292
Minden ami világegyetem
  • McGrady
    a féreglyuk hogyan működik?
    nem kérek ostoba HSZ-eket ha már ez a kérdés volt, nincs sok időm csak kíváncsi vok rá dióhéjban :))
    köszi
  • jointeer
    folosleges uj elmeleten torni a fejeket ha ez is megfelel a kor tudományos szinvonalanak.
  • aqspd
    rózsaszínű fekete lyuk
  • aqspd
    Ja. Csak az ősrobbanást tudom én is mondani, de amióta ezt az elméletet megalkották, nem nagyon töri senki a fejét új elméleten. Ez van.
  • jointeer
    ien okozsagat ne kerdezzeman-.-
    ösrobbanast tudok csak felhozni de azt már ugyis ismered
  • gercse
    hogy alakult ki ez az egész? mármint a világegyetem? az űr? csak ugy lett?
  • aqspd
    Egy érdekes fekete lyukról ezen az oldalon:
    http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1999/9922/elsokez/csillag.htm
  • aqspd
    Hirtelen csak ennyi kép a féreglyukról

• DJ Skyline
    engem leginkább a féreglyukak foglalkoztatnak...
    jó kis leíás
  • aqspd
    Most találtam érdekességeket a kvazárokról:

Az első felfedezett kvazár a3C273 jelű kvazár volt. kb. 1,5 milliárd fényévre van tőlünk, rendkívül erős a rádiósugárzása. 1 billiószor annyi energiát használ fel, mint a Nap.
  • jointeer

fekete lyukaknál maradva ez a cygnus x-1 jelzésű (képen si rajta van) az első felfedezett fekete lyuk. (cygnus=hattyú ergo hattyú csillagképben terül) ez egy kettős csillagrendszer a másik tagja egy szperóriás csillag, ebből szívja el az anyagot a delikvens. erről csak enniyt tudok. ja és utánanéztem egy fekete lyuk 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 év alatt párolog el
  • jointeer
    nem megse mert azokat könyvekben lattam
  • jointeer
    ha az elsö kép nem fake, akkor az a gravitáció térgörbítő hatását jelentené. durvaö mindjárt mutatok ijen és ehhez hasonlo képeket:o
  • aqspd
    Egy korábbi téma: a kvazárok
  • aqspd
  • aqspd
  • aqspd
  • haxoror
    Az első kép nagyon durva
  • haxoror
    A fekete lyuk témában még vannak fehér foltok
  • aqspd
    Egy érdekesség:
    Ha a Földet úgy összepréselnénk, ahogy az anyag összenyomódik a fekete lyukban, akkor az egy borsószem méretű gömbbe elférne
  • aqspd
    Remélem nem lesz több vita, max. a témával kapcsolatban.
  • aqspd
    Na Végre!
  • trident
    Huh. Nem ebből diplomáztam, de ha van erről valamilyen dokumentumfilm, azt szivesen megnézem.

Jet: az az anyag amit ki tud "lövelni" magából a szingularitás. (#106)
    Itt az anyag a lényeg, mert emellett sugárzás is hagyja el -#109
    Statikus vs növekvő: állítólag a fekete lyukaknak van növekvő (anyagot folyamatosan magába szippantó) és statikus formája is.

A témában cseppet sem vagyok otthon, de a úgy gondolom, a témában még számos fehér folt van, eddig valószínűleg csak hipotézisek vannak önmagáról a jelenségről. Biztos vagyok benne, számos meglepetés fog még születni a kutatások során.;)
  • jointeer
    az anyag röntgensugárzást bocsájt ki magából a feket lyuk eseményhorizontján, ez nevezik az anyag halálsikolyának.
  • nf1
    feketelyukat még nem láttam de vmelyik remélem az:

• IlluminatoR
  • IlluminatoR
    Vagy ez ép a belőle kilövellő speciális anyag, nemtudom.
  • IlluminatoR
    Pont azt lehet látni, hogy lopja az anyagot, elsősorban ilyen képekre gondoltam, mert láttam egyet régebben és szépnek találtam..
  • IlluminatoR
    Épp nem ilyen képekre gondoltam, de sebaj..
  • nf1
    lehet hogy én vok hülye de tudtommal a fekete lyuk az anyagokat magába szivja és SEMMI NEM távozik belöle még a fény se vagyis nem nagyon lehet látni. (javitson ki vki ha tévedek)
  • jointeer
    sőt magyarul is
  • nf1
    bocs megint hogy köteketed & okoskodok de földönkivüli NEM egyenlő az UFOnautával!!
    UFO akár egy repülő is lehet (amit nemtudnak beazonositani) akkor az azt vezető emberek az UFOnauták
  • jointeer

most remélem megvan a boldogság
  • IlluminatoR
    Édesdrágám szeretem a tudományt, de tőled és a haverodtól nem lehet nyugodtan társalogni, aki pedig megpróbál azt lehurrogjátok, ezért tán érdemes?
    Én nem akarok veszekedést, igaz megint sikerült bele mennem, de olyan kibaszott nagy kérés lenne az, ha egy újreg nyit egy topikot és nem balfaszmódjára nyitja meg, akkor abba légyszíves nem beleszólni, főleg ha kérdésed sincs a témához kötődően. Ha van, tedd fel, azért létesült ez topik.
    Hogy on is legyen, engem kifejezetten fekete lyukakról készűlt képek érdekelnek.
  • jointeer
    nem értem mit keresel a tudományos topikban ha anyázni szeretnél nekem édesmindegy ha neked ez fekszik de akkor menj a gumiba htx
  • IlluminatoR
    örülj hogy nem kedves édesanyádnak bókoltam :c
  • jointeer
    jajj akis aranyos személyeskedig!!4 pedig régebben azt hittem jófej vagy:C
  • IlluminatoR
    ha nem esik le a poén akkor rádhagyom, de azért megy a füves cigi ugye
  • jointeer
    uristen csokken a szinvonal flémelés terén-.-
  • IlluminatoR
    jössz már megverni a mekdonáchoz? hm? mért várjak itt feleslegesen?