Bemutatták Románia szuborbitális rakétáját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mnidenképp félig fejlett lesz, magyar lakta területek maradnak lehasználtak.
Csak ez nem jelentette azt, hogy kötelezõ róla törvényt alkotni.
Ezért nem is csinálták meg.
Sajna, politikai balhé lett az egészbõl, pedig egyáltalán nem errõl kellett volna szólnia.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
hmmmm <#nezze>#nezze>
hmmmm <#fejvakaras>#fejvakaras>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(Egy fúvócsõvel is meg lehet valósítani tolóerõ vektoros kormányzást !)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
xbox360+komputer
"ha vmi román akkor az már csak szar lehet" szlogent gyakran ismétlõdik különbözõ formákban.
Na mindegy, igaz Én sem kedvelem a románokat de lehet hogy most végre sikerült vmi jót kitalálniuk (ki tudja).
Egyébként kétlem, hogy a Román Állam olyan hatalmas összeggel támogatta volna a projektet (nemhiszem, h nagyon nagy keretük volt/van rá),
inkább magántõkére támaszkodhattak.
Láss is ne csak nézz!
A belinkelt oldalon ott van pl a az Apollo Fox, na az zárt is, meg 2 személyes is, meg amit akarsz.
Amúgy nyugodj meg, lehet hogy az IAR-99 nem egy lopakodó csúcsfegyver, de egyrészt viszonylag modern, rendelkezik mindennel, amivel egy ilyen kategóriájú gépnek rendelkeznie kell, és ráadásul még román is!
Nekünk meg semmilyen sajátgyárányú sugárhajtású repülõgépünk nincs. Nincs az országban ilyen technológia.
Rakétája is csak a Merlininek van😉
Lehet szídni a román utakat is, mert hogy szokás , viszont az amerikaiak szépen megépítik nekik az autópályákat egész Konstancáig, mert hogy volt annyi eszük, amennyi a magyar politikusoknak nem, hogy a repülõbázisaik használatáért ezt kérjék cserébe.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
xbox360+komputer
Ugyi?
:-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Elnézést a Sorokért:)
www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!
www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!
De gondolom ezek a kezdetek, amikor anno fellõtték az elsõ prototípust a Fekete-tenger fölött, 1 km magasra, az még egyszerûbb volt.
Ez meg másik, hogy ha Magyarország kísérleti fellövéseket szeretne, hát nagy bajban lene, mert szûk a hely, a Hortobágy felett mégsem lehet ilyeneket lõdözni, sem a Balaton felett. Talán valamelyik afrikai országgal kellene összeszûrni a levet...
(Na, de megint visszakanyarodok oda, hogy az a lökött Benyovszky Móric gróf, miért a franciáknak fedezte fel Madagaszkárt.)
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Na ja, de egy ultrakönnyû repülõgép, meg ez a gép azért nem ugyan az a mûfaj!!!!
"...mert ugye Romániában nem csak ultrakönyû gépeket gyártogatnak, hanem "kicsit" komolyabb gépeket is."
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Mondjuk a 180 fokkal elforduló vezérsíkokat én se értem.
A szárnyak elõrenyilazása érdekes lehet, utoljára az X-39-en láttam ilyet, meg elõtte (hol máshol) a II.v.h.-us német kísérleti gépeken. Ott a manõverezõképesség javítása miatt csinálták, de komoly extra csavarónyomtékot kellett elviselnie a szárnynak a hagyományos beépítéshez képest. Tudja valaki, hogy ez miért jó egy szuborbitális szöcskénél? Jobban el tudja találni az óceánt?
Nem kell amúgy zsigerbõl leszólni délkeleti szomszédainkat, vannak ott szoftverfejlesztõk meg mérnökök hegyekben (és nemcsak a hegyekben 😊). Ha kapnak pénzt, biztos elõállnak valami érdekessel.
