675
  • RaveAir
    Majd olvasd végig a credits-et! :)
  • Voltan
    Tényleg magyarok csinálták a játékot?
  • RaveAir
    Még folynak az Anno 1701 utómunkálatai, de több fordítást még nem kaptunk.
  • RaveAir
    Ez a vicces, hogy ezt először én sem hittem el, hogy magyarok csinálják, és nincsen magyarul...

Tehát magyarok csinálták a játékot (szerintem angol licensz alapján, de a Trollbarlang makettjeinek felhasználásának segítségével), de alapvetően angol nyelven lett meg minden. A magyar forgalmazóhoz, már a külföldin keresztül érkezett, és mi a magyar forgalmazó megbízásából fordítottuk az egészet magyar nyelvre.
  • cenobite
    hurráhurráhurrá! Kipróbálom, aztán ha kijön----->buy!
  • Lyan Kyj
    melyik játék lesz köv. hivatalos projektetek?
  • Hmuda
    Talán mert ők csinálták a hivatalos fordítást...
  • hawkie22
    Skacok, minek fordítjátok le, ha magyarok csinálták, és úgyis megjelenik magyarul?

Csak kérdeztem.
  • Hmuda
    Hümm jól hangzik. Nagyon jó látni, hogy végre a minőségi fordítások kezdenek elterjedni a "hivatalos-fordítás" ketegóriában is (végre eltünnek a GranTurismo "arcade mode = akció mód", vagy a Chaos Theory "[...]az ellenség elpusztulhat" szintű fordítások tömege). További jó munkát. :-)
  • Voltan
    Kösz.
    Nem fogok itt nekiállni vacakolni holmi demóval, már csurog is a full! :D
  • Árnyvadász
    Végül is olyan. Van egy kampánytérkép és ott vannak állomások. Időnként vannak választási lehetőségek, hogy ne legyen annyira lineáris az út. (Pl. egy értékes artifactot szerezhetsz meg, amolyan bónusz mellékküldetés formában.)

Az állomások lehetnek települések, ahol új egységeket lehet toborozni, potion-okat lehet venni, fejleszteni lehet páncélzatot, fegyvereket, illetve egységek morálját növelheted, vagy a veszteséget pótolhatod amit az egységed elszenvedett. És még sok ilyen apróság.

Persze ezeket mind pénzért lehet megvenni. Pénzt kapsz a teljesített küldetésekért, meg a pályán is lehet felszedni, ha legyőztél egy ellenséges sereget, vagy ugyanígy akár potiont is kaphatsz.

De alapjában véve az egész játék a csatározásokról szól álá dark omen módra. Mindenesetre ha érdekel a dolog, érdemes a demót csekkolni, mert abban majd mindenre megkapod a választ. Csak annyi a bibi, hogy káosz oldalról egyenlőre. Azaz az a játszható a demóban.
  • RaveAir
    Egyrész egyeztettünk az rpg.hu-n, külön fórumot hoztunk hozzá létre, másrészt pedig napi egyeztetés volt a Trollbarlanngal. Ők ugye az offline dolgok kiadói... Amúgy néhány javaslatunk annyira megtetszett nekik, hogy az aktualizált szabálykönyveikben azokat fogják majd használni.
  • Hmuda
    "Hivatalos" magyar neveket használtatok a WH-s kifejezésekre (tehát a Night Goblin marad-e Éjgoblin és nem megy át valami "éjszakai goblin" kategóriába)? No nem mintha engem érintene, mert úgyis angolul fogok játszani, csak gondoltam megkérdezem, hogy mennyire ragaszkodtatok a "hivatalos" nevekhez.
  • Voltan
    Ennek milyen a játékmenete?
    Van globális stratégiai rész is benne, vagy csak csata csata után, mint a Dark Omen-ben?
  • kHares
    Az oké, de mi van a dolog mögött, miért kell külön cd meg dvd verziókat kiadni? Más progiknál ha jól emlékszem a védelem miatt volt, talán az amiknál tiltanak párat?
  • grebber
    Én megvárom a magyar release-t feltéve ha lesz!
  • RaveAir
    Remélem, hogy a fordításunkkal mindenki elégedett lesz... Bár arra még egy picit várni kell, mire nálunk is kiadják.
  • Serpa
    talán mert amcsiba csak CDs verziót szállítottak.

