626
Építész program
  • evdeb
    jelöld ki a tetőt amivel vágni szeretnél. a ctrl billentyűt nyomva tartva kattints azon az élen amit vágni szeretnél. ennyi lenne
  • Crazy85
    kép
  • Crazy85
    Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy eltünteti a felesleges tetőrészt a képen pirossal szineztem be.
  • evdeb
    Igen lehet. De alapértelmezésben az építészeti tervek hiába van kijelölve akkor sem látszanak a nyílászáróméretek. Előbb be kell állítani, és felülírni az építészeti terveket.
  • Crazy85
    köszi köszi müködik
  • Impi
    Üdv :)
    De az is lehet, hogy a Modellnézet beállításainál a Vázlat van kipipálva.
    Állj át az Építészeti tervek-re.
    De az 50 pont jár © evdeb-nek :)
  • evdeb
    dokumentáció->modellnézet beállítása->modellnézet lehetőségek. És itt kipipálod a méretezési jelekkel jelölőnégyzetet az ablaknál és az ajtónál is.
  • Crazy85
    hali! olyan kerdesem lenne hogy hogyan kell hogy a tervrajzon megjelenitse az ablakok, ajtok meretet es pm meretet a konszignaciot beallitottam elvileg de nem latom a tervrajzon hogy mutatna hogyan lehet hogy mutassa?
  • G_ArchAngel #137
    Lehetőség->Munkakörnyezet->Munkakörnyezet...->További lehetőségek->ArchiCad hangok engedélyezése
  • mindero
    Kösz mindenkinek a válaszokat, végül pdf-be nyomtattam én is.

Még egy kérdésem lenne: hogyan tudom kikapcsolni az archicad-be a hangokat? Rádiózás közbe elég íidegesítő h sípol össze-vissta (pl vágásnál, hozzáillesztésnél)
    Kitöröltem a hangokat, de még így is szól.
  • evdeb
    oké várom, meglátom mit tudok vele kezdeni
  • slisz
    Szia Evdeb!
    Bocsi, hogy még mindig nem küldtem a rajzot de annyi melóm van hogy húha... Talán hétvégén sikerül végre összehoznom valamit de legalább is nagyon remélem.
  • Impi
    Szia :)
    Talán Innen?
  • ZilogR
    én, igaz AutoCAD alatt a pdf-be nyomtatást részesítem előnyben: Beállított méretarányban, beállított lapméretben az általad használt vonalvastagsággal lesz nyomtatható a rajz. Kell hozzá egy CutePDF program, ami egy virtuális nyomtatót telepít az általad felpakolt nyomtatók közé. Ha arra nyomtatsz, lezajlik a nyomtatás és utána megjelenik egy párbeszédablak, ahol el-Save-elheted általad megadott néven a rajzodat pdf formátumban.

Tökéletesen működik.
  • ernokiss
    Meg tudná mondani valaki hogy honnan tudnám letölteni az archi cad 10-et?
  • evdeb
    helló!
    Szerintem keress inkább másik nyomdát, mert a tif kiterjesztés nem túl jó. Egyébként jobban megéri beruházni egy plotterre.
  • mindero
    Hello mindenkinek!

Archicad 9 ből szeretnék terveket tif formátumba menteni, úgyhogy a terv nyomtatható legyen (vonalvastagságok, feliratok stimmeljenek).

A publikálóba a tif mentési leheteőség egy nulla, a "mentés másként" szintúgy. Teljesen pixeles lesz a kép.

Olyasmire gondolok, mint pl. a pdf publikálási lehetőségek között a felbontás kiválasztása. Lehet ilyet tif-fel csinálni, és ha igen akkor hogy? (A nyomdába csak tiffel dolgoznak)

