52
  • gz8
    Gondolom itt sem feltétlenül a minőségi előadókra gondoltál.
  • _Vegeta_
    Es aki elektronikus zenet is szeret? :]
  • mrzed001
    Mondjuk 3-ból 0 az arány eddig, szóval egy darabot nem ismerek a felsoroltak közül, ezért arról véleményt nem mondhatok (ha nem árulják, akkor nincs is!?).
    Az viszont biztos, hogy az összes VIVA-n leadott "sláger" mai (mai, tehát 1 évnél nem öregebb) magyar zene ciki (és legtöbször az a b.zernyák aki ezt bömbölteti rá se jön )
  • Zivos
    Szerintem meg ciki nyal kulfoldi zenet hallgatni. Na persze magyarbol sem Lagzi Lajost kell, hanem: Rozsasdzin Pitbull, Furgerokalabak, stb ... Ezeknek van mondanivalojuk, vagy eleg jo a szoveguk. Terjesztes szigoruan koncerten vagy ismerosokon kersztul, mert e vilaghiru zenekarokat nem forgalmazzak boltban. Mondjuk nem is 5k az aruk.
  • blaze
    Egyenlőre még itt, MO-on teljessen legális zenét illetve videót leszedni a netről!!!!
    Tehát miről is beszélünk???
    Egyébként meg "lopok", mint ahogyan az állam is lop tőlem!!!
  • Inquisitor
    Ha jól figyeltem az Aureal végét sietette, hogy az NVidia lenyúlta az embereik egy részét, és állítólag ők fejlesztették az XBox audió részét, meg az NForce APU-t ...
  • Pönye
    Sziasztok.Majd akkor veszek eredeti cd-t,ha majd 300000ft-ot megkeresek.Ugyhogy én soha nem fogok ennyi pénzért venni egy zenei cd-t.Majd,ha megjön az eszük és 1500-2000ft-ért adják a zene cd nem 4-5 ezerért,akkor majd megveszem.Addig meg
  • Farseer
    Btw. a noxos csajszi unokahugá (vagy hasonló közeli rokona nem jegyeztem meg, csak 1 hejen doldoztunk) azt mondta, hogy nekik nincs 1 nox CD-jük se, mindet gépen tárolják mp3-ban.. no én ott fetrengtem egész nap a röhögéstől..

a platát meg tök gáz.. nagyon béna lett.. Riaa vegyen fel néhány kreatív embert..
  • uniu
    Feltetelezem, hogy elolvastad a tobbiek hozzaszolasat is ehhez a tmahoz. De biztos igazad van, es mi tudjuk rosszul, es a Aureal szepen csodbe ment, mert senki nem akart fizetni nekik.
    "Arra nem gondoltál" Nem, mert amit irtam azt nem belegondolas alapjan tudom. Amugy Creative hasonlo agressziv ceg mint a Microsoft, ezt is biztos tood.
  • pemga
    A Creative is pénzt kér érte akkor még... Valamikor az új évezredben nyitotta meg a drivert, addig ők is zártan dolgoztak. cikk Aureal addigra már haldoklott. Minőségben Aureal sokkal jobb volt, árban ugyanaz. (Live! ha jól emlékszem drágább is volt, mint egy MX300) A Rambus jobb volt, de nem annyival amennyivel többet kértek a cuccukért.
  • MacrosTheBlack
    Úgy jártak mint a Rambus. Pénzt akartak markolni azért amit más ingyen ad. Hulljon a férgese!
  • MacrosTheBlack
    "a Creative az Aurealt pereskedessel tette padlora(anyagilag)."
    LOÁL. Arra nem gondoltál 2 összeesküvés elmélet között, hogy az Aureal pénzt kért a szabványáért, a Creative meg nem? Nem lehete hogy esetleg a cégek a költséghatékonyabbat támogatták? De.
  • jeva
    I'M SPECIAL !! ;)
  • mrzed001
    Ezt felírom, valamiben Cifu egyszerűen egyetért velem.
    Nem vitatkozik, nem kötözködik, csak egyetért.
    Pozitív :))

