Bill Gates a Vista újdonságairól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igazából nekem többnyire nem középkategóriás gépem volt/van.
olyan bullshit az egész, mint a DHTML...
www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!
"A LINQ-ról azt hittem komplett (DDL-t is magába foglaló) rendszer (magamat védendõ: még válhat belõle az is)"
Az elozo hozzaszolasomban levo linken vannak peldak, azok nem tartalmaznak csak lekerdezeseket. A 3.0-ig termeszetesen meg sok ido van, valtozhat.
En viszont ugy gondolom, hogy csak lekerdezesrol van szo, hiszen a neve is errol szol(Language Integrated Query - nyelvbe integrált lekérdezés).
Udv.: Ben
Meg eddig en sem neztem utanna, hogy hogyan is gondoljak a dolgot. Az msdn-en eleg jo osszefoglalo van, es van 101 pelda is(ha esetleg meg nem ismerted volna, vagy nem innen vetted az infokat). Nekem nagyon tetszik, kicsit sajnalom, hogy csak a 3-asban lesz benne(nembaj, a 2.0-ban is lesznek szep uj dolgok).
Habar az en profilom nem az adatbazisok vilaga, neha nekem is szuksegem van ra, es mindket hozzaszolasoddal egyetertek.
Nem cask a procival van a baj, hanem sokkal inkább a memóriával. Ma már egy driver is megákat eszik, és egy szarul megírt eccerû VB progi 50-100-ta is. Ez kombinálva az XP gyenge memória kezelésével azt eredményezi, hogy minden swappel mint állat.
Meg az igaz, hogy a 3GHz-es gépen csak 10% a CPU terhelés, de ha véletlen egy régebbi gépen indítom el, akkor lesz abból könnyen 100% is.
Szerintem nem jó dolog az, hogy egy vacak 286-os procin 1 mega rammal akadásmentesen futott minden, most egy csúcs gépen meg a legegyszerûbb mûveletekre is várni kell, ha valami béna progi lezabálja a memóriát.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
nem értem emberek mér akarnak mindenáron ofiszt használni és legfõbbképpen mér hõbörögnek azon, h az ms word túl sokat tud. azok akik az ofiszból csak a wordöt használják (excel/acces/frontpage sosem kerül elindításra, az OE külön is beszerezhetõ, esetleg powerpointot használ - ms éppen kiadhatna egy readert-, de semmilyen egyéb ofisz funkció nem érdekli), az mér akarja az egész ofiszt vagy akár wordöt is, fõleg ha szimplán szövegszerkesztésre használja, hõbörgõket sem értem mér ehhez méreckednek?
aki szimplán szöveget akar szerkeszteni, az nyugodtan használhatja a WordPad-et. az egy nagyon frankó kis richtext editor, hibátlan .doc kezeléssel és még objektumok beágyazására is képes (pl. excel tábla). plusz bónuszként benne van az OS árában.
a felhasználó meg (véleményem szerint) szivesebben áldoz a hw-re, mint hogy megfizesse az optimizálással járó plusz fejlesztési költségekek.
"hogy egy szövegszerkesztõ 3GHz-es procit és 1GB RAM-ot igényel."
azért az nemcsak egy szögszerkesztõ, ezt talán te is belátod.
De ennek az is az eredménye, hogy egy szövegszerkesztõ 3GHz-es procit és 1GB RAM-ot igényel.
Ráadásul a procik fejlõdése lelassult az utóbbi pár évben, így nagyon érezhetõvé vált ez a hatás.
ez eddig már 5x így volt, most sem lesz másként.
Elnézést a Sorokért:)
Birom az ilyen hatalmas volumenû, katartikus bejelentéseket. Ez amolyan "Én akkorát fingok, hogy kibillentem a földet a pályájáról!" típusú beszólás volt, de a mesterségesen lebutított amerikaiak erre biztosan felkapják a fejüket.
Benedicht: Mondhatnám Te is meggyõztél, de kétszer nem írom le, nekem egóm van. A LINQ-ról azt hittem komplett (DDL-t is magába foglaló) rendszer (magamat védendõ: még válhat belõle az is)
Hajnalban azért jó fórumozni, mert fél óra mire két sort írok.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
xbox360+komputer
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Volt egy idõszak az életemben (elég régen) amikor pl. láttam egy új technológiát ami segítségével pl. 1 perc alatt megcsináltál valamit, de mondjuk ennek az ára a többszörös erõforrásigény volt (RAM, CPU stb.), csaptam egyet a kezemmel és azt mondtam, hogy "OK, de én ezt kopasz C-ben is megcsinálom, sõt gyorsabb lesz és kevesebb RAM-ot zabál fel...", aztán ahogy nagyobb projecteken kezdtem dolgozni és nagyobb felelõséget kezdtem vállalni, rájöttem, hogy ez nem igaz, mert:
a.) soha nincs annyi idõm, hogy ezt megcsináljam
b.) nem tudja ezt senki sem megfizetni
c.) kisebb a teljesítményem
d.) ha komolyabb a feladat és magam fényévekig csinálnám, akkor nehéz még találni olyan fejlesztõket akik mellédállnának
stb.
ellentétben a RAPID megoldással, ami gyorsan kész, gyengébb fejlesztõk is megcsinálják, belefér a költségvetésbe stb. az ára (sok RAM meg CPU) meg nem igen érvényesül amikor a hardware ekkora tempóval fejlõdik és esik az ára.
