626
Építész program
-
jojo58 #226 Sziasztok!
10-es verziom van.Kérdésem,hogy alaprajzba hogyan tudok villanyszerelési rajz jeleket behelyezni?Köszi a választ
-
evdeb #225 akkor szerintem dolgozz 11-ben a 9 könyvtárával, csak nem tudom, hogy beolvassa -é azt neked. akkor a lefele konvertálással nem lesz gond. -
norberto3 #224 Meló miatt. Én a 10-11-est szoktam meg a gyorsgombok és még egy jó pár dolog miatt, de 9-esben kell leadnom a munkámat. -
evdeb #223 másként nem lehet szerintem sem. a helyiség pecsétekkel annyi van , hogy azt átállítod a 9-es pecsétjére és nem lesz gond. Egyébként miért kell 9-be konvertálni? -
norberto3 #222 Hát köszi a gyors választ, bár tényleg elé komplikált, de ha netán van még egyéb ötlet, akkor szívesen elfogadom azokat is. -
mindero #221 Hát elég komplikált:
11-ből ki lehet menteni 10-es formátumba, 10-esből meg 9-esbe.
De a könyvtári elemeket, helységpecséteket nem fogja lementeni, azokat manuálisan kell beimportálni a 9-esbe. -
norberto3 #220 Helosztok. Lenne egy nagy kérdésem nem tudom hogy volt-e már róla szó de nem akartam végigolvasni a fórumot. A kérdésem az, hogy lehet 11-esből 9-esbe konvertálni a teveket. -
G_ArchAngel #219 en most azt csinalom, hogy az tetocserep felteteles kivalasztassal csoportba rendezve, szerkesztes vegeig atrakom ures kitoltesre, aztan a munka befejezese elott visszaallitom... -
evdeb #218 valóban a kitöltések nagyon belassítják a 11-t. Én ilyenkor egy hasonló kiöltést szoktam használni. Sajna kompromisszumot kell kötni. a Tetőcserép és a térburkolat egyes kitöltései nagyon nemjók. (ha nem ezzel lenne a probléma akkor néha segít egy mentés másként. -
G_ArchAngel #217 sajnos kénytelen vagyok 11-est használni, de szerintem is visszalépés sebességben, ha több kitöltésem van, akkor nagyon lelassul...
én is örülnék egy használható válasznak...
(a gép: legutolsó szériás MacBook Pro, C2D 2.6, 4 GByte Ram, 7200rpm/200 GByte HDD, 512 MByte NVidia) -
mindero #216 Lenne egy újabb kérdéem.
Egy ismerősömnek a 11-es verzióval gyűlt meg a baja: egyik napról a másikra az egyik terve teljesen belassítja az Archicadet (használhatatlan szintre). Másik gépen is próbálták, de ugyanez a helyzet. Próbálták h csak barabokat másolnak át egy új fájlba, de előbb-utóbb ugyanúgy előjött a probléma.
Elég jó a gép (2GRAM) is és eddig nem volt vele baj.
Volt valakinek hasonló gondja? Mi lehet ez? Vírus vagy korrupt fájl? -
Celebrau #215 Valaki tud megoldást erre? Amikor elindítom a programot (9-es diák) beáll varázspálcára magától. Nincs "lenyomva" az ikonja. Hiába választok ki akármilyen eszközt, varázspálcán áll. Újra elindítom a programot és ugyanez. Mi ez? Ki lehet kapcsolni valahogy, vagy csak a gép újraindításával? -
mattam #214 Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni! A probléma megoldódott. Egy újabb op rendszerre volt szükség hozzá. Kicsit így is érthetetlen, mert a régivel már működött, most meg nem tetszett neki. Mindenesetre hiba elhárítva. -
evdeb #213 ilyenről még nem hallottam. jó a konfigurációd? Vagy esetleg a java frissítése jó? -
mattam #212 Próbálkoztam már többel, a probléma ugyanaz. Más gépen pedig működnek, úgyhogy valami a számítógéppel, vagy valami beállítással lehet.
Ötlet? Tanács? -
G_ArchAngel #211 nagyon szepen koszonom, 95%-ban megoldotta a 10-11-es kozotti gondjaim -
evdeb #210 valószínű a crack-kel lesz a probléma. Egy másik crack-kel próbálkoztál már? -
evdeb #209 http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/goodies11/HUN.html
itt van a mac-hez is -
mattam #208 Sziasztok!
AC10 telepítési problémám van!
Látszólag sikeres telepítés, sikeres crackelés, de a program hiányos. Üres az eszköztár, nincsenek tárgyak, nincsenek tetők, nyílászárók, stb. Falakat tudom használni, alap ablakkereteket tudok használni, de ennél többet nem. A lemez nem hibás, már többel is próbálkoztam, a probléma ugyanaz.
Ha találkozott már valaki ilyen problémával, vagy van ötlete a megoldást illetően, kérem segítsen! Nagyon fontos lenne!
Előre is köszönöm!
