109
  • fapapi
    HEHEHE de jó reklám :)
    Ajánlatunk: korlátlan 512 kbps sebességű ADSL az év végéig ingyen. EZ vicccccc vagy mi ?????

• FTeR
    figyelj, ne strapáld magad. minden új srác eljátsza ugyan ezt. hidd el tök fölösleges.
    winben azért találnak több hibát, mert összehasonlíthatatlanul többen használják, ráadásúl linux kis 2%a is tucatnyi disztrib között oszlik meg.

btw, a Mehet! gomb alatt ott az [URL] link, használd.
  • FTeR
    nem tudom mi a bajotok, eddig még minden win biztonságosabb és stabilabb volt az előzőnél. tehát maximálisan betartották amit ígértek.
  • greywolf
    ehh, pedig jól illesztettem be, csak a fórum kivágja.
    akkor www.secunia.com, listed by product, microsoft windows xp prof
  • greywolf
    bocs, pontosan: http://secunia.com/graph/?type=sol&period=all&prod=22
  • greywolf
    Nuke, remélem jó programozó vagy, ha igen, neki is láthatsz a Microsoft által még nem patchelt hibák javításának (23%, XP prof).

http://secunia.com/graph/?type=sol&period=all&prod=22
  • mousee
    már nem azér, de te már láttál linuxot? Ugyanúgy ki lehet rakni parancsikonokat az asztalra...most nagymaminak nem tök nyóc, hogy kétszer kattint a fájörfox ikonra, vagy egyszer (mer valaki levétte a duplakattot?)??
  • mousee
    ez még mindíg jobb, hogy kijavítják...képzeld mien lenne ha szarnának rá :PP
  • mousee
    Nemrég jelent meg 1 cikk, hogy megjelent a vistára az első vírus...hát ba+, ez télleg biztonság, használd csak...
  • NuCLEARScoRp
    Microsft 4ever!! Vista is the Best!!! Windows = hiperbiztonságos oprendszer!!!
  • IoIa
    "Nagyobb biztonságot ígér jövőre a Microsoft" - ezt már nagyon sokszor hallottuk egyéb igérgetések közepette. És biztos vagyok abban, hogy még nagyon sokszor és nagyon sokáig fogunk ilyeneket hallani.
    Nem igérgetni kéne, mert azzal már tele a padlás. Tenni kéne.
    Ha nem igérnének semmit, de valóban olyan oprendszert/programokat tennének le az asztalra, amik biztonságosak és nem hemzsegnek a hibáktól, azzal sokkal többre mennének.
    Az ilyen igérgetések kb. ammyit érnek, és kb. annyira hihetők, mint a gazdasági miniszterünk kijelentése, miszerint "szárnyal az ország, nagy a jólét, és Mo. gazdasága sikertörténet"...LOL!
  • FTeR
    érdekes hibáid vannak.
    6-9 USB már IRQ akadást okoz, nemcsoda hogy behal, ha egyszerre próbálod használni őket.
    "vagy ha túl kevés hely van a System HDD-n, akkor azt kijelezné"
    eh, már hogyne jelezné ki. fél percenként elkezd sírni, h kevés a helye és mindenféle karbantartó progival (nam használt programok törlése) zaklat.
    én úgy tiltottam le külön a regisztriben, mert a backup winyónál is mindig ezzel jött.
  • Inquisitor
    Én már azzal beérném, ha 6-9 USB eszköz után nem f*sná magát össze az XP, vagy ha túl kevés hely van a System HDD-n, akkor azt kijelezné, és nem rejtélyes memóriahibákat köpködne ...
    Remélem ez a biztonság dolog nem olyan lesz, mint a Win98 óta ígérgetett beépített DVD lejátszási képesség.
    (Mondjuk meglepő volt, mikor kiderült, hogy a Win98-ban tényleg volt egy MSDVD Player ... kár, hogy csak gyári DVD-t nem lehetett vele lejátszani.)
  • greywolf
    nemtom, hüly@ láma vagyok :)
  • FTeR
    segítek, 4 betű, de 5 karakter. van benne még ü is.
  • FTeR
    erre most mit szakmázzak?
    hatalmas lámer beszólás volt.
    ennyi elég mára a személyeskedésből.
  • greywolf
    Bocsika, te csak fikázni tudsz, vagy valamilyen szakmai mondanivalód is van?
  • FTeR
    figy lizard face, olyan program nincs amit nem kell javítani.
    baráti jó tanács, ne égesd magad jobban. teljesen fölösleges. annál meg nincs szánalmasabb, amikor vki megpróbálja kimagyarázni magát.
    semilyen szemszögből nincs igazad. ismerd be és maradj csöndbe.
  • greywolf
    bocs azt nem néztem :)
    akkor, helyes-e ?:)))
  • FTeR
    annak mióta e a vége???
  • greywolf
    bocs, még1:
    én nem vagyok a patchelés ellen, sőt.

