59
  • NEXUS6
    #59
    "Nyolc sorból, hogy tudod levonni, hogy én mit tudok az egyészről? Miért vagyok én inkább kívülálló mint te? A cikk az MS szellemi tulajdonáról szól. Mivel az előbbi példával befürödtem, próbáljunk mást, csak, hogy értsétek. TI örülnétek, ha valamit amibe éveket és dollár hegyeket öltetek azt szépen "államosítanák" és bemenne a közösbe?

    Érthetőbb voltam? Ha nem, még beszélgethetünk a témáról."

    Ó, hát pont erről beszélek, még meg is ismétled!

    Éntőlem kezdhetjük a vitát a M$ üzletpolitikájáról (vásárold fel és uralkodj), meg hogy hány pere van lopásokból, protokolok kisajátítására irányuló stratégiából stb miatt.
    De ezt már ezerszer végig vitáztuk, szerintem keress egy régebbi fórumot.

    Csak egy kérdés, hogy érintene, ha a kormány (még jobban) privatizálná a közműveket, és pl a szenyvizet is megszerezné egy cég. Ami igaz hogy látványosan emelné az árakat, de közben beszerelne egy extra vízórát a te érdekekdben hogy láthasd hogy mennyit sz.rtál.
    A privát cégekre jellemző hatékonyság miatt ugye a fejesek az ország leggazdagabb üzletembereivé válnának, de közben a szó valós és átvitt értelmében is szarnának az egészre, és egyre több dugulás és egyéb kelemetlenséggel találkoznának, mert a nagy infrastruktúra fejlesztésére nem jutna pénz.

    Szal érted, ha a windóz gyak kvázi szabvánnyá, a számítástechnikai infrastruktúra részévé vált, akkor szerinted mennyire egészséges és hatékony egy két hülye emberke téveszméire bízni az IT ipar fejlődését?

    (segítség:
    csatornahálózat = internet
    extra vízóra = windóz "nagyonfontosújficsörei"
    dugulás = spam, virnyák, miegymás amit nagyban elősegít a windóz nem előre látó fejlesztése)

  • dez
    #58
    OFF of OFF: de sima tejet csak akkor igyon, ha nincs laktáz-hiánya, mint oly sokaknak.. :D
  • Macc
    #57
    OFF: a feny utcai piacon van finom hazi vaj, tombbol vagjak. Nagyon jo igazi tejet meg pl a Rotschild-ben (magyar, nagyon otvar flakonja van, de a tej remek, es meg meg is lehet altatni:)
  • dez
    #56
    Ha tehén helyett beéred kecskével is, érdeklődj bioboltokban.
  • Inquisitor
    #55
    OFF
    Tudsz helyet BP-n vagy közelben, ahol kapni mondjuk igazi tejet, házi vajat vagy netán sajtot? Jó áron.
    Mert akkor megdobhatnál priviben egy címmel ...
  • dez
    #54
    Az ilyenek csak néznek bután, amikor utoléri őket az allergia...

