165
  • Bucser
    KOrábbi írásokból tudhatod, hogy a korlátlan az 150G:) Szóval így gazdálkodj:)
  • Bucser
    Ott kicsit máshogy megy mivel külön kell vonalbérletet fizetni a a telóért erre rájön a telefon szolgáltatáscsomagja és ezekutan jön csak az ADSL csomag.
  • gz8
    Hát, ha csak onnan nem ;-)
  • Fenjoy
    Szép új világ:) Korlátlan net (150 Gb) Megemeltük mindenkinek az ADSL sebbeségét (felének kb) ... alapfogalmak, ujra értelmezése:)

Fizess elő az Origo Playre vagy mi a tököm de!
    Nem nézheted a Tévét, mert eléred a Korlátlan határt hát ez MegaLoL
  • [NST]Cifu
    Pont erre akartam kitérni - mindenki mondja, hogy csak freeware meg minden cuccal nem lehet ekkora letöltést produkálni, szóval csak az illegális letöltőket büntetik.

Hát egy fenét. A nagy sávszélesség egyik előnye a webtv-k lennének. Ezek szerint nálunk nem!
  • dez
    42? Honnan van ez a szám? (Útikalauz? :))
  • gz8
    Még jó, hogy 42 gigában állapították meg a limitet...
  • item
    Egy kis kiemelés az ADSL Multimedia csomag szolgáltatásból!

"ADSL Multimédia szolgáltatáscsomag:
    Már az ADSL által kínált sebesség is elegendő érv lenne használatához, de nézze meg szolgáltatáscsomagunkat és döntsön!:

2048 kbit/s maximális letöltési sebesség,
    192 kbit/s maximális feltöltési sebesség,
    fix, telefonköltségektől mentes havidíj,
    forgalomfüggetlen szolgáltatás,
    5 db e-mail postafiók, egyenként 100 MB tárhellyel,
    50 MB webtárhely, mely a web.t-online.hu/azonosito címen jelenik meg. Erre a weboldalra önálló domain név nem irányítható.

Az ADSL Multimédia-előfizetők a csomag tartalmaként korlátlanul nézhetik az interneten keresztül az AXN tévécsatornát. Az AXN nagysikerű akció- és kalandfilmeket, illetve sorozatokat, valamint elsőrangú sporteseményeket és kalandműsorokat sugároz.)
    "
  • kisgabo
    és ezeknek miért kell a 512kbps-nél gyorsabb vonal??? emeljük a sávot, korlátozunk, ár marad.

emeljük a sávot, korlátozzuk, árat emelünk...

birka hőbörög.

kuss, kaptál sávemelést.

de minek? 3 gigát forgalmazok.

kuss. fizess. fejlődés van. nincs olcsó 384/96.
  • item
    úpsz,bocsánat az a 22GB csak 13.5GB naponta, de azthiszem a lényeget értitek.
  • Seaweed
    hat nem kell matematika doktori hozza hogy kiszamoljuk hogy siman ... es akkor csak tv-ztel....
  • item
    Ez érdekes lesz, éppen most lettem ADSL Multimedia csomagú előfizető. Ebbe a csomagban alapból benne van hogy ON-LINE Stream-en nézhetem az AXN TV-t. A Media Player szerint optimalizált 1146Kbit/s a sávszél. Az ADSL kliens meg néha 1254kbit/s is mutat. Lényeg kiszámoltam hogy 1 óra AXN TV-zés az 564MB ot jelent és ez csak a lefele irányuló adatfolyam!
    Ez 24 órára leosztva kb napi 22GB ! Namost szerintetek ezzel könnyen el lehet érni azt a 150GB ot ? hm ?? ja és ezen kivül még ha megengedik akkor neteznék még másfele is. Kiváncsi leszek erre, beizzitottam az ADSL Kliens-t méri az adatforgalmat.
  • Macc
    Persze, mert erre a kis genyoknak azt kene irni, hogy xszazmillio extra bevetel szemben a xmillio veszteseggel...
  • rorr
    a T-com beveheti a faxom....
    Hazug csalók!!!
    gondoljatok bele ha 6gbit/sec-es letöltésünk lenne akkor se lenne teljes mértékben kihasználható a dolog a 150gb-os korlát miatt!!!
  • Macc
    Teljesen igazad van! A tobbi szolgaltato meg ugy fogja bevezetni, hogy nyilvan az o ASZF-juk is hezagos, es oda meg majd azt irjak be, hogy hat a t-f@szomtol veszik az adsl-t azert lett korlatos korlatlan...
  • Seaweed
    Jolbeszelsz!!!
  • firstman
    Azért kicsit fura, itt 2mb/s-os hozzáférésért kérnek 14.000 ft-ot(12k az internet+4k a telefon, mert nélküle nem lehet (2k lebeszélhető)). Nyugaton 6mb/s-os hozzáférésért 6500ft-ot kérnek.
    Ha kiszámolod itthon 1mb/s 7000 ft-ba kerül, kint ez 1100ft.

