Nagyobb biztonságot ígér jövőre a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem igérgetni kéne, mert azzal már tele a padlás. Tenni kéne.
Ha nem igérnének semmit, de valóban olyan oprendszert/programokat tennének le az asztalra, amik biztonságosak és nem hemzsegnek a hibáktól, azzal sokkal többre mennének.
Az ilyen igérgetések kb. ammyit érnek, és kb. annyira hihetõk, mint a gazdasági miniszterünk kijelentése, miszerint "szárnyal az ország, nagy a jólét, és Mo. gazdasága sikertörténet"...LOL!
6-9 USB már IRQ akadást okoz, nemcsoda hogy behal, ha egyszerre próbálod használni õket.
"vagy ha túl kevés hely van a System HDD-n, akkor azt kijelezné"
eh, már hogyne jelezné ki. fél percenként elkezd sírni, h kevés a helye és mindenféle karbantartó progival (nam használt programok törlése) zaklat.
én úgy tiltottam le külön a regisztriben, mert a backup winyónál is mindig ezzel jött.
Remélem ez a biztonság dolog nem olyan lesz, mint a Win98 óta ígérgetett beépített DVD lejátszási képesség.
(Mondjuk meglepõ volt, mikor kiderült, hogy a Win98-ban tényleg volt egy MSDVD Player ... kár, hogy csak gyári DVD-t nem lehetett vele lejátszani.)
hatalmas lámer beszólás volt.
ennyi elég mára a személyeskedésbõl.
baráti jó tanács, ne égesd magad jobban. teljesen fölösleges. annál meg nincs szánalmasabb, amikor vki megpróbálja kimagyarázni magát.
semilyen szemszögbõl nincs igazad. ismerd be és maradj csöndbe.
akkor, helyes-e ?😊))
én nem vagyok a patchelés ellen, sõt.
De minimálisan elvárható lenne, hogy a Microsoft igényes és rendesen letesztelt programot adjon ki, ne a felhasználókat használja béta teszternek.
És én csak tényeket közlök, semmi többet.
Nos akkor melyik is a rosszabb? 100-ra 235 frissítés, vagy 8500-ra 559?
Ennek fényében nyugodtan kijelenthetõ, hogy a fenti windows konfiguráció akkor lenne olyan
biztonságos mint a linux, ha eddig összesen 7 (=559*100/8500) darab frissítést adtak volna ki hozzá.
Hiába fikázni KELL. Ha javítja a hibákat azért, ha nem akkor azért.
Nyuszi vs. Sapka.
Off:3 hét alatt 5 hozzászólás, tuti, hogy azért regeltél ide, hogy fikázz.
h-val kezdõdik, e a vége és szerepel benne a j párja.
a hozzáértésedrõl inkább nem szólnék.
Majd azt is számold össze, hogy linux-hoz mennyi patch jelent meg 2001, az xp megjelenése óta.
EMBEREK! Egy sz@ros ASZTALI oprendszerrõl van szó, az XP prof-hoz 110 patch, a OExpress-hez 20 patch, az IE6-hoz 85 patch, az OffXP-het 20 patch készült.
Ez egyszerûen NEVETSÉGES és SZÁNALMAS.
nem ellenõriznek minden egyes drivert, hanem csak berakják, amit a gyártó ad.
ezen épp mostanában akarnak szigorítani (vista).
"Az lenne M$ dolga, hogy megoldja, hogy a 80 éves elõször gépet látó nagymama se legyen támadható."
a cikk mirõl szól???
Az is igaz, hogy a windows hibáját sem igazán a programozásban, hanem az eredeti architektúrában kell keresni, de éppen ezért nehéz és hosszadalmas kijavítani. A linux egyébként elsõsorban azért biztonságosabb, mert megköveteli a használójától, hogy betartson bizonyos szabályokat.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Azt viszont még midnig fenntartom, hogy a Windows júzer frendi oprendszer akar lenni, akkor legyen annyira júzer frendi, hogy elég biztonságos ahoz, hogy a júzernek ne legyen semmi baja a biztonsággal. De az is tuti, hogy a felhasználókat is nevelni kellene... Linux userekbe azért sokminden bele van nevelve (ne netezz rootként, csak addig vagy root ameddig muszáj stb), ezzel szemben a win userekbe csak annyi, hogy ha exe-t kap levélbe ne nyissa meg mert vírus.
Most persze nem arról beszélek, hogy a prok ennyit tudnak, hanem, hogy amikor valaki leül 1 rendszer elé, mik az alapok amit biztonság szempéontjából belevernek.
Starcraft + Diablo III - esemve
Persze errõl a driver írója is tehet, de akkor miért csinálja alap Wines driverrel. Bonyolult ez. Na mindegy.
