ez olyan mintha a hunter 20 szinten keresztül nemkapott volna semmit.mert amit a hunter tudott(portolni) azt most már mindenki megteheti. szóval..én se ezt a részét várom.hanem Enedwaithot és a book szálat. báár kinek mi jó azt ,majd eldönti mindenki.lényeg hogy ha ez nekik nagy bevételt hozott.akkor reménykedünk hogy vmilyen szinten mi mint régebbi játékosok.fognak olyat kapni.amit megérdemlünk.én ennek a hírnek hogy gyakrabban lesznek updatek már is örülök. végre olyan lesz mint rég az első 1-2 évbe..persze a f2p-es különbséggel.de reméljük azért majd mindenkinek idővel jó lesz.csak most egyszerűen furcsa a változás.
  • Jakuza001
    Windows 7 ? :D
  • RexpecT
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: az alábbi konfiggal játszok dx9-ben 1440×900-ban magas és ultramagas beállítások mellett:Gigabyte GA-MA78LM-S2 ▐ AMD Athlon II X2 245 ▐ ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro ▐ SAPPHIRE HD4770 512 MB ▐ GEIL ULTRA DDR2 800 Mhz 2×1 GB KIT CL4

Így stabil 70-80 fpsem van átlagban viszont van egy idegesítő dolog, mégpedig az, hogy néha az fps-em leugrik 10 körülire egy fél másodpercre, ilyenkor hallani,hogy darál a winyó is.
    Namármost gondolkozok proci meg lap illetve 4GB DDR3 cserében.Viszont olvastam külföldi fórumokat és sokan az SSD-t ajánlották más valakinek.
    Tapasztalat?
    Köszi előre is :)
  • Nephin
    Igazad van, én is pont ezt nem értem, vitáztam is róla sokat, de nem tudtak meggyőzni, hogy ez nekik miért jó. :)
  • DonnieBrasco
    Ezt is leírtam. Aki egy fillért sem akar költeni, de kíváncsi, szereti a LotR-t, az megnézi majd. Ezt várja mindenki, és nem a cash shopot.
    Az is elképzelhető, hogy valaki tényleg ingyen fogja nyomni, és traitekkel szerzi meg a pontokat amiből meg tudja venni a quest packeket, stb, és sokáig egyetlen fillért se költ - a 9dragonst is sokan nyomják, márpedig annál gindolósabb játék szerintem nincs a világon. Ha egy olyan ember, aki ott képes magát magas szintekre feltápolni, beszabadul a Lotro-ban, annak röhej lesz az összes traitet megcsinálnia. Akkor meglesz neki a pont a kieghez, stb.

Meg olyan is lesz, aki nem számolgat, nem adja össze, hogy apránként piciként megvéve mindent rosszabbul jár, mintha előfizetne, hanem azzal áltatja magát, hogy ez csak kevés költség. Nagyon nagy ám a vonzás hatalma, ha már benne vagy a sztoriban, és az orrod előtt a következő quest pack, ami csak pár száz ft, akkor miért ne? Meg jó lenne egy ló is.. tiszta pszichológia az egész, nyugi bele :)

Meg lesz persze olyan, aki számol is, és előfizet :) Meg olyan is, akinek bejön, de nem eléggé, meg olyan is, akinek nem jön be.
    Sokfélék vagyunk, de a pszichológia a kiadónak dolgozik :)

DB
  • MrStokes
    Ezt csak azok latjak, akik explicit csatlakoznak hozza, es ugyan miert akarna egy kulfoldi csatlakozni hozza, ha jo esellyel meg csak tudamasa sincs annak letezeserol.
  • Kazagor
    Az üzleti megoldás zseniális. Ez már kiderüld a DDO-nál, ahol szintén hatalmas profitot könyvelt el a Turbine. Ezt szerintem mindenki érti, és megérti, hogy a cégnek igy a legjobb.
    Én a játékosokat, és leendő játékosokat nem értem, hogy ez a modell számukra miért jó és miért várják annyira annak bevezetését.
    Ha meg ki szeretném próbálni a játékot, arra eddig is ott volt a 2 hetes próba. Az alatt mindenki el tudja/tudta dönteni, hogy tovább akar-e játszani vele, vagy sem.
    Vagy tényleg lesznek olyanok, akik hosszú távon ingyen fognak játszani?
    Majd ölik ezrével a macikat meg farkasokat hogy szintet tudjanak lépni, mert nem tudják kifizetni az 500 pontokat a quest packokért amikkel tized annyi idő alatt léphetnének szintet?

