A Microsoft perli az Európai Bizottságot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érthetõbb voltam? Ha nem, még beszélgethetünk a témáról."
Ó, hát pont errõl beszélek, még meg is ismétled!
Éntõlem kezdhetjük a vitát a M$ üzletpolitikájáról (vásárold fel és uralkodj), meg hogy hány pere van lopásokból, protokolok kisajátítására irányuló stratégiából stb miatt.
De ezt már ezerszer végig vitáztuk, szerintem keress egy régebbi fórumot.
Csak egy kérdés, hogy érintene, ha a kormány (még jobban) privatizálná a közmûveket, és pl a szenyvizet is megszerezné egy cég. Ami igaz hogy látványosan emelné az árakat, de közben beszerelne egy extra vízórát a te érdekekdben hogy láthasd hogy mennyit sz.rtál.
A privát cégekre jellemzõ hatékonyság miatt ugye a fejesek az ország leggazdagabb üzletembereivé válnának, de közben a szó valós és átvitt értelmében is szarnának az egészre, és egyre több dugulás és egyéb kelemetlenséggel találkoznának, mert a nagy infrastruktúra fejlesztésére nem jutna pénz.
Szal érted, ha a windóz gyak kvázi szabvánnyá, a számítástechnikai infrastruktúra részévé vált, akkor szerinted mennyire egészséges és hatékony egy két hülye emberke téveszméire bízni az IT ipar fejlõdését?
(segítség:
csatornahálózat = internet
extra vízóra = windóz "nagyonfontosújficsörei"
dugulás = spam, virnyák, miegymás amit nagyban elõsegít a windóz nem elõre látó fejlesztése)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Tudsz helyet BP-n vagy közelben, ahol kapni mondjuk igazi tejet, házi vajat vagy netán sajtot? Jó áron. <#beka2>#beka2>
Mert akkor megdobhatnál priviben egy címmel ...
(btw, a tartósítószerek nem csak a megromlást gátolják meg, hanem a rendes emésztést is, mivel az is jórészt bakteriális folyamat... de azért csak tömik magukba.)
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Ne mondjátok normálisak ezek az állapotok?
A hypermarketek megölik a kisboltokat. Jó valóban olcsóak, de most kezdünk rájönni h mennyi szar terméket dobnak piacra! Megrohadt húsok, porból készült tejek (megölik a magyar tejiprt), danone eperjoghurt ami disznósörtébõl készül,
gyümölcsjoghurtok amikben kaucsuk van! van pofájuk ráírni az almalére h 100%-os, amikor köze sincs az almához, és a többi gyümi levet nem is említem..
minden élelmiszer ipari termékben ott a színezék az aroma anyagok, és a tartosítószer.. ûrhajóskaja mindenhol. mindent prokból állítanak elõ, salakanyag az egész. ahelyett h felélesztenénk az agglomerációt, és lenne sok kistermelõ ízletes házi termékekkel?
hány ember iszik innen valódi tehéntejet? hányan fogyasztanak itt igazi házi vajat? a margaron az 1 nagy szar, nincs igazi tápértéke és rákkeltõ tartósítószereket tartalmaz. hányan esztek igazi házi tejfölt? én minden ilyet beszerzek, lehet h drágábbak, de táplálóbbak és nem minicsomagolásban adják.
tudjátok h mibõl vannak a mirelit húsok? sajtaltöltött pulykalmell milyen húsból van? fognak egy egész pulykát (aki mûtápszereken tengette életét) bevágják a nagynyomású kazánba szõrüstûl bõrüstül, és abból lesz a húspor!
Név: Frissítés a Windows XP rendszerhez (KB886540)
Méret: 31 000 304 byte
Áttekintés:
A Media Pack telepítésével biztosítható, hogy a Windows XP Home Edition N és a Windows XP Professional N
rendszerben nem található Windows fájlokat igénylõ programok és webhelyek megfelelõen mûködjenek.
Rendszerkövetelmények:
Támogatott operációs rendszerek: Windows XP Service Pack 2
Ezt a javítást az M$ letöltési lapján találtam. No Comment.
Ha meg van egy irodádá 10 géppel, akkor még azzal is.
Mihail: Hol beszéltem arról, hogy mi a minõség és mi nem az. Az egy dolog, hogy szar mindkettõ, de én az elõbb nem errõl beszéltem. Vagy szerinted igen? Tudod, mekkora lóvékat mozgatnak azok a cégek? De nem is ez a fontos. Szerintem TE nem értetted meg, amit mondtam (lehet nem is akartad). De legalább hülyeséget ne irkálj! Ezzel csak magadat járatod le. Habár nekem mindegy mit csinálsz.
Nexus6: Nyolc sorból, hogy tudod levonni, hogy én mit tudok az egyészrõl? Miért vagyok én inkább kívülálló mint te? A cikk az MS szellemi tulajdonáról szól. Mivel az elõbbi példával befürödtem, próbáljunk mást, csak, hogy értsétek. TI örülnétek, ha valamit amibe éveket és dollár hegyeket öltetek azt szépen "államosítanák" és bemenne a közösbe?
