119
-
#79 Még egyszer, mert úgy tünik nem vetted a fáradtságot, hogy visszaolvass:
Ez egy tisztán civil kezdeményezés. Az "ország" nem "basz ki ennyi pénzt", egy csapat civil ember elhivatottságból, céltudatosságból csinálja.
Mondok egy jobb példát, hogy átlásd: a Sportrepülés.hu-t készítő illető saját UL repülőgépet épít a saját pénzéből (a Skylark-ot). Már készül egy ideje, nagyon szép kis gép lesz, de az illető nem egy Rockefeller. Szereti a repülést, és van egy célja, amin dolgozik. Amit írsz, az kb. úgy lehet értelmezni, hogy neki nem repülőgépet kéne építenie, hanem inkább adja a fölös pénzét az aluljáróban élő otthontalanoknak. Érzed az abszurdítást?
Ha már véleményt akarsz alkotni, esetleg nem ártana utánanézni és legalább kérdezni, mielőtt elhamarkodottan itélkeznél mások felett... -
lazsi #78 Fontosnak tartom a kutatást, de ennek a projectnek nem sok értelme van, és egy olyan ország ahol az embereknek a létbiztonsága nincs garantálva, és aminek a gazdasága a béka segge alatt sincs úgy gondolom hogy egy ilyen országnak nem ilyen tervekre kellene kibaszni ennyi pénzt. Szerintem sokkal inkább azzal kellene foglalkozniuk h segítséget nyújtsanak azoknak akiknek elvitte mindenét az ár, meg azoknak akik a kárpátokban gyógyszerek és munkalehetőség nélkül nyomorognak. -
#77 Látom a te is széles látószöggel rendelkezel a világra... -
lazsi #76 Nézik ahogy a magyarok belefulladnak az áradásokba erdélybe, meg a sajátjaik is és közbe ilyenekre basszák el a pénzt. Látom a románok is olyan hülyék mint a mi politikusaink. -
OMax #75 Hat ja mondjuk en Nagyvaradi vagyok. De nincs azert oly nagy gond... nincs mar az a nagy roman-magyar utaljuk egymast mint regen volt... legallabis en mint egyetemista nem erzem egyalltalan. Pedig attol feltem enis mikor roman egyetemre iratkoztam, mert eddig csak magyar suliba voltam es na tudtam beszelni romanul de mondjuk nem anyanyelvi szinten. Es senki nem hulyezet le hogy nemtudok beszelni rendesek 1 csomoan, fel is szoktak hivni hogy mivan. Mondjuk vannak bunkok de azok mindenhol vannaK :)) amugy nincsenek felhokarcolok :P de epitenek most vmi lakoparkot... magas tombhazakkal :)) Amugy meg vmi. Ha ilyen szerencsetlenek vagyunk... Miert jar erre magyarorszagi auto? A Metro meg tobb bevasarlo kozpont elott annyian vannak hogy csak... mondjuk a benzinkutaknal mar nemannyi mert ittis felvittek a benzint OMV 100 = 1.10 euro kb. Na mindegy, beke rulez. oszt ennyi :)
P.S. a tv-be azt mutatnak amit akarnak :)) nehogy mar azutan menjel te is :)) gondolj szalacsyra :) -
Piscator #74 Nacionalizmus? érhető, tekinsd át e két ország történelmét.
Náci vagyok, vigyázz, tényekkel operálok! :)
Van irigység, gratula nekik, de azért a közre s kellene egy kis csoda fejlesztés -
Piscator #73 Tényleg, igazán nem szükséges semmi pénz a fél méteres sár álltal egy élet munkáját elveszítetteknek.
Hülye csorok, úgy jártak, az Értelem, a Tudomány előbre való, elméleti utón majd megoldjátok.
gondolod te. -
Piscator #72 Tehát felhőkarcolok vannak? Ennyire változott 15év alatt?
Mik voltak azok a tvképek, amúgy is romos falvakról?
