28
  • niccolsz
    lyzu egyet ertek veled. nekem semmi bajom a nanoval, pedig mar egy honapja megvan, csak ajanlani tudom mindenkinek.ja persze azt hozza kell tennem, en kulfoldon vettem, mert ott joval olcsobb:)
  • lyzu
    aki fikáza az iPodot, az még életében nem használta... nekem már 1éve van és mindennél jobb :)
    designra, hangzásra, meg mindenre... :)
    ennek hatására vettem egy Imac-et és abban se csalódtam, 1000x jobb mint a szar winfos...
  • lowdog
    "Ez így ebben a formájában"
    ezt hogy érted? senki nem mondta hogy iPod a legjobb és legolcsóbb :) csak egy példa volt arra, hogy az apple azért annyira nem méregdrága a konkurens gyártók mellett.

"(most név szerint nem tudom melyik)"
    nem ártana pedig, mert nem mindegy hogy "noname", vagy valami batárabb darab például...
  • Skullkid
    Már bocsánat, de ez pont fordítva van, jobban fogy, mint kellene...Egyik külföldi boltban se találni már fekete iPod Nano-t. Forbes cikk
  • faz
    Ez így ebben a formájában... szóval izé. Van 50ért 8 gigás lejátszó (most név szerint nem tudom melyik), tehát nem csak a zepöl a jó.

Ráadásul az m:robe ( ill. jobban is néz ki a háttérvilágításával, bár asszem árban más kategória... :-)
  • fapapi
    Na jó veszek egyet :)
  • lowdog
    sosem állítottam, hogy hibátlan :)
  • lowdog
    sosem állítottam, hogy hibátlan :)
  • pafi
    iPod nano összehasonlítás más cuccokkal
    Nagyon érdekes látni, hogy ugyanannyi pénzért mit adnak a konkurens gyártók (Creative, iRiver, Sony, Benq).
  • pafi
    iPod nano teszt arstechnica.com
    Iszonyat mit bír a cucc!
    Átmentek rajta autóval, de még úgy is szólt!
  • Sir Quno Jedi
    Mert ez Apple minőség...
  • lowdog
    valóban, a HDDs iPodok (főleg a korábbi generációk) gyorsan merülnek, sérülések viszont nálam szerencsére nincsenek :) csak karcolások, de a hátlapon ez elkerülhetetlen

ami engem személy szerint különösen dühít, hogy apple-ék olyan védőtokot adtak hozzá alapból, ami minden alkalommal otthagy néhány karcot a gép hátulján ka kiszedem/berakom (van benne egy cimke, aminek a széle karcol). ez főleg azért gáz, mert ha a tokban van, nem lehet tölteni és állítani (max a távirányítóról), csak hallgatni.

nem értem, hogy mernek ilyet kiadni a kezükből!
  • lowdog
    te is lásd az előző hozzászólásomat.
  • lowdog
    csak magyarázol, hogy drága, vagy tudod is? :)
    hasonlítsd már össze pl. egy iRiver árával. elárulom, usában ugyanannyiba kerülnek. a drágaság magyar sajátosság, de persze, honnan is tudná ezt a sok ész nélküli apple-fikázó... a lényeg hogy szarozni lehessen
  • pemga
    Simán belefér. Javaslom elolvasásra Rejtő apótól az Ezen egy éjszaka c. művet. A közönség a legkeményebb bíró, ha valami tetszett neki eddig, az nem jelenti azt, hogy legközelebb is tetszeni fog neki. (Van olyan cég amelyik úgy gyártat, hogy a szinezést utólag hordja fel / dobozolja be, annak megfelelően hogy melyik színre jelentkezik sok igény.) Apple-ék abből indultak ki hogy a fehér eddig uniq volt, ez jelentette az Apple imázs részét, de úgy tűnik a fehér már nem trendi, a fekete lett az exkluzív. De hogy mikor sokallnak be az emberek, ki tudja ezt előre... :)). Pl. iMac-ből is volt vagy 5 féle szín anno...