Érthetõbb voltam? Ha nem, még beszélgethetünk a témáról.
30 ezres Windows XP.
60-70 ezres Office.
Egyszeri 100 ezer nem hiszem, hogy egy normális céget földhöz vág. Ráadásul lehet ezt lízingelni is, mint egy autót.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Sok ezer embernek még Magyarországon is: IGEN.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
A név kötelez:D
Valóban kívülállóként nagyszerû álláspontod van.
Csak nem biztos hogy abból kell ám kiindulni ami a M$ sajtótájékoztatókon, meg a CNN-tõl megrágottan átvett hírekben szerepel.
Messze nem arról van szó hogy ki kit vert át az üzletben, meg hogy most akkor mennyibe is kerül Linux vagy Windóz rendszert használni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
mond tudod te h ezek a termékek mibõl készülnek?
(itt megisálok mivel nem vág a témába)
Ez egy szélmalom harc, és szerintem nincs is értelme. Miért baj az, hogy az MS védeni akarja a szellemi termékét, hogy ne kerülhessen bárki kezébe. Szerintetek a Coca-Cola, a McDonalds vagy akármelyik multi az ipari titkaikat önként és dalolva bárkine kiadnák, csak, hogy a Lidl is ugyanolyan minõségû árúkat gyárthasson? Sarkított a példa, de jobb most nem jut eszembe.
A másik téma a Linux ügye, amely szerintem is egy jól sikerült rendszer. De legyünk már tiszába azzal, hogy az se feltétlen van ám ingyen, nem lehet ám bármelyik disztribúcót csak úgy ingyenesen használni, a vállalatokanak meg fõleg nem. Plussz azt használni is tudni kell, és mindenkinek, aki ott dologozik, és a képzések nincsenek ingyen. Nem minden olyan egyszerû, ahogy azt Móricka elképzeli!
Uff, én beszéltem!
ha valaki imádja m$-t, mert tetszik a színe vagy akármi, az téged mér zavar?
mért hiszed, h az m$ az ellenséged. ha nem használsz m$ terméket akkor mér zavar, h drága? örülj, h van más helyette.
mért érzed rosszabbnak az életed azért mert van az m$?
(párszor már feltettem ezt a kérdést itt, de még senki nme tudott értelmes választ adni rá)
Nem értem egyébként, h mitõl zavarhat valakit az, h egy termék pénzbe kerül, mitõl lenne az ingyenesség az egyértelmû. semmi sincs ingyen, mér pont az sw-nek kéne annak lennie.
Amúgy én ff-et azért használok, mert ugyanúgy néz ki win és linux alatt is, és minimal felület, semmi felesleges nincs benne, hasonló okból használom IM kliensnek a gaim-ot.
Üzemeltettünk kis irodát, ahol csak a fõnöknek volt wines gépe, de az összes titkárnõ linuxon nyomult.
mert a windóz-t ugyanúgy megveszed! térj észhez!"
A M$ ugye egy a nyereségébõl élõ cég.
Nos ha a részvényesek/vásárlók azt látják, hogy létezik alternatíva akkor nem fektetnek be/nem veszik meg. Részvények árfolyama leesik megrendelések visszaesnek M$ becsõdöl.
PL egy internetes kávézót akarok üzemeltetni.
Windóz vagy Línux?
Ha télleg csak webezésre akarom nyitni a szolgáltatást, akkor a Windóz már is kieset, hioszen a Linux ingyér van, A Firefox meg kezelésében gyakorlatilag megegyezik az IE-vel szal a kuncsaftok nem fognak reklamálni, hogy mi ez a szarság.
Egy, igaz nem túl nagy piacot így már is elvesztett a M$.
A gazdaságnak a politikai stabilitás tesz jót, Kínában meg az van (most tekíntsünk el, hogy mennyire értünk egyet a rendszerrel.)
Nemrég olvastam egy jó könyvet a polgárháborúkról. A szerzõ azt mondja, hogy marha csínyán kell bánni azzal hogy egy instabil ország belügyeibe hogyan avatkozunk be.
Hozott egy nagyon találó példát, érdemes elgondolkozni azon, mi lett volna akkor ha annakidején az amerikai polgárháború során a nemzetközi közösség megállította volna a vérontást és szétválasztotta volna a feleket, ezzel évtizedekre állandósítva a konfliktust!!!????
A XX. szd példái sajnos azt mutatják, ma egyáltalán nem lenne USA csak valami forrongó, a közelkelethez hasonló húsdaráló.
Nem azt mondom, hogy bíztatni kell az erõset a vérontásra, hanem hogy tök mindegy ki az erõsebb de minnél elõbb derüljön ki, mert egy polgárháborúban senki nem jógyerek, hogy érdemes legyen mindenáron a gyengébbet támogatni. ("A harc senkit nem tesz naggyá!" -ez is jó kis mondás;)
Aztán ha a gyõztes baromkodik a választásokkal békés módszerekkel (pl pénz ugye;) majd csak rálehet venni a váltásra.