Egyébként az tetszik a tervben, hogy nagyon egyszerûnek tûnik... kevés helyen tudják elszúrni. Biztos ismeritek a sztorit az orosz Vénusz szondák antennanyitó mechanizusáról, ugye? Rugós esernyõ-szerû szerkezet, összekötve cukorspárgával, azon meg egy ellenállás. Vezérlõ jel megy, áram bekapcs, ellenállás melegszik, madzag elég. Ilyen technológiával anno még majdnem Holdra is szálltak, miért ne mûködhetne egy ilyen kis V2-szerû román fütyfürütty? 😊
Az ilyenek miatt vesztettünk két világháborút.
Romániát cikizni, meg tanácsokat adni, hogy mire költsék a pénzt...
A múltkor a Zrínyi Milkós NVE egyik oktatójával beszélgettem, igaz, õ nem mûszaki szaki, és neki is elmondtam a véleményem: ha Magyarország nem kapja össze magát, nem telik bele 10 év, és Románia elhúz mellette.
Én már egy éve tudok a Horizont programról, elég sok mindent tudok Romániáról (Erdélybõl származom - Na bumm!), úgyhogy tudom mit beszélek.
Még 2003-ban - poénból - nyitottam egy fórumot:
http://forum.origo.hu/forum?act=arch&fid=58561
Ami idegesítõ, hogy az utóbbi 40 évben borzasztó kontraszelekció zajlott le Magyarországon.
Minél hülyébb vagy, annál nagyobb az esélyed, hogy vezetõ pozícióba jutsz, vagy meggazdagodsz (lásd média, minisztériumok).
Közben meg folyik a süket duma toleranciáról, rasszizmusról, esélyegyenlõségrõl stb.
Mintha a hosszútávfutónak, vagy sprinternek az lenne a dolga, hogy bevárja a hátul kullogókat.
-hova férnek ezek? O.O
De a mi parlamentünk legalább sokkal szebb. 😄
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
"stabilizáló hátsó idomok pedig 180 fokos fordulatot tesznek": akkor nem ugyanúgy állnak? (igaz megfordítva)
"légbeszívásos hajtómû leválik": lehet, hogy már le is vált, vagyis az még nincs a képen?
"6 g körüli terhelést ": minden utas bírni fogja?
Próbálkoznak!
Tény ha került bele kormányzati lé azt nem igazán erre kellett volna költeni!
Szerintem lenne M.-on is hasonló törekvés de nincs rá magántõke kormányzati meg.....
Maradjunk a tárgynál és ne távolodjunk el a nacionalizmus felé!
peace<#worship>#worship><#law>#law>
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Bár az elhatározás, meg a pénz önmagában kevés, nemtom, Magyarországon van-e elegendõ szakértelem, mert ugye Romániában nem csak ultrakönyû gépeket gyártogatnak, hanem "kicsit" komolyabb gépeket is.
Nálunk meg már jó pár évtizede a repülõgép ipar nem létezik!!!
Na most lehet tovább röhögni.
Kicsit meg vagyok ütközve a sok popularista szövegtõl itt, mi a fenéért nem tud senki elvonatkoztatni az egysíkú, elõítéletes frázisoktól?
Egyébként lent valószinüleg LizardX is erre célzott: légbeszívásos hajtómû -> sugárhajtómû.
Ja és akkor még jött ez a "kis" árvíz.
Gut. Besser. Presser.
Az árvízkárosultaknak most mit tudnak nyújtani?
Röhej. Ez nagyzási mánia. Közben ki van a seggük.
Történelem: Úgy jutottak el Pest alá hogy a magyaronkak azt mondták hogy ha nem állnak ellen akkor olcsóbbn úszhatjuk meg az elsõ világháborút-t, de persze ennek ismerjük atz eredményét.
Van ötletem a meghajtásra 😄
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A dilettáns hozzászólásokról meg annyit, hogy a románok már jártak Budapest alatt, és ehhez nem kellett nekik rakéta.
Inkább dolgozzatok szorgalmasan, ne szavazgassatok popularosta politikusokra, ellenõrizzétek le, mire megy el az adótok, és majd akkor mi is össze tudnak majd rakni egy rakétát. Amúgy kíváncsi lennék, hogy a "Román Horizont"-ban 😊 mennyi magyar cucc van bent (mûszerek, élõmunka, szabadalom...)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.