52
  • impala
    #52
    valószínűleg igazad van, de a Linuxszával együtt sem értem a reakcióit. ahogy látom, neked sem igazán nyerő ez a stílus.
  • uniu
    #51
    Lehagytam:)Csak kicsit kotekedni akartam:)Bar annyiban eggyetertek, hogy ezeknek az embereknek van egy "kis" destruktiv hajlamuk.. Normalis ember nem szabadit ra a vilagra ilyen szarokat, foleg ha tudja, hogy csak ido kerdes, hogy mikor talaljak meg.
  • Megamanó
    #50
    Én is 19 vok, és nekem sincs csajom, nem vok se csúnya, se hülye. Ezért mér kell már rögtön arra gondolni, h biztos meleg??! Sztem gondolkozz egy kicsit, mielőtt ilyeneket írsz. Vagy csak lehagytad a szmájlit?
  • smv
    #49
    MErt biztos c betűvel kezdődő nemzetiségi írta a vírust, és ő ugye nem büntethető mert az rasszizmus lenne.
  • Fenjoy
    #48
    ŐőŐőŐő szerintem el vagy tévedve kicsit, miért lennének rasszisták?:) ezt fejtsd már ki:)
  • fv
    #47
    "A Microsoft utólag azt is elismerte, hogy a hiba a Windows XP-t is érinti."

    Most eléggé beszartam!
  • Antifasiszta
    #46
    szerencsétleneket elkapták, rasszisták.
    Mért kell valakit ezért elkapni? Azért mert csinált egy vírust, van azon kívűl több mint 1millió vírus amit eddig összesen csináltak. Ha mindenkit el kapnának akkor nyithatnának több tucat börtönt nekik.
  • BlackRose
    #45
    100% EGYETÉRTEK! A gazdaság két részre osztható
    1. Értéket termelő rész
    2. Értéket fogyasztó rész

    a fejlett nyugati gazdaságok arra törekszenek, hogy az 1. részesedését növeljék (add value to the organization, society etc.) a 2. pedig minimálisra vegyék le, mert ez a rész is sok esetben szükséges de mindenképpen törekedni kell a csökkentésükre. A gazdaságilag lemaradott országokban meg fordítva van, a 2. vannak többségben... most szeretnék észrevenni egy tényt, ami abban rejlik, hogy a gazdaságilag fejlett országok egy részében is növekedőben van a 2. csoport, mert a politikai elitnek az a fontos, hogy munkahelyeket teremtsen, pedig a cél abban kell, hogy legyen, hogy valami pozitivat érjünk el, ennek érdekében lenne sok poyitív (értéket hozzáadó) munka, amely elvégzésére munkahelyek is létrejönnének... ez lenne a jó megközelítés, a munkahelyteremtés nem cél kell, hogy legyen, hanem a cél felé haladás eredménye. Minden olyan törekvés amely a munkahelyteremtést célnak tekinti, maradhatatlanul a 2. csoport erőssödéséhez járul hozzá, tudatossan vagy tudatlanul, teljessen mindegy, mert az összesített eredményben mindenki vesztes. Ezen az úton jár most pl. az EU is. Minden 2. csoportból való munkahely megteremtése 1.7 (így valahogyan számolták ki a statisztikusok) 1. csoportból való munkahely megszünéséhez vezet (vagy az abban dolgozók reálbérének csökkenéséhez), ez az amiért nem virágzanak azok a gazdaságok ahol a 2. csoport többségben van és ezért van stagnálásban az EU gazdaság is már évek óta, mert sok a mesterséges munkahely amely nem termelő hanem fogyasztó.
  • uniu
    #44
    "19 vagyok. Nekem sincs csajom.
    Ronda sem vagyok, hülye sem vagyok, és antiszociális sem..."
    Akkor biztos "mas" vagy ... ??
  • BlackRose
    #43
    fapapi valszeg Linuxon fut, ez esetben tényleg mint egyéni felhasználó rajtalehetsz a neten szélessávon védelem nélkül, de mint cég ez is őrültség lenne, ugyan vírusoktól nem nagyon kell tartani, de betörőktöl annál inkább... persze Pistike othoni gépe nem igen érdekel senkit sem így nagyon biztonságos. Windows esetében ez sajnos nem így van, de azt is lehet biztonságban üzemeltetni, csak éppen kell egy jó tűzfal, meg vírusvédelem, meg rendszeres frissítés (persze ez már automatikus), mindemellet még nem árt ha a felhasználó kerüli a warez a pornó és hasonló oldalakat, meg persze nem kattint minden linkre amit az e-mail elébbe hoz, ja és utolsónak azt is megmondhatjuk, hogy nem árt ha a felhasználó legalább átlagos inteligenciával rendelkezik (sajnos a fele emberiség az átlag alatt van), és itt lehet jókat halászni (phishing)... na de már unalmassak ezek a security dumák, álltalában aki benyeli az megérdemli, de azért mégsem kell torelárni ezeket a barmokat akik abban élveznek, hogy másoknak (és közvetetten saját maguknak) is kárt okoznak.
  • uniu
    #42
    Sztem meg pihenj eggyet... Maradjunk annyiban, hogy hogy a sajat penzemet ha sok van szivesen koltom el uj autora, lakasra, barmire, de ha keves van nagyon nem szivesen koltom KOTELEZOEN temetesre, korhazra(ado formaban) autoszerelore, es trukkozzek, hogy uszom meg legolcsobban. A te peldad egyfajta kotelezo "rablas" ami ha elobbre vinne a gazdasagot viragozna romania, ukrajna, sot mi is.
  • impala
    #41
    ha a géped szélesávon van, és valóban semmi védelem nincs rajta, igencsak meglepődnél, amennyiben lefuttatnál egy rendes víruskeresőt ...