De minimálisan elvárható lenne, hogy a Microsoft igényes és rendesen letesztelt programot adjon ki, ne a felhasználókat használja béta teszternek.
  • greywolf
    Pista bátyám, a tények makacs dolgok.
    És én csak tényeket közlök, semmi többet.
  • greywolf
    mm, helyes ? :)
  • greywolf
    Linuxhoz természetesen több, de nem a puszta darabszám számít, hanem a darab/programkomponens hányadosa. Az XP+OE6+IE6+OffXP a maga kb. 100 komponensével sikeresen begyűjtött 235 frissítést, míg pl a Debian 3.0 szerver kiépítésben kb. 8500 komponenssel 559 darab frissítést igényel.

Nos akkor melyik is a rosszabb? 100-ra 235 frissítés, vagy 8500-ra 559?

Ennek fényében nyugodtan kijelenthető, hogy a fenti windows konfiguráció akkor lenne olyan
    biztonságos mint a linux, ha eddig összesen 7 (=559*100/8500) darab frissítést adtak volna ki hozzá.
  • stratoman
    Láttam már néhány MS fikázó írást itt az SG-n, de eddig ez a csúcs.
    Hiába fikázni KELL. Ha javítja a hibákat azért, ha nem akkor azért.
    Nyuszi vs. Sapka.

Off:3 hét alatt 5 hozzászólás, tuti, hogy azért regeltél ide, hogy fikázz.
  • FTeR
    az elmeállapotoddal kapcs most olyanra gondoltam így hírtelen, amiért felkiáltójelet is kapnék (már volt rá példa, pedig sztem nem durva).
    h-val kezdődik, e a vége és szerepel benne a j párja.
    a hozzáértésedről inkább nem szólnék.
  • neelix31
    Ha pedig nem ad ki javítást akkor meg azért fikázzák, hogy sz@rik rá.
    Majd azt is számold össze, hogy linux-hoz mennyi patch jelent meg 2001, az xp megjelenése óta.
  • greywolf
    Egyetértek #2-vel. A Microsoft csak igérget ösze-vissza, hogy húú, mostmár aztán tényleg...
    EMBEREK! Egy sz@ros ASZTALI oprendszerről van szó, az XP prof-hoz 110 patch, a OExpress-hez 20 patch, az IE6-hoz 85 patch, az OffXP-het 20 patch készült.
    Ez egyszerűen NEVETSÉGES és SZÁNALMAS.
  • kbupdate
    na sorold a hibákat pls, hagy fejlesszük...
  • avman
    azért annyiban egyezzünk már ki h bőven van hibája az xp-nek (is). tom mivel ezt használom mindenre... :D.
  • FTeR
    m$ saját adatai szerint a win fagyások 70% hibás driverekből adódik.
    nem ellenőriznek minden egyes drivert, hanem csak berakják, amit a gyártó ad.
    ezen épp mostanában akarnak szigorítani (vista).

