Világegyetem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

???

jointeer
nagy bumm-nagy reccs(vagy valami hasonlo)
a vilagegyetem orokke letzik, nagy bummal keletkezik, gyorsan tagul, majd a tomegvonzas osszehuzza az anyagot, egy hihetetlen suru pontba, es innen megint a nagy bumm es ez igy folytatodik. nagy vonalakban kb ennyi ha valakit erdekel nezzen utana

köcsög

na mutasd 😊

jointeer
van másik híres elmélet is a világegyetem keletkezésével kapcsolatosan

köcsög

jointeer
nem volt semmi gáz meg pláne ha ismernéd részletesen nem mondanál ijent>:|

köcsög

Hanga
gáz

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

gercse
engem az érdekel h mi volt azelött mielött lett valami,de hát ezt soha nem tudjuk meg.

Hanga
amilyen fennt olyan lennt és forditva........

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

McGrady
ahh megtaláltam a féreglyukast, a 132-es tárgytalan

Kuss!-magyarázta.

jointeer
ez csak egy elmélet:o

köcsög

McGrady
a féreglyuk hogyan mûködik?
nem kérek ostoba HSZ-eket ha már ez a kérdés volt, nincs sok idõm csak kíváncsi vok rá dióhéjban 😊)
köszi

Kuss!-magyarázta.

jointeer
folosleges uj elmeleten torni a fejeket ha ez is megfelel a kor tudományos szinvonalanak.

köcsög

Ja. Csak az õsrobbanást tudom én is mondani, de amióta ezt az elméletet megalkották, nem nagyon töri senki a fejét új elméleten. Ez van.<#nemtudom>

jointeer
ien okozsagat ne kerdezzeman-.-
ösrobbanast tudok csak felhozni de azt már ugyis ismered

köcsög

gercse
hogy alakult ki ez az egész? mármint a világegyetem? az ûr? csak ugy lett?

Egy érdekes fekete lyukról ezen az oldalon:
http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1999/9922/elsokez/csillag.htm

Hirtelen csak ennyi kép a féreglyukról

DJ Skyline
engem leginkább a féreglyukak foglalkoztatnak...
jó kis leíás

Most találtam érdekességeket a kvazárokról:

Az elsõ felfedezett kvazár a3C273 jelû kvazár volt. kb. 1,5 milliárd fényévre van tõlünk, rendkívül erõs a rádiósugárzása. 1 billiószor annyi energiát használ fel, mint a Nap.

jointeer

fekete lyukaknál maradva ez a cygnus x-1 jelzésû (képen si rajta van) az elsõ felfedezett fekete lyuk. (cygnus=hattyú ergo hattyú csillagképben terül) ez egy kettõs csillagrendszer a másik tagja egy szperóriás csillag, ebbõl szívja el az anyagot a delikvens. errõl csak enniyt tudok. ja és utánanéztem egy fekete lyuk 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 év alatt párolog el

köcsög

jointeer
nem megse mert azokat könyvekben lattam<#idiota>

köcsög

jointeer
ha az elsö kép nem fake, akkor az a gravitáció térgörbítõ hatását jelentené. durvaö mindjárt mutatok ijen és ehhez hasonlo képeket:o

köcsög

Egy korábbi téma: a kvazárok

Az elsõ kép nagyon durva <#eljen>

A fekete lyuk témában még vannak fehér foltok <#idiota>

Egy érdekesség:
Ha a Földet úgy összepréselnénk, ahogy az anyag összenyomódik a fekete lyukban, akkor az egy borsószem méretû gömbbe elférne

Remélem nem lesz több vita, max. a témával kapcsolatban.

Na Végre!<#taps>

trident
Huh. Nem ebbõl diplomáztam, de ha van errõl valamilyen dokumentumfilm, azt szivesen megnézem.

Jet: az az anyag amit ki tud "lövelni" magából a szingularitás. (#106)
Itt az anyag a lényeg, mert emellett sugárzás is hagyja el -#109
Statikus vs növekvõ: állítólag a fekete lyukaknak van növekvõ (anyagot folyamatosan magába szippantó) és statikus formája is.

A témában cseppet sem vagyok otthon, de a úgy gondolom, a témában még számos fehér folt van, eddig valószínûleg csak hipotézisek vannak önmagáról a jelenségrõl. Biztos vagyok benne, számos meglepetés fog még születni a kutatások során.😉

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

jointeer
az anyag röntgensugárzást bocsájt ki magából a feket lyuk eseményhorizontján, ez nevezik az anyag halálsikolyának.

köcsög

nf1
feketelyukat még nem láttam de vmelyik remélem az:

IlluminatoR

IlluminatoR
Vagy ez ép a belõle kilövellõ speciális anyag, nemtudom.

IlluminatoR
Pont azt lehet látni, hogy lopja az anyagot, elsõsorban ilyen képekre gondoltam, mert láttam egyet régebben és szépnek találtam..

IlluminatoR
Épp nem ilyen képekre gondoltam, de sebaj..

nf1
lehet hogy én vok hülye de tudtommal a fekete lyuk az anyagokat magába szivja és SEMMI NEM távozik belöle még a fény se vagyis nem nagyon lehet látni. (javitson ki vki ha tévedek)

jointeer
sõt magyarul is

köcsög

nf1
bocs megint hogy köteketed & okoskodok de földönkivüli NEM egyenlõ az UFOnautával!!
UFO akár egy repülõ is lehet (amit nemtudnak beazonositani) akkor az azt vezetõ emberek az UFOnauták

jointeer

most remélem megvan a boldogság

köcsög

IlluminatoR
Édesdrágám szeretem a tudományt, de tõled és a haverodtól nem lehet nyugodtan társalogni, aki pedig megpróbál azt lehurrogjátok, ezért tán érdemes?
Én nem akarok veszekedést, igaz megint sikerült bele mennem, de olyan kibaszott nagy kérés lenne az, ha egy újreg nyit egy topikot és nem balfaszmódjára nyitja meg, akkor abba légyszíves nem beleszólni, fõleg ha kérdésed sincs a témához kötõdõen. Ha van, tedd fel, azért létesült ez topik.
Hogy on is legyen, engem kifejezetten fekete lyukakról készûlt képek érdekelnek.

jointeer
nem értem mit keresel a tudományos topikban ha anyázni szeretnél nekem édesmindegy ha neked ez fekszik de akkor menj a gumiba htx

köcsög

IlluminatoR
örülj hogy nem kedves édesanyádnak bókoltam :c

jointeer
jajj akis aranyos személyeskedig!!4 pedig régebben azt hittem jófej vagy:C

köcsög

IlluminatoR
ha nem esik le a poén akkor rádhagyom, de azért megy a füves cigi ugye

jointeer
uristen csokken a szinvonal flémelés terén-.-

köcsög

IlluminatoR