Na a .NET és az MS fejlesztõi környezetnek éppen ez a jó oldala, nagyon sok felesleges munkától szabadítja meg az embert, és nagy hatalmat ad a kezébe, ezért nagyon meg lehet vele elégedve az ember (hidd el, '96-óta VS beta teszter vagyok, és naponta minimum 3 órát töltök ebben a környezetben, manapság már nem fejlesztõként habár ilyen feladatok is maradnak, hanem inkább team-leader ként, de azért még mindég nagyon ponsossan érzem a rendszert, hogyan él, mozog, lélegzik). Különben ez nem az MS találmánya... ez a Borland találmánya, az MS itt elégé gyengélkedett azelõtt, az igazi gyorsulást Anders Hejlsberg (ex Borland - Turbo Pascal, Delphi...) adta meg nekik, és ezt az utat törekszik járni a konkurencia is az Eclipse álltal, amely fejlesztésében nagy szerepet játszik a Borland is.
He, egy pici Borland nosztalgia, de tényleg a Borland C++ 4.5 elõtt a Microsoftra rá sem gondoltam (mint fejlesztõ eszközre), de utánna valahogy megfordult a kerék...
"Mi a véleményed a LINQ-ról? Szerintem szõröstõl-bõröstõl le akarja nyeli a MySQL-t."
"A LINQ a fejlesztõk számára más nyelvek, például az SQL vagy az Xquery használata nélkül teszi lehetõvé natív adatlekérdezések írását C# vagy Visual Basic nyelveken."
A LINQ lekerdezesek irasara szolgol, az adatbazis pedig adatok tarolasara. A ketto kiegesziti egymast, egyik sincs a masik nelkul.
Úgy hiányzok egy kis DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS
DEVELOPERS DEVELOPERS 😊
ha netalántán mégis bukás lenne még mindig mondhatják, hogy xy win igaz, hogy gyorsabban terjedt, de az még a felhasználói igények régi generációját testesítette meg 😊
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Mi a véleményed a LINQ-ról? Szerintem szõröstõl-bõröstõl le akarja nyeli a MySQL-t. Ebben már érezhetõ a jó öreg MS taktika.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Ugye csak viccelsz? Eddig a sok lúzer VB-ben ontotta a szemetet, most legalább rá lesznek kényszerítve hogy egy típusos nyelvet használjanak. Épp hogy lényegesen növeli a fejlesztõk intelligenciahányadosát, illetve kizárja a sok agyatlant.
A platformfüggetlenség a másik baromság: eddig szerinted hol volt platformfüggetlen az MS??? Pont hogy most kezd végre platformfüggetlen lenni! Az XML, a MSIL (a .net pseudo nyelve) mind portolhatóak, nincsenek lefordított kódok, ismeretlen szerkezetû bináris fájlok! Mi is ezzel a problémád???
"Fejlesztõi környezet, a programozók dolgát egyszerûsíti."
Majdnem. A .NET egy keretrendszer, amely több nyelven programozható (C#, J#, C++, VB, stb.) és tömve van osztálykönyvtárakkal.
Van hozzá több fejlesztõi környezet, pl. a Visual Studio .NET 2003.
Csak winfoson elérhetõ, illetve van hozzá egy igen kevés osztályt tartalmazó Linux port is.
A COM architektúrát váltja le a win platformokon (egyelõre párhuzamosan fut vele, de a hosszú távú terv a leváltás).
Ha bõvebben érdekel vkit, még véshetek ide pár sort.
Nagyon behatárolt ez a fejlesztõi út. Való igaz, hogy az olyan rendszerek által, mint a .Net vagy külön kiemelve a C#, egy egyszerûbb és könnyebb fejlesztõi környezetet kapunk, de ugyanez a rendszer be is határolja a benne dolgozókat. Hány programozót (és dilettáns kódfirkálgatót) csábít majd el az egyre könnyebb lehetõség? Nem veszik észre a csapdát? A könnyebb fejlesztések éppen õket nem juttatják majd munkához egy idõ után - de semmi baj, hulljon a férgese.Ráadásul a nem platformfüggetlen fejlesztéssel a fejlesztõ megteszi azt a szívességet is a MS felé, hogy utat tör nagy álmuk, az IT=MS képlet felé.
Darth Sith: "Bár tudom, manapság trendi fikázni az MS-t, meg minden nagy céget."
Csupán az okát nem tudod 😊 Igaz, ennek gyökerei máshová nyúlnak - alapjában véve nem OS vita- és egyáltalán nem a "trendiség" vagy bármiféle "fikázás" a célja, hanem egyszerûen a kisember egyre nagyobb kiszolgáltatottsága, palira vétele és dühe a jó kapitalista multik ellen.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Egyébként érthetõ az is, hogy a Microsoft a Vista közelségével egyre több konferencián reklámozza termékét, bár ez a minden napra egy konferenciabeszámoló elég érdekes...
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]