"Az lenne M$ dolga, hogy megoldja, hogy a 80 éves először gépet látó nagymama se legyen támadható."
    a cikk miről szól???
  • FTeR
    az Informatikai Biztonság témakörben azt mondják, az a legbiztonságosabb gép, ami ki van kapcsolva. De ez felhasználói funkcionalitás szempontjából elfogadhatatlan. Ezért, a fogalom szerint a biztonságot úgy kell megoldani, h az ne akadályozza felhasználót a produktivitásban. Ha egy rendszer lépten nyomon megtagadja a felhasználó kérését, az nagyban ront a felhasználhatóságon, ezért elméletileg elfogadhatatlan az ilyen megoldás. (arról nem is beszélve, h a felhasználót mennyire idegesítheti)
  • Drawain
    Éppen ez a gond: spontán csak nem fagynak le a rendszerek, így az a mérvadó, hogy melyik a leginkább hibatűrő. Manapság már fejlesztenek olyan oprendszert ami akár egy nagyobb hardver lepusztulásánál hiba nélkül tovább megy és a gép más részeire hárítja az előző feladatait.
    Az is igaz, hogy a windows hibáját sem igazán a programozásban, hanem az eredeti architektúrában kell keresni, de éppen ezért nehéz és hosszadalmas kijavítani. A linux egyébként elsősorban azért biztonságosabb, mert megköveteli a használójától, hogy betartson bizonyos szabályokat.
  • smv
    Na a fagyási problémámról asszem ennyi elég is lesz, lassan kezd off lenni a dolog. :D

Azt viszont még midnig fenntartom, hogy a Windows júzer frendi oprendszer akar lenni, akkor legyen annyira júzer frendi, hogy elég biztonságos ahoz, hogy a júzernek ne legyen semmi baja a biztonsággal. De az is tuti, hogy a felhasználókat is nevelni kellene... Linux userekbe azért sokminden bele van nevelve (ne netezz rootként, csak addig vagy root ameddig muszáj stb), ezzel szemben a win userekbe csak annyi, hogy ha exe-t kap levélbe ne nyissa meg mert vírus.

Most persze nem arról beszélek, hogy a prok ennyit tudnak, hanem, hogy amikor valaki leül 1 rendszer elé, mik az alapok amit biztonság szempéontjából belevernek.
  • smv
    De, és mint kiderült a TV Tuner inkompatibilitása okozza a hibát, csakhogy ami meglepő, hogy XP driver van hozzá, Winfast TV2000XP, a Win is felismeri alapból, és woala mégis befagy időnként.

Persze erről a driver írója is tehet, de akkor miért csinálja alap Wines driverrel. Bonyolult ez. Na mindegy.

Mellesleg azé annyira lamanak ne nézz már, h minden szart felrakok amit találok. :D Linux alatt persze még megteszem, hisz kipróbálok mindent, ha elbaszom, akkor istenem 20 perc alatt visszarakom és kezdem előről. Win már problémásabb (nem a telepítés hossza miatt, hanem mert céges gép, és vannak rajta fontosabb cuccok, amiket nem kellene elhagyni (tudom, backup))
  • stratoman
    Az utolsó mondatot értsd úgy is, hogy nem kell minden sz@rt felrakni amit meglátsz vagy megtetszik a neve.:)
  • stratoman
    Amikor fagy a windows esetleg az eseménynaplóba nem kerül semmi bejegyzés?
    Én eddig xpsp2 alatt fagyást csak hardverhiba illetve program inkompatibilitás miatt láttam. Olyan progikat kell használni amik nem akadnak össze.:)
  • smv
    Ez engem is érdekelne. :)
    De nehogy már azért ne menjen, mert a hardwerem megfelelő a WinXP futásának feltételeihez, csak épp nem tetszik neki. Mi az, hogy nem tetszik neki a gép? Van még mit fejleszteni Winen (linuxon még több dolgot mielőtt le leszek ugatva) minden téren.
  • neelix31
    Én nem vagyok ugyan win fan, de amióta az xpsp2 van még egyszer se fagyott. A régebbivel előfordult, nagyon ritkán, de ezzel még nem, pedig épp most 1 éve, hogy újratelepítettem integrált cd-ről. Lehet, hogy lama vagy hozza.:)
    Pl. meg kéne esetleg nézni, hogy mégis mik azok a körülmények amikor fagy, mert csak úgy spontán nem fagyott még nálam a win98 se, pedig ott sűrűn előfordult. Egyébként láttam már nemegyszer pingvint fagyni, már csak azért is mert számtech boltban dolgozok és hoztak már úgy ide linux-ot, hogy fagyás után el se indult.

• kbupdate
    persze hogy szar gagyi hardvereken, én is fagynék... meg mindenféle szirszar szoftver toolbarok feltelepítve.

De akkor mi a magyarázat rá, hogy pl nálam nem fagy az XP?