23171
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
Quantumleap #21644 Amúgy az a poén, hogy én a PB-t anno többek között azért is szerettem meg, merthogy nem voltak benne olyan kavarások, mint az Aliasban (erröl meg arról kiderül ez meg az utólag, és más megvilágítást hoz stb.), most pedig azért süllyedt le a szememben, merthogy olyan kavarások vannak benne. -
Quantumleap #21643 Az OZ-ban hálistennek minden halott halott marad. -
mephi666 #21642 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!korábban írtam, hogy a végén még kiderül, hogy a tábornok lincoln apja... hát nem sokkal lőttem mellé... de még akár ez is kiderülhet... :) lincoln apja+anyja cégesek voltak... még kiderülhet, hogy a tábornok kefélgette az anyját, megszületett lincoln... és amikor az anyja meg a tábornok lebukott, a férj kinyírta az asszonyt, a tábornok meg a férjet vagy valami hasonló... ha már ilyen szappanoperásra vették a dolgot, akkor szerintem simán belefér a végére egy ilyen csavar :S szerintem erőteljesen csuklik már a (fel)forgatókőnyvíró anyja :S majd az is kiderül, hogy mahone meg scofield bratyója, mert ő is hiperintelligens és a 2. évadban belelátott a gondolataiba és tudta, hova kell menni... vagy csak mentalista kiképzést kapnak a cégesek? esetleg uri geller is velük van? na, ez tenné be igazán a kiskaput... utolsó rész végén uri geller kézbe veszi a scylla-t és: "MÚÚÚÚÚÚKODJ!!!!" rofl lenne a javából... -
mephi666 #21641 én speciel amikor kijön az új rész nem nézem a topikot, amíg nem láttam... aztán nézés után kifejtem a véleményem általában a kommentek elolvasása előtt, mégis rengeteg dologban megegyezik mások kommentjeivel... :) a szarra sem azért mondják, hogy büdös, mert "birkahatás és mindenki azt mondja", hanem azért mert szar és büdös... ilyen egyszerű is lehet a dolog :) nem kell szerintem túlmagyarázni... ez a pb már rég nem ugyanaz a pb, mint régen... ezt kell elfogadni és szerintem normális, ha sokan kritikusként állnak hozzá, mert lehet rajta mit kritizálni...
írok spoilerbe egy ötletet befejezésre:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mivel egyre több a klisé, lekoppintják a dallas "epic kliséjét: misi felébred linc kivégzésének reggelén a fox riverben, a fürdőben "összefut" bagwellel, aki becélozza hátulról... lincet megfüstölik villamosszékben, aminek hatására olyan mély depresszióba süllyed, hogy szarik az egész szökésre és bagwellel boldogan élnek a boldogtalanságban, amíg meg nem halnak :) aztán ebben az esetben el lehetne fogadni a sok klisét is, mert csak egy álom volt ez a 3.5 évad, ami meg sem történt... :)
kicsit visszatérve a realitás talajára: van jópár szereplő, akinek fel kell tűnnie és már "csak" 3 rész van... szerintem nagyon megcsavargatják a dolgokat és jóeséllyel még mélyebbre süllyednek a hígfos-tengerben :S bár ne így lenne... örülnék, ha 1 rész lenne, ami ötletességben és fordulatokban minden klisét nélkülöz... -
#21640 "tomeg-hatas: minel tobb ember mondja valamire, hogy "alma", annal tobben csatlakoznak es mondjak, hogy "alma" - nem tudjak miert, de azt hiszik, hogy ez a jo valasztas, indokuk, ervuk altalaban nincs..."
Hogy ebben mennyire igazad van! Épp pár napja gondolkodtam el azon, hogy az emberek milyen birkák. Olvasgattam a Sorozatjunkie-n a kritikákat különféle sorozatokkal kapcsolatban, és ugyanez tűnt föl. Ha a blog írója dicsérte a sorit, akkor mindenki beállt mögéje, és együtt tapsoltak és éljeneztek, ha pedig szidta az adott részt, akkor mindenki birka módjára vele együtt szidta. És ez a jelenség kb. 90 %-ban minden posztnál megtalálható! Alig akad néha egy-egy elvetemülten bátor ember, aki saját, önálló - esetleg a többiekétől eltérő - véleményt mer mondani, bár annak úgyis az a vége, hogy a többiek jól leb@sszák, hogy milyen hülye, meg ízlésficamos! -
mephi666 #21639 szerintem a bonyolultság nem itt kezdődik... ha bonyolult/elvont filmet akarsz nézni, ajánlom david lynch műveit: pl mulholland drive vagy island empire :) ha a mhd-t megérted, akkor meséld el légyszíves, mert kb 5ször láttam, de a végét úgy összekuszálják, hogy eddig olyan emberrel nem találkoztam, aki megértette volna teljesen :) mellesleg nagyon jók a filmjei...
