626
Építész program
  • Celebrau
    Van valakinek tippje, hogy a méretezéseken a program miért állítja vissza minden kilépéskor a betűtípust ISOCPEUR-ról Tahomára? Nem frankó, hogy ha változtatok valamit a terven, akkor végig az összes kottát át kell állítani...
  • evdeb
    Köszi a címet, erről tudok, de megnézem hátha van ott valami új.

Ha jól tudom akkor erre külön kiegészítő van. A 10-11 AC-ben biztos, a többire már nem emlékszem. Az AC11 kiegészítőit leszedheted ingyen innen:
    http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/goodies11/HUN.html
    itt találod a 3DS kiegészítőt is, amit a betöltése után a tervezés/tervezés extrák-->3dstudio fájl beolvasása útvonalon érsz el.
  • mindero
    bocsi, lehet h rosszul írtam:
    www.gdl-centrum.com
  • mindero
    Hello!
    Én is ezzel a tárgyas dologgal kapcsolatba kérdeznék:
    Hogyan lehet maxból archicadbe tárgyakat importálni?
    Mert arcicadből maxba lehet, de nem tudom hogy visszafele hogyan működik.

Itt van néhány archicades tárgyas oldal:
    www.gdlcentum.com
  • evdeb
    valaki nem tud olyan új oldalt ahonnan tárgyakat lehet leszedni? Az archibse-t ismerem, és megnéztem az archicad.lap és a gdl. lap által ajánlott oldalakat is. nem nagyon jönnek be. valami 5lete valakinek?
  • evdeb
    juj bocs. rég voltam itt. de ha teljes verzióban van fenn az archicad, akkor a súgó benn van a könyvtárában PDF-ben is.
  • evdeb
    valóban lehet konvertálni a 9-ből a 11 be a billentyűparancsokat, de marhára nem érdemes. Sokkal több paracsot lehet 11-ben elérni mint 9-ben, és ha improtálod akkor egy csomó parancs kimarad. Volt szerencsém ezzel már megszívni. Most inkább megtanulom az új parancsokat.
  • slisz
    Impi ne hidd azt, hogy én valami nagy mágus vagyok... :P Amire szükségem van azt úgymond tudom, igaz nagyon az alapok alatt valahol de hát majd megtanulom előbb-utóbb. :) Látványterveket már így is tudok benne csinálni és egyenlőre másra nem nagyon van szükségem. Körülnézegetek a profilok alatt hátha találok valamit aztán ha valakit érdekel akkor majd közhírré teszem... :D:D
  • Impi
    Szia :)
    Sajnos nekem nincs telepítve, de olyan valamire emlékszem, hogy különböző felhasználói módban lehet megnyitni az ArchiCad-et.
    Így bizonyos ikonok csak akkor élnek, ha adott az a profil.
    Boldog ember lehetsz, ha Neked mindegy milyen verzió van fenn Én még a magyarnyelvű változatot sem tudom kezelni!
  • slisz
    Szeva Impi!
    Már megvan nagyon köszi! Igaz az olasz verziós de tökéletesen műkszik. Már csak egyetlen egy problémám van. Lehet, hogy már elfelejtettem vagy mi de amikor átváltok 3D megjelenítésre és szeretném "bejárni" a modellt az ikon nem aktív. A menüből sem érem el. Mit nem kapcsoltam be???
    Köszi!
  • Impi
    Üdv Slisz :)
    Görgetsd a lapot lefelé #164-ig.
  • slisz
    Sziasztok!

Régen írtam... Légyszi valaki küldje el nekem a 970-es crack-et vagy a címet ahonnan letölthetem mert elszállt a vinyóm amin volt!

Előre is nagyon köszi!
  • sztoncsi
    "ArchiCad 9-ben hol kell beállítnai azt, hogy mutassa a vonalak vastagságát?"