    (btw, a tartósítószerek nem csak a megromlást gátolják meg, hanem a rendes emésztést is, mivel az is jórészt bakteriális folyamat... de azért csak tömik magukba.)
  • dez
    #53
    Sztem mekiben kezdte a karrierjét, ott tanulta meg a tények ellenére dícsérni a céget. :P
  • Mihail
    #52
    u. ilyen felsorolást tudnék tartani a gyógyszeripari termékekről.. látjátok ezek a multik
  • Mihail
    #51
    Arra adjatok választ, h miért kötekedtek velem?
    Ne mondjátok normálisak ezek az állapotok?
    A hypermarketek megölik a kisboltokat. Jó valóban olcsóak, de most kezdünk rájönni h mennyi szar terméket dobnak piacra! Megrohadt húsok, porból készült tejek (megölik a magyar tejiprt), danone eperjoghurt ami disznósörtéből készül,
    gyümölcsjoghurtok amikben kaucsuk van! van pofájuk ráírni az almalére h 100%-os, amikor köze sincs az almához, és a többi gyümi levet nem is említem..
    minden élelmiszer ipari termékben ott a színezék az aroma anyagok, és a tartosítószer.. űrhajóskaja mindenhol. mindent prokból állítanak elő, salakanyag az egész. ahelyett h felélesztenénk az agglomerációt, és lenne sok kistermelő ízletes házi termékekkel?
    hány ember iszik innen valódi tehéntejet? hányan fogyasztanak itt igazi házi vajat? a margaron az 1 nagy szar, nincs igazi tápértéke és rákkeltő tartósítószereket tartalmaz. hányan esztek igazi házi tejfölt? én minden ilyet beszerzek, lehet h drágábbak, de táplálóbbak és nem minicsomagolásban adják.
    tudjátok h miből vannak a mirelit húsok? sajtaltöltött pulykalmell milyen húsból van? fognak egy egész pulykát (aki műtápszereken tengette életét) bevágják a nagynyomású kazánba szőrüstűl bőrüstül, és abból lesz a húspor!
  • Mihail
    #50
    nem horribilisek az árak? egy kisvállalkozásnak nem 1db in xpt kell megvennie meg nem 1 officet! hanem minimum 5öt hatot, ha akar vmilyen normális infrastrutúrát! legjobb esetben is minimum 2-300 ezret kell költenie. de persze lehet h vannak itt a fórumokon olyanik akiknek ekkora kiadás csak szoftverekre nem jelent semmit. ha ez így van, akkor örülök neki.
  • Mihail
    #49
    mikor okoltam őket az éhezésért? ezt honnan vetted?
  • Mihail
    #48
    nem te értettél félre, ezzel arra akartam utalni, h multiknak nem a minőség számít, hanem h el tudják adni. és sajnos van annyi hülye ember a világon aki van olyan hülye h pl. megeszi azt a salakanyagot amit a meki termel.. ez sztem nem normális h vannak cégek amik ebből keresik külyére magukat? szerinted ez így jó, nyílván nem, akkor meg miért kéne tapsikolnom hozzá?
  • Mihail
    #47
    jézusom, mióta kérdéses az h a coca cola és a meki egészségre káros ételeket italokat forgalmaz? te jó isten, azt hittem az józan paraszti ésszel felfogható h a meki sült krumplinek köze sincs a valódi burgonyához, mivel porból van, a hús meg külföldről kerül beszállításra, az amerikaiak húsiparui termékei meg tele vannak szteroidokkal h gyorsabban hízzanak az állatok.. akkor a haburger zsömléről meg már ne is beszéljünk. szted egészséges a cola? festéket le lehet maratni vele, kipróbáltam..
  • Skynet85
    #46
    nah akkor én pofáznék mert vettem M$ terméket sajátpénzből de persze nem jószántamból hanem mert járt nálam néhány jóakarom miatt az asva, de ez lényegtelen ami a lényeges sok mindenben nem értek egyett az M$ politikájával de pl az éhezésért őket okolni picit durva ráadásúl senki sem kötelez arra hogy használd a termékeit, habár azt azért el kell ismerni néhány területetn jóval kiforottab a win mint pl a linux amivel szintén nincs baj hiszen így szép a világ az egyik ezen a téren a másik azon a téren hoz többet.Ráadásúl manapság az árak em olyan horibilisek legalábbis egy cég számára biztos nem az!!
  • FTeR
    #45
    ez a legelejétől kezdve lehetett tudni. ezért is röhely az amit az EU csinál(t).
  • BlueGold
    #44
    Az EU perelgeti, a végén kap egy kis pénz az M$-töl utána meg igy jár:

    Név: Frissítés a Windows XP rendszerhez (KB886540)


    Méret: 31 000 304 byte


    Áttekintés:

    A Media Pack telepítésével biztosítható, hogy a Windows XP Home Edition N és a Windows XP Professional N
    rendszerben nem található Windows fájlokat igénylő programok és webhelyek megfelelően működjenek.


    Rendszerkövetelmények:

    Támogatott operációs rendszerek: Windows XP Service Pack 2

    Ezt a javítást az M$ letöltési lapján találtam. No Comment.
  • Inquisitor
    #43
    Ja, ha OEM-et vesz. Ha nem, akkor szorozd be 2-vel, 3-al ...
    Ha meg van egy irodádá 10 géppel, akkor még azzal is.
  • nightgod
    #42
    Azt hiszem nem értettetek meg. Vagy csak direkt kicsavartátok, amit mondtam. Vagy csak mindenképp bele akartatok kötni abba, amit mondtam?

    Mihail: Hol beszéltem arról, hogy mi a minőség és mi nem az. Az egy dolog, hogy szar mindkettő, de én az előbb nem erről beszéltem. Vagy szerinted igen? Tudod, mekkora lóvékat mozgatnak azok a cégek? De nem is ez a fontos. Szerintem TE nem értetted meg, amit mondtam (lehet nem is akartad). De legalább hülyeséget ne irkálj! Ezzel csak magadat járatod le. Habár nekem mindegy mit csinálsz.

    Nexus6: Nyolc sorból, hogy tudod levonni, hogy én mit tudok az egyészről? Miért vagyok én inkább kívülálló mint te? A cikk az MS szellemi tulajdonáról szól. Mivel az előbbi példával befürödtem, próbáljunk mást, csak, hogy értsétek. TI örülnétek, ha valamit amibe éveket és dollár hegyeket öltetek azt szépen "államosítanák" és bemenne a közösbe?

    Érthetőbb voltam? Ha nem, még beszélgethetünk a témáról.
  • SoDI---
    #41
    többszázezret kell költeni a szoftvereire, ha vki nem akar összezörreni az MS kommandóval. a kisvállalkozásoknak ez nagyon nagy kiadást jelent.

    30 ezres Windows XP.
    60-70 ezres Office.
    Egyszeri 100 ezer nem hiszem, hogy egy normális céget földhöz vág. Ráadásul lehet ezt lízingelni is, mint egy autót.
  • SoDI---
    #40
    ad ő neked kenyeret?

    Sok ezer embernek még Magyarországon is: IGEN.
  • kbupdate
    #39
    Inkább higgy NEXUSnak, mint a CNN-nek:D

    A név kötelez:D
  • kbupdate
    #38
    Nem is tudtam, hogy te ilyen polihisztor vagy. Tudod a Coca-Cola Titkos receptjét, tudod a McDonalds-os kaják receptjét. Akarsz egy állás havi 23642846528742952HUF-ért nettó, adómentesen? Lenne a számodra egy hely. Írj ide ha érdekel: [email protected]
  • Zedas
    #37
    És ez most szerinted rajtad kívül kit érdekel?
  • NEXUS6
    #36
    Bocsesz hogy ezt mondom, de annyi mindent nem tudsz az egészről!

    Valóban kívülállóként nagyszerű álláspontod van.

    Csak nem biztos hogy abból kell ám kiindulni ami a M$ sajtótájékoztatókon, meg a CNN-től megrágottan átvett hírekben szerepel.

    Messze nem arról van szó hogy ki kit vert át az üzletben, meg hogy most akkor mennyibe is kerül Linux vagy Windóz rendszert használni.
  • Mihail
    #35
    szerinted a coca cola és a mcdonalds MINŐSÉG?
    mond tudod te h ezek a termékek miből készülnek?
    (itt megisálok mivel nem vág a témába)
  • nightgod
    #34
    Tényleg kezdem elhinni, hogy az MS-t divat lett szidni. Sok marha, aki nem is ért hozzá, minek hőbörög. Minden másod 13-14 éves hülyegyerek, aki már láttott számítógépet és akár a Start gombot is egyedül megleli, így akarja feltüntetni magát intelligensebbnek feltüntetni!

    Ez egy szélmalom harc, és szerintem nincs is értelme. Miért baj az, hogy az MS védeni akarja a szellemi termékét, hogy ne kerülhessen bárki kezébe. Szerintetek a Coca-Cola, a McDonalds vagy akármelyik multi az ipari titkaikat önként és dalolva bárkine kiadnák, csak, hogy a Lidl is ugyanolyan minőségű árúkat gyárthasson? Sarkított a példa, de jobb most nem jut eszembe.

