Együtt a zenéért, avagy aki nincs velünk, az ellenünk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha olcsóbb lenne, akkor igaz jócskán megnõne a vásárlási kedv, de még aki megteheti, hogy megveszi, egy ilyen lépés után is biztos, hogy sokan nem vennék meg, és nem azért mert nem tetszik.
Be kell látni, hogy nyugaton is sok warez van, pedig õk megtehetnék, hogy megveszik, igaz nagy részük "demoként" használják ezt a formát.
Sajnos ilyenek vagyunk mi emberek.
De az tény, hogy ha jóval levinnék az árát, akkor a letöltõk 80% megvásárolná azt is amit egyébként nem venne meg.
Még nem is beszéltem az alternatívákról.
Ami miatt letöltünk...
hatalmas idõcsúszások, ha egyáltalán megjelenik nálunk.
A nehézkes beszerzés, és nem utolsó sorban az eszement, irreális magas ár.
Vegyünk egy játékot, vagy bármi mást.
Nyugaton, minimum 2000FT-al, de sok esetben fele annyiba kerülnek a cuccok mint nálunk.
Ha megoldanák azt, hogy a fejlesztõktõl, elõadóktól letölthessem, és ha én úgy akarom akkor 2-4 játékot kiírhassak 1 DVD-re 6 lemez helyett, akkor szívesen kifizetném a rámesõ részt.
Természetesen a megfelelõ áron, leszámítva minden olyan kölséget, ami terhel egy ilyen korongot.
(-Kiadók díja, nyomtatványok, koron ára, szállítási és tárolási díj, kis és nagyker árrés...stb.)
Pfff még leírni is hosszú.
Ha én az SG Atlantist szeretném megnézni, legyen rá lehetõségem, hogy letölthessem pénzért, de legalább ha már digitális müholdvevõvel rendelkezem, akkor elõfizethessek a csatornára....stb
Szóval nagyon sokmindenen változatniuk kellene.
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Amugy jut eszembe ezek kik itt????Hál istennek zenei izlésvilágom elmászott olyan müvészek irányába akik nincsenek már köztünk....
A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!
Tesznye cigány...
Megjegyzem azért ezek közt az elõadók közt vannak olyanok akik igényes zenét csinálnak de a nagy része valóban vmi hihetetlenül gagyi.
Amugy kíváncsi lennék egyszer hogy az ilyen asvához hasonló helyeken dolgozó emberek gépén mien dolgokat lehetne találni...
Nah joh megint feleslegesn lettem ideges, ugyse érek vele semmit, de legalább lenyugodtam, amíg leírtam ezt. :)
Elnézést a Sorokért:)
Újra és újra felmerül a kérdés azon "szerzõkb" akik soha nem kaptak, és nem is fognak!, az Artisjus hiénáktól, hogy milyen alapon képviselik õket?
Ha megszálna az ihlet, és holnap írnék egy jó zenét/számot, de ingyen odaadnám mondjuk egy újságnak, hogy adják mellékletbe, akkor megjelent példányonként és számonként be kéne pengetni 80Ft+Áfát, amibõl ÉN sose kapnék egy buznyákot SE.
Az elõadóknak el kéne küldeni a hozzászólásokat, vagy legalább linket a cikkhez.
Jaja, ez akkor gáz, hogy nemigaz! :)
Teki Lala, HípHápBojz, Niki Beluccsi, Dukai Regina, Capuccino, Anton, LL Junior?! ugyanmár! :D
Sztem Ákosnak, Bikininek, Kalapácsnak, Demnjénnek, Republicnak is inkább szégyen, hogy ilyen közé keveredtek...
Jó lenne tudni mennyire akarták ezt maguktól, vagy pedig ösztönözték õket...
A munkájuk nem nélkülözhetetlen...
Különben is feleslegesen sok van belõlük.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Feleségemnek van 3 CD-je (eredeti) amibõl 1 Magyar.
Én csak azért szólok hozzá, hogy fejet hajtsak a SuperGamez elött ezért az írásért.
A média semilyen formájában nem szoktak a "rossz" oldalra állni, még akkor sem ha nincs érdekeltségük benne.
Nagyon örülök, hogy végre a többség véleményét írja le a cikk írója, és fel meri vállalni a saját véleményét is ugyan azon az oldalon, és nem a "jót" próbálja meg sugalni benne.
Ennek azért is örülök, mert egy kis reménysugár csillant fel, hogy a média is felismeri, és remélhetõleg a kiadók, zenészek is, hogy valami nagyon nincs rendben.
És nem azért mert ingyen letölthetik, hanem azért mert még ingyen sem töltik le.
Ez szorosan összefügg más letöltésekel is.
A Gyerekeim televiziójából kitöröltem az összes gyerekcsatornát egy kivételével, mert éjszakánként felriadtak, mert valami szecsuáni bogárfejü csirke megtámadta õket.(Ez inkább szomorú mint vicces.)
Én és a feleségem egy héten 2-2órát ülünk a TV elé és nézünk 2-2müsort, mert tele van szeméttel.
Mit csináljunk szabadidönkben ha kikirándultuk már magunkat, vagy az igényesebb TVmüsor (Discovery, Reality) ismétléseit is megnéztük?
Letöltök egy olyan sorozatot, ami nekünk Magyaroknak "elérhetetlen".
