292
Minden ami világegyetem
-
Gézu88 #212 Amúgymeg a tér végér nem érhetsz el mert az fénysebességgel távolodik amit mi nem érhetünk el -
Gézu88 #211 NEM NEM NEM NEM
Ha nincs tér hova lépsz? -
mert még senki sem látott "végtelent"
(barátok közt nem ér :D ) -
smity 8D #209 ha van tér , akkor az végtelen. mert ha a tér végén 1 cm-t lépek akko máris több 1 cm.-vel. én igaz nem lépek. de a sötétség mért ne léphetne? az nem iztois ,hogy a világegyetem végtelen, de a térnek elvileg annak kell lennie. -
mért olyan nehéz elhinni, hogy végtelen?:/ -
smity 8D #207 o perzse. és egyszer csak hopp, lett tér is idő is anyag is, minden. -
Gézu88 #206 Szerintem egyáltalán nem végtelen még a tér sem az!!!
Azt állítják h az ősrobbanás előtt semmi sem volt még tér sem!!
Na most gondoljunk bele, ha a tér is az ősrobbanás pillanatában keletkezett akkor az is a világegyetemmel tágul azóta,ha nem végtelensebességgel tágul akkor van vége ha fénysebességel tágul(többel nem tud, tehát táguljon ennyivel) akkor egy kb 30 milliárd fényév átmérőjű gömb az univerzum(mert a világegyetm kb 15 milliárd éves, a tér minden irányba terjedt a gyengébbek kedvéért)!!!!

-
tomcat1 #205 ya tegnap söröztem eggyel! :)
-
elég furán -
Az hogy nincs mögötte semmi az hogy hangzik? -
minek avége? Miaz hogy vége? Mindig folytatódik amig a kezdőpontba visszaérsz.Körbe -körbe.......... -
Arvind #201 Ha viszont van vége akkor van közepe is! Tehát nem muszáj a végét keresnünk, kereshetjük a világ közepét is... -
ték -
hm ebben van vmi
lehet h mégis véges?
de akkor mi van mögötte? elég fura -
Arvind #198 Ha én ősember lennék (de csak azért hogy ne tudjam amit most tudok), akkor körbenéznék, és mivel nem látnám a föld végét, azt hinném, hogy végtelen...
Pedig van vége csak nem látunk el odáig, és ezért nem tudjuk. -
smity 8D #197 még ha a világegyetem nem is végtelen de a tér igen. vmi akkkor is van utána. ( vagy nem. vagy nem is végtelen). á -
Arvind #196 Nem hiszem, hogy így lenne! Szerintem csak arról van szó, hogy minnél jobban megismerünk valamit, annál többet tudunk róla, és azért tűnhet bonyolultnak. -
ne okoskoggyatok:@ -
"Van egy olyan elmélet, miszerint ha rájönnénk az Univerzum természetére, egy másik, sokkal bonyolultabb dolog venné át a helyét. Egy másik elmélet szerint ez már be is következett."
Ha nem pontosan idéztem sry -
Arvind #193 Jó de amíg nem tudjuk, hogy van tovább is addig azt hisszük, hogy ott van a vége, mint amikor a Földte laposnak hitték, aztán mégis körbe lehetett hajozni, akkor meg már az volt a világ vége, és így tovább. -
ez yó : )
nem elég, hogy végtelen, még annál is végtelenebb : ) -
smity 8D #191 hát ha az akor ne jutunk a végére, csak észrevennénk a külömbséget :DDDD -
Arvind #190 szerintem amikor eljutunk világegyetem végére, akkor rájövünk, hogy ez nem is az igazi vége, henem ennél még sokkal nagyobb és végtelenebb... -
smity 8D #189 csak az utolso három üzit olvastam el.
nos elég nehéz megérteni a teret és az időt. de igazábol nem is e két tényezőt, hanem az esetleges végtelen mivoltukat.
megtudni egyszer megfogjuk. ha az emberi faj nem írtja ki önmagát és környezetetét ( vélekedésem szerint helyesen még ha brutálisan is hangzik) . hiszen itt egyik felhasználót idézve: " vamink a vége mindig valaminek a kezdete is egyben".
ha az emberiség földi létének vége szakad , s nagy valószínűséggel a bolygóé is , egy uj fog keletkezni. nem tudhatjuk jobb lesz e avagy rosszab. de abban biztosak lehetünk, hogy így kell lennie. hisz ha mi is a természet gyermekei vagyunk ( mert azok vagyunk) akkor lehetetlen ,hogy minden tökéletes legyen csak az ember legyen a pusztító aki rombolja a környezetét. ez nem rombolás. ez előkészítése egy következő "épület" létrehozásának.
tehát ha kapunk időt megfogjuk érteni a rendszert amiben élünk aminek a részei vagyunk. de sajnos ezt a folyamatot erősen hártáltatták az emberiséget álomvilágba rintgató (s gyakran beleerőszakoló) egyházi befolyások. melyek a gondolkodás tűzét próbálták kioltani, s magukalá rendelni a hatalomért.
elnézést ez egy kicsit hosszúra sikerült :)
azt szeretném kérdezni ,hogy hogy tudok nevet váltani. egy másik sg fórumon ez volt a nevem , mert megteccett. de ez egy fiú név én meg lány vagyok, és szeretném leváltani. előlre is köszönöm :) -
vaminek a vége mindig valaminek a kezdete is egyben -
Arvind #187 Mért ne tudhatnánk meg?!
Bár elég kicsi a valószinűsége, de nem lehetetlen... -
qper #186 szerintem is.
bár ezt mi sajnos nem fogjuk megtudni soha :( -
ebben van vmi...lehet h ha elindulsz valamerre akkor visszajutsz oda ahonnan indultál csak nagyon sokat kell menned -
Arvind #184 Hát nem tudom! De mit érdekel az minket, még azt sem tudjuk mi van lábunk alatt de már a világ végén túlról vitatkozunk...
Egyébként akit érdekel elmehet és megnézheti... :)
De szerintem úgy ját majd mind akik a föld végét keresték, és eccer csak visszaértek.
-
hm...jó de akkor mivan a végén túl? -
Arvind #182 De biztos van vége! Hiszen mindennek van vége! Csak baromi messze van... -
jah tök fura belegondolni, hogy mész mész mész mész mész mész és sosincs vége ha tényleg végtelen -
qper #180 de mégis mekkora? mi van a végén? útlezárás? hol az alja, hol a teteje? -
és még annál is?
-
Arvind #178 sőt lehet, hogy még annál is nagyobb! -
Arvind #177 nagy -
-
ok, thx -
trendi=divatos -
de mit jelent a trend szó, nekem a jelentése kell?