    A másik téma a Linux ügye, amely szerintem is egy jól sikerült rendszer. De legyünk már tiszába azzal, hogy az se feltétlen van ám ingyen, nem lehet ám bármelyik disztribúcót csak úgy ingyenesen használni, a vállalatokanak meg főleg nem. Plussz azt használni is tudni kell, és mindenkinek, aki ott dologozik, és a képzések nincsenek ingyen. Nem minden olyan egyszerű, ahogy azt Móricka elképzeli!

    Uff, én beszéltem!
  • archkoven
    #33
    Mihail egy elvakult bolond, kár szóba állni vele.
  • FTeR
    #32
    Mihail: teljesen komolyan kérdem, h mért vagy ilyen fusztrált az m$ miatt?
    ha valaki imádja m$-t, mert tetszik a színe vagy akármi, az téged mér zavar?
    mért hiszed, h az m$ az ellenséged. ha nem használsz m$ terméket akkor mér zavar, h drága? örülj, h van más helyette.
    mért érzed rosszabbnak az életed azért mert van az m$?

    (párszor már feltettem ezt a kérdést itt, de még senki nme tudott értelmes választ adni rá)

    Nem értem egyébként, h mitől zavarhat valakit az, h egy termék pénzbe kerül, mitől lenne az ingyenesség az egyértelmű. semmi sincs ingyen, mér pont az sw-nek kéne annak lennie.
  • Yv@n
    #31
    Amennyi windowst én megveszek attól az MS-nek nem lesz jobb :)

    Amúgy én ff-et azért használok, mert ugyanúgy néz ki win és linux alatt is, és minimal felület, semmi felesleges nincs benne, hasonló okból használom IM kliensnek a gaim-ot.
  • Yv@n
    #30
    És ez miben tér el attól amit Én mondtam?

    Üzemeltettünk kis irodát, ahol csak a főnöknek volt wines gépe, de az összes titkárnő linuxon nyomult.
  • NEXUS6
    #29
    "M$-nek akkor sem lesz rosszabb, ha te firefoxozol,
    mert a windóz-t ugyanúgy megveszed! térj észhez!"

    A M$ ugye egy a nyereségéből élő cég.
    Nos ha a részvényesek/vásárlók azt látják, hogy létezik alternatíva akkor nem fektetnek be/nem veszik meg. Részvények árfolyama leesik megrendelések visszaesnek M$ becsődöl.

    PL egy internetes kávézót akarok üzemeltetni.
    Windóz vagy Línux?
    Ha télleg csak webezésre akarom nyitni a szolgáltatást, akkor a Windóz már is kieset, hioszen a Linux ingyér van, A Firefox meg kezelésében gyakorlatilag megegyezik az IE-vel szal a kuncsaftok nem fognak reklamálni, hogy mi ez a szarság.

    Egy, igaz nem túl nagy piacot így már is elvesztett a M$.
  • NEXUS6
    #28
    Ez a halas közmondás télleg ül, mert pont Kínában még ezelött 25 évvel azért jelentős tömegek éheztek, ma meg azt lehet mondani hogy senki.

    A gazdaságnak a politikai stabilitás tesz jót, Kínában meg az van (most tekíntsünk el, hogy mennyire értünk egyet a rendszerrel.)

    Nemrég olvastam egy jó könyvet a polgárháborúkról. A szerző azt mondja, hogy marha csínyán kell bánni azzal hogy egy instabil ország belügyeibe hogyan avatkozunk be.
    Hozott egy nagyon találó példát, érdemes elgondolkozni azon, mi lett volna akkor ha annakidején az amerikai polgárháború során a nemzetközi közösség megállította volna a vérontást és szétválasztotta volna a feleket, ezzel évtizedekre állandósítva a konfliktust!!!????
    A XX. szd példái sajnos azt mutatják, ma egyáltalán nem lenne USA csak valami forrongó, a közelkelethez hasonló húsdaráló.