gondolom idővel DVDs is lesz.
  • Árnyvadász
    Tegnap este viszonylag sokat ültem a játék előtt, így arra gondoltam megosztok egy-két gondolatot veletek. Lássuk hát:

A grafikai megjelenítés álomszépre sikerült, egyszerűen nem is nagyon lehet szavakat találni rá. Véleményem szerint a legszebb RTS-el van dolgunk. Még a hőn szeretett Company of Heroes megjelenítését is felülbírálja, pedig az már igazán a csúcsokat döngette.

Leginkább azt sajnáltam, hogy nagyobb csatáknál már esett a framerate és az ostromnál, már igencsak élvezhetetlenné vált az irányítás. Pedig alapból: minden max és 1280*1024 volt amit a program magának belőtt.

A tutorial, meg az első pálya, ennek megfeleően "kés a vajban" futott, de mint fentebb írtam, amikor már elkélt volna a kraft, akkor a gépem kezdett kevés lenni. Igaz nem mai masina. (a64 3000+; 2GB ; agp6800Ultra) Sajnos a helyzet akkor sem nagyon lett másabb, mikor majd mindent mediumra vettem. Ezekben a terhelőbb jelenetekben (főleg az ostrom) azért volt némi kivetni való a futási sebességben, még ha a butított beállításokkal azért érezhetően jobb lett a helyzet.

No de ez van. Majd belövöm a szintet, ha itt lesz a bolti verzió. Igen. Nem írtam el: Ez a játék nekem nagyon tetszik! És magyar nyelven és egy alapos kézikönyvvel megéri a pénzét.

Tetszik az igényesség, az újítások, mint pl. a teljesen testre szabható hadsereg, a hősők párbaja, illetve a kampány játékmenete, a képességek elég szerteágazó fejlődési fája és mennyisége, az upgrade lehetőségek és a módszer ahogy ez ki van alakítva. Olyan innen-onnan öszeszedett, de mégis újszerű tálalásban.

Meg voltam elégedve az ütközetekkel is. AI, taktika és látvány szinten is. Valahogy nekem ez élethűbb, mint a medieval 2. Főleg az animációk és a csata lezajlása. A morál is jobban érvényesül. Sok tényező, érték van amit a háttérben számol a program. Látszólag egymásnak lehet ereszteni a jónépet, de akkor úgy is járunk. Szépen meg kell nézni ki miben jó és átgondolva megtervezni a csatát.

Szerencsére az irányítás is elég sokrétű.

Ami nekem nem tetszett: Apróbb bugok, mint a várfalon elhelyezett emberek kilógása a várfalon túl lévő semmibe, időnként beragadt egységek rángatózása, a néhol túl sötét tónusú táj, a meglehetősen magas gépigény és a sok töltés.

Ami tetszett: Egyértelműen a grafikai megvalósítás vitte a pálmát nálam. A klassz és taktikus csaták, annak lejazlása. A fejlesztések és a testreszabható hadsereg. A stílusa a programnak. Meg minden amit fentebb is írtam. Gyakorlatilag itt is csak azt kezdtem el ismételgetni.

Nagyon várom már a teljes verziót. Sokat morfondíroztam rajta ez vagy a medieval 2 legyen a megvásárlandó programom. De nekem ebben több az újdonság és megfogott a warhammer fantasy világa. Rome-al meg amúgy is kijátszottam magam anno, az új tw pedig szerintem nem nyújt annyi újat, hogy érdemes legyen beruházni rá.

Nagyot alkottak a fiúk, le a kalappal előttük!

