10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• Szaruman
    Akkor elcsesztek valamit a guard/champok, én ilyet sosem láttam:)
  • [Jakuza]
    Nekem meg az volt a bajom, hogy mint Hunter allandoan ramaggroztak.
    Meg ha 6-10szintel nagyobb Guardian vagy Champion utotte a mobot akkor is mert, annyival tobb volt a sebzesem. Ha elkezdtek utni es vartam 10 mpt akkor is a nyakamba kaptam.
  • Lorienel
    Rádobjátok a tankra az agrót, aztán 20mob fogja ütni szegyényt. A világ összes healere nemfogja életben tartani
  • Szaruman
    Angmarban találsz, 26.1 dps, csináld meg a book6-7et. Nekem is az van 50esen, annál jobbat csak a GM weapcrafterek csinálnak, azokból meg nincs sok.
  • azirafael
    Na igen az új patch erre ad majd nekünk némi gyógyírt mert át tudjuk majd rakni másra a treat-ünket... így gyepálhatjuk majd a mobokat, skill bekapcs és minden aggro a tankon :)

Keresek lvl 42-ön használható 2 kezes fegyvert (pallost vagy kétkezes csatabárdot) ami 25+ DPS körüli és min 24 might-ot ad. PM ingame Bemapo!
  • Szaruman
    Hosszú távon a champion is jó dps-t oszt. Legalábbis mindig rajtam van az aggró, akár 2-3 szinttel magasabb guardianról is lehúzom. Ez főleg 50nél probléma, ahol már nem magasabb a guard, és simán lehúzom róla az aggrót.

Raidekben sztem a champ lesz a király, a sok trash mobot kb olyan gyorsan üti le, mint a hunter 1-et (más szavakkal: mind1, h 1 vagy 8-10 mob van rajtam ,aoe mindet szedi).
  • Lyan Kyj
    LM-hez.
    Sztem már maga a powerleech is elég durván hozza a hátrányait (nem beszélve arról, hogy valami iszonyatosan durva audio-vizuális orgiát sikerült kihozni az effektből), ez főleg boss fightoknál mutatkozik meg, ahol azért egy szép aoe támadása lazán a csapat végét jelenetheti.

Magasabb szinteken már nem is nagyon érdemes komolyabb ütközetekbe indulni burglar vagy lm nélkül.

Hunter: Nemhiába van neki annyi threat-módosító skillje, állandóan résen kell lenni, és szépen nyomkodni őket, nehogy overdps legyen. Egyetértek Jakuza hsz-ével, az irdatlan dps + sok hasznos misc skill (Guide, Desperate, stbstb) igen keményre csinálta, de a másik oldalon viszont ott van, h ha rászállnak, vége.

Én eddig úgy vettem észre, hogy MINDEN kaszt nagyon hasznos pveben, mindegyik más-más miatt nélkülözhetetlen csapatból.
    Én spec ezért is szeretem a játékot, itt mindegy, h milyen kasztú vagy, annyira nem kell válogatni, h "na most kit vigyünk".
    Chmp, Grd, Hunt, Brlgr, LM, Minst. - mindegyikből egyet.

• [Jakuza]
    Az lehet hogy hamar behal a hunter, de magasan a legjobb DPS-t lehet kihozni vele a tobbi osztalynal. Eppen ezert nem neki kell felvennie az aggrot.
  • ronhaven
    listadra reagaltam, ami hulyeseg, sokan hasonlitanak ossze ilyen alapokon kasztokat, hibasan
  • DonnieBrasco
    Guardian, de főleg Hunter és Champion sem nélkülözhetetlenek....

""egy ügyes Lore Master játékos értékes tagja lehet egy csapatnak (ez bármelyik karakterre igaz) de meg kell vele tanulni játszani. Mindenesetre én úgy érzem aLore Master akkor jó ha valamelyik fenti karakternek be kell segíteni a csapatban de sajnos egyiket sem tudja teljesen helyettesíteni"

Mert nem is ez a feladata!!! Gyorsítja, egyszerűsíti, könnyíti a raidet. Magas szinten pl. a cracked earth is elég nagyot üt, és ez ugye AOE... de a nagyot ütő távolsági spellek néha stunolnak, ami sokszor megmenthet egy egész csatát... de sorolhatnám oldalakon át, hol vált már/válhat nélkülözhetetlenné egy LM egy partyban :)

1 példa: tegnap GB-ben a kulcs jobb felének megszerzésekor a csata legvégén csak a minstrel maradt állva (Guardian, champion, hunter már behaltak), és az utolsó 500 hp-t én szedtem le a bossról végül - mert power leechel előtte tudtam beszedni pár száz powert. Ha ez a skillem nincs - wipe lett volna...

