1127
DarkStar One
  • 3P
    Nem a béta patch miatt van, hanem a hibás törés miatt...
  • DeviloftheHell
    én a széesö kép miatt nem tudtam játszani vele sokat de a dokkolással megszivtam padlogázzal becsukodott az ajto a hajo elött durr neki :D

majd megint elkezdek probálkozni vele de majd ha kijön a nem béta patch
    addig is marad az x3 reunion ami elsöre is egyszerübb mint ez a játék :D
  • Amiga
    C-64

Amiga

Spectrum

Itt néhány retro cikkemet találjátok. Én is azt gondolom, hogy az ELITE nem csak minden idők legjobb single player űrszimulátora volt, de a legjobb játékok között is előkelő helyet foglalt el.

A Darkstar One nekem tetszik, talán azért, mert a Freelancer kimaradt. :) Az biztos, hogy számos utalás van benne az eredeti ELITE-re, ami miatt két piros ponttal indult.
  • rotator
    Szerencsére az ára is tükrözi ezt. :)
  • 3P
    Nagyjából én is pont így voltam ezekkel a játékokkal. A DS1 mint ürhajózos lövöldözös játék nem rossz, de többet semmiképp sem lehet tőle váni. ;)
  • PiszkosFred
    Ascaron jatekok mar csak ilyenek ;] Tortuga-t anno azert vettem meg, mert pirates! remake volt (aztan jott a hivatalos Sid batyank altal femjelzett pirates is, de csak kesobb sokkal). A Sacredet is megvettem, mert kellett mar egy jo kis Diablo klon, nem is csalodtam, azt kaptam ezuttal is, amire vartam. UFO Aftershock is csak azert figyel a polcon, mert biztam benne, hogy Sid apank es a Microprose mai napig egyedulallo remeket sikerul megkozelitenie. Hat talan itt egy kicsit csalodtam. Port Royale-t meg azert vettem meg, mert a c64es Pirates! megfertozott '89 korul, es azota gyujtom a hasonlo korban jatszodo jatekokat.

Most itt a DS1, tudtam hogy FL/Privateer klon ez is, egyelore elvagyok vele. Az biztos, hogy Ascaron jatekbol a magyar atlagnal boven tobb figyel a polcon, lehet a hazai piacot en tartom el :D

De amit mondani akartam ezzel, hogy varhato volt, a fejleszto/kiado neve mar utalt ra, hogy nem ez a jatek talalja fel a spanyol viaszt, hanem csak egy jol kitaposott utra lep, es a szokasos klisekbol epit fel, valami - latszolag - ujat. Ami egy ideig biztos szorakoztato, aztan megy a budget kategoriaba, majd a muzeumba... Hozzateszem, vagyok olyan fanatikus, hogy tetszik a jatek, semmi bajom vele, hogy nem egy EVE Online szintu galaxist kaptam. Egyelore legalabbis.
  • lee56
    99%ban énis egyetértek veled, a megjelenés előtti képek/videók alapján énis sokkal többet vártam DS1-től. Most hogy kipróbáltam, kb 10perc után el is ment a kedvem tőle. Énis remélem kiadnak majd egy FL2-t, nagyon jó lenne . Elég elszomorító hogy manapság mennyi silány game kerül ki a boltokba, DS1 csak egy a rengeteg közül
  • Thanatos
  • PiszkosFred
    Szóval nem véletlen, hogy ott a Docking Computer volt az első, amit az ember meg akart venni, de úgye a C64-es változatában, annak még lelke volt, mert ha rossz napja volt, akkor ő is felkente az ürhajót a Coriolisra... ;)