Mellesleg azé annyira lamanak ne nézz már, h minden szart felrakok amit találok. 😄 Linux alatt persze még megteszem, hisz kipróbálok mindent, ha elbaszom, akkor istenem 20 perc alatt visszarakom és kezdem elõrõl. Win már problémásabb (nem a telepítés hossza miatt, hanem mert céges gép, és vannak rajta fontosabb cuccok, amiket nem kellene elhagyni (tudom, backup))
Én eddig xpsp2 alatt fagyást csak hardverhiba illetve program inkompatibilitás miatt láttam. Olyan progikat kell használni amik nem akadnak össze.😊
De nehogy már azért ne menjen, mert a hardwerem megfelelõ a WinXP futásának feltételeihez, csak épp nem tetszik neki. Mi az, hogy nem tetszik neki a gép? Van még mit fejleszteni Winen (linuxon még több dolgot mielõtt le leszek ugatva) minden téren.
Pl. meg kéne esetleg nézni, hogy mégis mik azok a körülmények amikor fagy, mert csak úgy spontán nem fagyott még nálam a win98 se, pedig ott sûrûn elõfordult. Egyébként láttam már nemegyszer pingvint fagyni, már csak azért is mert számtech boltban dolgozok és hoztak már úgy ide linux-ot, hogy fagyás után el se indult.
De akkor mi a magyarázat rá, hogy pl nálam nem fagy az XP?
Most mar szukseges egy bizonyos stabilitasi es biztonsagi szint egy oprendszernel, ezert nem meglepo, hogy mar az XP is elegge stabil es biztonsagos rendszer. (Amig nem rendszergazdai jogokkal maszkalunk szexlapokon vagy terroristak kezebe nem kerul <#idiota>#idiota>)
Vírust meg bekapni ugyis bekap a kliens, ha pl dc++-n szed mint a hülye és nyitogatja meg a fileokat. És akkor mindegy.
Mellesleg miért kapcsolják ki ezek a nygamamák az automatikus frissítéseket?
Mert nyílván nagymami a te linuxodat keni vágja, nem? Akkor meg majd a nagymami linuxot fog használni, így ok??
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Az userek nagyrésze nem akar kifejezetten érteni a Winhez, mondhatni info lamer, de a Windows kifejezetten nekik készül.
Egyetértek. Tényleg röhej, hogy ha valamelyik operációs rendszer vagy böngészõ szóba kerül egy cikkben, utána garantáltan egymás torkának ugranak a hozzászólók (windows vs. linux, IE vs. Firefox, stb.). És tíz hozzászóláson belül szintén garantált, hogy lehülyézik és melegebb tájakra küldik egymást.
Nem az a fontos, hogy honnan jössz, hanem hogy mit iszol.
stratoman: ezt ugyanúgy mondhatom azokra is akik azonnal a másiknak ugranak, ahelyett, hogy csendben kiröhögnék. Windows fanatikusok is szép számmal járnak errefele...
Az egyetlen értelmes hozzászólás itt is csak 12 másik után következet...
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Gondolom mindenki számára nyílvánvaló, hogy bár a Windows látszólag egyetlen szoftvernek tûnik számunkra, a valóságban sok szoftver együttese, az erõforrás-kezeléstõl a grafikus megjelenítésig. Amikor új fejlesztések történnek Win rendszerre (bõvül vagy megújul) ez ún. projecteken belül valósul meg, ahol az elkészült új alkalmazást a project manager-ek (vezetõ programozók) illesztik a már meglévõ Windows-törzshöz. És itt jön a probléma: a zárt (vagy ha úgy tetszik titkos) kódolás miatt még a project manager is homályban tapogatódzik, mindössze szabványok állnak rendelkezésére a project illesztése esetén. Tovább növeli a káoszt, hogy a projectnek nincs kötött nyelve: C++-tõl kezdve C#-on, Visual Basic-en, Delphin, assemblyn át minden lehet. Így jutunk el oda, hogy a kész operációs rendszer egy (becsülten) kétmillió sorból álló, toldozgatott monstrum, amelyen sok hibalehetõség akad - ráadásul a hibák megtalálása nem igényel különösebb tehetséget vagy hozzáértést (jó példa erre a korai WinXP-k azon hibája, amikor USB eszköz illesztésekor (telepítés) az egyszerû felhasználó megkapta a rendszergazdai jogokat 😊 Ez pontosan azért történhetett meg, mert külön fejlesztették a védelmi és külön az illesztési részt, és nem tekinthettek bele a másik munkájába.
A zárt, egymáshoz illesztett forráskód ráadásul nehezebben javítható, hiszen több szálon kell viszakeresni a hiba okát.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket