Világegyetem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
ez yó : )

nem elég, hogy végtelen, még annál is végtelenebb : )

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

hát ha az akor ne jutunk a végére, csak észrevennénk a külömbséget :DDDD

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

szerintem amikor eljutunk világegyetem végére, akkor rájövünk, hogy ez nem is az igazi vége, henem ennél még sokkal nagyobb és végtelenebb...
csak az utolso három üzit olvastam el.
nos elég nehéz megérteni a teret és az idõt. de igazábol nem is e két tényezõt, hanem az esetleges végtelen mivoltukat.

megtudni egyszer megfogjuk. ha az emberi faj nem írtja ki önmagát és környezetetét ( vélekedésem szerint helyesen még ha brutálisan is hangzik) . hiszen itt egyik felhasználót idézve: " vamink a vége mindig valaminek a kezdete is egyben".
ha az emberiség földi létének vége szakad , s nagy valószínûséggel a bolygóé is , egy uj fog keletkezni. nem tudhatjuk jobb lesz e avagy rosszab. de abban biztosak lehetünk, hogy így kell lennie. hisz ha mi is a természet gyermekei vagyunk ( mert azok vagyunk) akkor lehetetlen ,hogy minden tökéletes legyen csak az ember legyen a pusztító aki rombolja a környezetét. ez nem rombolás. ez elõkészítése egy következõ "épület" létrehozásának.

tehát ha kapunk idõt megfogjuk érteni a rendszert amiben élünk aminek a részei vagyunk. de sajnos ezt a folyamatot erõsen hártáltatták az emberiséget álomvilágba rintgató (s gyakran beleerõszakoló) egyházi befolyások. melyek a gondolkodás tûzét próbálták kioltani, s magukalá rendelni a hatalomért.

elnézést ez egy kicsit hosszúra sikerült :)
azt szeretném kérdezni ,hogy hogy tudok nevet váltani. egy másik sg fórumon ez volt a nevem , mert megteccett. de ez egy fiú név én meg lány vagyok, és szeretném leváltani. elõlre is köszönöm :)

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Hanga
vaminek a vége mindig valaminek a kezdete is egyben

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

Mért ne tudhatnánk meg?!
Bár elég kicsi a valószinûsége, de nem lehetetlen...
szerintem is.

bár ezt mi sajnos nem fogjuk megtudni soha :(

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

McGrady
ebben van vmi...lehet h ha elindulsz valamerre akkor visszajutsz oda ahonnan indultál csak nagyon sokat kell menned

Kuss!-magyarázta.

Hát nem tudom! De mit érdekel az minket, még azt sem tudjuk mi van lábunk alatt de már a világ végén túlról vitatkozunk...
Egyébként akit érdekel elmehet és megnézheti... :)
De szerintem úgy ját majd mind akik a föld végét keresték, és eccer csak visszaértek.
<#nemtudom>
McGrady
hm...jó de akkor mivan a végén túl?

Kuss!-magyarázta.

De biztos van vége! Hiszen mindennek van vége! Csak baromi messze van...
McGrady
jah tök fura belegondolni, hogy mész mész mész mész mész mész és sosincs vége ha tényleg végtelen

Kuss!-magyarázta.

de mégis mekkora? mi van a végén? útlezárás? hol az alja, hol a teteje?

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

McGrady
és még annál is?

Kuss!-magyarázta.

sõt lehet, hogy még annál is nagyobb!
nagy
jointeer
<#smile>

köcsög

alberto 15
ok, thx

Vive la Hongrie!-Éljen Magyarország!

McGrady
trendi=divatos

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
de mit jelent a trend szó, nekem a jelentése kell?

McGrady
nemtom...szerencsére nem vok benne.

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
trend? mi az a trend?

McGrady
bocs de kiestem a trendbõl :C

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
háá more, ném széréted gyõûzikét? :DDDDDDDDDD

McGrady
jajjne...csak a gyõzikét ne...akko inkább etessenek azzal h belecsapódik a Földbe a meteor

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
:D, tudom hogy kamuznak összevissza :)

[NST]Cifu
Khhmmmm... A fókuszt (így, kis betüvel) inkább hanyagoljuk tudományos témák esetén. :D

Foglalkozzanak azzal, hogy VV Ágica éppen milyen plüssállatott vásárolt magának, és Gyõzike éppen az ország melyik pontján dobja fel a közhangulatot. :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

alberto 15
jaja, de összevissza kamuznak.
fókuszba azt mondták hogy nem valószínû :)

McGrady
meglehet...én nemvok benne az ilyenekben annyira

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
egy meteor, csak akkor meteorit, ha becsapódik a földbe. szal ha még száll és nem csapódott be, akkor meteor. azé remélem hogy én sem. de csak akkor lenne akkora pusztítás, ha vmelyik óceánba csapódna be. egyébként csak 1 kontinenset pusztítana el szerintem

McGrady
uhh...azé remélem nem következik be :)
bár néhány ember megérdemelné h agyonüsse 1 meteorit

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
õõ, fókuszban volt, és valami orosz tudósok azt mondták, hogy 99,5% hogy be fog csapódni.

McGrady
ha ez igaz lenne akkor a csapból is ez a hír folyna.
sztem kamu.
nemtom sztem a por meg a törmelék felszállna és beterítené a Földet meg az éghajlat is megváltozna...

Kuss!-magyarázta.

alberto 15
balahol hallottam hogy 2035-be becsapódik egy meteor a földre, és a föld 90%-át elpusztítja. de a meteor 350m átmérõjû, akkor hogy okozhat ekkora pustítást?

Vagy az is lehet, hogy az ufók is emberek...<#rolleyes>
"Az Ösrobbanás egy sokdimenziós geodéziai jellegû pont, az a kérdés "Mi volt az Õsrobbanás elõtt?" ahhoz hasonló mint az, hogy "Mi van az északi sarknál északabbra?"."

Nem olyan. A jelenlegi természettudományos törvényeinkkel nincs szinkronban. És egyébként nem kell az õsrobbanás elõttre menni ahhoz, hogy azokat sértse:

"Az õsrobbanás-elmélet híveinek egyik legnagyobb gondja az, hogy bár "a világegyetem keletkezését" igyekeznek megmagyarázni, az általuk javasolt eredetet nem lehet matematikai úton leírni. Az általánosan elfogadott õsrobbanás- elméletek szerint a világegyetem, kezdeti állapotában egy végtelenül kis kiterjedésû, ugyanakkor végtelen sûrûségû és hõmérsékletû pont volt. Ez az állapot azonban túl van a matematikai leírhatóság határain - semmit nem lehet róla kijelenteni; a számítások teljesen összezavarodnak, értelmetlenné válnak. Olyan ez, mint amikor nullával próbálunk meg elosztani egy számot - mi a végeredmény? 1?... 5?... 5 billió?...??? Lehetetlen megmondani. A szaknyelv ezt nevezi szingularitásnak.

Sir Bernard Lovell, a Manchesteri Egyetem rádiócsillagászat professzora így ír a szingularitásokról: "Az idõ kezdetének fizikai leírása során ezen a ponton egy akadály állja el az utunkat. Ez a probléma - ti., hogy vajon tényleg alapvetõ akadályt jelent-e ez a világegyetem kezdeti állapotának tudományos leírásában -, valamint az idõ kezdetén feltételezett egyetlen létezõvel kapcsolatos fogalmi nehézségek a modern gondolkodás kardinális kérdései."

Egészen mostanáig még az õsrobbanás-elmélet legkiemelkedõbb képviselõinek sem sikerült átlépniük ezeket az akadályokat. A Nobel-díjas Steven Weinberg így panaszkodik: "Sajnos nem tudom a filmet nulla idõpontnál és végtelenül magas hõmérsékleten elindítani." Azt látjuk tehát, hogy az õsrobbanás-elmélet egyáltalán nem ad számot a világegyetem keletkezésérõl, mivel a kezdeti szingularitás természeténél fogva nem leírható.

Az õsrobbanás elmélete ezért már a kezdet kezdetétõl fogva gondokkal küszködik. Míg az õsrobbanást bemutató népszerûsítõ cikkek a kezdeti szingularitással kapcsolatos nehézségek fölött elegánsan átsiklanak, addig a jelenség matematikai következményeit kutató tudósok szûkebb szakmai köröknek szóló tanulmányaikban elismerik, hogy komoly akadályról van szó. Stephen Hawking, a cambridge-i egyetem matematika professzora, és G. F. R. Ellis, a Cape Town-i egyetem matematika professzora "A téridõ nagyléptékû szerkezete" címû mértékadó mûvükben rámutatnak: "Úgy tûnik, helytálló az az elv, miszerint ha egy fizikai elmélet szingularitást tételez fel, akkor ez annak a jele, hogy az elmélet összeomlott." Majd hozzáteszik: "Eredményeink azt a feltevést igazolják, hogy a világegyetem meghatározott idõvel ezelõtt keletkezett. Magának a teremtésnek, a szingularitásnak a pillanata azonban kívül esik a jelenleg ismert fizikai törvények hatáskörén."

