23171
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
#20594 Tájékoztatnék mindenkit, hogy a 4 x 16-hoz nem tudok feliratot csinálni, mert kedden délelőtt temetésre megyek. Megértéseteket köszönöm. -
#20593 Szerintem is teljesen jó az építészmérnök-nek fordítás, oké hogy nem az, de az emberek többségének erről szóról az jut eszébe, hogy ja az a csávó aki egy építkezésnél öltönyben van, eltudják képzelni az mit is csinál, úgyhogy kár cifrázni:D Ellenben az építőmérnök szóról felmerül, hogy az most mit is csinál. De igazából tökmind1, amekkora marhaságok vannak néha ebben a sorozatban, simán belefér ez az apróság:D -
#20592 én egyszeruen megoldottam, szerkezeti mérnöknek fordítottam asszem, szal le van szarva :D -
Larvin #20591 Gyerekek a probléma ott van, hogy elvárjátok, hogy valaki kijelentse, hogy igen totálisan hülye vagyok.
Előszöris semmi olyan nem történt, hogy valakinek is ilyesmit kellene kijelentenie magáról, tehát felfújjátok a dolgot. Másodszor meg, ha történt volna, akkor se tenné meg, mert ahhoz némi inteligencia szükséges, hogy ezt a megállapítást megtegyük magunkkal kapcsolatban.
Szóval a korábban javasolt: - Szerintem nincs igazad, lapozzunk! - megoldást javasolnám. -
#20590 SUV, legalábbis a Toyota szerint, és talán ők jobban tudják, mint mi. Ugyanígy, hadd dönthessék el a PB írói, hogy mi MS foglalkozása. Attól, hogy ti mint laikusok(te és Dave), nem tudtok különbséget tenni építészmérnök és építőmérnök között, még nem muszáj hülyeségeket beszélnetek. -
#20589 Szerintem fejezd be, amíg végleg hülyét nem csinálsz magadból. -
mephi666 #20588 amúgy ez az egész vita egy nagy hülyeség... olyan, mint azon vitatkozni, hogy pl a toyota land cruiser az most suv vagy városi luxusterepjáró? mert azért a 2dolog nem teljesen ugyanaz, de mindkettőt lehet mondani arra a gépre... :S -
Dave0092 #20587 hát ez elég hülye hasonlat volt... mert semmi köze hozzá...
mig az épitészmérnöknek meg az épitőmérnöknek ugyanugy köze van scofieldhez... -
#20586 abba lehetne már fejezni,mer lassan átmegy flame-be:S -
#20585 Hogy lehetsz ennyire értetlen? Ha nekem jobban tetszik az óvóbácsi kifejezés, akkor ezentúl legyen az Scofield foglalkozása? -
Dave0092 #20584 nem vagyok buta, de tényleg nem ebbe kéne belekötni hogy itthon épitészmérnöknek forditották le.. nekem jobban tetszik az épitészmérnök kifejezés hiába tér el a épitőmérnök kifejezéstől.. -
mephi666 #20583 off:
tudom, hogy más... de akkor az emberek helytelenül, de az építészmérnököt használják főleg... mindegy... abból indult ki az egész, hogy scofield elvileg építőmérnök, mégis a feliratban/szinkronban építészmérnök... nem sok különbség van a kettő között... ennél sokkal durvább félrefordítások is vannak... kár ebbe belekötni... elvileg, amit mutatott a tudásából, az alapján ugyanúgy lehet egy jól képzett építőmérnök, mint egy építészmérnök... -
#20582 "A dezoxi-ribonukleinsav sem hangzik jól, mégis létezik."
De mennyivel szebben hangzik a bigyó ;)
Mephi: ne vonj párhuzamot az építészmérnöki és az építőmérnöki közé, ég és föld a kettő. -
#20581 nem lehetne hanyagolni a témát? :D -
#20580 off:
[apro]"de átlag ember életében szerintem 100szor többször használja az építészmérnök megnevezést, mint az építőmérnököt..."