    Nem azt mondom, hogy bíztatni kell az erőset a vérontásra, hanem hogy tök mindegy ki az erősebb de minnél előbb derüljön ki, mert egy polgárháborúban senki nem jógyerek, hogy érdemes legyen mindenáron a gyengébbet támogatni. ("A harc senkit nem tesz naggyá!" -ez is jó kis mondás;)

    Aztán ha a győztes baromkodik a választásokkal békés módszerekkel (pl pénz ugye;) majd csak rálehet venni a váltásra.

    Kína, Délkorea, Indonézia 3. világbeli diktatúrák voltak, ma virágzó államok. Milosevics se futott el amikor szétbombázták az országát, akkor bukott be amikor a választásokat elvesztette!!!!

    Visszatérve Afrikára. Amíg a nyugatot csak az érdekli hogy dolgozzon valaki a gyémántbányákban, meg az olajkutaknál, meg valaki megvegye azt a pár száz géppisztolyt addig Afrika továbbra is polgárháborús övezet marad.

    Ráadásul ugye egy erős kormánnyal sokal nehezebb lenne a koncessziók ügyében egyezkedni. És már egy 6.35-ös töltény is rengeteg problémát megold.

    Szal messze nem (csak) az Afrikaiak tehetnek róla hogy ott akkora anarchia van.
  • szombi
    #27
    M$-nek akkor sem lesz rosszabb, ha te firefoxozol,
    mert a windóz-t ugyanúgy megveszed! térj észhez!
  • NEXUS6
    #26
    "azt hiszem az ms-t sem fogjuk megváltoztatni egy fórumon, úgyhogy nem ragozom tovább.."

    Dehogynem!
    OFF
    Itt ragadom meg az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet arra hogy megjelent a Firefox legújjabb ver béta verziója (1.5).

    Nem voltam egy nagy firefoxos, de tegnap az új verzió engem 1 óra böngészés alatt meggyőzött (Figyelem ez itt nem mosóporreklám!!!!;)))).
    Szal nem tökéletes de azon az áron hogy kapok 1-2 problémát az exploretár legalább 4-5 hiányosságát orvosolja!

    Szal tessék gyorsan letölteni!

    ON
  • BlackRose
    #25
    Ez a folyamat már megkezdődött, sok olyan hely van ahol tegnap még éheztek, de ma már nem, mert a Microsoft és a többiek oda mennek befektetni. Most persze ezt nem humanitáris okokból teszik, hanem üzleti megfontolásból. A baj az elmaradott területekkel ott van, hogy neház rajtuk segíteni a Kínai közmondás irányelve allatt (ne adj halat, hanem tanítsd meg halászni), mert sokszor az infrastruktúra olyan nemlétező vagy elavult, hogy csak hosszútávú és komoly hozzáállással lehet valamit tenni, de mivel a politikai légkör ilyet nem engedélyez meg, inkább nem is kezdenek bele. Volt alkalmam egy svájci emberrel dolgozni, aki 3 éven át felügyelő volt középafrikában (elfelejtettem pontossan hol), és ott utakat építettek (teljesegésszében nyugati pénzből), annak érdekében, hogy alapot csináljanak egy esetleges jobb életnek, azt mondja, hogy nem volt nap amikor nem támadták őket meg a munkálatoknál különböző fegyveres bandák, míg amikor az ottani teljessen képzettlen munkaerőt alkalmazták 80% meg sem várta, hogy az alapképzés befejeződjön, a maradéknak a fele, meg a munkálatokat nem, hogy segítették volna, hanem fékezték. Azt mondja, hogy az emberek nagyon jó természetűek, de nem lehet őket rávenni, hogy a munka fontos. Megszokták, hogy még ha csinálnak is valamit, valaki elveszi vagy tönkreteszi. Azok akik viszont nem így gondolkodnak azok lógnak, vagy az arad világba, vagy amerikába, ahol jobb élet után kutatnak. Egy nagyon komplex probléma a szegénység még a fejlett országok területén is, nem pedig ott ahol semmi sincs. Ja és érdekességként volt egy eset amikor a nyugati adományokból az afrikai ország kormánya 500 Jeep Grand Cherokee-t vett, ez a másik problémát tárja elénk, az elképesztő nagyságrendű korrupciót és bűnözést a felső rétegek között. Sokszor ennek az okát (bár a gyükerét) az évszázados gyarmatosításban kell keresni, amikor a nyugati nagyhatalmak ezeket a jelenségeket táplálták, hogy minnél olcsobban nyersanyaghoz jussanak... na de ahogyan már valaki mondta "a természetben nincs büntetés és nincs jutalom csak következmények."
  • Mihail
    #24
    fölösleges a háború. sajnois abba sincsen beleszólásunk h a benzinárak ne emelkedjenk, v más energiahordozókat használjunk.. a demszkivel sem lehet mit kezdeni pedig felbontotta az egész várost.. ésmég ragozhatná. azt hiszem az ms-t sem fogjuk megváltoztatni egy fórumon, úgyhogy nem ragozom tovább..
  • kbupdate
    #23
    csitt
  • NEXUS6
    #22
    Szerintem csak annyi, hogy ha lenne esze a m$-nek meg a barátainak a nagy zamerikában, akkor rájönnének, hogy ha kevesebbet rabsickodnának, akkor nem kéne tök feleslegesen eszméletlenül megagaiga sok pénzt kifizetni ilyen filemile perekre, hanem pl az éhezőket kicsit feltápolhatnák belőle, akik ugye potenciális vásárlóerőt jelentenek.
    Úgy esetleg 5-10 év múlva a jóltáplált szudáni csokibaba a popkorntot telipofával zabálva nyomná a windózon az Édzs of empájőr 10-et.
    Így viszont legfeljebb annyi esélye van hogy oszama ad neki 50 dollárt amiből a családja kihúzza az évvégéig, feltéve ha megöngyilkosmerényeli az amerika barát helyi rendőrörsöt.