Kína, Délkorea, Indonézia 3. világbeli diktatúrák voltak, ma virágzó államok. Milosevics se futott el amikor szétbombázták az országát, akkor bukott be amikor a választásokat elvesztette!!!!
Visszatérve Afrikára. Amíg a nyugatot csak az érdekli hogy dolgozzon valaki a gyémántbányákban, meg az olajkutaknál, meg valaki megvegye azt a pár száz géppisztolyt addig Afrika továbbra is polgárháborús övezet marad.
Ráadásul ugye egy erõs kormánnyal sokal nehezebb lenne a koncessziók ügyében egyezkedni. És már egy 6.35-ös töltény is rengeteg problémát megold.
Szal messze nem (csak) az Afrikaiak tehetnek róla hogy ott akkora anarchia van.
mert a windóz-t ugyanúgy megveszed! térj észhez!
Dehogynem!
OFF
Itt ragadom meg az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet arra hogy megjelent a Firefox legújjabb ver béta verziója (1.5).
Nem voltam egy nagy firefoxos, de tegnap az új verzió engem 1 óra böngészés alatt meggyõzött (Figyelem ez itt nem mosóporreklám!!!!;)))).
Szal nem tökéletes de azon az áron hogy kapok 1-2 problémát az exploretár legalább 4-5 hiányosságát orvosolja!
Szal tessék gyorsan letölteni!
ON
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Úgy esetleg 5-10 év múlva a jóltáplált szudáni csokibaba a popkorntot telipofával zabálva nyomná a windózon az Édzs of empájõr 10-et.
Így viszont legfeljebb annyi esélye van hogy oszama ad neki 50 dollárt amibõl a családja kihúzza az évvégéig, feltéve ha megöngyilkosmerényeli az amerika barát helyi rendõrörsöt.
De sajnos mióta végetért a hidegháború azóta senki nem tervez a következõ negyedévnél messzebb, mert ugye a rendkívül változékony piacon kélezett verseny folyik.
Kit érdekel, hogy milenne ha.
Bakker már megint akkora demagóg voltam, hogy elmehetnék rokkerzsoltinak a bumerángba!;)
Kérlek benneteket, rendessebben vitatkozzatok. Igazat nem adhatok egyik félnek sem, a következõk miatt.
kbupdate amit mond az igaz lehet, de csak ha megfelelõ szemszögbõl nõzzük (ugyanis semmit sem lehet vákuumból figyelni), ha pl. a kisválalkozások beleszámítják azt, hogy ez a szoftver ha megfelelõen használják sokkal több pénzt takarít meg nekik mint amennyibe kerül akkor kbupdate-nek igaza van. Most ebben az a baj, hogy legtöbb esetben a kisválalkozások (meg elég sokszor a nagyok is) nem megfelelõen használják a szoftvert... de még ez esetben is munkájukat jobban, könnyebben végzik el. A kérdés, most itt csak abban, van, hogy ezt az elõnye és komfort mennyire becsülik.
Mihail-nak viszont igaza, van, hogy sokszor ugyanazt elvégezhetik nyitott forrású sokszor ingyenes szoftverrel is. Tehát nyugodtabban, mert a szélsõségek sohasem vezetnek jó útra (az szélsõságes ember mindég az út mellet köt ki).
Különben én minden MS software-t jogtisztán használok, és meg vagyok elégedve :), de ugyanezt elmondhatom az open source-ra is, azzal is megvagyok elégedve.
Na most akkor mindkét tábor megdobálhat mint "árulót"? :)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Azért lehet monopólium, de még is csak az õ rendszerük lett az "ipari standard" ennek minden hátulütõjével és a magas áraival egyben.
De ha pl. az IBM-en múlott volna, akkor ma 4 milla lenne egy PC, és 1 milla az OS.
Másrészt Linux marhajó, de utána kéne nézni, hogy miért NEM használják sok helyen céges irodákban, és miért nem azon játszanak a srácok otthon.
Viszont mint EU polgár, természetesen jogom van az EU-nak "drukkolni", ha a saját valódi érdekeit védi. De a csökkentett Windows akkor is baromság volt részükrõl ...
(Ellenben ha másképpen reagálnak, akkor lehet itt is kapni lehetne a Délamerikai/Ázsiai csökkenttt WinXP-t.)
a gond az te kis analfabéta(mivel ezek szerint olvasni sem tusz), h nem csökkenekk a kiadások a linuxxal sem!
MS rulz bazdmeg? MS rulz? ki vagy te vmi windows elõtt ülõ kis majom
nézzél már ki a világba! ne csak a windowsod elõtt csücslj egész nap!
Aztán a bíróság megint azt állapítja meg hogy több év után a helyzet annyira megváltozott, hogy okafogyottá válik a per.
Persze elötte/utána szokás szerint megint szétosztanak 1-2 százmillió $-t, hogy azért mindenki elégedett legyen.
Sajnos ez egy ilyen világ, a szoftverek értéke sajnos nem a piacon hanem a bíróságon dõl el;(