de... még mindig nem érted. Mi az, hogy "többet használja"? LOL. Az egyiknek ez a neve a másiknak az a neve. Ha az építőmérnök helyett használják az építészmérnököt, akkor helytelenül használják. Ez olyan, mintha a trolibusz helyett villamost mondanál. mind a 2 elektromos és mind a 2-nek van felsővezetéke. :)
A BME oldalán az építőmérnöki és építészmérnöki kar között pedig mindenki keresse meg a különbséget, akit ez bővebben érdekel. -
#20579 a zsebes sztem jó fordítás (mármint nem a pontosságára értem:D) -
mephi666 #20578 na, mindegy... mielőtt oltogatsz mindenkit, itt van egy tanterv építészmérnök szakról... mindenféle szerkezettan, mechanika és statikával kapcsolatos tantárgy van... nem hiába mérnök az a mérnök... nem csak a funkciókról és a designról szól az életük... -
mephi666 #20577 ez a legkevesebb, hogy építészmérnök helyett építőmérnök megnevezést használnak, miután pl az x-men fordításával rozsomák-ból (wolverine) farkas lett... keress elő egy 2000 körüli felvételi tájékoztatót... én nem emlékszem olyanra, hogy lett volna építőmérnöki szak... ha meg igen, akkor sorry...
egyébként láttam, hogy ez volt a téma, de átlag ember életében szerintem 100szor többször használja az építészmérnök megnevezést, mint az építőmérnököt...
mellesleg építészmérnök szakon ugyanúgy alaptárgy a statika... aki csak a "funciókkal meg a design"-nal foglalkozik, az inkább lakberendező... egy mérnök munkája kicsit összetettebb ennél... akár építő-, akár építész-... -
#20576 Ne haragudj a személyeskedésért, de te tényleg ilyen buta vagy? A dezoxi-ribonukleinsav sem hangzik jól, mégis létezik. Kápisi? -
#20575 Atyaég.. leírtuk előtted már egy páran, hogy mind a kettő létezik és természetesen két különböző foglalkozásról van szó. Erre képes vagy beírni egy ilyet:
"egyébként magyarországon az építészmérnök megnevezést használják főleg"
meg ilyet:
"építőmérnökről nem is hallottam eddig, hogy ilyen felsőfokú képzés lenne bárhol az országban..."
Holott: http://www.bme.hu/hu/szervezet/karok/epito/index.html
Csupán kis hazánk egyik legnagyobb egyetemének honlapjára kellett volna ellátogatni, vagy google. -
Dave0092 #20574 Akkor legyen innentől igy... Micheal Scofield az épitőmérnök. nagyon jól hangzik mondhatom... -
G_ArchAngel #20573 T-Bag, T angolul ejtve Tí, azaz Tea (szinten Tí-nek ejtik), a Tea-filter pedig Tea-bag, azaz T-bag... -
mephi666 #20572 egyébként magyarországon az építészmérnök megnevezést használják főleg... ilyen szak van pl pécsen (tudom, mert oda is jelentkeztem utolsó helynek anno)... építőmérnökről nem is hallottam eddig, hogy ilyen felsőfokú képzés lenne bárhol az országban... -
#20571 T-Táska az jobb lenne :D -
#20570 T-Bag meg Zsebes vagy mi a fene... -
#20569 aztakurva... -
G_ArchAngel #20568 Sco inkabb epitomernok, azaz az epuletek szerkezetevel, statikai tulajdonsagaval foglalkozik - a sorozatbol is erre lehet kovetkeztetni, mert allandoan bontani akar es a szerkezetet vizsgalja. Az epiteszmernoknek a funkciok es a design a fontos. -
#20567 szinkronba is építészmérnök -
#20566 Mi az, hogy hülyén hangzik? Van építőmérnök és építészmérnök is. És a kettő nem ugyanaz. -
Dave0092 #20565 elég hülyén hangzik az épitőmérnők, jó lesz az épitészmérnöknek is -
Christian #20564 A feliratkészítők figyelmébe ajánlanám, hogy Michael Scofield legjobb tudomásom szerint nem építészmérnök, hanem épíTŐmérnök. Structural Engineer angolul.
Architectural Engineer=építészménök
Civil Engineer=építőmérnök
"Structural engineering is usually considered a speciality within civil engineering, but it can also be studied in its own right."
A Structural Engineer tehát nem kifejezetten építőmérnök, de ahhoz áll közelebb. Sztem. -
#20563 juuuuuj ...:D -
#20562 ez a 14. rész mekkora volt már, kezd visszajönni a PB feeling (lekopogja)
-
#20561 hús-hús -
#20560 mér hazucc -
#20559 én a gasztronómiai sütésről beszéltem
[szakácsvégzettség powaa] -
G_ArchAngel #20558
Nem, de van a kozelben egy - ironikus modon egy izraelita temeto mellett... -
#20557 gec krematoriumban dolgozol? esku -
G_ArchAngel #20556 en is...
mondjuk itt ahol dolgozom, a krematoriumban nem is tudok mast csinalni... -
#20555 kinek mi a hobbija :D én pl. sütni szeretek XDD