(Lehet, hogy megfertőztem a "rendszerét" :))
  • pemga
    Szerintem te már az A3D-3 ra gondolsz. Az A3D-1 valóban az EAX-el összemérhető volt (gyenge), de nem volt sokáig, nagyon hamar kijött a 2 (1998-99). Nem sok olyan játék volt, ami csak az 1-et támogatta volna. (Sajnos a vortexofsound.com már nem él, ott volt lista) Creative-nak ekkor bőven csak EAX-a volt még. Az A3D3 jött ki a végefelé (1999-2000), szinte kizárólag software-es megoldással, de akkor már az Aureal haldoklott a perektől. Az EAX2 színvonala bőven nem érte még el az A3D2-t sem (térképzés). (Kb. 1-2 évre rá jött ki az EAX3, de addigra az Aureal-t már teljesen elpusztította a Creative és átemelte a fejlesztőit.)
  • uniu
    Nem az en penzembol kasziroznak az biztos, hacsak az adombol 1 reszt az allam at nem ad nekik.
  • uniu
    Miutan a Creativ felvasarolta az Aurealt, sokat javult az EAX:)
  • uniu
    Az Aureal az amiknak(NASA talan) fejlesztette ki a A3D-t,szimulatorokhoz, ami akkor lealazta a Creativ EAX-at...porig. Mint ahogy a Gravis tette vele DOS alatt. A Gravis ott bukott meg, hogy directx(windows) alatt, hasznal6atlan volt, valami tamagatast nem kapott meg ehhez, es nem tudott normalis illesztoprogramot csinalni, de ez mar homalyos(Microsoft-Creativ egyuttmukodes)
  • fifi
    ja és a jogdíjakat kik között osztják szét?
    éppen az ilyen kis taknyok kapnak mint a NOXm eg Győzőke, akik eleve élből kasszíroznak mindenhol és
    véletlenül sem az kap, akibe esetleg tehetség is szorult, de anyagi gondjai vannak a továbbjutásban.

ejj hülye világ! Matula bácsit irígylem a Tüskevárból, neki nem fájt ilyen miatt a feje-úgy kéne élni :D
  • Cobra.
    Neophyte jön a következő felkiáltójel, csak jöjjön erre admin
  • DWz
    Sajna nem 4k a CD, hanem 7k. Szegeny zeneszeknek es/vagy kiadoknak mar nem eleg a 4!
  • artschiatwork
    szintén agree
  • Neophyte
    Egy pondrót is többre tartok... mint a Riaa,Asva,Bsa... stb cégek alkalmazottait... és kiszolgálóit... kiszolgálókon természetesen a legális szoftverek/játékok vevőit értem..
  • TommyGun
    Az A3D 1.0 semmivel sem volt jobb mint az EAX 1.0
    Az A3D 2.0 már nem volt rossz....de addigra az Aurealnak már majdnem vége volt....az EAX 2.0 meg minden igényt kielégít szvsz még ma is....
  • pemga
    Igen, a NOX aktív ProArt tag, tehát a sima artisdzsúzos pénzeken felül (dvd-matrica, disco, rádió, cukrászda, telefonközpont stb. átalányokból), még a ProArt perekből, foglalásokból is részesedik.

De mit mondtak, mivel akarják meggyőzni az embereket arról, hogy megmutatni a szomszédodnak vagy az csetes norvég havernak a zenét ciki; és az a menő, ha az emberek egymás mellett fejhallgatóval hallgatják az eredeti cd-ket. Azért ez érdekelne. :)
  • fifi
    azt is csak meggyalázza, mert zéró tudásúak mindenben...
  • fifi
    és kik is hangoztatják ezt a legjobban?
    akik olyan szinten okádék produkciókkal állnak elő évről évre, hogy tényleg ciki, nemcsak hallgatni, tölteni is...
    úgyis mindenki játszik 3X 4X búcsúkoncit, abból befolyik elég zseton, minek ugrálni?
  • kbupdate
    Mittom én, csak épp annyit láttam belőle, én se vagyok vmi tv függő:)
    Olyanok voltak ott, hogy NOX... pont a NOX veri a mellét, aki csak már többszázéves népdalokat énekel:D
  • pemga
    Ezt hogy csinálják? Mármint milyen módszereket alkalmaznak, miket mondanak, hogy akarják meggyőzni az embereket? (Bocs, de nem nézek tv-t :).)
  • [NST]Cifu
    [agree]
  • Sir Quno Jedi
    Ha venni kell, tőlem éhen halhat a sok kis tahó, mondjuk így is, mert nekik kéne fizetni környezetszennyezésért a sok szarjujért !
  • kbupdate
    :D na az meg a másik:DDD
  • kbupdate
    amugy ha egyáltalán nem lenne illegális letöltés, RIAA-nak mi értelme lenne?:DDD
  • mrzed001
    Hát, sztem kevés kivétellel CIKI mai magyar zenéket hallgatni :)
  • kbupdate
    tegnap volt a tv2 vagy rtl klub-on, hogy magyar előadók összefogtak az illegális letöltés ellen. Mert az teljesen tönkre teszi a magyar zenei piacot, ÉS MEGSZŰNHETNEK a magyar előadok, zenék. lol..

