10184
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek
Magyar Fansite (hivatalos)
Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]
Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]
Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!
-
#3324 Aham, köszi. CC pedig legjobb tudomásom szerint Crowd Controll -
#3323 Rogue-nak felel meg a burglar kb., igen.
Nemtom mi az a CC, de LM-mel lehet 1 mobra nagyot ütni, többféleképp is!
DB -
#3322 Tényleg, mennyi a maximum szint amit ellehet érni illetve kb. WoW-os mércével nézve milyen sebességű a szintezés? -
Lorienel #3321 Meg, de előtte meg kell vásárolnod a játékot, abban lesz egy kulcs, amivel aktiválni tudod a játékot. Így tudod folytatni a most megkezdett karidat is.
Most látom, hogy a BEG-ben vagy. Anno én is ott játszottam. -
Scapolite #3320 Hát igen.Nagyon tetszik Lotro.Remek online game!
Most,hogy be vagyok regelve B.key-el megtudom hosszabítani az acc-omat?Kártyás fizetéssel.
Látom volt ez már téma de nem jöttem rá,hogy lehet vagy nem. -
#3319 A Bulglar az közelharcos karakter, nem? Valami rouge féle, legalább is én úgy vettem le.
LM egyre szimpibb. Tehát akkor képes koncentrált DPS-t is tolni, nemcsak AoE és CC? Mer akkor talán még ez hasonlít a legjobban a Mage-hez. Azmeg hogy több a CC nembaj, elég uncsi volt WoW-ban hogy mage-nek kevés. -
#3318 35-ös szintű LM-em van (Finmoth), mostanában nagyon kevés időm volt tolni és akkor is a burglar altomat nyomtam, de ahogy elnéztem lenne keresnivalóm Finmothtal is :)
A Loremaster nagyon jó DPS-t tud (morale-t is igénylő skillekkel főleg), a pettel ügyesen lehet trükközni, ráadásul most erősítették a peteket is (maci :), de szerintem ami még nagyon fontos az LM-nél, az a debuff! Amellett hogy 1 nem undead mobot le tudok stunolni mindig (burglar csak "intelligens" mobot tud, állatot nem!), és 36-os szinttől jön a herb lore skill (lecövekeltetés), nagyon jól le lehet szedálni az ellenfeleket (lassul, melléüt, kisebbet sebez stb.). Nagy dög elite mastereknék sokszor ez muszáj, nem is menne nélküle!
Nagyon jó a power leech és power transfer még, illetve szerintem baromi fontos a betegség/wound leszedés, szintén csak LM tudja, nem kell miatta minden harc után perceket dekkolni hogy lemenjen a cucc...
Ezenkívül van AOE támadás, és a sok stun-os skill (35-ös szinten már 4 féleképp tudok stunolni!) miatt sokszor tudok FS manővert nyitni.
Ez utóbbiról jut eszembe, hogy a burglar is baromi jó kis kari (most 19-es Snatchy), ő is rengeteg jó kis debuffot tud, meg self-heal, criteléshegyek és FS manőver indítás pont nála a legjobb.
Remélem ez segít valamicskét :)
DB -
#3317 Köszi hogy Te is válaszoltál, pont írtam a válaszomat amikor hozzászóltál.
Egyébként én is valamiféle gyűjtögető szakmára gondoltam, mert sejtettem, hogy a crafter szakmákat már elég sokan felvették énmeg annyira nem szeretek a professionokkal bajlódni, szívesen összegyűjtöm az alapanyagokat ésha ez ráadásul guild érdek is akkor találkozott a kellemes a hasznossal.
Ez most kicsit eltántorított a Minstrel-től, hogy sokan vannak; a hunter-ről már lemondtam egy ideje. Úgy látszik meg "kell" barátkoznom a LM-el. Egyébként is casteres/dps-es kasztot akartam választani, csak WoW és GW után nagyon furcsák ezek a kasztok itt LOTRO-ban.
-
#3316 Köszi a válaszokat!
Ketten indulnánk, a barátom az megrögzött Paladin, ő a Captain-t nézte ki és a leírásotok alapján úgynézki az lesz a nekivaló.
Én amolyan távolsági vagyok, anno WoW-ban hunterrel kezdtem, de pont amiatt, hogy ott is rengeteg volt indítottam a Papomat. (Nem szeretnék még egyszer feleslegesen felhúzni egy kasztot mmo-ban, hogy utána meg nincs rá szükség group-ban mert 3 helyre jut 13 belőle.)
Utána Mage-el toltam és az is maradt sokáig.
Még vacilálok, mivel itt nincs az a tipikus mágusos kaszt, ez a loremaster valamiért nem szimpi, szóval lehet hogy Ministrel lesz belőle. Bár ki kéne próbálni, mert lehet hogy bejönne.