Alapból a ctrl+y eggyütes megnyomásával, előjön egy menü, ott :
    Megjelenítés és kimenet beállításai-->Vonalvastagság-->Tollvastagság

Ha a menüből akarod, akkor: Lehetőség--> Megjelenítés-->Vonalvastagság-->Tollvastagság

A másik kérdésedre:

Kilyelölöd a tárgyat, falat, stb---> megfogod, hogy pipát láss--> jobb klikk--> Falak esetében kilyelölt falak be állítása-->Alaprajz és metszet--> Otta felső kockában módosítsd olyanra amilyenre akarod!

Tárgy esetében kilyelölt tárgyak be állítása-->Alaprajz és a metszet itt külön van-->elősször az alaprjzot módosítsd, utánna a metszetet, ha szükséges-->felső kockában módosítsd olyanra amilyenre akarod!
  • Celebrau
    Üdv!
    ArchiCad 9-ben hol kell beállítnai azt, hogy mutassa a vonalak vastagságát? Úgy két éve már sikerült, de azóta nem használtam. :D

A másik kérdésem meg az, hogy a kitöltések megjelenésén lehet e állítani valahogy? Pdf-be "kinyomtatott" 1:50-es rajzon kb 1000 %-os nagyításban lehet látni, hogy sraffozott és nem homogén szürke. Ja és ráadásul fordítva van: nem jobbra, hanem balra dől. :D
  • Impi
    Üdvözletem :)
    Ha valaki dolgozik munkahelyén AxisVm 8 vagy 9-el, illetve a Winwatt valamelyik "madarával" legyenszives írjon egy sort privátra.
    Köszönettel Impi
  • G_ArchAngel #170
    én a 10-est használom még, de a 9-esből lementett bill.parancsokkal, gondolom a 11-esre is lehet exportálni/importálni
  • Impi
    Szerintem áthelyezték, mint annyi mindent.
    Sokan prüszkölnek azért, hogy semmi sem ott van ahol régen :(
    Én sajnos nem tudok segíteni, hogy hová tették, de valaki csak megírja :)
  • mof1980
    Sikerült.!
    Kérdés a régebbi Ac k ben bill.parancsal lehetett szintet váltani Ctrl +5,+6 ebből kimaradt v az én gépem nem szereti v áthelyezték?
  • mof1980
    jó reggelt!
    De nagyritkán alszok. :)
    Nem veszem kioktatásnak. Jó hogy szoltál az explorer szarakodott (ráklikkeltem) átdobta a flashgetnek a letöltést (letöltött egy 2 mb rar-t) de a mozillán keresztül már sikerült letölteni. Köszi a segítséget.
  • Impi
    Jóreggelt :)
    Te nem is szoktál aludni? :D
    A linket kipróbáltam mielött betettem és működött :(
    Nem kioktatásként, de ráklikkeltés alul a Free gombra és a visszaszámolás leteltével beítrad a kiadott karakter sort?
    Ha mégsem tudnád letölteni, adj privátban levélcímet és elküldöm a lényeget.
  • mof1980
    Szia. A leírás alapján jó lehet csak a link nem akar működni.
    Esetleg neked megvan? Idő közben 970 est már sikerült feltenni csak komplikált a törés elösször crack, dll bemásol indit késöbb bedig a crack könyvtárból be kell másolni az ott található ac.exe t. Csak egy két bill kombináció már kapásból hiányzik ezért kellene az update crack.
    Köszi
  • Impi
    Szia :)
    Próbáld ezzel, itt fájl cserével van megoldva az okosítás
  • mof1980
    Sziasztok.
    Ac 11 sehogy nem akar futni Vista 64 bit alatt. Vagyis fut csak a crack nem működik. 1114 upgrade + crack előjön valami fekvő nöcske de nem csinál semmit. Segítség?
  • G_ArchAngel #162
    bevallom nem néztem, nem is nekem kell, csak megkértek rá, hogy próbáljak szerezni:)
  • evdeb
    megpróbálom köszi. A súgó nem jó? ha jól tudom potosan az van benne mint a könyvben.
  • G_ArchAngel #160
    Sziasztok,

