IndyCar - ChampCar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laffite
a gyõztes autón is megemlékeztek Róla

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

gordon 24
Hát igen ez az ezek az emberek olyan sérthetetlennek tünnek. Anyira meg vannak védve. És mégis ,egyszerüen elképzelhetetlen hogy ilyen történjen. Szomorú!!! És az is hogy idáig azt sem tudta a világ ki ez az ember,(tv-ékre gondolok) most hogy meghalt minden tele van vele. Borzalmas hogy a szenzáció kedvéért igy bánnak egy halott emberrel.

Downhill!!

Laffite
A tribute to Paul Dana

Laffite
A tribute to Paul Dana

Laffite
olvastál a gondolataimban...
amúgy tényleg szomorú, hogy ebben a szakágban még mindíg elõfordulnak tragédiák, ebbõl is látszik, hogy itt a versenyzés versenyzés is maradt és az autókban még mindíg igazi hõsök ülnek!

gordon 24
<#wave><#wave><#wave><#wave>

Szia Dana!!!!!!

Downhill!!

Laffite
szomorú hír a hétvégérõl 😞(((
Paul Dana loses life in Homestead morning accident
ez az egyik utolsó fotó róla

Laffite
...tudod, a boldog nyugdíjas idõk, amikor a sok pecázás mellett már efféle mókázás is belefér 😊

ChevyG
huu, de ismerös ez a név, de honnan is?!<#nevetes1><#conf><#smile>
Laffite
itt pedig Rusty Wallace ismerkedik az autóval...

Laffite
megkezdõdtek az idei tesztek az IRL-ben, az elsõ helyszín Homestead

Laffite
<#wave><#integet2>
mégvalaki? <#crazya>

Miss Lucifer
<#integet2>

négyszázgát

ChevyG
<#wave>
Miss Lucifer
Imádom ezt a francia srácot. Az ember meg se mondaná róla hogy autóversenyzõ és megnyer mindent amin csak elindul! Na jó, majdnem mindent. <#crazya>

négyszázgát

Laffite
Sebastien Bourdais megvédte bajnoki címét a ChampCar sorozatban, miután a hétvégén begyûjtötte a gyõzelmet Ausztráliában is. A 26 éves francia egyelõre tarol a sorozatban, ez volt idei hatodik gyõzelme, így a tavalyi 7-tel, és a 2003-as 3-mal már 16-ra nõtt a gyõzelmei száma, ami igazán nem rossz, tekintve, hogy ez még csak a harmadik idénye.

Laffite
Tegnap Dario Franchitti éppencsak-gyõzelmével zárult a 200 körös IRL futam a California Speedwayen, Ashley Judd legnagyobb örömére, Kanaan így csak második lett, de ez télleg nem sokon múlott.
Danica meg ezúttal (Lazier hathatós köremûködésével) sajnos a falon végezte 😞

Laffite

Laffite

Laffite
Nekem úgy rémlik, hogy a következõ héten lesz verseny, de nézd meg az eurosport honlapján, vagy a hivatalos honlapon a kiírást.

Miss Lucifer
Mikor lesz legközelebb Champ Car verseny? Ma nem lesz ugye? Nem láttam kiirva a tv-mûsorban.

négyszázgát

Laffite
gyanítom Ganassinak soha többé nem lesz már ekkora csapata... azt a pár évet nagyon elkapták, kocsival, motorral, és két zseniális versenyzõvel, és tegyük hozzá, akkor még ellenfelek is voltak bõven, nem úgy mint most... de sajnos az idõk változnak... 😞

Ramore
😊
robotnyk
szerintem is
Ramore
hát igen, de micsoda különbség van a két versenyzõ között, márha nem túl sértõ versenyzõnek titulálnom Nissany-t. (szerintem az) 😊
Laffite
ez egy nagyon nagy csapat volt...

robotnyk
ezt Nissany játszotta el a hungaroringen
robotnyk
thx
Laffite
...egy jó kép 1999-bõl... Jimmy Vasser érdekes helyrõl integet 😊