Elnézést mindekitõl, hogy ilyen hosszúra sikeredett, és a cikbõl kiragadt egy rettentõ jó mondattal zárom is soraimat:
"kalózmásolatok terjedése nem ok, hanem inkább következmény"
DC++, BitTorrent, stb. a kiadók és elõadók be**phatják" helytelenül
DC++, BitTorrent, stb. rlz; a kiadók és elõadók meg be**phatják.
Soha nem fogok pénzt költeni ilyen mocsok zenére ami amúgy a bárgyú rádióból is egész nap ömlik.
Különben is, minden zenémet az FM tuneremmel digitalizáltam, nem a netrõl töltöttem, bizonyítsátok be hogy nem így van, patkányok.
Inkább nem írom tovább, mert csak tovább idegesíteném magamat, de annyit megemlítnék, hogy A.H. monogrammú bácsi elcseszte kb. 60 éve... :)
Eladó Gyõzike Lamborghinije
Nah.
Amúgy megnyugtatóm a magyar elõadókat, hogy én egyik szarukat sem töltöttem le eddig, és ezekután sem fogom. Természetesen megvenni sem. Hamarabb fogok Linuxért fizetni, mint egy audió CD-t megvenni....;)
DC++, BitTorrent, stb. a kiadók és elõadók be**phatják:)<#mf2>#mf2>
Finoman és röviden ennyit.
Naplopó tetvek takarodjatok el dolgozni aztán szabadidõtökben lehet macskazenét csinálni.
Ilyen szar zenét amúgy is csak az hallgat aki olyan hülye hogy még az internetet sem ismeri.
Még el sem olvastam a cikket, de már gondoltam hogy lesz egy pár komment :) Amugy én nagyon sajnálom ezeket az emberket, a létminimum alatt élnek, szegények... szerintem lassan majd lesz egy alapítványuk is, de lehet hogy az SGnek kéne egyet alapítani nekik, hogy oda tudjam utalni az adóm 1%át...
Van abban valami hogy ha nincs kereslet arra amit csinálnak akkor pápá.
2. A koncertbevételekbõl is szép summát lehet összehozni, annak, akire egyáltalán kíváncsiak a 'vevõk'.
3. Nincs még egy ilyen lógós szakma, ahol az 1 napi 'kemény' munka után hátradõlve csak jön befelé a pénz.
4. Aki az interneten népszerû, annak a lemezeladással sincsenek gondjai...
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
xbox360+komputer
Míg szánkon a szó már tovatûnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
A zenelopásokért, a zenék megalázásáért pedig pereket zúdítanék mind a "mûvészek", mind a kiadók és tv2 nyakába.
Ennek kizárólag az ellenkezõje tény.
<#eljen>#eljen>
Viszont szerintem legtöbbünknek nem esik nehezére kijelentenünk és a továbbiakra is megígérnünk, hogy az együtt a zenéért mozgalom zenészeit és zenekarait még ingyen sem hallgatjuk.
<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Ezek az emberek nem MÛVÉSZEK!!!!!EZEK IPAROSOK!!!És nagy ívben teszek arra hoyg menniyt dolgoznak vele... tudom menniy meló, mert én is zenélek, és színészkedek, is és tudom hogy mennyi idõ kell a minõségi munkához... de kérem szépen ez nem minõség amit ezek az emberek mûvelnek...
Bocsánat mindenkitõl, de ez az igazság...
Ez az egész egy megahiperLOL...
És a cikk tényleg jó!!!
\"A book is a book\" Clive Barker
1: Aki letolti valoszinu fel is irja CD-re. Ha veszel egy CD-t, akkor viszont a szerzoi jogdijjat is fizeted. Tehat....
2: Ideznek a cikkbol. "4. Nekünk a zenélés, a szórakoztatás egyben a munkánk is. Ebbõl élünk, ez a kenyerünk. A zenélésbõl szerzett jövedelem teszi lehetõvé számunkra, hogy újabb dalokat, újabb zenéket készítsünk Nektek."
Es erdekes modon az osszes kepeken lathato "sztar" <#worship>#worship> nem hiszem, hogy megelhetesi gondokkal kuzdene, otvar kis lukban lakna, vagy egy 20 eves szakadt jargannyal maszkalna. Van mit a tejbe apritaniuk, nem hiszem hogy pont a koznep fele kellene sirankozni, hogy jajj a megelhetesunk van bajban, hisz a lakossag 95%-a sokkal nehezebb korulmenyek kozott el.
www.jointoperations-hungary.com [email protected]
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
- Mellesleg az igazán elkötelezett mûvészeket onnan ismerni meg, hogy a mûvészetét ingyen hagyja a világra, nem abból akar megélni és meggazdagodni.
- Az itt háborgó "mûvészek" többsége százezerért vállal playback bulikat. Az akkor nem egy hasonlóan nagy átverés??? Valszeg akkor õk legalább akkora bûnözõk/csalók, mint mi 500.000-en, akik már egyre kevésbé vagyunk rájuk kíváncsiak, és sokkal inkább díjazzuk a függetleneket, akik nem ebbõl élnek és nem a pénzért zenélnek!
A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC
Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok.
Ha én azt a keveset keresném a munkámmal amit õk keveselnek akkor biztos megvenném a méreg drága cdket.
Mellesleg nem is hallgatok zenét csak autóban és fõleg a rádiót kapcsolgatva.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Egyébként itt van hogy kik ezek, 90%át nem ismerem:
http://www.egyuttazeneert.hu/index.php?menu=eloadok
A gyõzike, meg a Náksi és a bráner meg kabbefaszom.
Starcraft + Diablo III - esemve
Hát szerintem nagyon nem jó. Gyûlölöm.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3