a pb nem túlbonyolított lett, hanem értelmetlenül megcsavargatott :S egy nagyon jó akciósorozatnak indult és most egy átlag szappanopera szintjére süllyedt, amiben lődöznek :S
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mellesleg a konferencia biztosításához még annyit, hogy normál esetben fegyvert sem lehetett volna bejuttatni és minden szinten őröknek kellett volna lenni... nehogy már egy lélek ne járjon az emeleten, ahonnan tiszta célpont akárki... majd ott pacsiztak misiék és egy rohadt őr nem járt addig sem arra... :S -
#21638 hogy mi van mahoneval? :D én arra gondoltam h meg van égve az arca :D -
#21637 ugyanaez megy másik topikba is. nope :D
ezdiktatura. :DD -
#21636 A hülye is látja, hogy a nézettség miatt próbálják lehúzni a sorozatról az 5. rókabőrt. A sztorit 2 évad alatt simán ki lehetett volna kerekíteni. Ez már rég nem a szökésről szól. -
#21635 Kellerman. -
#21634 "Lehet, hogy inkabb szimplan osszetett es bonyolult lett szamodra?"
Na jó asszem itt abba lehet hagyni, nyílván való hogy felfogásunk a sorozattal kapcsolatban mérföldekben külömbözik. Spoilerben a véleményemet továbbra is megosztom a sorozatra, akinek nem inge, ne vegye magára. -
#21633 Ha ilyen kőfejűen tudsz gondolkozni az a te hibád, már bocs. Amit én elkezdek és iszonyatosan megtetszett legyen az játék vagy sorozat azt igenis kötelességemnek érzem befejezni. Akármilyen szar lehet, a szereplők akiket megszerettem pár évad alatt ott vannak és csak reménykedni tudok hogy valamennyire normális befejezést adnak nekik. De hogy értsed: Heroes-t amint ilyen szintre került rögtön abbahagytam mivel tudtam hogy még nem szándékozzák abbahagyni, azóta nem is látogatom a topikját. Ez viszont mint tudjuk hamarosan cancelled tehát ennyi. -
G_ArchAngel #21632 Lehet, hogy inkabb szimplan osszetett es bonyolult lett szamodra?
En az elso evadot az OZ utan neztem meg, bar az alaptema nem hasonlit, de a kornyezet igen - az OZ utan az elso evad a vilag legszanalmasabb sorozatanak tunt, en joval kesobb kezdtem el nezni a PB-t, majdnem a 3. evaddal egyidoben.
Az elso evad egy szerencsetlen, kiszamithato, 0, azaz zero belegondolast igenylo evad volt, Amerikaban ezert is volt nepszeru, az egyszerubb lelkeknek keszult, akik nem szeretnenek bonyolult dolgokat latni.
Ahogy jobban kuszalodtak a szalak, kezdtek az emberek elhatarolodni tole, nem ertettek, hogy mi es miert tortenik, mar gondolkodni kellett - azaz nem is gondolkodni, inkabb figyelni.
Egyre tobb szal tunt fel, amit osszekuszaltak - ertem, hogy ez mar egyeseknek sok volt, de talan az nem a sorozat hibaja, hogy a tortenet es dramaturgia a Baratok Kozt fole lett pozicionalva.
Persze, lehet csak en vagyok az izlesficamos, mert szeretem a meglepeteseket es utalom a kiszamithato tortenetet.
Az egyetlen hiba Sarah feltamasztasa volt, ami egyetlen celt szolgalt - megtartani a romatikus szalat a csekely ertelmu amerikai haziasszonyoknak. -
#21631 remélem még leírjátok vagy ezerszer ugyanazt -
G_ArchAngel #21630 Nezd, most mit mondjak az utolso mondatodra?
- ha valami szenvedes, akkor nem csinalom, nem veszek reszt benne
- szeretem a szenvedest, mert vmilyen oromet okoz (testi, lelki, mentalis)
- hulye, hasadt tudatu marha vagyok, aki csak masnap reggel tudja meg a kedvesetol, hogy megint megnezte, pedig nem akarta... -
#21629 " Aki akár egy kis apró inteligenciával is rendelkezik már rég észrevette hogy ez már nem Prison Break."