"Ebbe kár belemenni, ha az ember jobban belegondol akkor rájön hogy a "semmi" ugyan úgy felfoghatalan emberi ésszel mint a "minden" vagy a "végtelen" :)"

Egyetértek veled. Csak annyi, hogy ennek a mondatnak a végére nem kell a smiley.

"Ahogy azt mindig mondják, nincs értelme arról vitatkozni, hogy mi volt azelõtt, mivel az õsrobbannás elvileg magát a téridõt hozta létre."

Nézd, ez jellemzõ menekülési útvonal. Az Evo-elmélet "harsogói" is pontosan így menekülnek. Szerintük az élet keletkezése nem része az Evo-elméletnek. Csak ez a menekülési kísérletük nagyon-nagyon gyerekes. Ugyanis már a kis-iskolást is megtanítja a tan'tónéni mérni egy vonalzóval. A mérendõ szakaszhoz a vonalzó 0 jelölését kell illesztenie, nem pedig az egyest. A tisztelt tudós úrak akik így menekülnek már úgy látszik nagyon is régen voltak kisiskolások, hogy õk mindent az egyestõl akarnának elkezdeni mérni...

"nagy bummal keletkezik, gyorsan tagul, majd a tomegvonzas osszehuzza az anyagot, egy hihetetlen suru pontba, es innen megint a nagy bumm es ez igy folytatodik"

Ehhez nincsen mozgatórugó. Más szóval: energia. Mivel "azt" kívülrõl nem kaphat, a belsõ meg sem több, sem kevesebb nem lehet, a dolog így biztosan nem mûködhet.

jointeer
barátságosak az ufók?<#wilting><#wilting>

köcsög

Az Ösrobbanás egy sokdimenziós geodéziai jellegû pont, az a kérdés "Mi volt az Õsrobbanás elõtt?" ahhoz hasonló mint az, hogy "Mi van az északi sarknál északabbra?".
Ja!<#eljen>

McGrady
ha léteznek ufok akkor lehet hogy az õ számukra mi emberek ugyanolyan különösek mint mi nekünk.

Kuss!-magyarázta.

Elszunnyadt a topic?

Itt egy kérdés az ufókról:
Szerintetek barátságosak az ufók, vagy harciasak?

Ha tudtok ilyen ufós történeteket,akkor írjátok le.Köszi

gercse
hát,ja,de legaább senki nem írta azt h ott állt isten és megteremtette a földet,az eget ..... :D

Azelõtt a "semmi" volt, vagyis hogy nem volt mivel a semmi az nincs és nem is lehet, ezért ha volt is valami akkor az a "végtelen" volt már akkor is, a "végtelennek" természetébõl adódóan nem volt kezdete és nem lesz vége tehát a kérdés értelmetlen mivel önkényesen döntötted el hogy egy felfoghatatlan és ezért nyilvánvalóan nem ismert ill. nem megismerhetõ jelenségnek kell hogy kezdete legyen :D

Ebbe kár belemenni, ha az ember jobban belegondol akkor rájön hogy a "semmi" ugyan úgy felfoghatalan emberi ésszel mint a "minden" vagy a "végtelen" :)

Ahogy azt mindig mondják, nincs értelme arról vitatkozni, hogy mi volt azelõtt, mivel az õsrobbannás elvileg magát a téridõt hozta létre. Azelõtt a nulla volt, gondolom én. A nulla nem egyenlõ a vákuummal. A vákuum amúgy sem üres, vákuumfluktációk és barátai. Na majd ezt egy nálam okosabb kifejti.
jointeer
felfoghatatlan. igen. de valoszinuleg orokke. engem ne nagyon kerdezz ez inkabb filozofia elegge alulinformalt vagyok:C

köcsög

gercse
ez ok,de az örökké az felfoghatatlan,mi volt elötte?

jointeer
ujabb epito jellegu hozzaszolas grat^^

köcsög