10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• Vucli
    Sziasztok, letudná valaki írni a tapasztalatait, akinek van magas szintű captainja? Mert nekem ez a kaszt lenne a legszimpibb, de ahogy olvasgattam az utolsó pár fórum oldalt, meg sem említettétek. Elvileg mivel sok a party buffja hasznosnak kéne lennie, de lehet mégsem az
  • Szaruman
    Eddig a hunterek 90%a xbowot használt. Akiket láttam ofc:)
  • janus84
    Your next payment for your subscription to LOTRO is due in 37 days on 15/07/07. Please specify how you would like to pay using the form below

You will be automatically billed each payment period and your game time credited.

Payment Method: PayPal

Payment Frequency:
    $12.76 (+ tax) every 1 month
    $35.72 (+ tax) every 3 months ($11.91 + tax per month)
    $66.33 (+ tax) every 6 months ($11.06 + tax per month)
    $122.45 (+ tax) every 12 months ($10.20 + tax per month)
    Nincs lifetime még mindig!
  • hippy
    Egy kicsit pontosítanám a hunter dolgokat.Jakuza kolléga elég nagy tévedésben van.A rain of arrows sem mindenható.Ahogy Lyan írta csak 5 mob-ot sebez,viszont csak a kijelölt célpont 10 láb-as körzetében.(A rain of thorns szintén ezt tudja.)Ha mindkét trait ki van fejlesztve hozzá,akkor egy igazi aggro-mágnes tud lenni a critical találatok miatt.Én éppen ezért már egyáltalán nem használom.Ha két-három mob egyszerre rám ugrik,az szinte biztos halál.A dps kérdés.A hunter-nél sem számít a fegyver dps-e,mert minden skill-ünk a fegyver sebzéséhez ad hozzá.Arról megy a vita,hogy íjat vagy számszeríjat érdemesebb-e használni.Én az utóbbi mellett voksolok.Páran azt mondják,hogy az íj behozza a sebzés hátrányt hosszabb harcokban,de én ezt nem próbálgattam.Ettenmoors-ban már sikerült magamra húzni egy Tyrant-et,de azt hiszem csak egy critical találat után fordult rám.Mondjuk bele is haltam elég gyorsan:)
  • DonnieBrasco
    Ez a memory leak bug, amiről mélyen hallgatnak a fejlesztők,és állítólag más játékaikban is van. Egész egyszerűen egy idő után "betelik" a swapfile, főleg olyan esetek után amikor egyszerre irdatlan mennyiségű adatot (textúra, nevek stb) kell betölteni a rendes memóriába - ilyen amikor bemész az AH-ba, craft hallba vagy a prancing ponyba. Nekem is általában ilyenkor hal le (lelassul iszonyúan és nem is gyorsul vissza.)
    Némi segítség, ha a neveket kikapcsolva nyomulsz ezeken a helyeken - nem oldja meg, de késlelteti a problémát!

DB
  • Lyan Kyj
    minden quest újra felvehető, ha elbuktad.
  • maniac001
    Köszi a tanácsokat, megfogadom. ma viszont egész délután egy elf hunterrel mentem, és hát nagyon tetszik. Tény, hogy ehhez a játékhoz több skill kell mint a wow-hoz, ezt 2 nap play után megállapítottam. Legalább is ezen a szinten biztosan.

Mi van akkor, ha van egy quest, a To avert a war például ahová csapatot ajánl. Én rányomok a Travel now gombra, bevisz egyedül és kinyírnak. Elbukom a questet, vagy elbukom de fel tudom az NPC-től venni újra ha kidobom. Nem mentem még be, csak kérdezem hogy mi a helyzet ha esetleg elbukom, vagy más fontos questet.
  • Lyan Kyj
    én mégis a törpöt ajánlom. Bétában indítottam egy ember champot, nagyon hamar elfogyott mindig az energiája. Persze emberrel is jó játszani, de azért kiábrándító volt számomra, h 2 csatározás után mindig regen.
    (később a manualban olvastam a lentebb is írtakat)
    Utána indítottam egy törpöt is, az sokkal tovább bírta.
    Ha nem jön be a törp, indíts ctp embert, azzal is nagyon jó móka, petje is van:)
  • Sáska
    Szerintem nem feltétlen ezek a legjobbak.
    Arra gondolok, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ha feláll egy elf meg egy human hunter egymással szemben, akkor az elf fog nyerni, mert ő a legjobb íjász.
    Igaz, nagyobb az agility-je, viszont kevesebb a HP-ja, az embernek nagyobb a might-ja ( nagyobb melee damage, ha esetleg elfogy a power, jobban blockol és parry-zik, valamint a physical damage mitigation-je is nagyobb. Igaz, a humannak kevesebb a max power-je, de combatban gyorsabban regenerálódik mind a morale, mind a power. az elfnél ezek is csökkentve vannak.
    Szóval megnéznék szívesen egy elf vs. man íjász duelt azonos feltételekkel (gear, lvl etcetc).
  • maniac001
    Akkor jó. nem tetszenek a törpök. ha nagy lenne a különbség, valszeg bajban lettem vona. De ha minimális akkor marad az ember.
  • MrStokes
    Hat sracok kosz a sok hasznos infot Champ dualwield VS 2H ugyben.
    Asszem viszem a torpot tovabb, bar 2 1H-val nagyon bena a torp, szegyen fejere. Bar ket fejszevel vagy buzogannyal meg elmegy valahogy :)
  • Szaruman
    Csinálhatsz embert is. A különbség minimális. Meg én amúgy is elfogult vagyok, mint törpe-fan:D
  • maniac001
    Fenébe. man championt akartam. A törp nem jön be.
  • Lyan Kyj
    igazából nem mindegy, a manualban van a táblázat, melyik fajnak milyen pozitív-negatív tulajdonságai vannak.

Dwarf:
    + might, vitality, common dmg reduction, morale regen incombat, power regen incombat
    - fate, agility

Elf:
    + Agility, Resistance to Disease, Res to Poison
    - fate, max morale, morale regen outcombat

Hobbit:
    + vitality, shadow dmg reduc, morale regen outcombat, res to fear
    - might

Man:
    + Might, Fate, morale when inspired
    - will

• Szaruman
    Champ törpe, hunter elf, ezek a legjobbak. A többi picit gyöngébb talán.
  • Szaruman
    "ez egy fejlesztői site ahol kipróbáljuk a dolgokat a publikálás előtt ebből adódóan sok menüpont nem működik ezzel is azt jelezve hogy a site még nincs kész :)"

Sztem elég egyértelmű...
  • Blob
    Valaki tud valamit erről:? http://lotro.extra.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=40
    Mert regeltem levél nem jött belépni nemtok adminok nem válaszolnak
  • maniac001
    Hát nem lettem okosabb hogy hunter vagy champion, de mindkettőt viszem. Gondolom az mindegy hogy melyik kaszt milyen fajból vak kreálva...
  • Blob
    miért van az hogy bemegyek az aukciós házba és úgy beszaggat a game hogy utána kikell lépjek az gész gamából, mert nem hagya abba?
  • Lyan Kyj
    gondolom ez nem nekem akart menni:)
  • azirafael
    Szerintem ha 30 mob van rátok aggrozva egy lvl 50 instában akkor már teljesen mindegy..