    az is baromság, amit ezen kívül írsz!
  • szombi
    #40
    ''Aki vírust ír annak szerintem nincs csaja akivel értelmesen eltöltné az idejét :))Antiszociális barmok''

    19 vagyok. Nekem sincs csajom.
    Ronda sem vagyok, hülye sem vagyok, és antiszociális sem...
    Bár értek a gépekhez meg minden, de eszembe sem jutna vírust írni!
    Egyszer vetemedtem egy csínytevésre, úgy 5 éve:
    Egy kis program, ami a Win98 főkönyvtárában mindent letöröl, ha az előre beállított időpont
    után futtatják le. Az indítását az autoexec.bat-ba tettem hálózaton keresztül egyik oszt. társam gépére.
    Amikor bekapcsolta az óra kezdetén...
    És utálom a hekkereket is!!!
  • BlackRose
    #39
    Akkor szuper, "én ki vagyok biztosítva, a kár meg mennyen a többiekre", végleg már ideje lenne felhagyni ezekkel a vadkommunista ideológiákkal; a Multik, a Bankok és stb. mind a népé, millió részvényese közé te is mindenap beszálhatsz, csak megkell venned néhány részvényt. Ezek a cégek percről percre adnak hozzá a társadalomhoz pozitív értékeket, (OK most itt nem akarok filozófiai részleget beindítani, hogy pl. szennyezik a környezetet meg stb. mert ez való igaz, de ezt minden ember legalább 5x olyan tempóval teszi mint ezek a cégek, meg ezért nem a cégek a felelőssek hanem a kormányok amelyek nem képessek a szennyezést elfogadható korlátok közé szorítani, na de ez más mese...), viszont emberek milliói dolgoznak, keresik a fizetésüket ezekben a cégekbe, másik emberek millióinak szükségük van ezeknek a cégeknek a szolgáltatásaira, hogy tudjon dolgozni, termelni, megkeresni a pénzt amiből megél, ezek nagyon nagy része tisztességes ember és ha valaki megakadályozza őket, hogy végezzék munkájukat akkor az nagyon nagy baj. Na de ne dumáljak már tovább, a lényeg az, hogy mielőtt bedumálunk ide valami vadkommunista ideológiát, gondolkodjunke el rajta, hogy mennyire baromság az egéssz...
  • fapapi
    #38
    Lehet hogy eé vagyok mentálisan sérült de a te hozzászólásaidat öröm olvasni.
    És szerintem sok minden lejön belőle.
    Grat
  • fapapi
    #37
    Bankok erre biztosítva vannak hogyha elveszne a pénz a bankszámládról fillére pontosan visszateszik " Benn van a szerződésben olvasad el figyelmesen vagy telefonálj be kérdezd meg"
    legfejebb nem tudsz a pénzedhez nyulni pár napig.