Laffite
Championship Auto Racing Teams

Laffite
a mostanit én sem, de a múltját és a történelmét igen, azért kár lenne

robotnyk
anno a CART minek volt a rövidítése?
ChevyG work
én valahogy nem sajnálom a CC-t

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Laffite
Nekik ez elég is lenne, de az IRL vérszemet kapott és nekik az egész torta kell. Érzik, hogy a ChampCar bajban van, és azért húzzák a dolgot, hogy talán közben tönkremegy a sorozat és akkor amúgy is mindenki átmegy hozzájuk ingyen és bérmentve. Nem véletlen a ChampCar-ban a sok bevásárolt versenyzõ, a kis létszám, a szponzorhiány, és nem véletlen kényszerültek arra sem az ottani csapatok, hogy külön az Indy 500-ra autót vásároljanak, mert a szponzorok többsége csak úgy adott nekik pénzt, ha ott is elindulnak, ez szerintem mindent elmond a CC helyzetérõl.

Ramore
amennyiben ezt belátnák és meg tudnának egyezni akár 60-40%-ban is, még akkor is hosszú távon a kevesebb az több lehet a ChampCar-nak.
Laffite
Tudják ezt õk is, csak az IRL álláspontja most az, hogy õk sokkal népszerûbbek, + náluk van az Indy 500 is, ami a 2 sorozat egyértelmûen legfontosabb megmérettetése, szal mindezek miatt nekik több járna a majdani közös tortából, és ezen ment a huzavona, ezért nem tudtak megegyezni. Ami azt illeti van a dologban valami igazság, a ChampCar jelenleg sokkal kevesebbet tudna csak beletenni a közös kalapba.

ChevyG work
csak mire ezt felfogják a fejesek...

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Ramore
a két sorozat összeolvasztása pedig szerintem mindenkinek jót tenne, (nem csak a szurkolóknak) még annak ellenére is, hogy az egyiknek éppen jobban megy, hiszen a több szponzort nyerhetnének meg, drágább lehetnének a közvetítések, nagyobb verseny lenne az "ülésekért" is stb..
Laffite
jaja, a szezon felét bepréselték június-júliusra, elõtte-utána meg szinte alig van verseny 😞

robotnyk
sajnos jövõre rövidebb lesz a sorozat 😞

Laffite
kíváncsi voltam, hogy hova lett a csaj, mert azért nem volt õ olyan lassú, mindíg elég jól ment... szal mostanra felszedett pár kilót és már NASCAR-ral próbálkozik sajnos inkább kevesebb mint több sikerrel... az eredményei itt:
2005 NASCAR Grand National Division, West Series

Laffite
...egyébként emlékeztek még Sarah Fisherre?

Laffite
igen, pedig ne feledjük, hogy az IRL mezõnyében milyen nagyszerû road-menõk is vannak, pl Franchitti, Wheldon, Kanaan, Herta, Castroneves, Dixon, Enge, Carpentier...

robotnyk
ráadásul elég kevés verseny is van. ha jól láttam épp elentétes a pályaösszeállítás. indyben 2 road pálya van, ccben meg 2 ovál.
Laffite
ezt már pedzegették a CC-sek is, csak az IRL-nek meg ugye most megy a szekér nagyon, nekik jó így... viszont így mindkét oldal felhígult kissé és egyik oldalon az utcai és road course pályák hiányoznak nagyon, a másik oldalon meg az oválok...

ChevyG
szerintem is
Ramore
a legjobb az volna, ha a két sorozat újra összeolvadna, mint a régi szép idõkben
Laffite
ez pedig szerintem az utóbbi évek talán legszebb versenygépe (mindenféle kategóriát beleértve), függetlenül attól, hogy az öreg Rahalt mindíg is kedveltem és most is az õ csapatának szurkolok

Laffite
utóbbihoz azért hozzátenném, hogy 1 hónapja Kentuckyban is õ indult a pole-ból és korábban Kansas-ban is a leggyorsabb volt, talán már ezért is nem olyan nagy meglepetés...

Laffite
...és amirõl még nem is beszéltünk, a hétvégi Pole váratlan (?) tulajdonosa: