Nagyobb biztonságot ígér jövőre a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az IE és a FF is elég sûrûn kiakadnak, hiába a FF a biztonságosabb, az is kihal sokszor. Az Opera, ami eddig a legstabilabb volt nekem, akármelyik is a biztonságosabb. Jelenleg mindhárom böngészõ fent van, és mindhármat használom is, eddig az Opera vezet!
Ha a számítását vesszük alapul akkor IE 6 48 hónap = 1.77 és ez már valamivel jobb mint az 1.83😊
Az az állítás, hogy az FF biztonságosabb a Explorernél még mindig áll, nemde?
Elnézést a Sorokért:)
Explorer 6.x (6.0 és 6.5) kb. 2003 január óta (ha jól számolom 33 hónap, azaz 2,57 hiba/hónap)
Ha elszámoltam volna szóljatok, még nem ébredtem fel 😊
Szóval még mindig az FF a jobb 😊
Elnézést a Sorokért:)
2. minden biztonsági hibát valamilyen trükkel lehet kihsználni...
3. új fiú vagy ezért mondom, ff-et használok, csak nem vagyok vak.
hagyjál békén a hülyeségeiddel.
A GNU/linuxban elegge rendszerkozeli a halozatkezeles, nem ertem ebben mi szabad vagy nem szabad dolog. Az, hogy az IP csomagokon kulonbozo szureseket, atiranyitasokat eszkozlunk lehet, hogy az ablakokosaknak olyan bonyolult dolog, hogy kulon programot igenyel, linuxban viszont a halozatkezeles, beleertve a fentieket is szorosan a kernel dolga.
Nem vagyok éppen IE párti, de van néhány év...
Amúgy nagy MS fanok: tudjátok mi is pontosan az új FF sérülékenység lényege? idézem:
"The vulnerability is caused due to an error in the handling of an IDN URLs that contains the 0xAD character in its domain name. This can be exploited to cause a heap-based buffer overflow."
Azaz HA használsz ékezetes domain neveket ÉS HA van benne 0xAD és még egy rosszindulatú kód is van a környéken AKKOR talán baj lehet.
Aki pedig fröcsög a FF-ra ne felejtse el, hogy az MS ez elmúlt három-négy évben nem volt képes az ékezetes domain név támogatást a szutyok IE-be beépíteni...
F
O
L
Bodnár Ádám=Ytse
(szabad az ilyet?)
egyébként teljesen mind1, több oldalon is hírezték és kint van a mozilla oldalán is, és jódarabig nem is javítják.
IEnél a legkisebb hiba is már kiemelt helyen van hírezve. biztos azért mert belátják, h ff-et nem használják annyian, így nem érdemes vele foglakozni 😉
nem azt mondtam, h a vga irqját nem tudja megosztani, csak azt hogy nem szerencsés és származhat belõle fagyás.
Ytsétõl még egy betût se idéznék. Még egy olyan elvakult Firefox/Mozilla/Netscape és Ati gyûlölõ, ms és nvidia imádó faszkalapot nem láttam, mint õ.
#78: "linuxra is kell tuzfal." ha igy gondolod, akkor mondhatjuk ugy, hogy az ablakokra legalabb ket tuzfal kell. (hiszen linuxra eleg egy kernelmodul (mely raadasul a legelso 2.4-es kernel ota alap))
Másrészt mitõl van, hogy pont a "biztonsági" frissítésektõl szokott behalni nálam az Explorer, vagy akár melyik böngészõ?
Starcraft + Diablo III - esemve
Outpost Firewall
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
1. ezek összesen foglalnak 1% erõforrást
2. linuxra is kell tûzfal. vírus meg ugyan úgy bejuthat, max kevesebb kárt tehet a jogosultságok miatt.
"(szemben a havonta jelentkezõ Patch Tuesday-el)"
ez nem azért van, mert nem képes hamarabb kiadni, hanem könnyítés a vállalati rendszergazdáknak, mert nem kell minden nap a frissítéseket lesniük. ha kiadnak 1 javítást, akkor a hiba nagy nyílvánosságot kap és máris ki lehet használni. így legalább elõre felkészülhet a javítás eljövetelére. a kritikus hibajavítókat meg soron kívül is kiadják.
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Régebben én is szidogattam az XPt, mivel az SP1-es korszakban szinte hetente kellett telepíteni, trójai hadak lepték el a gépem, a tûzfalat távolról vezérelte egy észt hacker egy exploiton keresztül stb. Át is nyergeltem Linuxra azon nyomban ami valóban egy stabil, megbízható, biztonságos rendszer. Néhány dologra azonban ma még nem mindenkinek alkalmas - ez van, de remélem fejlõdik tovább töretlenül.
Pár hónapja azonban visszakapcsoltam kis sulinetes Home Edition-met a netre (kíváncsi voltam, bírja-e a strapát). Azt kell mondjam, hogy a SP2+aut.frissítés+AVG+MS Antispyware+SoftPerfect Firewall+Firefox kombóval eleddig nem volt vele gondom. 0 spyware, a vírusokat az AVG szépen megfogta (össz. 0 Ft-nyi biztonsági szoftverrel). Jelenleg elfogadhatónak és stabilnak tartom az XP-t is. Persze nagyon hiányzik belõle a normális user jog management mint sok baj forrása, de ez a Vistában fejlõdni fog.
Itt van egyébként egy nagyon jó PDF azoknak, akik lámának érzik magukat Windowsban és szeretnének ezen változtatni: http://www.tweakguides.com/files/TweakGuidesTC.zip
A Linux olyan szempontból fejlettebb a biztonság terén, hogy nincs szükség prociidõt és merevlemez teljesítményt fogyasztó 3rd party biztonsági segédprogramokra. Ez szerintem a tervezésébõl, exakt user jog managementjébõl ered (amihez a szoftvergyártók is kezdetektõl fogva alkalmazkodtak), nem pedig az az oka, hogy nem annyira elterjedt. Nem mondom, évente 1-2x elõfordul olyan súlyos hiba pl a kernelben, ami sebezhetõvé teheti a rendszert, viszont aki Linuxozik, az tudja, hogy a közösség erre nagyon érzékeny és a javítás 12h-1-2 nap alatt kint van (szemben a havonta jelentkezõ Patch Tuesday-el).
A Firefoxot meg minden netes fórum/újság felkapja, ha találnak benne vmi rést (pedig a javítás itt is max napok kérdése), és ilyenkor az IEsek meg az old school Mozillás Linuxosok rögtön lám-lámoznak; azonban még mindig az egyik legbiztonságosabb böngészõnek tartom (nálam a 0 spyware magáért beszél), emellett egyetlen hírt sem hallottam még, hogy valakit Firefox biztonsági hiba miatt ért volna támadás.
driverek felrakása meg a függési viszonyok miatt van adott esetben megszabva, vagy mert bizonyos közös területeken felülírják egymást.
(biosban tilts le fölösleges eszközöket, pl floppy vagy integrált hangkártya stb. stb.
amikor bootol a gép a táblázatos résznél nyomj pause-t és nézd meg hány eszköznél van ugyan az a szám, pl nem árt ha a videókártya nem akad semmivel)
Amúgy meg a rendszernek ELVILEG bírnia kéne 127db eszközt, nem de?
Másrészt nekem már az se érthetõ, hogy miért nem mindegy milyen sorendben rakom fel a drivereket?
Csak mert már azzal ki lehet nyiffantani az XP-t ... is.
Azért várom!😊
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Aha, szóval a nagyobb biztonság azt jelenti, hogy késõbb adják ki a biztonsági frissítéseket. :-)
Ez nevetséges!
Ajánlatunk: korlátlan 512 kbps sebességû ADSL az év végéig ingyen. EZ vicccccc vagy mi ?????
akkor www.secunia.com, listed by product, microsoft windows xp prof
http://secunia.com/graph/?type=sol&period=all&prod=22
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.