Bétáztam amugy még a játékkal akkor Hunterrel voltam és eléggé be is jött a játék, csak akkor még BC láz volt és kevésbé tudtam erre a game-re figyelni.
Szóval akkor a Ministrel és a lore master között inágzok, valszeg majd mindkettőt bepróbálom, csak jó volna egy még teljesebb képet kapni a csapat szerepükről.
LM akkor DPS és CC? Ministrel csak heal és buff, mint wow-ban priest? Vagy csinál egyéb érdekes it? Kicsit ezt a két kasztot írjátok körül, ha megkérhetnélek benneteket.
Köszi előre is a válaszokat! -
janus84 #3315 Volt egy nagy minstrel, burglar dömping, ami akkor indult a guildben amikor én kezdtem el játszani. Minstrelből szvsz nagyon sok van. Lore-master hiány viszont rettentő nagy, bár látszólag sok van a guildben, de majdnem mind másodlagos kari, vagy a gazdája keveset tud online lenni, leginkább én ebből látok hiányt. Guardian is kellene több, kevesen vannak egyszerre fent. Természetesen olyan karakter indíts ami tetszik, de ha ezek szimpatikusak, akkor sokat segítenél vele főleg LM-el :D .
Lv10-15 táján el tudod dönteni, ha valamelyik kaszt nem tetszik. Terepismerettel 3-5 óra alatt el lehet érni a LV10-es szintet, szal ki bírod próbálni a kasztokat, bár nem hinném hogy lenne olyan kaszt a játékban, amivel ha valaki elkezd foglalkozni nem szeretne bele.
Amit legkevésbé ajánlok indítani az a hunter, ugyanis Dunát lehet vele rekeszteni. Championok is panaszkodnak mostanság, hogy nehéz partyt találni. Én is nagyobb biztonságban érzem magam egy csapatban akkor, ha inkább egy kisebb pds burglar van mellettem, vagy egy LM, aki gonoszkodik :), avagy egy kapitány (rettentően lehet érezni a jelenlétét), mintha van egy champion, aki a környező alvó mobokat is felébreszti egy félresikerült AOE támadással, és kihal az egész csapat. Én itt természetesen random csapatra gondoltam, az okos Champik ilyet nem tesznek, ha jól végzik a dolgukat kétszer jobban lehet haladni velük, de ugye én fontolvahaladás párti vagyok.
Kraftból ajánlom Explorer indítását. Ő főleg gyűjtöget, jó pénzkeresési lehetőség, vagy ha nem arra fordítod a guildnek hasznos. Rengeteg crafter van, akik nem képesek saját maguknak gyártani cuccokat, annyira sok alapanyag kell a fejlődéshez, hogy még lassú xp-zés mellett sem lehet úgy tolni, hogy saját részre tudna az ember dolgozni. Viszont vannak már magas krafterek, akik ellátnák a guildet ruhákkal, fegyverekkel, ékszerekkel, csakhát ez esetben oda kell az alapanyag, nem saját részre és eladásra. Más esetben mindenki marad alacsony krafter és veheti AH-ban a sok aranyas ruhákat. Remélhetőleg ezt sokan belátják, és akkor beindulhat a guilden belüli craftolás.
Ha támogatod az ilyen jellegű szervezetséget légy Explorer, és használd majd a guildes bankot. -
#3314 Szia
Miböl van hiány? : ugye minstrel (healer) mnidg kell, ha azzal kezdessz, akkor szinte biztos, h mindig találsz random csapatot. Abból jól jon a sok is, de szerintem a guildben már nincs belöle hiány, minden szintűt találhatsz a Last Enclave of Hope-ban (ez a mi guildünk) Vegyük azt, h pl én is minstri vagyok:) Tud támadni is, ha gw-ztél, akkor én inkább a smite-os monkra hasonlitanám, egyes skilljei sebeznek csak v saját magát buffolja, miközben az ellent is sérti. Igy szólózásban sem leszel hátrányban, bár kétségtelenül lasabban megy, de ugyanolyan sikeres, mintha champion lennél akár :)
A Lore Master amolyan mage és druid keveréke szerintem. Pet-je is van, aki kisérgeti, emellett elemental cuccokat is dobál, lassit, tömeget irányit. Eddig hiány volt belöle a guildben, de most elég sok kicsi lore indult utjára, bár az igazán magas szintü kevés még.
Hunterböl rengeteget találsz, champ és captain iss akad jópár. A captain egyébként szerintem kb olyan, mint a gw-ben a paragon,ilyen csapat buffer féle.
Szóval, ami mindenképp kevés, az a guardian föleg, esetleg minstrel, v lm.