Az itthoni átlag fizú cc.100k(/14k-val), ebből 7 hónapot tudsz kifizetni, kint cc.500k(/6500) az átlag jövedelem, amiből 77 hónapot tud kifizetni a sváb. Ez testvérek között is 1100%-os eltérés, ha jól számolom.

Szerintem nem csak a korlátozás, ami igazán idegesítő.

• primmerg
    És annak aki nem tölt le annyit miért nem fizetnek visszax lovét? de ha megnézitek mostantol van egy kiskapu hogy lehet felbontani a szerzödést, neki kell csak álni letölteni mint az állat:D
  • Seaweed
  • TheZsenyka
    Arról valamiért nem szól viszont a fáma, hogy hány EZER olyan előfizető van, aki NEM HASZNÁLJA ki a 3GB-os letöltési átlagot, mivel érdeklődése kimerül fórumok, híroldalak és e-mailek nézegetésében.
  • TheZsenyka
    Magyar értelmező kéziszótár:

KORLÁTLAN:

1., Nem korlátozott, akadálytalan.

2., Határtalan, igen nagy, óriási.

Úgy tűnik, a T-Online a második bekezdés második tagját választotta ki magának. Gondold el, még nyelvtanilag is belefér a "KORLÁTLAN" az értelmezésbe :)

Hosszas kutatómunka után, végre fény derült a Korlátlan értékére: 150 :)

Tehát az új bejegyzés így kellene, hogy kinézzen:

KORLÁTLAN:

1., Nem korlátozott, akadálytalan.

2., Határtalan, igen nagy, óriási, 150GB
  • arty
    mivel a tonlány a DT-től kap sávszélt, s a managgerük (spórolván...) nem átalányra vett, igy őket érinti. másoknak átalány van ... ott mind1. max nem sporolnak havi pár millát ...

a magyar birka. otp, teszko, t-online. nem megy át ...

de a letöltőbajnokok nincsenek olyan kevesen, pár száz ügyfelet biztosan veszitettek ...
  • Yossarian
    az az érdekes, hogy a veszteség abból származik, hogy a Tré-onlány a Tré-comtól 3GB-ra optimalizált csomagokat vesz. Tehát ha vki 60GB-ot használ, akkor 20 csomag árát fizetik ki az eléréséért az anyacégnek. Szal látszólagos veszteség, mert cégen belül számlázgatnak. Az alternatív szolgáltatók viszont nem ilyen csomagot vesznek, szal bolondok lennének addig korlátozni, amíg ők korlátlan csomagot tudnak venni a Tré-comtól.
    Az egésznek olyan szaga van, mintha a hűség nélkülieket akárnák a felmondás Damoklész kardjával újabb hűség vállalására ösztönözni.
  • Yossarian
    belépsz az online ügyfélszolgálatra->számlázási adatok->forgalmi adtatok
  • TheZsenyka
    A dolog egyszerű: a T-Online meglépte a korlátozás bevezetését. Mit csináljon a többi cég, hogy a lehető legjobbat húzzák ők is, lehetőleg minimális befektetéssel? Meglovagolják hatalmas transzparensekkel a negatív T-Online reklámot: Gyertek ide, itt tényleg korlátlan! Szerinted hányan mennek át? :) Talán - csak Budapesten nézve - kerületenként 2 ember, de lehet, hogy még ez is túlzás a részemről, viszont reklámnak őrült jó, hiszen ingyen van. Később, when the time is right, ők is bevezetik - még az is lehet, hogy koordináltan, közösen - a korlátozásokat. Esetleg ők más módon korlátoznak majd. :)
  • Ma2ska
    "kompromisszum". A korlátlan és a 0 között féluton van a 150?
  • Seaweed
    szomoru de biztos hogy valami hasonlo van tenyleg az egesz mogott..
  • FecaA
    Há én invitelnél vagyok! azt hogy értitek, hogy kiröhögnek? Most váltottam Adsl-re kb 7 napja, de a 100 giga má 100, hogy + van!
  • TheZsenyka
    Abban - hozzátenném sajnos - igaza van Cobrának, hogy piaci trendformáló jelentősége van a T-Online lépésének. És tudod mi a vicc? Az, hogy egy ilyen stratégiai lépést elhanyagolható veszteséggel tett meg. Olyan volt ez, mint egy próbaper: mi történik? Mi a reakció? Egyébként, mivel a világpiaci minták rendelkezésre állnak, feltehetően nagyon nagy biztonsággal előre jelezhető volt, hogy sikeres lesz.