Jaja. A dockingcomp lutri volt, 80%ban sikerult is, de a 20% pont eleg volt, hogy a hajad tepd neha... ;]
  • 3P
    Áááá! Az Elite-ben pont az volt a jó, hogy a dokkolás egy művéászet volt, miközben szólt a Bécsi keringő.
    Nosztalgiából:
    1. lépés a forgástengelybe kellett kerülni
    2. ovatosan megközelíteni, s itt 2 lehetőséged volt:
    A) fel vetted te is a Coriolis szögsebességét, s akkor már simán berepülhettél.
    B) megközelítetted, s érzéből hirtalen adtál max gázt, amikor úgy érezted, hogy pont be fogsz férni a téglalap alakú ajtón. "De jó is volt", amikor egy nehezebb csatát túlélve a Coriolis bejáratán buktad el az egész küldit... ;)
    Szóval nem véletlen, hogy ott a Docking Computer volt az első, amit az ember meg akart venni, de úgye a C64-es változatában, annak még lelke volt, mert ha rossz napja volt, akkor ő is felkente az ürhajót a Coriolisra... ;)
    S ha már a jó öreg Elite nosztalgiába estem, akkor meg kell jegyeznem, hogy egy zseni volt, aki készítette, ugye már maga az ötlet, s pláne az akkor hibátlan kivitelezés és tartalom. Ezt tetézte, hogy a több száz (inkább ezer) naprendszer a maga politikájával, nevével, gazdasági viszonyival, stb..., illetve a játék többi része bele fért a C64 programozható memóriájába, azaz 64 kbyte-ba. Tudom nem C54 volt az ős platform, hanem Sinclair Spectrum, de abban csak 48 kbyte volt a memóra, de ugye talán C64 terjedt el a legjobban. Komolyan döbbenet, s mély csodálat.
  • PiszkosFred
    Azert annak orulok, hogy konnyebb a dokkolas mint az Eliteben ;] Bar most is sikerult parszor "kapufat lonom" a hajoval a dokkolasnal :D Bar amiota van docking computer, azota nyugi van.
  • rotator
    Szerintem ez nem volt off! Sok dologban egyetértek veled és lehet, hogy összességében a DS1 nem olyan jó, mint az FL, de akkor is örülök, hogy ilyen játékok is megjelennek pár évente. Ááááh, Elite, azt nem lehet felülmúlni! Amikor a hipertérben(!) egyszer csak lecsapnak rád a thargoidok, az az igazi para!
  • 3P
    Nem akarok OFF-olni, de, ha már kéred hát leírom:
    1. Ebben nagyon monotonak a rendszerek, semmi egyediség nincs bennük.
    2. A monoton rendszerek miatt nincs az emberek felfedezési vágya úgy mint a FL-ben.
    3. 1 db ajó van, s ez is monotonná teszi. Hiába fejlesztés nem kapjuk vissza azt a változatosságot, amit a FL-ben kaphattunk a rengeteg hajó osztálytól. Az FL-ben a sok féle hajó nem csak formailag különbözött, hanem gyökeresen más játékmenetet eredményezett, ami a progi szavatosságát növeli. A DS1-ben ezt nem lehet elérni fejlesztésekkel sem. Talán ez a legnagyobb hiányossága.
    4. A FL sem volt erős a sztori területén, de ez azt is alul múlja.
    5. A FL-ben, ha végeztél a sztorival nagyon sok lehetőséged volt a boldogulásra. Ebben ez nem igazán volt/van meg.
    6. Komoly szerp hárul abban a diplomáciára, hiszen nagyon is számított, hogy kivel vagy jóba, ki az ellenfeled, s az ellenfeleid kivel vannak szövetségben. Ez fontos volt, ha 1-1 spéci cuccért el akartál jutni spec. helyekre, pl Nomad fegyver, vagy épp egy Sabre-re, vagy Titan-ra fájt afogad, de még fontosabb volt, ha kereskedésre adtad fejed, s nem akartál azonnal a darabokra hullani, amint egy ellenségbe botlottál. S ugye a szimpátia kivivásának is több válfaja volt. Harcos kedvüek mindig lőhették azoknak az ellenfelét, akikkel ki akartál békülni, mert ha közös az ellenség... Békésebbek meg is vehették a "barátságot".

Természetesen a FL-nek is számos hibája volt pl. statikus kereskedés, nem voltak benne hatalmas rombolók, nem tudtál benne szövetségesek felbérelni, stb de itt jön egy újabb előny, ami már persze nem feltétlen előny, de nagyon jó a moddolhatósága, s ezen hibákat a nagyon színes és számos MOD-dal kompenzálták. Na most nem a moddolt a FL akarom hasonlítani a DS1-vel, mert az nem lenne fer, de maga a moddolhatóság előny, s ebben a DS1 csak az ígéreteknél tart, de remélem változni fog, mert ebben is van fantázia.