Na én ezt a fajta hozzáállást, elképzelést nem tudom megérteni, nem a Turbine üzleti politikáját.
  • DonnieBrasco
    Az F2P egy sima becsalogató dolog. Aki csak kipróbálni akarja, annak jó. Aki csak néha szeretne vele játszogatni, annak is.
    Aki meg beleszeret, és kiszámolja, hogy mi érné meg jobban, úgyis előfizet. Ha meg nem, az az ő baja :)

Az tuti, hogy százezrek próbálták és próbálják ki csak a zengzetes F2P miatt, és biztos hogy elég jelentős részük bent is "ragad". Már megérte.
    Nemcsak ügyes, de jövedelmező modell is ez.
    Nem is értem, egyesek hogy nem értik :)

DB
  • Kazagor
    Én nem értem, miért van mindenki annyira beizgulva az F2P-re. Ez csak egy porhintés, parasztvakitás. Ha nem vagy havi előfizető, akkor költheted ezrével a TP-ket, hogy megvedd a quest pack-okat, a zsákhelyeket, a rengeteg korlátozást fel tudd oldani és még sorolhatnám órákig. Ezek megléte nélkül a kezdő zónákat elhagyva használhatatlan a játék.
    Hiába nincs havi dija az F2P-nek, de annyira leredukálták a lehetőségeidet, hogy vagy éjjel-nappal zombiként farmolod a deedeket kemény 5 pontokért, vagy megveszed a TP-t forintért (euróért).

Ilyen sok az a havi 1800-1900 Ft az előfizetésért?
    Le kell mondani havonta 3 doboz cigiről? Egy moziról a barátnőddel? Pár doboz sörről? Mitől olyan sok ez az összeg, hogy sokan úgy várják a játék ingyenességét mint a messiást?

Felfoghatatlan számomra.
    Nem viccből nőtt a Turbine bevétele négyszeresére amióta bevezették amerikában az F2P-t. Hát én inkább fizetem a havidíjat, igy a VIP tagsággal szinte mindent megkapok a játékban. Azt a pár apróságot, amit a VIP tagságon felül még érdemes megvenni TP-ért, azt meg megtehetem a havonta ingyen hozzámvágott 500 pontból.
  • DonnieBrasco
    Külföldön élek, nekem ne mondd... lehet, pont ezért is fontosabb nekem még a látszat is, hogy mások felé mit mutatunk ki.
    A csatorna nevét pedig a GM-ek, modok tuti látják, pl. ilyenre gondoltam.
    Amúgy valóban nem akkor nagy ügy, ennyi kommentet nem is érdemelt volna :)
    Egyébként pedig aktívan játszom én is, bár most kijött pár jó offline cucc is (Fallout New Vegas, Civ5), úgyhogy megoszlik a figyelmem :)

DB
  • Fequs
    Okés, de mi a fenét keresne egy külföldi a magyar nyelvű chaten?
    De ha mégis hidd el van egyéb dolog amitől a külföldiek szemében mi magyarok hírhedtek vagyunk. :D
  • DonnieBrasco
    Ne érts félre, én sem a magyar játékosok miatt említem, de a külföldiek számára elég furán hangozhat. Inkább erre gondoltam. Nem biztos, hogy szerencsés, és ez független a mögötte levő, jó eséllyel ártatlan szándéktól is.