Azt valaki leírhatná, hogy mi az amit érdemes butítani, hogy sokkal jobb legyen a sebesség! Megköszönném!

• kHares
    6 cd? Miért nem lehet ezeket dvd-n kiadni?
  • valaminick
    Warhammer_Mark_Of_Chaos-Razor1911
  • berlinboy6329
    Ez nagyon durva
    xDDDD
  • Árnyvadász
    Én ma fogom nyomni, de már így látatlanban (csak képeket, videókat és leírásokat néztem-olvastam) is igen esélyes a bolti vételre. Csak az a vásottszájú vérkakas anyjukat, hogy nálunk csak a jövőhéten jön meg.

No de sebaj, ma demózom...
  • Lyan Kyj
    Szívesen megkóstolnám:P
  • Hmuda

• Lyan Kyj
    Mo-on még várni kell:S
  • valaminick
    Pontosabban: 14/11 US and 24/11 EU
  • valaminick
    Hali!
    elvileg ma jön ki semmi hype?:D
  • Hmuda
    Egy régi hardverteszt után nem is várok többet ezektől.

Hardverteszt á la gamestar: megnézik, hogy egyes billentyűzetek mennyire bírták ha kólát, meg egyéb cukros üdítőt öntesz bele, és hogy mekkora a szilárdságuk, amit úgy néztek meg, hogy kivitték az utcára, odarakták az útszegélyre és ráugráltak és mindezt berakták az újságba. No comment.

Áh, nem is részletezem tovább a véleményem, mert még megbántom a rajongókat.
  • Bucser
    csak az olvasóközönség egy részének a szintje:D
  • Hmuda
    Minőségi és informatív tájékoztatás ahogy így olvasgatom.
  • Lyan Kyj
    szemezgettem, bár látni és hallani kell:P

intro közben:
    "Lehet,h ők nem értenek vmivel egyet...valszeg teljesen máshogy vélekednek Schopenhauerről, igen, ez lehet a probléma."

játék közben:
    "Ez pedig már a Medieval: Total war...vagy nem?"
    játék átvált a térképre:
    "Nem, ez a Heroes!"
    "Kiválasztjuk hol építünk mit, vásárolunk, egyfajta minijáték"

csata:
    "Kemper kötsög..."
    "hm,,fehér füst, ez vmi alternatív pápaválasztás lehet"
    csata közben bejátszás, csávó áll a rét közepén egyedül, majd csatlakozik a csatához:

"Ó itt van a bejátszásból a csávó, biztos eszébe jutott, h csata van 15:00-kor, gyorsan beloggolt oszt itt van"

Párbaj:
    "Hohó, vki ivott egy potit, cheater kötsög"
  • Hmuda
    Akkor ezt most kihagyom. Összefoglalót tudsz írni, hogy mit alakított?
  • Lyan Kyj
    újságmelléklethez van
  • Hmuda
    Neten volt vagy rendes TV-adás?
  • Lyan Kyj
    gamestar, videóbemutató
  • Hmuda
    Hogy ki és hol?
  • Lyan Kyj
    Ender ismét alkotott e neves játék GSTV-jében

• DummyBoy
    Tagnap délelőtt elindítottam a letöltést, majd elmentem a Kedvesemmel bevásárolni + ide + oda + egyéb programok, hogy estére meglegyen .. hazaérek ... nekem is 400k volt letöltve :(

Majd ma letesztelem :)
  • Voltan
    Mondjuk a FR az minden csak nem egyedi. Hangulatos világ ugyan, jól ismerem, 10 éve RPG-zek benne, de tény, hogy nagyon össze van csapva. Minden igényt egyszerre akartak kielégíteni, ezért belepakoltak mindent, ami eszükbe jutott, ettől egy kohézió nélküli katyvasz lett, totál logikátlanul összefércelve.
    Ennek ellenére én csípem, mert a hangulata jó, de tény, hogy nem egy túl jó fantasy világ, még AD&D szinten sem.