ArchiCAD könyv .pdf vagy egyéb formátumban 9-10-11-eshez nincs meg valakinek? Anno 9-es megvolt, de nem találom:(

Megköszönném, ha vki elérhetővé tenné...
  • G_ArchAngel #159
    Cigraph ArchiFacade?
  • evdeb
    na hát ha erre van megoldás az engem is érdekelne. Már csak a helyszínrajzok készítése miatt is :o) köszi én is!
  • FLeMiNG
    Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem.
    Épület homlokzatot kellene felmérnem, a homlokzat megrajzolásához keresek valamiféle megoldást. Ha jól tudom, létezik kiegészítő, amivel egy fotót importálni lehet, és annak a torzulását helyre lehet állítani megadott koordinátákra való feszítéssel. Ez után a méretlen pontok is méretezhetővé válnak, illetve át lehet rajzolni a képet, és homlokzati tervet csinálni belőle.
    Az érdekelne, hogy ez a kiegészítő (vagy különálló program?) mi lehet, vagy ha esetleg a 11-ben alapból van valami megoldás erre, az hol található?

Köszi a segítséget előre is!
  • Impi
    üdv :)
    Oldalukról letölthető öt nyelven! Sajnos a Magyar nincs közte :(
    De a felhasználói kézikönyv is sok segítséget ad, az AC telepítése után az ArchiCad 11\Dokumentáció mappában megtalálod.
    Tutorialok Innen letölthetők
  • Glena

Szaisztok! Néhány napja telepítettem fel az ArchiCAD11 diákverzióját és ehhez lenne szükségem tutorialokra. Ha valaki tud segíteni vagy linket küldeni erre a címre várom a leveleket: [email protected]
    Előre is köszi!
  • G_ArchAngel #154
    Sziasztok, történt egy kis baleset: beillesztettem egy részletrajzot .dwg-ből és megváltoztak a színek - a falak, nyílászárók, tárgyak háttérkitöltése szürke lett, eddig fehér volt. A gond, hogy a 2D-s megjelenítésnél továbbra is fehér van és hiába választok bármi más színt, szürke marad...
    Hogy lehet visszaállítani?

• Impi
    Üdv :)
    Ha nekem valamire szükségem van, azt még "nem normális" helyről is leszenvedem. Hogy ez a cím 65 seed-el mely kategóriába tartozik, kitudjaAC 10 INT Torrent oldal
  • predat000r
    Hát a 10et csak torrentekről meg warezről sztem.Én sem találtam.A 11-et tudnád a graphisoft oldaláról.1 évig használhatnád is.Csak egy diák kell hozzá.Ha nincs bárkiét el lehet kérni nem nagyon nézik ki regisztrál.
  • ernokiss
    Honnan tudnám letölteni normálisan az archiCAD 10-et?
  • ernokiss
    Honnan lehet normálisan letölteni az archiCAD 10-et?
  • lifeisall
    Sziasztok! Akit érdekel egy kis archicades munka most figyeljen. Egy meglévő kiviteli tervből kellene külön bekótázott lakásokra szétszedni az egészet és a különálló lakásokat aztán photoshopban előre legyártott bútorelemekkel berendezni (minden adva van, csak idő és egy kis szaktudás kell hozzá archicad és photoshop szinten) Ha érdekel ide irj (a fórumot nem nézem): [email protected]
    harjá!
  • Crazy85
    köszi szépen sikerült
  • evdeb
    ég egy módszer: a tető pontjait is lehet mozgatni, sőt plusz pontokat is lehet hozzáadni. amikor a tető ki van jelölve, előjön egy pici menü és abban a megfelelő gombot kiválasztva nagyon sok szerkesztési módszer lehetséges
  • evdeb
    jah 3D-ben és az alaprajzon is működik