• waterman
    #36
    birka vagyok a hang-témában de ha teszem azt tényleg egy skype-ot vagy msn-t valamelyik biztonsági résén át rávesznek, hogy a hangot esetleg egy más kimenetre is portolja, akkor bizony lehetséges.. gondoljatok bele: halgathatsz zenét, finghatsz miközben beírod a jelszavad, nem számít. miért nem? a leütés közben bizonyos mélyfrekvenciás rezgések is létrejönnek: egy laptop beépített mikrofonja pedig a mélyhangokra elég érzékeny.
    ezt kipróbáltam: rátixóztam a billenytyűzetemre a tes*o-s mikrofont(nekem asztali gépem van), felvettem másfél perc gépelést, majd az audacity-vel leszedtem róla a gépzúgást és a magashangokat.. utána a winamp teljesképernyős grafikus izéjével kirajzoltattam a kapott hangmintát. (az amikor a képernyőn balról jobbra húz át az anyag idő szerint, a lentről felfelé haladva pedig frekvencia szerint) és láss csodát: voltak nagyon apró kis különbségek!!: pl a numlock mellé szereltem a mikrofont és látszott amikor a betűk feletti számokat billentyűztem.. (hajszálnyit sűrűbb volt jel amikor közeledtem a mikrofonhoz, tehát pl a 9-es környékén) tehát ez meg egy statisztikai módszer... akár még működhet is. van egy ötletem mindez ellen: a billentyűzetet a mélyládán kell használni.
    de azt hiszem pont itt az sg-n olvastam, hogy csinálhatnak már olyan klaviatúrát, aminek nincsenek gombjai, csak festve van, és van pár koppanásokra kihegyezett mikrofon/szenzor a gépelés közelében a felületre erősítve. a leütéskor keletkező rezgéseket a szenzorok segítségével felfogják és beháromszögelik: így pontosan megkapják a leütés helyét és a szoftver eldönti abból, milyen karaktert is nyomtál.