    Huuuha nem fox tudni cigit venni micsoda megbocsájthatatlan bűn
  • mrzool
    #36
    "Egyébként ha te is lennél annyira okos mint a vírusírók biztos be próbálkoznál vele."

    Hát, én nem mondanám okosnak azt a sok kis hülyegyereket, aki leszedi a netről a más által gyártott exploitot / korábbi víruskódot, kicsit belehegeszt, majd elterjeszti, mint a 'saját teremtményét'. LOL, hol kell ide ész?

    GHost82: vannak ilyenek, eze a rootkitek, az F-Secure Backlight használható is ellenük.
  • fapapi
    #35
    Miből vontok le következtetéseket ti pszihiáter palánták !!!!!!!
    Miért lennének mentálisan sérültek!!!!!!
    Ti soha nem csináltatok semmi rosszat.
    Rohadtul nem ítélem el őket sőt legalább ez a szar win fos is fejlődik mert rá van kényszerülve.
    Érdekes sem tűzfalam sem vírusirtóm nincs és azt sem tudom milyen vírusosnak lenni.

    Egyébként ha te is lennél annyira okos mint a vírusírók biztos be próbálkoznál vele.
    Ahogy sokan mások.
    De talán amikor te is az alkoholtól bódult vagy lemerném fogadni nem húzod meg magad és feltünési viszketegséged lesz. úgyhogy te is mentálisan sérült vagy.
    Vagy sokminen olyan dolgot tudnék szerintem előkotorni a szánalmas eletedből hogy levonjam a következtetést hogy mentálisan sérült vagy!!!!!




  • DOT
    #34
    Hát, milyen jó ötlet, tényleg. Hogy örülnének a multicégeknél, bankoknál dolgozó alkalmazottak, hogy végre van munkájuk, helyrehozhatják amit a vírus elcseszett... Ha esetleg unatkoztak volna.. Az, hogy közben esetleg kinullázódik a bankszámlád, csak hiba a Mátrixban, hm ? Tényleg, milyen jó vicc.
  • onimusha
    #33
    "Microsoft Internet Crime Investigations Team" hm, mikor lesz microsoft interner world police ?
  • Tetsuo
    #32
    Nekem pl szimpatikusak azok a crackerek, akik nagy cégek forgalmát/vagyonát basszák szét. Ha tudnék vírust írni, tuti h a multicégek és bankok lennének a célpontjaim..
    Annak viszont h civil gépek sérülnek, egyedül a Norton, Simantec meg az ilyen cégek örülnek..
  • BlackRose
    #31
    Ne haragudj, de Kevin Mitnick egyetlen bűne a kiváncsiság volt (na jól van a pontosság kedvéért elkell mondani, hogy néhányszázezer (esetleg millió? nem vagyok biztos az ősszegben) dollár értékben identity theft segítségével mások számlájára használta a telefonvonalat), de ez miatt nem akadt le a forgalom, nem maradtak emberek ezrei a repűlőtereken, nem állt a munka órák hosszát a cégeknél stb. tehát egyáltalán nem ősszehasonlítható. Na mindegy Kevin-t sem kell az egekbe emelni, mert amit tett az ilegális volt, de azért nem hasonlítható őssze a vírusírókkal...

    P.S. miért kell minden topicból windows vs. linux/unix/bsd háborút csinálni...
  • Fenjoy
    #30
    nem akarok összesküvés elméleteket gyártani, de mennyi az esélye annak hogy a virusok,adware etc... "progikat"... a Virusirto cégek "emberi" IS csinálják?:)
  • GHost82
    #29
    Ha érdekel a müködését is el tudom magyarázni.
    De ehhez szükséges programozási ismeret, win32 api és kernel ismeret is.
  • kbupdate
    #28
    ja:D
  • TheZsenyka
    #27
    És egy nemlétező ember úgy csinálna, mintha készítene egyet.
  • kbupdate
    #26
    és persze nem is csinal semmit a vírus... lol

    és csak egy nem létező vírusírtóval lehetne írtani...
  • GHost82
    #25
    Lehetséges olyan programot írni majd minden rendszerre ami pl elrejt egy fájlt, folyamatot, reg kulcsot.