DB
  • Lorienel
    Beszaladhat ha nincs aoe, mert elvileg a tank tartja magán a mobokat, így nyugodtan csapkodhat (én is szoktam ).Ha a mob aoe-zik, akkor viszont tényleg nem ajánlatos.
    Hidd el az az 500+ power nekem nagyon sokat számít. Fejből nem tudom mennyi powerbe kerül egy nagy healem, de kb 60-80között lehet. Ebből minimum 6 nagy heal kijön, ami azért nem kevés, és nyerhetek vele annyi időt, hogy benyelek egy potit, vagy kapok még 1 power transfert, vagy jön egy fellowship manőver.
  • azirafael
    olvasd el még egyszer amit írtam kisbarátom vagy tanulj szöveg értést...

idézet Azirafael postjábol:

"egy ügyes Lore Master játékos értékes tagja lehet egy csapatnak (ez bármelyik karakterre igaz) de meg kell vele tanulni játszani. Mindenesetre én úgy érzem aLore Master akkor jó ha valamelyik fenti karakternek be kell segíteni a csapatban de sajnos egyiket sem tudja teljesen helyettesíteni."

"De ahogyan lent is írtam hasznos egy jól kezelt LM, de nem nélkülözhetetlen a csapatból, mint egy Minstrel, Guardian, Hunter, Champion."
  • DonnieBrasco
    Ott a pont. LM nem becserélhető egyik egyéb classra sem, de éppen ezért egészen máshogy segít (és sokat) bármilyen partyn.
    Szólóban pedig 1000%-ban biztos vagyok benne, hogy bármelyik classal szemben simán kiáll - 3 darab sötétkék vagy 2 azonos, vagy 1-el nagyobb szintű mobot gond nélkül, bármikor lever egyszerre (már aki tud vele játszani :)

DB
  • ronhaven
    magyarul azt mondod, hogy annyit kene sebeznie mint a hunter, annyit gyogyitania mint a minstrel, minden mobot kene tudnia altatni(amit a burglar se tud), captain szintu buffokat kene kapnia, es erositeni/okositani? kene a medven(amit meg igenis passzivra kell rakni es onnantol kezdve a gazdi felelossege).. varj light armorja van egyedulikent a jatekban, tankolni se tud, akkor mar kapjon heavy armort meg pajzsot is, mert a guardian jobban tankol mint ö.. es akkor majd jo kaszt lenne.

karaktereket nem szabad igy osszehasonlitani, ilyen listat minden kasztrol tudnal irni, mivel a kasztok nem egymassal versengenek hanem kiegeszitik egymast, azt kell nezni milyen feladatra van szanva, es azt milyen jol tudja elvegezni
  • DonnieBrasco
    "Szerintem egy olyan karinak amelyik csak light armort tud viselni nem szerencsés ha beszalad a mobok közé és a botjával kezd hadonászni mert vagy pillanatok alatt meghal, vagy a minstrel manáját eszi meg"

Nyilván csak akkor érdemes odamenni, ha ki tudom használni a staff strike skillt - mivel ez az egyetlen közeli DPS ami tényleg erős, és stunol is. Instanceban nagyon szépen le lehet szedegetni az idézett mobokat, főleg a macival karöltve...

". A medvével az a baj, ha passzív módban figyel hátul, akkor minek megidézni?"

Látszik, hogy nem ismered a peteket...

Lehet passzív és agresszív módban, de ettől FÜGGETLEN, hogy kit támad meg - ugyanis lehet "védő" üzemmódban (csak azt üti az LM-et támadja), illetve úgy is lehet használni, hogy _kizárólag_ azt üti, akit én is ütök. Tökéletesen lehet irányítani (lehet vele bárkit támadtatni, ill. akármikor visszahívni), csak érteni kell (kéne) hozzá.

