292
Minden ami világegyetem
-
nemtom...szerencsére nem vok benne.
-
trend? mi az a trend? -
bocs de kiestem a trendből :C -
háá more, ném széréted győűzikét? :DDDDDDDDDD -
jajjne...csak a győzikét ne...akko inkább etessenek azzal h belecsapódik a Földbe a meteor -
:D, tudom hogy kamuznak összevissza :) -
Khhmmmm... A fókuszt (így, kis betüvel) inkább hanyagoljuk tudományos témák esetén. :D
Foglalkozzanak azzal, hogy VV Ágica éppen milyen plüssállatott vásárolt magának, és Győzike éppen az ország melyik pontján dobja fel a közhangulatot. :) -
jaja, de összevissza kamuznak.
fókuszba azt mondták hogy nem valószínű :) -
meglehet...én nemvok benne az ilyenekben annyira -
egy meteor, csak akkor meteorit, ha becsapódik a földbe. szal ha még száll és nem csapódott be, akkor meteor. azé remélem hogy én sem. de csak akkor lenne akkora pusztítás, ha vmelyik óceánba csapódna be. egyébként csak 1 kontinenset pusztítana el szerintem -
uhh...azé remélem nem következik be :)
bár néhány ember megérdemelné h agyonüsse 1 meteorit -
őő, fókuszban volt, és valami orosz tudósok azt mondták, hogy 99,5% hogy be fog csapódni. -
ha ez igaz lenne akkor a csapból is ez a hír folyna.
sztem kamu.
nemtom sztem a por meg a törmelék felszállna és beterítené a Földet meg az éghajlat is megváltozna... -
balahol hallottam hogy 2035-be becsapódik egy meteor a földre, és a föld 90%-át elpusztítja. de a meteor 350m átmérőjű, akkor hogy okozhat ekkora pustítást? -
Arvind #158 Vagy az is lehet, hogy az ufók is emberek...
-
Ambro #157 "Az Ösrobbanás egy sokdimenziós geodéziai jellegű pont, az a kérdés "Mi volt az Ősrobbanás előtt?" ahhoz hasonló mint az, hogy "Mi van az északi sarknál északabbra?"."
Nem olyan. A jelenlegi természettudományos törvényeinkkel nincs szinkronban. És egyébként nem kell az ősrobbanás előttre menni ahhoz, hogy azokat sértse:
"Az ősrobbanás-elmélet híveinek egyik legnagyobb gondja az, hogy bár "a világegyetem keletkezését" igyekeznek megmagyarázni, az általuk javasolt eredetet nem lehet matematikai úton leírni. Az általánosan elfogadott ősrobbanás- elméletek szerint a világegyetem, kezdeti állapotában egy végtelenül kis kiterjedésű, ugyanakkor végtelen sűrűségű és hőmérsékletű pont volt. Ez az állapot azonban túl van a matematikai leírhatóság határain - semmit nem lehet róla kijelenteni; a számítások teljesen összezavarodnak, értelmetlenné válnak. Olyan ez, mint amikor nullával próbálunk meg elosztani egy számot - mi a végeredmény? 1?... 5?... 5 billió?...??? Lehetetlen megmondani. A szaknyelv ezt nevezi szingularitásnak.
Sir Bernard Lovell, a Manchesteri Egyetem rádiócsillagászat professzora így ír a szingularitásokról: "Az idő kezdetének fizikai leírása során ezen a ponton egy akadály állja el az utunkat. Ez a probléma - ti., hogy vajon tényleg alapvető akadályt jelent-e ez a világegyetem kezdeti állapotának tudományos leírásában -, valamint az idő kezdetén feltételezett egyetlen létezővel kapcsolatos fogalmi nehézségek a modern gondolkodás kardinális kérdései."
Egészen mostanáig még az ősrobbanás-elmélet legkiemelkedőbb képviselőinek sem sikerült átlépniük ezeket az akadályokat. A Nobel-díjas Steven Weinberg így panaszkodik: "Sajnos nem tudom a filmet [az ősrobbanás szemléletes bemutatását] nulla időpontnál és végtelenül magas hőmérsékleten elindítani." Azt látjuk tehát, hogy az ősrobbanás-elmélet egyáltalán nem ad számot a világegyetem keletkezéséről, mivel a kezdeti szingularitás természeténél fogva nem leírható.