    Ha valaki egy igazán komoly vírust akarna írni akkor azzal a virusirtó nem tudna mit kezdeni ugynais egyszerűen nem látná, ahogy a rendszer többi része sem. A felhasználó is csak a hatását venné észre.

    Ilyen vírus mégsem született még (vagy csak nem tudunk róla).
  • NuCLEARScoRp
    #24
    Érdekes az senkinek nem jut eszébe, hogy kik huzzák a legtöbb hasznot a vírusokból... naná hogy a antivirus gyártó cégek...

    Azt hiszem ez megmagyarázza kik és miért írnak vírusokat...
  • GHost82
    #23
    Vírust írni bármilyen rendszerre lehet. Kérdés az hogy a vírus mennyire lehet hatákony.

    Windowst szinte minden esetben rendszergazda jogokkal használja a juzer, a unix,bsd,linux tökéletesen működik rendszergazda jogok nélkül (csak néha van rá szükség).
    Azt már nem is mondom hogy a windowst mindenki használja, a linux(stb.) meg inkább a hozzáértők.

    A mai virusok nagy többsége az emberek tudatlanságára és lustaságára épít. Hány éve szajkozzák mindnütt, hogy ne nyissunk meg ismeretlentől jövő csatolt doksit. Meg frissítsünk.

    Nem igazán tudom sajnálni a ABC, meg a CNN-t.
    Ha már van egy javítás és lusták a rendszergazdák feltenni, akkor őket is meg kellene rugdosni, vagy simán ha olyan vírust kapnak be amihez már 1 hónpja van frissítés, akkor 1 hónapig nincs fizu (egyből többször telepítenének frissítést)

  • stratoman
    #22
    Akkor láttak ezek nőt meztelenül, amikor az anyjukat meglátták fürdés közben.:)
  • Rafaelo
    #21
    volt cikk erről hogy éppenhogy van az ilyeneknek csajuk
  • bobey
    #20
    De nem ám!Tényleg. Lehet sok hasznosat is csinálni!!!
  • bobey
    #19
    Köszi szépen! Mint írtam, nem ismertem az eredeti forrást.
  • Dynamic
    #18
    Ja, és:
    "Kevin Mitnick ugyanugy tobb millio dolcsi kart okozott megis felistenkent tisztelik joparan."

    Attól még simán lehetett előtte egy introvertált, bizonyítani vágyó kisember, szal nem értem ezt a példát.
    Mellesleg a net nemcsak a "hozzáértő" emberek jogosultsága, szóval ez az agy is kell hozzá elég erős.Nem várhatjuk el minden embertől hogy nap mint nap kockaként a monitort bambulja.
  • Dynamic
    #17
    "Valami orvos vagy hogy ennire pontosan meg birod allitani ki milyen lelki allapotban van?"

    Odaírtam, hogy "szerintem", de ne is törődj vele...
  • FTeR
    #16
    5. elem (fifth element), Zorg (vagy ki) fejti ki elmélet a gazdaságról a szerzetesnek, miközben összetör 1 poharat demonstrációs céllal :)
  • TheZsenyka
    #15
    Közönséges bűnözők és olyan módon is kell bánni velük.
  • linuxos
    #14
    Én meg a büntetés mellett jóvá is tetetném velük a dolgot.
    Bezárnám őket és addig nem jöhetnének ki, míg össze nem hoztak valami nagy nyílt forrású alkalmazást, vagy komoly továbbfejlesztést. Ezzel legalább megtanulnák hasznossá tenni magukat, az emberiségnek meg lenne egy használható ingyenes rendszere.
  • HuHa
    #13
    Backdoor.UNIX.Cinik
    Virus.FreeBSD.Wowood.1200
    Worm.FreeBSD.Scalper.a

    Szóval ha BSD terjedt volna el, akkor most nem W32-vel kezdődne a Zotob neve, hanem elképzelhető BSD-vel:)