Ha foglalkozásrol van szó, akkor az explorert tudom ajánlani (alapanyag-gyüjtés föleg), jól is kereshetsz vele, és a guildnek is minél többre van szüksége belöle (miel ez hozza az alapanyagot, némely másik craft inkább viszi pl. az armoursmiths/tailor) -
Lorienel #3313 Mint minden mmo-ban a healer ami talán hiány kaszt (talán Lore-Master és Captain is), de ha úgy nézzük akkor healer és guardian ami nélkül nem indul el egy komolyabb parti.
Lore-Master tolja a dps-t, ő a caster a lotro világában. Mellett nagyon jó support karrakter, mert tud cc-zni, képes gyógyítani, és powert visszatölteni.
Az igazi healer a minstrel. Ha gyógyításról van szó akkor ő a nyerő. Dps-r nem igazán tud tolni, bár ezirányi képességét kicsit tudjuk növelni traitek segítségével, de akkor is gyenge lesz, szóval ő inkább csak healeljen.
Amennyire én tudom a hunter is tud aoe-t, raining arrow (asszem) nevű skill asszem aoe sebzést csinál. De igazi aoe támadásra a champion a jobb (de az is lehet, hogy nem )
A kapitány tolja a dps-t, közben nagyon egészséges buffokat ad, mellette képes egy kis party heal-t nyomni, amivel besegít a keményebb fightoknál a healereknek. Ja és van neki combat-res.-e ami nem egy rossz dolog. Annyiban hasonlít a wow-os paladinhoz, hogy ez is hevy armort használ. Ő captain, szóval ő inkább captainkodik, nem paladinkodik.... -
#3312 Sziasztok!
Figyelemmel követtem a LOTRO-t már megjelenés előtt és az óta is, de most komolyabban is elgondolkoztam rajta, hogy csatlakozok én is. Pár kérdéssel fordulnék felétek.
Nézzétek el nekem, ha a WoW-hoz vagy Guild Wars-hoz hasonlítok; ahoz van kialakult viszonyítási pontom. Kérdéseim tehát a következőek:
- Mely kasztokból szokott lenni hiány? (értem ez alatt akár a magyar klánokban is, illetve amikor instába mentek melyik kasztot kell úgy vadászni, hogy indulhasson a party)
- A lore-master tulajdonképen mit csinál? Főképp party-ban mit? Elolvastam a pár soros leírását, de nem tiszta.
- A Minstrel az amolyan csak healer kaszt? Vagy mint pl WoW-ban Shadow Priest itt is tud sebezni? Mert valahoyg nincs mage kaszt, érdeklne melyik a legmágusosabb kaszt.
- A Hunter az spiker vagy tud AoE-t is? Mint pl Ranger GW-ben (barrage)?
- Mi a Captain feladata egy party-ban? Mennyire hasonlítható össze egy WoW -os paladinnal a felépítése, szerepköre?
Noh, hát remélem nem túl noobos kérdések, de akárhogy olvasok utána ezekre választ nem lelek. Előre is köszönöm azoknak akik segítenek a döntésemben a válaszadásukkal. -
#3311 LOTRO-ból nincs tört szerver. Vedd meg, rakd fel, enjoy. -
janus84 #3310 Megvolt eddigi legjobb csapaélményem. Book2 végét csináltuk, viszonylag alacsony szintú csapattal. Mindenki fennvolt ventrin legalább olyan szinten, hogy hallotta mi a stratégia. Végig sima zökkenőmentes volt, emellett nagyon kihívásos, voltak egész lehetetlennek tűnő helyzetek, amin olyan könnyedséggel kerekedtünk felül, hogy álmomban sem hittem volna. Külön dícséret Aknirras-nak, aki remekül tartotta az agrót és szedegette rólunk. Egyetlen egyszer volt némi dreed és elit hegyek miatti kavarodás, az is csak abból, hogy hirtelen a sok mentő ötlet közül nem ugyanazt kezdtük csinálni, de nagy baj ebből sem lett, a csapat összeszedte magát gyorsan. FS kombók 1-2 kivétellel óraműpontossággal zajlottak, ha mana gondunk volt rögtön ott volt a töltés, wipe-nak a gondolata sem merült fel. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Hihetelen élmény volt, csak így tovább! :D
Más!
Sajnos Blob kimaradt a mókából, kérem azokat akiknek nincs még kész a book2 keressék meg ingame, és próbálják meg nem random csapattal megoldani a dolgot. Megyünk segíteni, ha kész a csapat és kellünk!
Következik ND és Agamaur! Mindenki fejlődgessen és csinálja a láncquesteket. Amint megvagyunk megint 6-an indulhat a mulatság. :)) -
Scapolite #3309 Már zajlik is a patch művelet.Letöltötte frankón az általad megadott download m.-el.