2 evad eleg lett volna vagy egy normalis harmadik,de ez mar szenvedes.
-
#21628 "normalis indok a sorozat ellen nem volt meg"
Akkor tessék:
Első évad akárhogyan nézzük egy precízen átgondolt kerek történet volt. Hiába volt kicsit B-s, hiába érződött hogy húzták a storyt a hangulat és a (mellék)szereplők színjátéka ütött és nagyon élvezhetővé tette az egészet. Második évad szintén. Igaz romlott a színvonal de normálisan és a maga nemében Reálisan követte a történetet. Harmadik évad igen kusza és önismétlés volt de az írók miatti szarakodás igen csak betett a sorozatnak szóval teljes mértékben nem lehet őket hibáztatni hogy olyan lett amilyen, ráadásul az a 13 rész nem volt olyan szörnyű, és akárhogyis nézzük Sara halálával tökéletesen meglehetett volna alapozni a negyedik évadot. Erre mit kapunk ? Fokozatosan egyre logikátlanabb lépésekkel fogadott az évad: Scofield és Burrows összeáll apjuk gyilkosával, egy TBaggel, Bellickel (aki nem mellesleg többször is rálött a második évad folyamán). Sara csodák csodájára élt, egy random személy feje volt a dobozban na de elnézést: ha Sara elmenekült miért nem futott rögtön Lincolnhoz, egyáltalán hova tűnt ? Aztán hirtelen besétál ? OMFG A tábornok aki három évadon keresztül csak papíron beszélt most hirtelen nyílt utcán is kitálalna bárkinek a terveiről és az egész társaságot átbaszó Selffel probléma nélkül dolgoznak a CÉGNEK. Hosszú oldalakat tudnék írni "egy epicnek indult sorozat hamvairól" de felesleges. Aki akár egy kis apró inteligenciával is rendelkezik már rég észrevette hogy ez már nem Prison Break. -
#21627 Gretchen
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem halt meg ott van a TBBT-ben:D.Amugy emlekszel ott hagytak a parkolohaznal.A Sunshine State reszben.
Ha lesz az a noi spinoff
akkor o lesz benne.Szoval valszeg bortonben van.De kitudja ebbol mennyi igaz. -
#21626 Várom a választ precision..:) -
G_ArchAngel #21625 tomeg-hatas: minel tobb ember mondja valamire, hogy "alma", annal tobben csatlakoznak es mondjak, hogy "alma" - nem tudjak miert, de azt hiszik, hogy ez a jo valasztas, indokuk, ervuk altalaban nincs...
nem forumrol volt szo, hanem topic-rol, azaz "tema"-rol, gondolom nem a PB agyatlan fikazoinak indult anno...
az egy dolog, hogy leirjuk: nem tetszett, mert "alma", de az picit unalmas es megmagyarazhatatlan, hogy Tompika bejon minden heten, leirja, hogy "jaj, de szar volt, legszarabb, legyen mar vege a sorozatnak"
normalis indok a sorozat ellen nem volt meg, mert ugye vicces lenne felhozni azt a PB legutobbi evada ellen, hogy "szar, mert hihetetlen dolgok tortennek benne", mert az elso resztol kezdve magas mazlifaktorral kerulnek egyik helyzetbol a masikba - vagy ez akkor meg normalis volt, csak most furcsa? -
#21624 jahogy ez egy rajongói fórum? én kérek elnézést, nem tudtam... eddig. az én értelmezésemben a fórum azt jelenti hogy bárki leírhatja a saját véleményét
az utolsó mondatodat nem tudom mire vélni, engem nem zavar, ha valakinek tetszik a sorozat, senkit nem szóltam még le miatta... sőt, senkit nem szóltam le semmilyen szubjektív véleménye miatt
téged se szóllak le, csak nem értem mit akadsz fent ilyeneken, hogy szidják a sorozatot... valszeg nem véletlenül szidják
nézz be pl egy Lost vagy egy Big Bang Theory topikba... 100ból 1 negatív vélemény van csak kb... biztos véletlen :) -
#21623 jah , faszt se érdekli h bírják minden rész után 5ször h jajj cancelezzék már xD -
G_ArchAngel #21622 nem errol van szo, ez megy evek ota:
2. evad alatt: jaj, de szar, az elso jobb volt...