    De sajnos mióta végetért a hidegháború azóta senki nem tervez a következő negyedévnél messzebb, mert ugye a rendkívül változékony piacon kélezett verseny folyik.
    Kit érdekel, hogy milenne ha.

    Bakker már megint akkora demagóg voltam, hogy elmehetnék rokkerzsoltinak a bumerángba!;)
  • BlackRose
    #21
    Mihail és kbupdate:

    Kérlek benneteket, rendessebben vitatkozzatok. Igazat nem adhatok egyik félnek sem, a következők miatt.

    kbupdate amit mond az igaz lehet, de csak ha megfelelő szemszögből nőzzük (ugyanis semmit sem lehet vákuumból figyelni), ha pl. a kisválalkozások beleszámítják azt, hogy ez a szoftver ha megfelelően használják sokkal több pénzt takarít meg nekik mint amennyibe kerül akkor kbupdate-nek igaza van. Most ebben az a baj, hogy legtöbb esetben a kisválalkozások (meg elég sokszor a nagyok is) nem megfelelően használják a szoftvert... de még ez esetben is munkájukat jobban, könnyebben végzik el. A kérdés, most itt csak abban, van, hogy ezt az előnye és komfort mennyire becsülik.
    Mihail-nak viszont igaza, van, hogy sokszor ugyanazt elvégezhetik nyitott forrású sokszor ingyenes szoftverrel is. Tehát nyugodtabban, mert a szélsőségek sohasem vezetnek jó útra (az szélsőságes ember mindég az út mellet köt ki).
    Különben én minden MS software-t jogtisztán használok, és meg vagyok elégedve :), de ugyanezt elmondhatom az open source-ra is, azzal is megvagyok elégedve.
    Na most akkor mindkét tábor megdobálhat mint "árulót"? :)
  • Mihail
    #20
    a haragom nem az ms felé szólt, hanem ennek a majomnak, aki annak ellenére h én direkt nem támadtam az ő hozzászólását hanem felvázoltam neki érveket, hogy miért is nem szabadba szemet hunyni a nagyvállalatok zsarnoksága felett, jelen esetben a microsoft piacpolitokája felett. errő ő olyan modorban írt, amilyet ismerősömnek sem engedek meg velem szemben nem hogy egy vadidegennek. az alapvető emberi viselkedés ott kezdődik h tisztelettel beszélek a másikkal bárki legyen is az