2x1h fegyver:
    - alacsony szinten tényleg sokkal jobb loot-ot lehet összeszedni kvesztekből mint kétkezest
    - rövid csatákban több sebzést osztasz le vele mert sokkal gyorsabban darálsz, gyorsabban tudod hasznáni a skill-jeidet
    - viszont éppen ezért egy elhúzódó harcban 90% eséllyel elfogy a manád

2H fegyver:
    - sokkal lassabban üt viszont lényegesen nagyobbat. Ellenőrizd le, hogyan változnak a skillek leírásai ha két egykezes, vagy egy db kétkezes fegyver van a kezedben. meg fogsz lepődni.
    - A kétkezes fegyver (és egyben a Champion kaszt) lényege a maximálisan hosszan fenntartható folymatos magas sebzés osztás. Két egykezes fegyverrel elégeted a manád míg kétkezes fegyverrel tudod legjobban a mana/sebzés arányodat legjobban megőrizni.Lényegében mind a két felállással ugyanannyit sebzel másodpercenként viszont ugyanazt a sebzést kevesebb manábol oldod meg kétkezes fegyverrel.

A kétkezes fegyverek hátránya a rövidebb csatáknál, illetve a nálad magasabb szintű ellenfeleknél jelentkezik, mert egy db MISS is sokkal nagyobb sebzést veszteséget okoz mintha 3x ütsz a két egykezes fegyvereddel més abból csak 1x MISS-elsz. Viszont ez a különbség egy hosszab harc során kiegyenlítődik a kétkezse fegyverek nagyobb sebzés/ütés képessége miatt.

Ami nagyon fontos egy championnak és egyébként a legmegtévesztőbb az egész játékban az a fegyverek DPS értéke. A CHAMPIONNAK NEM A DPS-T KELL FIGYELNIE HANEM A FEGYVER ALAP SEBZÉS MAXIMUMÁT. Mert a skillek sebzés bónusza ezekhez adódik hozzá.
  • Lyan Kyj
    a rain of arrows max 5 mobra hat 40 lábon belüli körzetben.
  • [Jakuza]
    1. akik=amig
    sry kis eliras.
  • [Jakuza]
    Mit nem ertesz ? Majdnem ugyanolyan a 2 skill sebzese. Viszont akik te csak azokat sebzed akik korulotted allnak en meg az osszes mobot ami latotavolsagon belul van.
    Tehat a Champion Blade Storm sebzese x 4-5 mob, mig a Rain of Arrow sebzese akar 30 mobra akiket latsz.
  • Lyan Kyj
    "mint amit a Blade Storm sebzett a Rain of Arrows-al."

ezt én sem értem:D
  • Szaruman
    Jakuza, az, h lvl 20-on mi történik, az nem... mérvadó. Magas szinten nekem nem ez a tapasztalat.
    "Amig a Champion a Blade Stormal sebzet 4-5 enemyt, addig volt hogy majd 30 szornyre lottem kicsivel kevesebbet, mint amit a Blade Storm sebzett a Rain of Arrows-al." Ezt fejtsd ki bővebben. Szal míg eltol egy champ egy blade stormot (kb 2 másodperc), addig te 30(!) mobot tudsz megsebezni?
    Viszont, az 1ik (sztem) legfontosabb dolog. Ettenmoorsban még nem láttam volna, h akármelyik AN(135k+ HP) ráfordult volna hunterre. Engem viszont ütöttek már meg;) Ennek csak van valami oka. (gondolom, h az aggro-mod skilljükkel együtt nem csinálnak annyi aggrót).

MrStokes: 2h fegyvert akkor érdemes használni, ha AoEzni akarsz. 2h fegyverrel akár 20-30%al kisebb a sebzés 1v1ben, eleinte nem éri meg. Én lvl 50ig 2x1hval mentem, addigra meglettek azok a traitek, amik jók AoEhez, ill találtam egy bazi fejszét, ami szintén jó AoEhez, nekem most ezért van 2h.
    A másik fő érv, h az 50 alatti questekből brutál 1h fegyvereket lehet szerezni, már csak ezért is jobb a 2x1h. Szvsz lvl 50ig mind1, h mivel megy az ember, izlés kérdése.