-
G_ArchAngel #207 oke, akkor mar csak azt kellene tudnom, hogy hol talalok 10-es konyvtarat Mac-hez... -
evdeb #206 11ben van még egy megoldás: a súgómenüben a kiegészítések pont alatt lehet letölteni a 10hez való könyvtárkivonatot, és azt kell betölteni a 11 könyvtárával együtt, és még csak nem is kell cserélni a könyvtári elemeket -
G_ArchAngel #205 lerakni sem tudtam, de kozben megoldodott: lehetoseg/elem tulajdonsagok/helyisegpecsetek menupontban bekellett toltenem a 0311-et...
az idegesito, hogy meg mindig keresi a 0310-et, mikor bejelentkezek egy tervbe, es nem tudom torolni... -
mindero #204 Ugyanez van 9-10 esetében, sajnos le kell rakni újra őket valószinüleg.
De ha valaki tud megoldást, engem is érdekel. -
G_ArchAngel #203 sziasztok,
1 kerdes:
megnyitottam egy 10-es filet a 11-ben, termeszetesen a nem talalt konyvtari elemeket csereltem, de a helyisegpecsettel nem birok - azt nem akarja megjelenteni, hianyzo konyvtari elemkent irja, de nem lenne gond, ha a 11-eset elernem...
de nem tudom, hogy lehetne azt betolteni a konyvtarkezelobe...
hlp pls! -
mukisrac #202 vistan a crack file mindenkeppen administratorkent kell futtatni, meghozza ugy, hogy jobb klikk a crack exe-re majd a futtatas mint... paranccsal -
mindero #201 Hát te valamit nagyon összekutyultál az archicadben
Ilyen problémákról még csak nem is hallottam.
Vistád van? -
Impi #200 Szia :)
A megoldás azt hiszem egyszerű:
Az XP SP2-ön patch-elt ArchiCad.exe-t és wkwin32.DLL-t kimásolod, majd a Vistán telepített ArchiCad-be másolod. Felülírva az eredetit!
-
G_ArchAngel #199 Otthon, XP SP2-n siman patch-eltem az Archicad.exe-t. Most egy Vista-s gepre tennem fel, de egyfolytaban arra hivatkozik, hogy vmi hasznalja a filet, ezert nem futtathatom rajta az alkalmazast...
probaltam magyar es international valtozattal is...
mit rontok el? -
Celebrau #198 Az miért van, hogy néha amikor megnyitom az archicadet, akkor varázspálcán áll és nem tudom kikapcsolni? Semmit nem tudok rajzolni mert varázspálcázni akar. Viszont amint megnyitom a firefoxot megjavul! :D
A betűs dologgal meg azt csinálom, hogy a méretezés réteg kivételével mindent láthatatlanná teszek és így ki tudom jelölni egyszerre az összeset. A betűtipust egyébként szerintem az autocad 2007 teszi fel, és csak a méretezésnél problémázik, sima feliratnál teljesen jó. -
G_ArchAngel #197 sziasztok,
van vkinek tapasztalata OSX alatt 11-es ArchiCad-del?
(lehetoleg biztonsagi masolat verzioban...)
koszonom -
evdeb #196 Én nem hallottam még ilyen problémáról mástól, és nem tapasztaltam ilyet. Valami más gáz lehet. Próbáld meg frissíteni a videókártyát. -
JTBM #195 Archicad oktatási verzióm van.
A "Felfedezés" funkció nem működik.
Szerintetek ez mitől lehet? Előfordul a teljes verziós Archicad-ben v. valami más gáz van? -
evdeb #194 köszönöm szépen, átnézegetem őket. -
mindero #193 Jah, és véletlenül ráakadtam még egy linkgyűjteményre, de sajnos ahogy elnézem a legtöbb regisztrációhoz kötött.
archicad wiki -
mindero #192 Lenne egy kissé bonyolultabb (nekem lagalábbis:) kérdésem gdl programozásból.
Egy íves felületet akarok egyenessé tenni a RULED paranccsal (ökörszemablakot akarok csinálni).
A gondom az az, a ruled valószinüleg nem értelmezi a státuszkódos görbe megadását (a koordináták mögötti 900, 1000, stb.), mert folyamatosan hibát ír ki.
A felhasználói kézikönyvbe vannak olyan testek (pl. egy körből egyenes vonal) amiket ezzel a technikával készültek, csak a leírást már elfelejtették mellé tenni.
Tudna valaki ebbe segíteni?
Extrud-dal, sweep-pel működik, csak sajna az nem néz ki olyan jól.
Az archicad-be lévő ökörszemablak meg nem tetszik. És onnan se tudom átvenni ezt a formát mert baromi komplikált parancsokat használ, és nem látom át.
Előre is köszönöm!
-
evdeb #191 Megoldódott a probléma? Ha nem küldd el a betűtípust megnézem mit tehetek. lehet, hogy csak beállítási probléma -
evdeb #190 ha nem találnád meg, nekem megvan a 10hez is. majd elküldöm neked ha kell -
mindero #189 Köszi a választ, nekem 10-es van, megnézem hátha ahhoz is van ilyen. -
Celebrau #188 Azért nem azt használok, mert nem néz ki jól, ahogy konzulensem mondaná: hervatag. :D LEgalábbis nekem nem tetszik a terv "hagyományos" betűtípussal.
Kösz a tippet, este ki is próbálom. -
evdeb #187 Miért nem használsz alaprértelmezett betűtípust? Nálam Arial van, azzal sosem volt gond. Egyébként már használtam Times-t is és nem kellett állítgatnom kilépés után.
Egyébként sztem, (ha ilyen probléma merülne fel)beletenném a méretezést a kedvencek közé és ha újra előjön ez a probléma, akkor az összes méretezést kijelölve egy kattintással vissza lehet hozni a betűtípust