Troll, ebay.de jelenleg 40-50 darabot tart nyilván (igaz a Sofort kaufen-esek dominálnak még), a fekete drágább :)).
  • Troll
    Ez nekem tök jó! :-)
    Várok jövő nyárig, addigra tele lesz vele az eBay, meg amúgy se fogy, lesznek vadi új példányok óccsóért, majd akkor veszek egyet.
  • Mberke
    Szerintem brutál jól néznek ki és nagyon jó használni az iPodokat.
    Zenét simán nem tudsz letölteni róla, de van egy Yammipod nevű progi amivel meg lehet ezt tenni.
    Az ára meg csak itt magyarországon drága.
    A 4GBos mini 200 dolcsi, meg valészinű ennek is lemegy az ára ha eldják a mini készleteket. 200 dollár pedig 40000Ft. Ami 4 gigás kapacitásért nem sok.
    Csak hát Magyarországon van az 1dollár=1 euró átváltás és a 25%os adó ami amcsiban nincs!
  • Caro
    Akkor szerintem ez csak minősíti a "gaz(dasági szak)emberek" kompetenciáját.
    Már nem azért, de ha valaki egyetemen 5 évig ilyeneket tanul, és a világ egyik legismerebb cégénél dolgozik, akkor hogy fordulhat elő, hogy a következtetéseik pont szemben vannak a valósággal?
    Egyébként én se rajongok az iPod-ért. Ez is PDA árban van, és az azért többet tud.
  • Inquisitor
    Én meg az "első heti eladásokat" nem értem, hivatalosan (A QT playerem szerint!) még nincs egy hete a hivatalos debütálás, vagy tévedek? Másrészt meg, ahogy DSHK kolléga írta, azért az a kismillió iPod tulaj nem fog egyből újat venni. Ez nem Japán ;)
  • dshk
    a lejátszók 3/4-ét az Apple adja el... Egyébként mp3-at is bele lehet rakni, sőt, az iTunes-ba be van építve a funkció, hogy CD-ről másoljon be zenét. A fekete szerintem gagyi, de ez ízlés kérdése.

Amúgy én nem értem miért várták, hogy most mindenki megrohanja a boltokat. Nem fogja kidobni sok ember mondjuk az iPod mini-jét és venni helyette egy nanot, csak azért mert kisebb és emiatt kicsit jobban néz ki, meg menőbb.
  • Inquisitor
    Úgy hallottam, hogy a "nagy" HDD-s iPod igen sérülékeny volt, és elég gyorsan zabálja az akumlátort.
    Nem tudom, de szerintem hasonló (vagy kisebb!) áron beszerezhető egy jó/jobb minőségű lejátszó, ami a hangzásra van kihegyezve, NEM a designra.
    Pl. egy iRiwer, iAudio vagy sok más.
    Ha meg drága designos kell, akkor veszek egy Sony Walkman E7xx vagy W1xxx/3xxx modellt. :)
  • smv
    " De véleménye szerint az Applenek a siker érdekében mindenképp át kell gondolnia a koncepciót és komoly változtatásokat kell eszközölnie az eladási stratégiákban."

Biztos nagyon sok szakembert fizetnek ezért az átdolgozásért. Én ingyen megmondom: Majd ha nem méregdrágán adjk a lejátszóikat, lesznek vevőik. Ezt nem felfogni...
  • ayden
    ennyi üzemidővel bárki is megvesz egy ilyen méregdrága lejátszót? hihetetlen
    és még a reklámok nem butitanak:D
  • IoIa
    Eszem ágában sincs ilyet venni... Még nem hülyültem meg.
  • LaPalma
    fikzásnak nem rossz, hozzászólásnak gyenge.
    ha nem tetszik nem veszed meg...
  • IoIa
    "Az Apple hihetetlenül kicsi zenelejátszója..." - ez max. az Apple berkein belül számít picinek. Lényegesen kisebb készülékek is vannak más gyártók termékei között.
    Ez a cikk megint valami fizetett Apple marketing?
    Az iPod nekem egyébként nem tetszik. Bármennyire is azt sugallják a reklámok, hogy milyen nagyon csodaszép, szerintem kifejezetten ronda. Ráadásul drága, és az ember egyből bele is ugrott egy zsákutcába, mert a zenéket (állítólag) nem lehet róla kimásolni gépre. Ez max. az Apple-nek jó, meg az érdekvédőknek, de a felhasználónak semmiképp.
    Mellesleg hiába árulják a zenéket 1 USD-ért, az egy ratyi tömörített anyagért méregdrága. Ráadásul kevés olyan zene van, amit ingyen ne lehetne megszerezni...
  • Antychrist
    A fehér jobb. Azon látszik, hogy iPod-om van, fittib.
  • bobka
    nem csodálom hogy a feketét viszik.feldobja az egészet :)
    nekemis az kéne :)