Az ősrobbanás elmélete ezért már a kezdet kezdetétől fogva gondokkal küszködik. Míg az ősrobbanást bemutató népszerűsítő cikkek a kezdeti szingularitással kapcsolatos nehézségek fölött elegánsan átsiklanak, addig a jelenség matematikai következményeit kutató tudósok szűkebb szakmai köröknek szóló tanulmányaikban elismerik, hogy komoly akadályról van szó. Stephen Hawking, a cambridge-i egyetem matematika professzora, és G. F. R. Ellis, a Cape Town-i egyetem matematika professzora "A téridő nagyléptékű szerkezete" című mértékadó művükben rámutatnak: "Úgy tűnik, helytálló az az elv, miszerint ha egy fizikai elmélet szingularitást tételez fel, akkor ez annak a jele, hogy az elmélet összeomlott." Majd hozzáteszik: "Eredményeink azt a feltevést igazolják, hogy a világegyetem meghatározott idővel ezelőtt keletkezett. Magának a teremtésnek, a szingularitásnak a pillanata azonban kívül esik a jelenleg ismert fizikai törvények hatáskörén." -
Ambro #156 "Ebbe kár belemenni, ha az ember jobban belegondol akkor rájön hogy a "semmi" ugyan úgy felfoghatalan emberi ésszel mint a "minden" vagy a "végtelen" :)"
Egyetértek veled. Csak annyi, hogy ennek a mondatnak a végére nem kell a smiley. -
Ambro #155 "Ahogy azt mindig mondják, nincs értelme arról vitatkozni, hogy mi volt azelőtt, mivel az ősrobbannás elvileg magát a téridőt hozta létre."
Nézd, ez jellemző menekülési útvonal. Az Evo-elmélet "harsogói" is pontosan így menekülnek. Szerintük az élet keletkezése nem része az Evo-elméletnek. Csak ez a menekülési kísérletük nagyon-nagyon gyerekes. Ugyanis már a kis-iskolást is megtanítja a tan'tónéni mérni egy vonalzóval. A mérendő szakaszhoz a vonalzó 0 jelölését kell illesztenie, nem pedig az egyest. A tisztelt tudós úrak akik így menekülnek már úgy látszik nagyon is régen voltak kisiskolások, hogy ők mindent az egyestől akarnának elkezdeni mérni... -
Ambro #154 "nagy bummal keletkezik, gyorsan tagul, majd a tomegvonzas osszehuzza az anyagot, egy hihetetlen suru pontba, es innen megint a nagy bumm es ez igy folytatodik"
Ehhez nincsen mozgatórugó. Más szóval: energia. Mivel "azt" kívülről nem kaphat, a belső meg sem több, sem kevesebb nem lehet, a dolog így biztosan nem működhet. -
barátságosak az ufók? 
-
Nata99 #152 Az Ösrobbanás egy sokdimenziós geodéziai jellegű pont, az a kérdés "Mi volt az Ősrobbanás előtt?" ahhoz hasonló mint az, hogy "Mi van az északi sarknál északabbra?". -
aqspd #151 Ja!
-
ha léteznek ufok akkor lehet hogy az ő számukra mi emberek ugyanolyan különösek mint mi nekünk.
-
aqspd #149 Elszunnyadt a topic?
Itt egy kérdés az ufókról:
Szerintetek barátságosak az ufók, vagy harciasak?
Ha tudtok ilyen ufós történeteket,akkor írjátok le.Köszi
-
hát,ja,de legaább senki nem írta azt h ott állt isten és megteremtette a földet,az eget ..... :D -
haxoror #147 Azelőtt a "semmi" volt, vagyis hogy nem volt mivel a semmi az nincs és nem is lehet, ezért ha volt is valami akkor az a "végtelen" volt már akkor is, a "végtelennek" természetéből adódóan nem volt kezdete és nem lesz vége tehát a kérdés értelmetlen mivel önkényesen döntötted el hogy egy felfoghatatlan és ezért nyilvánvalóan nem ismert ill. nem megismerhető jelenségnek kell hogy kezdete legyen :D
Ebbe kár belemenni, ha az ember jobban belegondol akkor rájön hogy a "semmi" ugyan úgy felfoghatalan emberi ésszel mint a "minden" vagy a "végtelen" :) -
kuncika #146 Ahogy azt mindig mondják, nincs értelme arról vitatkozni, hogy mi volt azelőtt, mivel az ősrobbannás elvileg magát a téridőt hozta létre. Azelőtt a nulla volt, gondolom én. A nulla nem egyenlő a vákuummal. A vákuum amúgy sem üres, vákuumfluktációk és barátai. Na majd ezt egy nálam okosabb kifejti. -
felfoghatatlan. igen. de valoszinuleg orokke. engem ne nagyon kerdezz ez inkabb filozofia elegge alulinformalt vagyok:C -
ez ok,de az örökké az felfoghatatlan,mi volt elötte? -
ujabb epito jellegu hozzaszolas grat^^ -
Munky #142 ??? -
nagy bumm-nagy reccs(vagy valami hasonlo)
a vilagegyetem orokke letzik, nagy bummal keletkezik, gyorsan tagul, majd a tomegvonzas osszehuzza az anyagot, egy hihetetlen suru pontba, es innen megint a nagy bumm es ez igy folytatodik. nagy vonalakban kb ennyi ha valakit erdekel nezzen utana -
Darkboy #140 na mutasd :) -
van másik híres elmélet is a világegyetem keletkezésével kapcsolatosan -
nem volt semmi gáz meg pláne ha ismernéd részletesen nem mondanál ijent>:| -
gáz -
engem az érdekel h mi volt azelött mielött lett valami,de hát ezt soha nem tudjuk meg. -
amilyen fennt olyan lennt és forditva........ -
ahh megtaláltam a féreglyukast, a 132-es tárgytalan -
ez csak egy elmélet:o