3. evad alatt: jaj, de szar, a masodik jobb volt...
minden resz utan megy a nyavajgas, az osszes furdos k.rva itt vezeti le a menstruacios feszultseget?
raadasul, ha valaki azt meri allitani, hogy tetszett neki egy adott resz, mindezt egy RAJONGOI topicban, akkor az az izlesficamos?
a felirattal kapcsolatos sirankozasrol ne is beszeljunk, meglehet tanulni angolul es lelehet forditani, senki nem fogja megtiltani...
szerintem kicsit ertekeld mar at a vilagot magad korul, mert hatha meglep az ELET... -
#21621 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Twoface general azt mire érti? hogy megégett, v. hogy Mahone a 2.rész?:) mert én utóbbira gondoltam..:D
#21620: Már nem meghalt?:D télleg, Gretchen is meghalt? -
#21620 Kellerman? -
#21619 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mahone :D -
#21618 azt javaslom, ha csupán pozitív véleményeket akarsz olvasni egy adott témáról akkor nem a fórum a megfelelő hely számodra
jelen esetben egy sorozat ugye a téma, aminek vannak negatívumai, amit kritikával illetünk... ha te ezeket nem szereted olvasni, akkor írd be a googlebe hogy prison break fan page v. tudomisén, és egyből olvashatod a szép, pozitív és elvakult véleményeket, írásokat -
#21617 Ne már..
ki marad életben?XD -
#21616 omg :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az Esmeralda 847. része jutott eszembe...
az egyik legszánalmasabb jelenet az volt mikor Sco odahurcolta az anyját a kádhoz, hogy most jól leforrázza a fejét... aztán a heves "where is he" ordibálása, és az oscar díjas mimika után kapott egy választ, amitől egyből úgy megkönnyebbült, mintha annyira biztos lenne anyuci szava
Sarah terhessége meg felesleges és idióta párbeszédeket eredményeztek
amin még elmosolyodtam, mikor Sco megy be a konferenciára, futva, az őr félig mosolyogva utána kiabál, hogy 'hé, kell kártya...', ja hogy ennyi? akárki emberfia berohanhat oda, és csak annyi lesz a büntetés hogy kell kártya? :D
Lincet remélem fejbelövi TBag, Saraht Scofield mama fejezi le, Sco mamát ás Scofieldet megöli a General, TBagbe Mahone ereszt egy tárat, "twoface" general meg szívrohamban elpatkol... és THE END :)
-
G_ArchAngel #21615 annyira rohadt unalmas a sirankozas, mi a szarnak nezitek, mazoistak vagytok?
szex is csak akkor jo, ha veritek kalapaccsal a meztelen csigat?
lelehet szokni errol a topicrol, ha nem tetszik a sorozat...
viszlat! -
#21614 valszeg, egyébként akart lenni. -
#21613 egépkén? -
#21612 egépkén szerintem sem volt semmivel se rosszab:) -
#21611 amúgy az tök mindegy volt nekik, hogy ki fogja meg, mind a 3at, 4et fel akarták ültetni, ezért voltak a kocsiban is mindenkinek papírok... -
#21610 valszeg tudja o is hogy szar
csak nem meri beismerni. -
#21609 "Sztem meg kurvajó rész volt. semmivel se rosszabb ez az évad mint a 2. 3. évad. "
ízlésed odabasz de nagyon -
#21608 Ezt írtam én is, csak valami fasz kimoderálta. Hogy nem tudhatták előre, hogy Linc-ék odamennek, és a töltényeket meg bárki megfoghatta hármójuk közül. -
#21607 kéne nyitni egy külön PB fikázó topikot sztem, mer már gecire unom hogy minden rész után a szőrszálhasogatást kell olvasnom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!istenem nem kurva mind1 hogy szivenlövi vagy fejbe lövi a mesterlöbvész a faszit?? aki ezen kiakad mi a fasznak néz egyáltalán akármilyen filmet???
Sztem meg kurvajó rész volt. semmivel se rosszabb ez az évad mint a 2. 3. évad. (az elsőt nem mondom mer az tényleg a LEGJOBB ) -
#21606 ami baszottul felkúrt engem az az ,hogy májkül anyuka tudta előre ,hogy majd Linc elmegy a házába.. jo ez egy dolog, lehetett ezzel számolni , megértem... de,hogy azt is kiszámolta ,hogy majd pont abba a fiokba pont linc fog benézni és pont megfogja majd a töltényeket... na az már nem semmi :D am jo rész volt csak ezek basznak fel :D -
#21605 most komolyan, nem mind1?