És azt akarják elérni, hogy CIKI legyen a netről , filecserélőköbn stb (illegális) letöltés. És az legyen a MENŐ dolgo, ha vki megveszi a 4000HUF-os CDket...

hehe
  • pemga
    Az EAX egy nagy kalap izé volt az A3D-2-höz képest, már ne haragudj. Wavetracing helyett egyszerű filtereket pakoltak rá, milyen szánalmas már, amikor egy kőfal túloldalán levő emberke mozgását a falon keresztül hallod tompítva, nem a falon levő egyetlen ablaknyíláson; vagy csak azért mert egy kályhában állsz minden fémesnek hangzik ami nem is onnan jön (Thief, MechW). Nomeg sokkal több hangforrást tudott egyszerre kezelni, és vasból nyomta, nem CPU-ból. A GUSMaX időszakban az SB-nek AWE32 változatai voltak, és ők is szépen vették át a wavepatternes dolgokat tőlük...

Az általad említett "megakadás" leginkább a pereknek volt betudható, onnan már próbáltak megkapaszkodni, de pénz nélkül ugye nehéz... (Az Aureal egy kis cégecske volt Creative-hoz képest) Ha emlékszel akkor pl. a Diamond is akkortájt ment csődbe (neki Aureal, meg Nvidia kártyái is voltak), legutóbb talán a Bluesonic vette meg.
  • TommyGun
    Ez nagy butaság már ne is haragudj...a Creative az SB generációt fokozatosan jobbá és jobbá tette az aureal meg elég sokat koppintott tőle...ezért perelte be a Creative...A garvis meg teljesen 3DFX effektus volt...a gravis Ultrasound után nem tudtak egyre jobbat csinálni...megakadtak mint a 3DFX annó...
  • longobard
    Én eleget teszek a RIAA felszólításának, minden mp3amat bűnbánóan törlöm, megyek a lemezboltba félmillió forinttal és veszek sok-sok lemezt, hogy a tiszteletreméltó RIAA főnököknek teljen Aston-Martinra :)))
  • Commandante
    Magam előtt látom azt a jövőt, amikor ha elfütyülök egy slágert az utcán, akkor a jogvédők bevarrják a számat és seggberaknak.

Ez az egész pedig a "fejlett" überkulturált nyugat problémája. Amíg az 1500-2000 Ft-os kazetta előállítása kétszer annyiba kerül, mint egy 4000-5000 Ft-os magyar trágya CD-é, vagy míg egy CD kétszer annyiba kerül, mint egy könyv (aminek az előállítási költégeiről, meg a belefeccolt intelektulis erőfeszítésről ne is beszéljünk), addig a hazai jogvédők nézzenek magukba, és kövessenek el szeppukut. Vagy adják el győzike 534 zebracsíkos kanapéjának a felét, és már is meg lesz a profit.
  • pemga
    A Gravis-t se hagyjuk ki. Mondjuk annyi különbséggel, hogy ők valamelyest megmaradtak, játékirányítókat gyártanak. Mind az Aureal, mind a Gravis sokkal jobb cuccokat csinált a Creative-nál, ez fájhatott nekik :). Analógia folytatható: RIAA-n kívül sokkal jobb zene létezik :).