Mégegyszer ez egy magán vélemény, ha más nem így érzi az sem jelnt semmit. A DS1 egy jó játék, de tartalmilag nagyjából a több mint 20 éves Elite-t hozza (az alap Elite-t), s ami akkor elég volt ma már kissé kevésnek tűnik... :-/
    A játék elszorakoztat, de kár többet várni tőle, mint egy lövöldözös űrhajós játék. Én maradok továbbra is FL rajongó, s bízom abban, hogy mégis lesz egy FL2, mégha erre ma kevés is az esély.
    Mielőtt még belevennénk más játékokat ami az FL-en is erősen túl mutat tartalmilag, hát direkt kerülöm mert az már ténylegmés stílus... ;)
  • rotator
    Mivel jobb a Freelancer szerinted?
  • 3P
    Nos talán még annyi ezekhez artifactokhoz, hogy nem csak Asteroidaban van, hanem néha kapsz a sztori menet alatt is, illetve vannak kalóz rendszerek, s a felszabadításért is jár az artifact. A kalóz rendszer felszabadítása után az is előfordulha, hogy van még egy artifact egy aszteroidában.
    Nekem most lvl 12-es az ürhajóm, s eddig 1 db artifactot nem tudtam megszerezni egy ? bolygóra egyszerűen sehogy nem katam meg a koordinátát, se sztoriból, se hidden mission-ből.

Egyébként túl sokat ne várj a progitól. Szvsz. a FreeLancer-t még csak meg sem közelíti picit lapos lövöldözös játék lett. De szigorúan magán vélemény.
  • PiszkosFred
    Oks, igy mar tiszta a dolog. Thx.
  • Lyan Kyj
    Mindig kijelzi:)
  • PiszkosFred
    Aham, koszonom. Szoval ha van artifact az adott rendszerben, azt a radar jelzi azonnal (es mindig), nekem csak oda kell menni es kesz is. Ha jol ertettem? MAzt hittem, nekem kell majd megkeresni eldugott sziklak melyebol, de ezek szerint nincs ennyire tulbonyolitva.
  • Lyan Kyj
    ha egy új rendszerbe érsz, mindig kiírja, ha van artifact az adott rendszerben, illetve a target-listeden is megjelenik. A térképen pedig jelzi zölden a közelebbi rendszereknél
  • PiszkosFred
    Na a heten vegre sikerult beszereznem nekem is, vegre valahara. Eddig tetszik, bar amit eddig lattam, az szinte 100% privateer/freelancer. Kiveve a hajot es annak fejleszteset. De sebaj, hiszen erre szamitottam, ez megert nekem par ezret boven. Viszont lenne egy kerdesem, a hajoval kapcsolatban. Nem nagyon akarok beleolvasni a forumba visszamenoleg, mert felek hogy belefutok egy-ket spoilerbe ;] Szoval a training mission alatt ugyabar az egyik aszteroida melyen szerzunk egy upgrade cuccost. Na ilyen upgrade dolgokat vakon kell talalni, vagy ahogy halad elore majd a story, ugy kapunk ujabb es ujabb koordinatat? Vagyis leegyszerusitve, erdemes kutatni onalloan mar az elejen artifact-ok utan, vagy teljesen felesleges, mert ezek csak a sztori bizonyos pontjan szedhetoek ossze?

Elore is kosz a valaszt.
  • 3P
    Persze. Mindegy feladtam várok az új patch-ig, vagy egy új gépig, de tényleg értetlenül állok előtte... :( A furcsa az, hogy olyan mintha a storyban késöbb következő galaxisok már nem lennének optimalizálva még annyira sem, mint az elsők...
  • Pityesz
    Szia!
    Köszi szépen!!!!!!!!!
  • shane81
    Drivert frissítettél a videokártyádhoz? Direct X 9-ed is a legújabb?
  • shane81
    A waypont abban segít, hogy odavezessen a kristályokhoz. Lőjj szét párat és majd valmelyikből "kipottyan" az ásvány. Ezt majd össze tudod ugyanúgy szedni, mint a rakományt.
  • 3P
    Hát én már nemtudom. Az elején nekem is jól ment, csak késöbb kezdett lassúlni, de nem volt vészes, de ebben a fő küldiben vége lett. Ez van egyszerűen kifulladt alatta gépem, pedig ahogy nézem a tiedtől nem olyan sokkal gyengébb, de hát ez van...
  • Pityesz
    Sziasztok!
    Az ore Harvestert hogy kell használni?
    A játék végén tartok !
    Egy kristályt kell megtalálnom, de a waypontnál elakadtam!
    Előre is köszi!

