Új módszer a jelszavak megfejtésére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Ketelkedem abban, hogy ez a kulonbseg megbizhatoan merheto lenne. Mellesleg ahogyan porosodnak a billenytuk, mas lesz a leutes hangja. Meg szerintem a gepeles semaja az erdekes. De ha valaki ugy gepel, mint a villam (neha lecsap 😊), tehat lassan, akkor nincs akkora kulonbseg. Na, mind1, szerintem akkora kamu, mint anno a PhotoShop-os penzfelismeros. 00100 a kitalalonak.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
erre a cikkre gondoltam, bár ez nem teljesen azon az elven mûködik..
\"The voices are back... Excellent.\"
ezt kipróbáltam: rátixóztam a billenytyûzetemre a tes*o-s mikrofont(nekem asztali gépem van), felvettem másfél perc gépelést, majd az audacity-vel leszedtem róla a gépzúgást és a magashangokat.. utána a winamp teljesképernyõs grafikus izéjével kirajzoltattam a kapott hangmintát. (az amikor a képernyõn balról jobbra húz át az anyag idõ szerint, a lentrõl felfelé haladva pedig frekvencia szerint) és láss csodát: voltak nagyon apró kis különbségek!!: pl a numlock mellé szereltem a mikrofont és látszott amikor a betûk feletti számokat billentyûztem.. (hajszálnyit sûrûbb volt jel amikor közeledtem a mikrofonhoz, tehát pl a 9-es környékén) tehát ez meg egy statisztikai módszer... akár még mûködhet is. van egy ötletem mindez ellen: a billentyûzetet a mélyládán kell használni.
de azt hiszem pont itt az sg-n olvastam, hogy csinálhatnak már olyan klaviatúrát, aminek nincsenek gombjai, csak festve van, és van pár koppanásokra kihegyezett mikrofon/szenzor a gépelés közelében a felületre erõsítve. a leütéskor keletkezõ rezgéseket a szenzorok segítségével felfogják és beháromszögelik: így pontosan megkapják a leütés helyét és a szoftver eldönti abból, milyen karaktert is nyomtál.
sajnos itt egy név vagy a sok közül és ez kevés hitelt ad. persze ez igaz rám is, de a lényegen nem változtat.
Ha létezne ilyen, akkor láttam volna. Hallani én is sokszor hallottam róla, mint ahogy arról is hallottam sokszor, hogy egyesek ufót láttak, vagy éppen megjelent szûz Mária...
Valaki írta a lézeres ablakrezgés figyelést. Sci-fi filmben elmegy, de semmi alapja nincs, hülyeség. Az kb. olyan kategória, mint a falon átlátó távcsõ. Amerikai C kategóriás katonai marketingfilmekben lehet ilyesmit látni.
A cikkben leírtak egyébként több sebbõl véreznek. Egyrészt mikrofon híján semmire sem jó, másrészt hagyományosan elterjedt mikrofonok nem is alkalmasak erre. Ráadásul ahhoz, hogy a mikrofon jelét rögzíteni és kiértékelni tudják, ahhoz futni kell a számítógépen egy erre alkalmas programnak, amit valahogy fel is kéne telepíteni. De ha már programot kell telepíteni, akkor egy keylogger sokkal hasznosabb, mert az nem téved...
"A jelszófejtõknek még csak közvetlenül sem kell hozzáférniük a számítógéphez, elég csupán az utca túloldaláról egy nagyérzékenységû mikrofont a célpontra irányítaniuk" - ekkora kamut! Münchausen báró babérjaira törnek?
"de akár a kiszemelt áldozat telefonján keresztül is felvehetik a billentyûleütéseket." - ??? Elképzeltem:
A jelszó begépelése elõtt (ezt honnan tudják, hogy mikor történik meg?) megszólal a telefon, és egy szimpatikus hang közli: kérem, a jelszó begépelése közben tartsa oda a telefont a billentyûzethez... MEGALOL!!!!
Láttál már te a saját szemeddel ilyet?
Én eddig kétszer voltam olyan bemutatón, ahol ezt próbálták bemutatni. Az egyikrõl semennyi idõ alatt kiderült, hogy kamu, mert mert direktben lopták le a videojelet, a másik esetben pedig "éppen tönkrement" a berendezés.
Mert minden billentyuzetnek mas a hangja. Max azt allapithatjak meg, mikor nyomsz space-t, v backspace-t. Pedig nekem igazan csattogos ozonviz elotti oldschool billentyuzetem van 😊
Van az érzékelõ, a monitor felé irányítod (akár hátulról is - teljesen mind1) és az érzékelõ kijelzõjén megjelenik a monitor zajos képe, ami egy zajszûrés után olvasható/értelmezhetõ képet ad, akár ríltájm.
Komolyabb gépek akár több monitort is képes megkülönböztetni, akár azonos típusok között is.
És ez annyira valós dolog, h nagyobb bankok még védekeznek is ellene, a falat lefedõ elektromágneses zavaró hálókkal (miközben a monitor meg az ablak felé van fordítva és szemben egy nyílvános épület van... 😊).
Egy Enter lenyomásának más hangja van, mint egy Num Lock-nak. A billentyûzet szélén lévõ billentyûnek más hangja van, mint a billentyûzet belsejében levõnek. De ettõl még hogy felismerhetõ legyen, azt kétlem.
ismét kiderült mire fordítják tölünk nyugatabbra a fejlesztési/kutatási pénzeket ...
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
Egyébként lehet benne valami... Más, más hangja van egyes billentyûleütéseknek, az biztos. (Holnap felveszem és összehasonlítom az eredményeket... 😉 )
De ha még szilikonos billentyûzeted van, akkor is megfigyelhetik a gépedet (a CRT/LCD(!) monitorod/a géped elektromágneses sugárzása, vagy a monitorod visszatükrözödõ fényérõl a közeli falról). Errõl bõvebben itt olvashatsz: http://www.cl.cam.ac.uk/TechReports/UCAM-CL-TR-577.pdf.
Ja, van olyan keyboard (elsõsorban palmokhoz, meg ilyenekhez), hogy mondjuk az asztallapra (valami sima felületre) vetíti ki a billentyûzet képét, és ott pötyoghetsz.
Persze ez nem átlagos.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Ha meg hallgatóznak berakom az ein zwei policájt aztán elemezzék beszédfelismerõvel 😊)
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
A jelszót bill. figyeléssel tényleg könnyebb megszerezni, fõleg ha már bent van a trojai, ám néha tényleg a jelszó a fontosabb, nem az adott gép feletti irányítás..
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Ez a kedvencem.
Trójaival felvenni a hangot, hogy azt elküldje, majd fejtsük meg, és a jelszóval törjünk be.
Ha már bent van trójai, egyszerûbb azzal ügyködni. Sztem