A burglar lehet, hogy bárkit tud stunnolni, az enyém most 17-es, de ő még csak értelmes mobokat tud (riddle skill). Lehet, hogy magasabb szintem mást is tud, de ott meg már az LM is ütős (36-os szinten herb lore skill ugyebár?).

A disease levétel pedig igenis baromi fontos, ha másért nem akkor azért hogy ne kelljen feleslegesen 2-3 perceket bénázni egy helyben az instance közepén, amíg lejár a debuff - ugyanis ez alatt a buffok is ketyegnek, amik közül némelyik nem lőhető el mégegyszer (például battle lore vagy warding lore tekercsek).

A hunter és a champion simán kihagyható a csapatból ugyanúgy, könnyebb questeknél a guardian is, egyedül a minstrel aki mindig kötelező.
    Egy jól játszott LM megfelezi az instance-ban töltendő minimum szükséges időt, csak a buffokkal és debuff leszedésekkel.

DB

• azirafael
    Egyébként meg a jó csapat játék és ventri vagy TS használata kb 300%-ot dob a csapat eredményességén annak összetételétől függetlenül. Ismét nagyon jó példa volt erre tegnap esti két party amiben részt vettem.

Captain of the black tide (35 kveszt): lvl 34-41 party GUARDIAN ÉS MINSTRELL NÉLKÜL. Mindenki fent volt TS-en bementünk Zaukil sátrába és jó csapat játékkal kb 15 perc alatt kitakarítottuk a Bossal együtt úgy hogy csak én haltam meg egyszer de a Captian fel is támasztott még csata közben.

B4C8 (41 kveszt): lvl 39-45 full party random emberkékkel lvl 45 minstrellel. Mindenki össze vissza csapkod, a csapat minden tagja meghal legalább egyszer, talán az egész instance alatt x1 sikerül bevinni egy normális feloship manővert, pedig mindíg beírjuk előtte chat-re mit kell nyomni. Faszok nem várják meg a regent hanem rohannak előre stb. Végül megcsináltuk, de a hajamat téptem már a végén.
  • azirafael
    A burgler MINDENT tud altatni/stunolni... én úgy tudtam az LM élőholtkat nem tud. Szerintem egy olyan karinak amelyik csak light armort tud viselni nem szerencsés ha beszalad a mobok közé és a botjával kezd hadonászni mert vagy pillanatok alatt meghal, vagy a minstrel manáját eszi meg. A medvével az a baj, ha passzív módban figyel hátul, akkor minek megidézni?

A mana recharge tényleg hasznos tudna lenni ha érezhetően, jelntős mennyiséget töltene vissza (mondjuk 1 skill 500+ manát)
    Disease wound semlegesítés is csak akkor lenne jó haz egész csapatról leszedni,egyszrre mert általában ahol ilyet okozó mobok vannak egyszerűen nem éri meg egyesével leszedni a csapatról mert a következő egy szem mob megint bemérgezi az egész csapatot...

De ahogyan lent is írtam hasznos egy jól kezelt LM, de nem nélkülözhetetlen a csapatból, mint egy Minstrel, Guardian, Hunter, Champion.
  • Lorienel
    A Minstrel többet gyógyít mint a Lore Master? Ez igaz, de a Lore Master nem is healer. Viszont arra bőven elég az a heal, hogy megmentse a Minstrel életét egy-két rázósabb situációban. Hosszú fightok alatt, nagyon jól jön a power visszatöltő képessége is. Pl. tegnap megcsináltuk az összes Arena questet, és egy két fight simán wipal végződött volna, ha nem kapok powert a Lore Masterünktől.Ja és a Lore Master buffja neked lehet nem annyira hasznos, de más class éppen annak örül. Így ebből a megközelítésből, nagyon hasznos tud lenni. Szóval nézőpont kérdése, hogy kinek mi a jobb. Én partiszervezésnél nem szoktam válogatni a jelentkezők között. Ha pl. van 2 Minstrel a partiban, akkor a legtöbb Fellowship quest tank nélkül is simán lezavarható (van mikor 1healerrel is megy tank nélkül). De voltam már 5 championnal is partiban. Na ott volt aoe meg dps rendesen. A nagyon rázós questekhez Minstrel+Guardian kötelező, a többi nekem mindegy, mert minden class-nak van valami jó tulajdonsága, biztos, hogy hasznos tgja lesz a partinak (feltéve, hogy nem sík hülye).