• shane81
    3P! Nekem Athlon 3000+, 1GB ram, GeForce 6600GT-n, (medium texturákkal + minden fullra rakva) teljesen szépen, szaggatásmentesen fut.... Úgyhogy Crazy Mate gépén sem lenne problémás....
  • Joe004
    Hi! Én nem csináltam ezt a küdit de a srory questben van 1 ilyen rész ott külön scanert kapsz (F gombal használhatod) lehet hogy itt is... Ha nem sry csak 1 ötlel vólt!
  • hanap
    Hali Mindenki! Előfordult esetleg valakinél, hogy a szatelites küldetésnél, amikor egy teherhajóval karöltve kell leszkennelni három hibás szatelitet, miért van az, hoyg rögtön az első szatelitnél a szkennelés után nem történik semmi és fél perc múlva kiírja, hogy Mission failed?
  • 3P
    Nincs hír az új patch-ről, vagy bármi olyan mod-ról, ami esetleg segítene jobb FPS érték elérésében?
  • DeviloftheHell
    szevasztok ne mtudja vki mért esik szét a játék képe? már kikészitette a szemem
    nem igen tudok vele mit kezdeni ha tudnám miélrt csinálja.. thy a segitséget elörre is
  • 3P
    Feladtam. Semmi nemsegít, így már kritikán aluli a játékélmény.
  • 3P
    Próbáltam még kisebb felbontásban is, de semmi. Már tényleg tanácstalan vagyok.
    Az érdekes az, hogy még hasonlót sem tapasztalatam más játékban. S ebben is erősen függ attól az FPS, hogy épp melyik rendszerben vagyok.
  • 3P
    Kezdek bepöcceni a játékra. :(
    Kb. a játék a közepén lehetek (5 db 5. szintű fegyver van a hajomon). Na szóval kaptam egy Hidden Mission-t, ahol meg kell véddenem 4 db teher szállító hajót, amire kalózok támadtak. Egy a gond, hogy a csatában részt vesz kb 30 űrhajó, meg ugye némi aszteroida is van a környéken. Szóval a problémám, hogy teljesen játszhatatlanul belassul a játék. Már minden low-on van 1024*768-ba, már kínomba 16 bit-re tettem a színmélységet (ilyet se tettem a Savage 4-es kártyám óta, pedig az se ma volt), amitől egyszerűen bűn ronda lett a játék, de még ez sem segít.
    Nem mondom, hogy mai konfigom van (AMD 2400+, ATi Radeon 9800pro, 1 GB RAM), de szerintem azért ezt a játékot ettől sokkal jobban kellene vinnie, mintsem, hogy ilyen ultra low-n is így menjen (1-2 FPS itt a csata alatt)... :(
    Eredeti a játékom így feltettem a hivatalos honlapon levő 1.2-es beta patch-et is. Mondjuk mást nem tettem fel. Van valami cucc, amivel lehetne még gyorsítani a játékon?
    Az elején még jól ment, de most már... :(
    Ahhh na mindegy, szóval valami tipp, hogy elérjek némi plusz FPS-t?
  • Dns5000
    hogy lehet egy kuldetest toroni????
    felvettem egyet ahol par mp alatt szarra lonnek es nem tudom kitorolni masikat meg nem tudok felvenni amig ezen dolgozok :(((
    ezt a hulyeseget
  • Zsolo007
    Ahogy tetszik..... Ha vadászgépet akarsz akkor a szárnyakat és a hajtóművet fejleszd, ha inkább egy gunshipet, akkor meg orr és segg :)) én az utóbbira szavaztam
  • 3P
    Hogy érdemes fejleszteni a hajót? Én először felvittem a szárnyakat 3-ra, majd az or részre és a hátsó részre adtam 1-1 fejlesztést.
  • Crazy Mate
    2.8,TFT monitorom van,és 1024*768 a felbontás.
  • Zsolo007
    Jah...de nem tudhatod mije van :). Mondjuk én pont ezen ok miatt nem veszek TFT-t :D

Egyébként meg az a poén, hogy igazából nem számít olyan sokat (szerintem) a natív felbontása, én 16:10-es laptopot (is) használok, és "ezer" éves játékok amik 800x600-ban mennek, futnak tök jól és jól is néznek ki, bár ki vannak húzva teljes képernyőre, tény, hogy kicsit elmosottabb, de régebbi játékoknál ez + feature :))
  • 3P
    A proci esetén gondoltam, hogy Celeron. A Low-t meg azért írtam, mert már elég sok ember TFT-n viszi, s ott ugyebár illik natívba használni, azaz 1280*1024-ben, s ilyen felbontás mellett egy aszteroida felhő közepén azért már picit röcögös lenne mediumon, ami ugye itt igencsak a játszhatóság rovására menne.