2x1h weap:
    -pro: magas 1v1 dps, a skill hatását már 1 találat is triggereli (pl a bracing attack), gyorsabban üt (interrupt)
    -kontra: alacsonyabb aoe-dmg, _nagyon_ gyorsan elfogy a mana, (törpének fasza a bazi 2h fegyver)

2h weap:
    -pro: magas aoe dps, jól bírja manával, jól néz ki;)
    -kontra: k*rva nagy aggrót termel, lassan üt (interruptot nehezebb használni)
  • Lyan Kyj
    két egykezesnél kisebb a találat esélye, az offhand fegyvernek kezdő szinten 25% esélye van MISS-re. Ezt a might növelésével lehet csökkenteni. Plusz mindkét fegyver kb az írt sebzés 80%-kát viszi be (szintén kezdő szinten)

viszont champnál a dual-wieldet több skill is előnyben részesíti, pl Brutal és Savage Strike.
  • MrStokes
    Azert azt is vedd eszre ,hogy te 2x szintrol, o meg lvl 50-rol beszel. Lehet, hogy addigra egyenlitodik a kulonbseg vagy a fene tudja :D
  • MrStokes
    Mar akartam kerdezni vmi jaratos championtol, hogy megeri-e 2kezes fegyoval duhajkodni, vagy inkabb maradjon az ember fia/lanya a ket egykezes verzional?

Ahogy latom te a 2kezest favorizalod. Szted mik szolnak mellette es ellene? Pro es kontra erdekelne ugyanigy az egykezeskre is.

Ha annyira jo a 2kezes, akkor kenytelen leszek az elf leanyzomat hanyagolni, es torp urasagomat tovabb fejleszteni, megse lengessen torekeny elf fehernep 2kezes csatabardot :DD

1 kis magyarazat: Eredetileg torp championt inditottam, gondoltam csinalok vmi 2kezes fegyverrel duhajokodo enyhen kaotikus berserker-szeruseget, aztan minden skill-nel a main es offhand fegyok dmg bonuszait lattam. Persze kiprobaltam 2kezessel is, de alacsony szinten nekem nem tunt tul jonak, ezert hagytam a torpot es inditottam elf leanyzot, szinten championt. :)
  • [Jakuza]
    Kar megmagyarazanod.
    Azonos szintem pl kb10-12-n mig a Champion utott 60+70et,addig a Hunterrel mar 120-130akat sebeztem. raadasul nem kicsit erdekes az ij sebzes, ugyanis neha ugy ereztem tobbet lo.
    (a skill loves utan azonnal lott a rendes nyilazassal, nem egyszer a True Shot,Barbed Shot,Swift Bow,Quick Shot comboval 2-3 mp alatt a mobba belengedtem 6-7 nyilvesszot, es tudni kell hogy a True Shot amugy is brutalisat sebez)
    Amig a Champion a Blade Stormal sebzet 4-5 enemyt, addig volt hogy majd 30 szornyre lottem kicsivel kevesebbet, mint amit a Blade Storm sebzett a Rain of Arrows-al.
    Kedvencem az volt amikor az egyik Fellowshipes kuldiben Barrow-wights kuldiben (lvl 2x) a Champion felvette az aggrot a boss Whigthra a kazamatakban es miutan utotte vagy 10 mpig kb ugyanannyi ido alatt leszedtem az aggrot rola es onnantol csak rohangalt utana.
    Arrol nem beszelve hogy lvl19ig az osszes Fellowshipes kuldit egyedul kepes voltam megcsinalni es nem is halltam meg egyszer sem.
  • Lyan Kyj
    ha a ranger nem használj a theat-mod skilljeit, egy 45-ös hunter lazán leszedi akármilyen 50es grdről a mobokat.
    Persze ez nem pozitív dolog, a hunter hibája főként, hisz nem mindegy milyen stance-et használ, meg hogy nyomogatja-e a threat-csökkentő dolgait. Pont ez a kaszt lényege, ha nem korlátozod magad ezekkel a skillekkel, akkor meghalsz.
    A jó hunter használja ezeket, és nem szedi le az aggrot a grdről. Lényeg, h dps-e miatt letudná szedni. Abban igazad van, h overall a champ tolja a legtöbbet, de egy mobra hunter (az meg megint más tészta, h a többivel úgy játszik, ahogy akar, hisz ott a Rain-arrow, Rain of Thorns stbstb).

Azt kell észrevenni, hogy egy csapatban van a champ és a hunter, nem egymás ellen. Mindkettőnek megvan a szerepe.

Az meg megint más, h ha van grd a csapatban, akkor inkább hunterre esik a választás, mintsem champra, mert végefelé igen sok szörnynek van aoe sebzése, és a trashmobokat a grd és összeszedi.
  • Szaruman
    Book6, és ez egy buzogány(1h). Ami baltám van az 2h, urugarthban dobta a goblin boss az elején.

Kártya még nincs, szal hétvégén sem lesz eksön (részemről legalábbis).

Jakuza: továbbra sem mondtad meg, h ezeket hanyas szinten láttad:) A championom 50es, láttam a high-end instákban (urugarth/carn dum) muzsikálni, huntert is. Csapatban a legjobb overall dmg-dealer a champion, ezt biztosan állíthatom neked. AoE 5-600dmg 5-8 mobra, ezt semmi sem tudja überelni. Champnak az a lényeg, h _folyamatosan_ tolja a sebzést, a hunternek meg nincs annyi AoE skill, h instant nyomkodja őket. Szólózni lehet, h a hunter a legjobb (valószínű, mivel elég jók a leg traitek, a champnak meg szarok), de partiban, ahol jön 4-5(vagy több) trash mob egyszerre, ott a champ a király.
  • DonnieBrasco
    31-es szinten sebeztem távolra ható spellel 360 fölött kicsi mobon :)
    Staff ütéssel 300 körül crit.
    Szerintem semmi értelme az ilyen hasonlítgatásnak. Minden class tud sebezni nagyot, még a minstrel is :)

DB
  • [Jakuza]
    Vigyazz am a Hunternek is van az osszes mobot sebezo skillje.
    Raadasul nem csak azokat sebzi, akik a kozeleben vannak hanem az ij hatotavjan belul. Szoval elhiheted nekem, hogy a tank kariknal lenyegesen tobbet sebez a Hunter. Nem mondanam, ha nem toltam volna jo par honapot vele. De mivel az osszes karit leteszteltem, megmondom a frankot. Singleben legjobb kari a Hunter, es a csapatban is a legjobb damage dealer.
  • azirafael
    Nem emlékszel pontosan melyik book melyik chapter dobta neked azt a baltát? Kártyád megjött már? Mikor leszel online?
  • azirafael
    A Hunter 1 db célponton sebez nagyon nagyot... bár vitatkoznék veled, hogy a legnagyobbat, mert állítólag a Burgler hátulró többet üt 1 mob-ba mint egy hunter... de ezt tényleg nem tudom. Az viszont tanulságos, hogy egy lvl 40 burgler 700 körül tud sebezni vele azonos szintű mobon hátulról meglepetéssel, amíg én pallossal lvl 42-ön a szintén velem azonos szintű mobon a legjobb skillemmel kb 450-500-at.

Viszont amíg a Hunter 1 db célpontba 1000 DPS-t sebez, addíg a Champion akár 6 mobba is beleüt egyszerre 600 DPS-t ami alsó hangon is 3600 DPS... ettől függetlenül elhiszem, hogy behúzol néhány agrót hiszen koncentráltan többet sebzel egy mobba mint egy champion vagy egy guardian.
  • Szaruman
    Bard.
  • NeBby
    Hol lehet megtanulni h tuggyam használni a gitárt?
  • Szaruman
    Ez hanyas szinten?
  • [Jakuza]
    Tevedes, ennyivel tobbet sebez a Hunter.
    Kiprobaltam az osszes karit.
    Jo 30%-al tobbet sebez a Hunter a harcos kariknal.
    Foleg ha meg a speedet is tolod az attribjei kozott, hogy minnel gyorsabban lojjon.