DB
  • Fequs
    Szerintem meg az nem szerencsés, hogy egy egyszerű, szándékos félreírásból olyan műproblémát kreálunk ami nem is létezik. Hidd el aki a lotro-val játszik annak eszébe sem jut az az összefüggés amit te írtál.
    No offense.
  • DonnieBrasco
    Pedig sok szempontból sem szerencsés, mivel az "aryan" az ugye árját jelenti, mégpedig a hitleri értelmezésben :((

DB
  • foxxi
    Nem szavaztam! xD Bár, biztos nyomós okuk volt igy elnevezni :)
  • DonnieBrasco
    Hát, nem lehet minden ötlet jó ötlet :) még akkor se, ha megszavazzák...

DB
  • foxxi
    Elviekben direkt lett ez a neve a csatornának ( régen volt hungarian ).
  • DonnieBrasco
    Hát ez bizony rendkívül szomorú.
    Remélem előbb-utóbb valakibe szorul egy kis méltóság, és elkezdi helyesen írva terjeszteni :)

DB
  • foxxi
    komcsi
  • lolSL
    pont most kéne vmi tömeget megfogniuk erre kitesznek egy kis ratyi frodo képet háttérnek
  • Tusy
    - jövő héten jár le a trial + 30 napos előfizetés, kiváncsi vagyok mikor tudok majd f2p-vel játszani
  • Tatyla
    na én azt hiszem ezen a tesztszerveren semmit nem csinálok,megvárom a nyitást és folytatom a guardianom...
  • DonnieBrasco
    Ja közben látom, te már leírtad részletesen.. nem baj, legalább többször írjuk, fog ez a kérdés még párszor elhangzani amint elterjed itthon is a jó hír....

DB
  • DonnieBrasco
    Nem hülyeség, csak 2 info keveredik.
    Az 500 pontot megkapod majd az élőben, amit nem lehet majd átvinni, azok az F2P bétában, játékban szerzett pontok lesznek (traitekkel stb.).

DB
  • DonnieBrasco
    Ez most komoly, hogy "hungaryan", így, Y-nal?
    Mert az bizony igen égő lenne :(

DB
  • DonnieBrasco

Itt lehet regisztrálni az európai F2P bétára.

DB
  • Kheled
    magyarul én azt csinálom hogy a meglévő accommal regisztráltam..és várom mig kiadják élesbe:) .mert végülis a pontokat már megkaptam.megnézni meg nemnézem meg előre.anno US beta-ba már megtettem ezeket. szóóval várom a megjelenést:)
  • foxxi
    beton
  • Fequs
    Hétfőn indul az európai f2p bétája. Konkrétan egz szerver stress test-el. Amint ennek vége lesz és meghegesztik a szerverparkjukat, indulhat élesben is a f2p. Ez várhatóan a jövő hét közepe-vége lesz ha optimista vagyok, és november eleje ha inkább pesszimista vagyok.
    A stress testhez külön klienst kell letölteni, egy külön szerveren fog zajlani a dolog és utána ezt a klienst törölnöd is kell, mert ezzel nem fogsz tudni élesben játszani. A preview event szerverre nem tudsz létező karaktert átvinni, újat kell csinálnod de fel tudod gearelni percek alatt level 65-ösre. A kapott 500 tp accounthoz kötött, így ha abból nem költesz el semmit akkor az éles játékban ezt felhasználhatod, azonban az ezen a szerveren szerzett tp pontokat nem tudod átvinni éles játékba.
    Naaaa ezek a lényegesebb dolgok az eseményről. Kérdés van? Nincs? Helyes, menjen mindenki dolgozni/játszani. :)
  • MC Hapci
    Tök 8 szerintem az alap turbine pontokat sem lehet átadni másik account-nak... US kliensen nézegettem nem láttam olyan opciót :D Vagy vak vagyok.....
  • Herkulles
    ,, A kapott bónusz 500 pont nem adható át, tehát a regisztrációkor megadott e-mail címhez tartozó accounthoz fog kötődni!
    A teszt event alatt szerzett turbine pontokat nem lehet megtartani, és tovább vinni az éles játékba!"

http://www.lotro-hungary.hu/lotro-f2p-preview-event
  • Tatyla
    de most a hétfői indulás az biztos?