Nemsokára tesztelés ;-) -
#3308 Sztem megint frissíteni fogom a bannert/fejlécet:) -
#3307 még 1 óra és csatlakozom, ha még befére :) -
#3306 jol tetted nem is kelett volna itt mindenki eredetibe nyomja -
baxxterboy #3305 jó én [email protected] gondoltam na csak nem mertem leírni :D -
#3304 Ezt nem tudtam, köszi. Lehet, hogy holnap kibírom próbálni, ha nem, akkor marad a szombat.
Az is eszembe jutott, hogy amíg nem lesz feltöltve az acc, addig elhasználom a buddy key-t, amit egy havernak adtam, csak neki mégsem kellett (videók alapján nem tetszett neki a game), erre meg nincs otthon, és nem bírja megadni a szükséges számokat... -
#3303 cdgalaxis.hu -
#3302 -
baxxterboy #3301 vki privátba tudna küldeni egy olyan oldalt ahonnan "megtudja hozni a postás"? mert seholse találok... -
Lorienel #3300 Persze -
baxxterboy #3299 ha megveszem eredetibe vagy esetleg neadja Isten letöltöm akkor 30nap mulva tudom tolni tört szervereken? -
#3298 pont a Paypal nem ellenőrzi a címet csak küld egy 4jegyű számot sms-ben amit be kell írni visszaigazolásként, különben letiltja a kártyát a paypal rendszerben.
(sokan így regisztrálnak az apple music store-ba mert ott pl nincs Magyarország, de ha paypalon egy osztrák címet reggelnek akkor azt már elfogadja a musicstore...kabaré, de jól mutatja a helyzetünket, EU-s országok közt USA szerint nincs Mo....) -
#3297 Akar vki a ma/holnap/hétvégén fornost instába jönni? lvl38+, 1 híler már van, ventri kötelező:) -
janus84 #3296 Book 2-t csináljuk mintmár említettem nem a 3-at. Akkor lesz csapatolás, amint annyian leszünk online, hogy elbírjuk kezdeni. Elnézést előre azoktól, akik esetleg kimaradnak, 6fős a limit bármit is teszünk. Ha van igény keressetek ingame, hátha lesz 2 csapat :D Sokan már hamar feljönnek, Bitang amint tudsz sztem nézz fel, vagy adj egy telószámot, és rádcsörgök, hogyha van valami. -
#3295 o hát ti nagyon előre jártok én még csak a bok 2/3 nál vagyok de tokl menni már a book 3/1 re is ha nagyon muszály de akkor majd este 10 után leszek addig is jó mókát ;) -
#3294 Nem bírok, Szerbiában nem érvényes -
#3293 Csinálj paypal accot. -
#3292 Valami összeesküvés lehet ellenem, képtelen vagyok játszani. A haverom MasterCardot csináltatott, de arról sem bírom befizetni a LOTRO-t. Mindig kiírja, h valami nem megfelelő. Háromszor megpróbáltuk, fogalmam sincs mostmár, hogy mi lehet a baj. Azt hiszem kénytelen leszek megvárni a szombatot, és GameCardot venni... -
Nabunaid #3291 Nekem már csak a Book2 Chp 8 van vissza, kiváncsian várom a Széltetős csapatolást. Az esti kezdés mit takar, mert akkor úgy készülök. 18, 19 vagy 20 órát?
Bitang -
#3290 Jah, és akinek az ideje engedi, az csinálgassa a ND solo questeket is (ha ugyan nem tette eddig) h megkapja a folytatásos FS-eket. Néhányat közülük le is lehet solozni egyébként. Ha lassan mindeni meglesz 30 körüli, meehtünk vissza Agamaurba és tovább. -
janus84 #3289 Scapolite! Ne felejtsd el a 2 peccset letölteni, azt is ugyanonnan a legkönnyebb. 1.12-t és 1.2-t
Bezony leszek, sőt Iwa, Uriels, Bitang, Aknirras is lesz, úgyhogy meglesz az egész csapat, sőt túljelentkezés is van, valahogy igyekszünk megoldani, nekem pl book 2 kész végig, lehet 2 csapat is összejön. Csinálunk széltetőt, Book2-t, és North Downs FS questeket, márha ez mind belefér. Kérem a csapattagokat, hogy book2-ben a solo questeket csinálják meg az elején, aztán az első FS-től nyomjuk végig! :D
-
#3288 janus84
Este lesztek? -
Scapolite #3287 Hát igen.Előszörre is ezzel kellett volna megkezdenem.
Most szerintem jó lesz.Köszönöm! -
janus84 #3286 fileplanet download managerrel szedd, azt talán nem dobja le, ha mégis, akkor tudod folytatni. A letöltőprogit is megtalálod az oldalon -
#3285 Hali!
Ha minden terv szerint alakul, akkor ma végre mehetek vissza játszani
És ami a legjobb az egészben, hogy tegnap végre lett ADSL netem, és mehetek nyugodtan ventrire is, nem fogok laggolni közben