IndyCar - ChampCar

← ElőzőOldal 46 / 46

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laffite
Bocs, egy kicsit nem voltam itt, szal a lényeg, hogy kb Azok néztek be eddig ebbe a topicba, akikre számítottam, és ennek nagyon örülök! 😊

Az IRL egyértelmûen jobb, látványosabb, sikeresebb - jelenleg - mint a ChampCar, ezzel együtt közös gyökereik vannak, és bár a CC gyengélkedik és elég sok másodvonalas versenyzõjük van, de még ezzel együtt is izgalmas tud lenni, csak sajnos õk is kevesen vannak és azt még mindíg nagyon érezni, hogy a legnagyobb csapatok szinte totálisan átnyergeltek az IRL-re (penskeék, andrettiék, rahalék, stb)... A régebbi nagy bajnokságok (Mansell-Rahal-Vasser-Fittipaldi(k)-Andretti(k)-Gugelmin-Cheever-Moreno-Fabi stbstbstb korszak volt igazán erõs, de sajnos mindent tönkre tud tenni a pénzéhség és kettészakadt a kategória 😞

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

robotnyk
végre elkezdtem tölteni a chicagolandi futamot, remélem ezt a pár versenyt ami még lesz már sikerül beszerezni mind 😊
ChevyG
ezt a szlenget nem ismerM

Spock: mi az az iri?<#smile>
MrSpock
Az IRl egyértelmûen izgalmasabb,mint a CC.
Utóbbi laszerintem is lagymatag.Bár néha akad jobb verseny.
(F1-egy csak technikailag az autósport csúcsa)
A hétvégi IRL nagyon nagy volt,a befutó enyhénszólva szoros volt.
Szerencsés Briscoe balesettel tarkítva.

Go Jeff Go!!!!

Ramore
nem keverem, szlengben szokták használni az F1-est mondjuk egy jó nõre
ChevyG
szerintem te kevered a No#1-al
Ramore
F1-est arra szokták mondani, ami, vagy jelen esetben aki a legjobb 😊
robotnyk
IRLt sajna csak az a francia csatorna, ha jól tudom :S
Champ Cart meg az eurosport, de az nem igazán tetszik, sok langyi pályán mennek, elég sok másodvonalas versenyzõvel
ChevyG
mitöl f1es?
Ramore
nemcsak, hogy (g)IRL, de talán a legjobb, mondhatnán Forma1-es! 😊))
Ch_Slater
hol szokták közvetíteni? eurosport?

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

ChevyG
komojjra forditva a szót: én birom az IRL-t,mert talán a legveszélyesebb autós sport, és baromi kemény versenyeket nyomnak. ha buknak, akkor baromi nagyot! szeretem a pályákat ahhol versenyeznek (na valjon mért?<#smile>)
a champcar szerintem elég lájtos, hasonlóan uncsi mint a f1.
ChevyG
végül is ö is (g)IRL<#smile><#szeret>
ChevyG
berakok egy szép képet
ChevyG
tudtam, hogy Te vagy!<#smile>
Laffite
kérdezni mindíg lehet, azzal nincs semmi gond, én csak a fikázásokat szeretném elkerülni, ezért írtam azt, hogy lehetõleg kerüljük a F-1 témát.
...de egyébként sem kell így megijedni, eddig még nem ettem embert 😊

akyyy
elnézést hogy megkérdeztem😞

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Laffite
Nincsenek külön "NASCAR pályák", Indy futamokat pedig nagyon sok helyen rendeznek nem csupán azokon a pályákon, ahol NASCAR is van, de ha az oválfélékre gondolsz, akkor az stimmel.

A forma 1-es autókhoz semmi közük nincsen, csupán külsõségekben hasonlítanak, de mind a technika, mind a felépítés, mind a motorerõ teljesen eltérõ, a legnagyobb különbség, hogy ezek erõsebbek, ugyanakkor technikai vonatkozásban kevésbé csúcstechnika, pont azért, hogy olcsó versenyág tudjon maradni.

Amse
indy car autókkal mennek.azért ez a neve.nem nascar pályák hanem ovalok, de van 3 nem ovál pálya is a szezonban.

akyyy
az indycar az ugye az, mikor nascar pályákon forma 1-es autokkal mennek?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Laffite
...+ ez ha lehet legyen egy olyan topic, ahol kivételesen egyik kategóriát sem akarjuk összehasonlítani a F-1-es versenyekkel! thanx

Laffite
a két hivatalos weboldal
IRL
ChampCar

Laffite
Mindkét témában voltak már rendszeresen hozzászólások mind a NASCAR, mind a F-1 topicban, de mivel egyikhez sincs a világon semmi köze egyik kategóriának sem, talán megérett egy külön topic indítása.

← ElőzőOldal 46 / 46