Nem Nagyváradról beszéltem, az valóban egyben van. -
Piscator #71 Te komcsi. Illetve mégsem, mert nem vagyok náci fideszes, aki ilyeneket írjon.
..ó, azok a bekategorizálások!
Munkamentalitásban, összefogás növelésében kellene fejlödnünk, úgy lehagyhatatlanok lennénk. -
OMax #70 Magyar lakta terulet lehasznalt? Tyuhuu hat ez nemigen igaz. Basszus ami van itt a magyar hatarnal es ami van pl a moldvainal atya Istan eg es fold. Magyar lakta videk fejledt nagyon. Ez egyaltalan nem igaz hogy lehasznaltak. -
Piscator #69 Persze, hogyan, hülyeségben hagynak le?
Mnidenképp félig fejlett lesz, magyar lakta területek maradnak lehasználtak. -
Caro #68 Magyarországon a többség megszavazta a kettős állampolgárságot.
Csak ez nem jelentette azt, hogy kötelező róla törvényt alkotni.
Ezért nem is csinálták meg.
Sajna, politikai balhé lett az egészből, pedig egyáltalán nem erről kellett volna szólnia. -
OMax #67 Na szoval hogy is kezdjem ? En itt elek erdelybe... Romaniaba... Nem panaszkodhatom... Romaniaba van a legkissebb minimalber europaba? Igen... ez van... Panaszkodnak az emberek? igen... hany ember esik egy autora itt? 2-3 hmmm... mibol jut ra ? jut hidjetek el. A romanok panaszkodnak ha kell ha nem. Ilyenek, kozbe meg veszi az uj Passatot meg eztat mint allat. Ut? Tenyleg szar, de csinaljak feszt... meg azert pest se a sima utak varosa:) ez van. Mit mondjak meg? Nekem jo itt! meg amugy se szavaztatok rank... ja amugy koszi ezert is, azert jol esett volna ha mondjuk nem is hasznaltam volna. Tyu basszus midnezt felreteve... annyi rroma van itt basszus hogy tyuuhuuu :)) ezekkel kene kezdeni vmit. amugy meg idiota a raketa dehat hajra :) csa minden jot :) -
#66 1* használatos rakéta és a projekt fő támogatói közül 1: "dr. Gheorge Ionita, a Nemzeti Radioaktív Hulladék Ügynökség elnöke"
hmmmm
hmmmm -
UnnameD #65 Felrobbantják magukat a szőröstalpúak? -
#64 Az X-prize-on való részvétel esetén szigorúan meg van szabva, hogy állami támogatást nem kaphat! -
#63 Madagaszkár jöhet (Riszálom úgy is, úgy is!;)))))
(Egy fúvócsővel is meg lehet valósítani tolóerő vektoros kormányzást !) -
onimusha #62 nem szar, csak made by pájkiz :D -
AeroS #61 Látom a hozzászólások jó része a megszokott magyar-román ellentétről szól. De mért is lenne másképp..
"ha vmi román akkor az már csak szar lehet" szlogent gyakran ismétlődik különböző formákban.
Na mindegy, igaz Én sem kedvelem a románokat de lehet hogy most végre sikerült vmi jót kitalálniuk (ki tudja).
Egyébként kétlem, hogy a Román Állam olyan hatalmas összeggel támogatta volna a projektet (nemhiszem, h nagyon nagy keretük volt/van rá),
inkább magántőkére támaszkodhattak. -
#60 Ej jonnie!
Láss is ne csak nézz!
A belinkelt oldalon ott van pl a az Apollo Fox, na az zárt is, meg 2 személyes is, meg amit akarsz.
Amúgy nyugodj meg, lehet hogy az IAR-99 nem egy lopakodó csúcsfegyver, de egyrészt viszonylag modern, rendelkezik mindennel, amivel egy ilyen kategóriájú gépnek rendelkeznie kell, és ráadásul még román is!