Előre is köszi a segítséget!
  • evdeb
    valahol lehet majd utána nézek ennek is ha egy kis időm lesz
  • slisz
    11-est használom. Hétfőn elküldök egyet, mert sajna hétvégén melózom. Majd valamit kitalálok addigra, hogy mit küldjek. Nagyon köszi a segítséget!
    Amúgy a könyvtárbeolvasást én is próbáltam, de nem volt valami szép, és ráadásul 3d-ben nem jelenítette meg.
    Jut eszembe még egy kérdés. Ha videót készítek akkor a sebességen nem lehet valahogy állítani? Nagyon gyorsan játsza le.
  • evdeb
    egyébként nagyon egyszerű az egész, attól függően melyik archicad-et használod. 10-ben pl. ennyi lenne fáj/könyvtári elemek/könytári elemek megnyitása. itt beolbasod a dwg-t amit szeretnél, mentés másként és készen is van az archicad-es berendezés. mivel elég randa szokott lenni, ezért én ezt úgy szoktam orvosolni, hogy egy új szinten bepakolom a beolvasott berendezést ahová kell, az alaprajzon pedig megoldom vonalból. mert ez a legegyszerűbb.
  • evdeb
    Ha egyet elküldesz, megcsinálom, és részletesen leírom mit műveltem vele.
  • slisz
    Köszi szépen evdeb, de nem fog menni. Rengeted dolgot kellene megrajzolni és hát inkább meg kellene tanulnom. Példányk gyanánk: egyedi bútorok, szegélylécek, antik bútorok stb...
    Nem kevés idő lenne és szerintem ennyire azért nem unatkozol. :)
    De azért nagyon szépen köszönöm!
  • evdeb
    elméletileg működik úgy is, hogy a 10-es könytárat töltöd be a 11-es helyett a könyvtárkezelőben. Neked ez lesz a megfelelő, mert az összes rajzodat 10-esbe kell visszamenteni.
  • evdeb
    vizsga nem létezik. a forgalmazók tartanak mindig továbbképzést, de papírt nem kapsz róla.
  • evdeb
    küldd el erre a címre a dwg-t. megcsinálom neked (legalábbis megpróbálom) [email protected]
  • G_ArchAngel #120
    (megvan az akvárium)
  • slisz
    Nahát igen Angel. Ilyenkor lenne jó ha Autocad-es 3d-s rajzokat is megjelenítené megfelelőképpen...
  • slisz
    Nem véletlenül kezdik a kézi rajzolásokkal. Igaz én műszaki rajzokat rajzoltam egy ideig és csak utánna autocad-ben. Javítja a térlátást, illetve megtanulsz úgy gondolkodni, hogy ha ránézel egy rajzra akkor már kapásból láthatod, hogy mi nem stimmel. (pl: az I tartó nem megfelelően van méretezve stb) A jogsit sem a városi vizsgával kezded. :P
  • predat000r
    Ja azt tudom.Én is magasépítészmérnöknek tanulok de sajna a szabadkézi tervrajzolást részesítik előnyben.De hát ők tudják:DBár kényelmesebb a progival rajzolgatni mint görnyedni az A2es lapok felett de hát ez van ezt kell nemszeretni:d
  • G_ArchAngel #116
    szia, köszi, innen szedtem le kerti elemeket, de akvárium sehol:(
  • slisz
    Kösz az infót evdeb. Már ezt is próbáltam de nem akart összejönni. Be lehet tölteni meg minden de csak 2d-ben hajlandó megjeleníteni, 3d-ben semmi sincs :(
  • slisz
    Angel! Itt találsz pár dolgot. Regizni kell hozzá de nagyon jók:
    http://archicad-talk.graphisoft.com/object_depository.php?browse=Depository/12%20Furnishings/Beds
  • slisz
    Archicad-et elvileg "csak" az építészmérnökök tanulják illetve vizsgáznak belőle. Én is kerestem neten valami oktatás félét de sajna nem találtam.
  • predat000r
    Igen azt próbáltam is és ahogy írtad nem nyitotta meg.Azt le tudnád írni hol és hogy integráljam.Köszi.

Nem tudja valaki hogy létezik e valamilyen vizsga az ArchiCADről?OLyasmire gondolok itt mint pl az ECDL csak az nem ér semmit se:D
  • evdeb
    ezt igen egyeszűen meg tudod oldani, ha a tárgyat az archicad tárgyszerkesztőjével nyitod meg, és mented mint archicad tárgy. elég rusnya lesz az alaprajzon, de ha van egy kis GDL ismereted akkor javíthatsz rajta megoldás fájl/könyvtári elem/ könytári elem megnyitása, és ott a dwg formátumot választod ki.
  • evdeb
    meg lehet oldalni a dolgot: fájl/ mentsd mint/archicad 10 terv. Ezzel csak az lesz a gond, hogy a 10-es a 11-es könyvtárat nem ismeri fel. Viszont a 11-be lehet integrálni a 10-es könyvtárat
  • G_ArchAngel #109
    Nekem is lenne egy kérésem, óvodához kellene pár tárgy:
    - akvárium
    - külső játékok
    - belső játékok
    - játszótér elemek

nagy segítség lenne link, vagy ha mailben kaphatnék:)

Köszi,
    G.
  • slisz
    Nahát igen... Az a gáz, hogy nekem mindkettő kell. Minnél kidolgozottabb egy lakás annál könnyebben "rá lehet sózni" a vevőkre. Meg hát nem keresek vele rosszul mellékállásban... Csak hát nem nagyon tetszik, hogy ilyenekre nem gondoltak a programozók...
  • G_ArchAngel #107
    igen, sokan most jönnek rá...
    mondjuk ha csöves vagy ampervadász melóid vannak, akkor arra jobb az AutoCAD, de ha csak számítógépes kőműves vagy és csak falakat húzol fel 3D-ben, akkor ArchiCAD:)
  • slisz
    Hát ha összejön szólj mindenképpen... Inkább Archicadat kellett volna tanulnom, mint AutoCAD-et. :(