És nem kukacoskodás, de a captain petje is hozott már nekünk meglepetés mobokat [#wink
  • Sáska
    Nem voltunk partiban, és kipróbáltuk vagy 5x, mindenhogyan:
    csapdát duel előtt rakom,csapdát duel közben rakom le, stealthben megy bele a csapdába, simán (nem stealthben) sétál bele, de sehogysem. mindig átsétált rajta, mintha ott sem lenne.
  • DonnieBrasco
    Van LM karid? :)

Pár érv a másik oldalról...

- 3 skill is stunol _bármilyen_ mobot pár mp.-re, ezzel sokszor elindít fellowship move-ot.
    - pár skill irgalmatlan nagyot sebez, staff strike (+stun esély), light of akármi, test of will.
    - a medvét lehet jól használni, passzív módban nem aggrozik, van taunt skillje és armor breach is, néha stunol szintén.
    - power leech (!!!) és power transfer
    - egy rakat debuff, hosszabb ideig sebző támadások
    - disease és wound semlegesítés (GB-ben nagyon jól jött, minstrel ilyet nem tud)
    Szerintem DPS-ben igen is nagyon jelentős, ha meg nem élőholtak vannak akkor a stun is döntő lehet akár.

Tényleg, a burglarek nem csak ember/ork/goblin stb, azaz értelmes lényeket tudnak stunnolni?

DB
  • azirafael
    Lore Master. Lehet meg fogok sérteni ezzel pár embert, de szerintem elég szarra sikerült. Én party leader-ként ha tehetem inkább skippelem a lore mastert több okból is:
    - Minstrel sokkal többet gyógyít.
    - Hunter sokkal többet sebez
    - Burgler bármelyik mobot be tudja altatni, míg a Lore Master az élőholtakat nem
    - Capitan sokkal jobb buffjai vannak.
    - Maci egy buta jószág, nem egyszer húzott a nyakunkba egy csinos kis szörny vonatot, és okozott party wipe-ot.

Persze nem vitatom, hogy egy ügyes Lore Master játékos értékes tagja lehet egy csapatnak (ez bármelyik karakterre igaz) de meg kell vele tanulni játszani. Mindenesetre én úgy érzem aLore Master akkor jó ha valamelyik fenti karakternek be kell segíteni a csapatban de sajnos egyiket sem tudja teljesen helyettesíteni. Nem hiába néz úgy ki minden csapat, hogy Guardian, Champion, Hunter, Minstrel +2 random (ami lehet bármelyik én mostanában a Burglert is a kötelező csapattagok közé sorolom mert a feloship manőverek NAGYON meg tudják könnyíteni az előre haladást)
  • azirafael
    Én egy lvl 42 champion boldog tulajdonosa vagyok, ezért írok pár szót róla. A champion szerintem egy nagyon jó kaszt. Eddig a fejlődés során a nem csapat kveszteket simán le tudtam szólózni, a velem egy szintűá vagy 1-3 szinttel magasabb mobokat simán leverem (bár ez szerintem felszerelés és trait kérdése is). A champion a legjobb AoE karakter, ha egyszerrre sok mobot húz be valaki, és van egy tank aki magán tartja azokat, akkor a champion pillanat alatt ledarálja őket (különösen hasznos a BOSS szörnyek esetén akik sok szecskát idéznek maguk mellé). Éppen ezért a Champion kötelező elemminden partynak. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy a játékban annyi champion van mint a szemét, szinte dunát lehet velük rekeszteni, szerintem minden játékosnak van egy champion altja... talán azért is mert pénzt farmolni egy champion explorer-el lehet a legjobban (minden alapanyagot ki tud bányászni, és a 5-6 szinttel alacsonyabb mobokot tömegével tudja írtani).
  • azirafael
    A csapdák nme működnek ha az allanfeleddel egy partyban vagy... ugyanígy nem tud rejtőzködni a burgler veled szemben.