Nekünk meg semmilyen sajátgyárányú sugárhajtású repülőgépünk nincs. Nincs az országban ilyen technológia.
Rakétája is csak a Merlininek van;)
Lehet szídni a román utakat is, mert hogy szokás , viszont az amerikaiak szépen megépítik nekik az autópályákat egész Konstancáig, mert hogy volt annyi eszük, amennyi a magyar politikusoknak nem, hogy a repülőbázisaik használatáért ezt kérjék cserébe. -
onimusha #59 cigányok rakétát pffffff, remélem felrobban a 2 oláh tesztpilótával együtt -
#58 És ez pont három évvel azután volt,hogy mi bevonultunk a németekkel bukarestbe. :-) -
Epikurosz #57 Ej, ráérünk arra még!
Ugyi?
:-) -
Fenjoy #56 oldalt nem néztem csak a szignod, szoval akkor ez ilyen PolgárPukasztás:) bár nem láttom sok értelmét, de ahogy érzzed:) -
bandia #55 Hát én nem akarok ünneprontó lenni, szép meg minden, de Románia nincs olyan gazdasági helyzetben, hogy ilyenekre költse a pénzét. Előbb inkább egy stabil gazdaságot kéne felmutatniuk...Ilyen erővel mi is nekiállhatnánk ilyen kütyük fejlesztésének....Ha még mondjuk államok közti összefogással építenék ok, de azért sztem lenne más dolguk is...ahogy itt is akad teendő:) -
#54 kösz -
#53 ha talán jobban meg néznéd az afa.ini.hu oldalt rá jönnél hogy közel nem vagyok antifasiszta, ugyanis ez egy poén oldal amely a liuberális baloldali, kommunista, zsidó cionista, antifasiszta, rasszista, drogosok, punkok, sharpok, stb... nak/nek állít görbe tükröt! -
Epikurosz #52 Mondjuk azt én sem értem, hogy a kipufogó miért egyterű, miért nincsenek önálló fúvókák körbe-karikába, hogy lehessen manőverezni a rakétát?
De gondolom ezek a kezdetek, amikor anno fellőtték az első prototípust a Fekete-tenger fölött, 1 km magasra, az még egyszerűbb volt.
Ez meg másik, hogy ha Magyarország kísérleti fellövéseket szeretne, hát nagy bajban lene, mert szűk a hely, a Hortobágy felett mégsem lehet ilyeneket lődözni, sem a Balaton felett. Talán valamelyik afrikai országgal kellene összeszűrni a levet...
(Na, de megint visszakanyarodok oda, hogy az a lökött Benyovszky Móric gróf, miért a franciáknak fedezte fel Madagaszkárt.)
-
#51 Ezekhez csak annyit, hogy nekünk nincs űrhajónk, mégsincs az ország a helyzet magaslatán a lehetőségekhez képest! Ott nincs út nálunk meg olyan szar mintha nem lenne... -
#50 Hmm... a Royar Air Force is RAF meg a Romanian Air Force is :) -
#49 Nem erre gondoltam, hanem zárt 2 v. 4 személyes kisgépről, sajnos még nem találtam meg hogy hol olvastam de megkeresem, ami a román légierő honlapján van az nem román gyártmány. A honlap tanulsága szerint mig 21-eseket használnak, és mellettük L31, l29, iar 99, és jak 52-se kiképzőgépeik vannak. Félelmatesnek nem nevezném, de nem értek hozzá. -
#48 "És láss csodát itthon is van repülőgépgyártás."
Na ja, de egy ultrakönnyű repülőgép, meg ez a gép azért nem ugyan az a műfaj!!!!
"...mert ugye Romániában nem csak ultrakönyű gépeket gyártogatnak, hanem "kicsit" komolyabb gépeket is."
