Végleg ingyenes lesz az Opera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IEOpera
Ugyan van némi problémám is vele (a 8-as verzsöntõl kezdve kihagytak egy-két hasznos utilt is és mostanában megakasztja a gépem), de ettõl függetlenül sohasem állnék át másik browserre.
Az a trend is egyre múlni látszik hogy sok weboldal nem támogatja az Operát. Én nagyon kevés ilyennel találkozom és az a véleményem hogy az a pancser aki olyan oldalt ír ami bugos az Operában.
Ha 1es embereknek lenne némi sütnivalójuk és kipróbálnák ezt a böngészõt rájönnének hogy nincs értelme mást használni, Explorert meg pláne! (gondolkozzunk csak hány évig tabbed windows sem volt az IE-ben? És most is csak pluginként telepíthetõ bele!)
IL VIVO OPERA!!!
De minek egyis sem tudott többet mint az ie amire nekem szükségem van
anno és is használtam Operát jó volt,szép volt, tán igaz sem volt...
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes2>#nevetes2>
FF4Ever!!!
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlõ a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
nem igaz mert nem volt jogod eltavolitani a reklamcsikot :)
Vagy legalábbis az Acid teszten használhatóbb eredményt produkált.
Starcraft + Diablo III - esemve
bár mostanában a kevesebb macera miatt már inkább van kedvem opera alatt is megcsinálni
shit happens
Ja és Opera-ban van-e olyan funkció mint a Maxthon-ban a Csoportok?
Levelezésre is ezt használom, így nem kell külön levelezõ progit futtatnom a háttérben.
A korábbi betegségei is szép lassan eltûntek, ma már elvétve találkozok olyan oldallal, amely problémázik az Operával. Ja, talán jó példa erre a SG oldal is. A korábbi részeknél pl. nem ment az SG oldalakon a forumon belül a válasz funkció, a 8.x-es részekkel ez is már tökéletes.
Reklám kérdése eltúlzott, a korábbi részekben nekem csak egy 1 cm-es reklámcsík volt a monitor tetején (17"-os monitoron), de pl a Kerio-val (tûzfal) szépen ki lehetett azt is írtatni, azaz nuku reklám, s mindezt jogtisztán és ingyen.
Én szerencsére jól látok, de van az ismeretségemben gyengébben látó is, nekik álom az opera, mert pl a CTRL+egérgõrgõvel lehet állítani a fontok méretet tetszõlegesen a weblapokon. Számtalan pluszt tudnék még írni, de ajánlom a szkeptikusoknak, hogy próbálják ki... :)
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
"viszont volna egy kérdésem. ha most felteszem az opera 8.5-öt akkor a könyvjelzõ tartalma törlõdik?"
Nem törlõdik, sem a könyvjelzõ, sem a skinek, sem a jelszavak se semmi.
cSuwwi:
Te a régi Operákról beszélsz. A 8.50 -es tudtommal új. :) Beszélhetnék akkor én is az ie4-esrõl...
CH_Slater:
"bár ugyanazt látnánk mindegyiken. sok weblapkészítõ álma... :D"
Jaja, detto. :D:D Bárcsak így lenne, és ne kellene mindennel szarakodni, hogy ugyanúgy jelenjen meg ie-n is, mind mindnen máson...
fapapi:
Böngészõ és böngészõ között igen nagy különbségek tudnak lenni. A kép is sokszor nem ugyanaz, amit látsz, máshogy értelmezik, hisz más motor hajtja õket. Ha a biztonságot nem vetted észre, akkor nagyon egyedi user lehetsz.
"Opera ingyenes változatában tele volt reklámmal!"
Olvasd el a cikket...
Mellesleg nagyon jó tud lenni, hogy egyszerre több oldal lehet nyitva, több helyen böngészhetsz. Amíg az egyik töltõdik, megnézel másikat, vagy mittom, ahogy szeretnéd. Ez benne a jó. Mellesleg az Operával nem csak 1 böngészõt kapsz (mint FF), hanem egy "programcsomagot" vagymit. A lényeg, hogy rss, mail kliens, irc, stb van benne.
Lacc:
Ja remélem, hogy tényleg terjed. De azért ne érje el a "nagy" böngészõk statját, mert még a végén erre is megjelennek az ártó kódok. :)
Na röviden ennyi. :D
Starcraft + Diablo III - esemve
Nekem még az elõzmények se törlõdtek :)
IE-rõl Mozira csinálni is problémás, de Moziról IE-re kevesebb idõ. Pont. Ez tény.
shit happens
én kb fél éve használom és nagyon jó.
én is úgy vagyok vele mint a #144 üzenet küldöje.
viszont volna egy kérdésem. ha most felteszem az opera 8.5-öt akkor a könyvjelzõ tartalma törlõdik?
Hogy "tele" van reklámmal, az inkább újságírói túlzás :)
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Azért használom az Operát, mert semelyik másik nem tud ilyan élményt nyújtani. Hiába írom le, hogy átszabtam a menüket, gombokat eltávolítottam (és mégis mindent elérek), egérrel tudok mindent nagyon egyszerûen megcsinálni, úgysem fogod érteni, mert ezt érezni kell.
Annyira megszoktam, hogy ha IE-vel kell böngésznem, akkor úgy érzem, meg van kötve a kezem. És nemcsak a hiányzó lehetõségek miatt, amik az Operában megvannak.
Valahogy úgy képzeld el, hogy hazamész meló után, és érzed, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon.
Azt hiszem rátapintottál a lényegre. Pl. a nap folyamán hány oldalt szoktál folyamatosan nyitva tartani, ránézegetni? Mindig minden egyes indításnál nulláról indulsz (ld. default homepage). Nem zavarnak a reklámok? Gyakran szoktál váltogatni használat közben az egér és a billentyûzet között? Szoktál több file-t letölteni párhuzamosan? Szoktál olyan nyelvû oldalakat látogatni, aminek a nyelvét nem érted, de számodra fontos információkat rejt?
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
ugyan azt látom rajt.
Nem vettem észre külömbséget biztonság szempontjából sem.
Szebbek a gombok ?
Kit érdekel!
Több a menü?
Nem tudom elképzelni mi az istenre használjátok a böngészõt hogy több menü vagy lehetõség keljen. mint az IE ben.
Opera ingyenes változatában tele volt reklámmal!
Mozilla lassubb volt vagy észre sem vettem külömbséget.
Testreszabhatóbb?
Ugyanmár mit kell benne testreszabni? a sok fölösleges gombot le tudod venni róla ami alapból rajt van?
Vagy ennyire átlagon alúl használom a böngészõket?
<#nemtudom>#nemtudom>
Naaaaa, egy darab reklamcsik volt csak, nem 'tele'.
"Csak a keserû tapasztalat, hogy egy firefox alá fejlesztett oldallal (ami ugye a leginkább követi a szabványokat), kevesebb idõ IE kompatibilissé tenni, mint Operára javítgatni..."
Ez meg alapbol hulyeseg, hisz az Opera koveti a legtobb szabvanyt, nem a Firefox. Ha nem hiszed, nezd meg ezt.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
ez olyan mint aki 300Ft-os evian vizet iszik mert, a szentkiralyi nem az igazi.
hat ne bolonduljatok mar meg.
De eddig még csak olyan írásokat láttam, akik abszolút nem bánják, hogy pénzt adtak ki érte.
Ettõl függetlenül valóban gyors böngészõ.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Csak a keserû tapasztalat, hogy egy firefox alá fejlesztett oldallal (ami ugye a leginkább követi a szabványokat), kevesebb idõ IE kompatibilissé tenni, mint Operára javítgatni...
shit happens