• Lorienel
    Az inkább csak egy kis duel volt. PvP területen valószínűleg működne.
  • Sáska
    Én lvl16-on hunterként pvp-ztem egy ugyanakkora szintű burglar-rel, és a legnagyobb meglepetés az volt, hogy immun a csapdára. nem tudom, hogy ez bug-e, avagy a csapda csak pve-re jó, vagy pont csak a burglar immun rá, de többször is kipróbáltuk, hogy simán belesétált, és nem történik semmi. Szerintem ez nagyon nagy hiba, hiszen a csapda alap lenne a hunternél.
  • maniac001
    Ja igen... Mintha valaki azt mondta volna, hogy a lore master és a champion pvp-ben nem annyira jók. A hunter viszont jó. Aki ráér, erről a 3 kasztól írhatna pár sort, hogy pvp-ben és pve-ben mi a szerepük, mennyire erősek ebben-abban...
    Előre is köszönöm.
  • maniac001
    Pár karit kipróbáltam. Azt hittem, hunter leszek. De a lore master és a champion jobban bejön. Gondolom instába mindkettő fontos.
  • Lyan Kyj
    a Master/Mistress of Apprentices nevű tagnál tudsz hivatást választani, mindegyik 3 szakmát ölel fel. De úgyis elmondja az npc is.
  • Sáska
    az explorer az egy hivatás, mely tartalmazza a forester, prospector, ill. tailor szakmákat, ha jól tudom.
    Az utóbbiaknak van trainere.
  • maniac001
    Az explorer az egy önálló szakma? vagy 2 másik együtt? mert nem láttam ilyen trainert sehol eddig.
  • Lyan Kyj
    nem.
  • Sáska
    nem 40 havi?
  • Szaruman
    ~60k? Kicsit sok sztem:) 15 hónapnyi gamecard.
  • Lyan Kyj
    Codemasters Online are very excited to announce that both new and current subscribers to The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar now have the opportunity to purchase a lifetime subscription to the game for only £150 (inc VAT).
    Frab, itt az alkalom:)
  • Szaruman
    Ha újra működni fog a szerver. Beszart a vinyó, elméletileg 1-2 napon belül üzemelni fog.
  • azirafael
    Mikor lesz már normális magyar fórum?
  • Lorienel
    Szerintem bekapcsolni nem lehet, de ha minden parti tag ott van a közeledben, akkor nyomsz egy share quest-et, és egyből látod, hogy ki az akinek megvan/már teljesítette/vagy fe sem veheti még/esetleg épp most osztottad meg vele.
  • Sáska
    De az ugye nem látszik, hogy melyik quest van meg a többieknek is? Esetleg be lehet kapcsolni valahol, vagy egyáltalán nincs ilyen funkció (még)?
  • Kipu1

Tegnap láttam milyen a pvp a játékban. Van egy monsterem és időnként
    szaladgálok vele. Tegnap mikor belogoltam láttam hogy a szines zász-
    loval jelölt pontokat elfoglalták a jófiuk. Épp akkor szervezödöt a
    raid, rögtön be is léptem. Kb 20-an voltunk a csapatban és nekiálltunk
    visszafoglalni az erödöket. Rengetek NPC volt és sajnos csak néhány
    enemy player - gondolom elhuztak mikor látták hogy jövünk. Igy is
    15/1 lett a kill ratingem. Nagyon jó mert rögtön értékeli a pillanatnyi
    statuszodat. Kill és meghalás, ezek aránya, rating nekem csak 1006-ra
    ment fel, megölt legmagasabb rating -es player stb.
    Ha hasonlitani akarnám, kb olyan mint wowban Alterac W csak jóval
    nagyobb területen. Itt is meg kellett ölni egy nagyon kemény Bosst,
    valami captain-general volt akit percekig ütöttünk és utána lett miénk
    az eröd. Szoval fun.
  • azirafael
    Meg ezért kell felvenni minden küldit a városban aztán kimenni, meg csinálni és amikor visszamész a váropsba csak leadható küldik vannak :) Ez azért is tanácsos, mert általában egy adott területre egyszerre 2-3 vagy akár 4-5 küldi is szól. Így nem kell többször fordulni egy "dungeon" és a város között.

A másik, hogy ha csapatban vagy és olyan küldit csináltok ami neked nincs meg, kérd meg a társaidat, hogy osszák meg... így nem kell megkreseni a küldit adó NPC-t hanem közvetlenül a csapattársadtól kapod meg a küldtetést. Ez csak akkor működik, ha nem küldetések láncolatárol van szó (chain quests) mert akkor előszőr teljesítened kell az előküldetéséket ahhoz, hogy megkapd a későbbiket.