-
#47 a hold a románoké mekkora poén lenne :OO -
#46 Aranyosak a bizakodó hozzászólások, de nem azért mert rasszista lenék, nézzétek már meg a képeket! Hogy a bánatba irányítják ezt a kütyüt? a hátsó szárnyakat amiket alőre akarnak forgatni frankón hozzáhegesztették a rakátatesthez, nem látni hogy az elmozdula onnan. ráadásul a weblapon azt írják hogy miután elérte a max. magasságot, előrefordítja a szárnyait majd kinyitja az ejtőernyőit és bepottyan a tengerbe. Mi a bánatnak akarjál forgatni a szárnyait? Ismét itt a webcímük nyugodtan nézzétek meg! http://www.arcaspace.ro/en/home.htm -
#45 Ja igen, arról meg, hogy melyik ország szegényebb... Mekkora is Románia adósságállománya? Mekkora a miénk? Lehet utánanézni és elgondolkodni. -
#44 Jogos az észrevétel, újraolvasva látom, hogy a fotókon valószínűleg a sugárhajtómű nélkül látszik már a masina. Kicsizoznak jár a pont...
Mondjuk a 180 fokkal elforduló vezérsíkokat én se értem.
A szárnyak előrenyilazása érdekes lehet, utoljára az X-39-en láttam ilyet, meg előtte (hol máshol) a II.v.h.-us német kísérleti gépeken. Ott a manőverezőképesség javítása miatt csinálták, de komoly extra csavarónyomtékot kellett elviselnie a szárnynak a hagyományos beépítéshez képest. Tudja valaki, hogy ez miért jó egy szuborbitális szöcskénél? Jobban el tudja találni az óceánt?
Nem kell amúgy zsigerből leszólni délkeleti szomszédainkat, vannak ott szoftverfejlesztők meg mérnökök hegyekben (és nemcsak a hegyekben :)). Ha kapnak pénzt, biztos előállnak valami érdekessel.
Egyébként az tetszik a tervben, hogy nagyon egyszerűnek tűnik... kevés helyen tudják elszúrni. Biztos ismeritek a sztorit az orosz Vénusz szondák antennanyitó mechanizusáról, ugye? Rugós esernyő-szerű szerkezet, összekötve cukorspárgával, azon meg egy ellenállás. Vezérlő jel megy, áram bekapcs, ellenállás melegszik, madzag elég. Ilyen technológiával anno még majdnem Holdra is szálltak, miért ne működhetne egy ilyen kis V2-szerű román fütyfürütty? :) -
Epikurosz #43 Ez a sok otromba elbizakodott.
Az ilyenek miatt vesztettünk két világháborút.
Romániát cikizni, meg tanácsokat adni, hogy mire költsék a pénzt...
A múltkor a Zrínyi Milkós NVE egyik oktatójával beszélgettem, igaz, ő nem műszaki szaki, és neki is elmondtam a véleményem: ha Magyarország nem kapja össze magát, nem telik bele 10 év, és Románia elhúz mellette.
Én már egy éve tudok a Horizont programról, elég sok mindent tudok Romániáról (Erdélyből származom - Na bumm!), úgyhogy tudom mit beszélek.
Még 2003-ban - poénból - nyitottam egy fórumot:
http://forum.origo.hu/forum?act=arch&fid=58561
Ami idegesítő, hogy az utóbbi 40 évben borzasztó kontraszelekció zajlott le Magyarországon.
Minél hülyébb vagy, annál nagyobb az esélyed, hogy vezető pozícióba jutsz, vagy meggazdagodsz (lásd média, minisztériumok).
Közben meg folyik a süket duma toleranciáról, rasszizmusról, esélyegyenlőségről stb.
Mintha a hosszútávfutónak, vagy sprinternek az lenne a dolga, hogy bevárja a hátul kullogókat.
-
#42 spec. pont nem erre gondoltam (moldova) -
Snaildevil #41 bazzz...... Román?? ez a levegőben szét fog esni!:D -
SirLord #40 "ami tervezői szerint két embert képes eljuttatni a világűr peremére"---összedarálva?
-hova férnek ezek? O.O