Cégcsoport tulajdonos:
    - Régióvezetőkém, nem hozod a (havonta emelt) büdzsét, valamit tenni kéne ám! A cégcsoportot azért vettük meg, hogy megnöveljük az értékét, aztán eladjuk!

Régióvezető:
    - Te Hungarian General Manager, növeld a bevételt, vagy ugrik a jutalékod!

General Manager összeül a marketingesekkel, jogászokkal, könyvelőkkel és kitalálja, hogy korlátozza a korlátlan előfizetést, hiszen a jogi szabályozás amúgy is hézagos. Működik! Na akkor kiterjesztjük minden előfizetőre! Kerestünk a cégnek éves szinten 170 millió forintot. Na ezt beírjuk a monthly budget reportba a megfelelő rubrikába... Következő napirendi pont? Vagy igyunk egy kávét előbb?
  • GABOR16
    Nem a chello hubról tőltök, mert amiker leszedek (ANIME) ott eléggé korlátozott menyiségben érhetőek csak el.
    De onnan is szoktam tölteni.
    Nekem a számlálóm egyszerűen beragadt, bárhonnan tőltök nem mozdul. De nem is panaszkodok...
  • cSuwwi
    a cselló hubon nem is csoda. :)
  • jefferson83
    A hűségnyilatkozatommal még szedem ami a csövön kifér aztán az első figyelmeztetés után elköszönök ezektől!!!
  • Antifasiszta
    rohat rasszisták
  • kikio
    Pontosan hol lehet megnézni az eddigi forgalmunkat a t-online-nál? Én nem találom.
  • GABOR16
    Nekem a Chello-s mérőm beregadt 0MB nál, és egész hónapban annál is maradt. Pedig a DC 24 órán át megy egész hónapban
  • Seaweed
    Hat eleg korlatolt tudasbazissal rendelkezhetsz te is ha csak holmi fajlcserelovel tudsz elkepzelni ekkora forgalmakat...gratulalok...
  • Cobra.
    Komolyan azt hiszik, akik itt szídják a T-Online-t, hogy érdekli őket az a pár száz felhasználó, akiknek folyamatosan megy valamilyen filecserélő? Nem fognak egyik után se sírni, ők viszont igencsak meg fognak lepődni, ha 1-2 év műlva a többi szolgáltató is kirakja őket. Ráadásul a T-Com is bármikor korlátossá teheti az Adsl-t, vagy olyan feltételekhez kötheti a bérbeadást, ami miatt kénytelenek lesznek a szolgáltatók átváltani csak korlátos, illetve adatforgalmi díjas csomagokra. És akkor nem lehet majd mondani, hogy *** T-akármi, megyek máshova, mert csak úgy tudsz, ha elköltözöl máshova. (de pl Invitelből alapból kiröhögnék azokat, akik több száz Gb-os forgalmat akarnak otthoni csomaggal)
  • AMD Norbee
    gyertek chello-ba ott kurva joo még mindig nem korltoznak pedig 170GB-nél tartok :D
  • shabba
    T-kábelnél nem volt tavasszal automatikus sávszélesség duplázás. Ha nem kérted akkor maradt korlát mentes az előfizetésed mint az előtt. Ha dupla sebességet akartál akkor ahhoz új szerződést kellett kötni amiben már benne volt az új fair use 40GB-os limit, így ha ezt elfogadtad onnantól már nincs mese. Persze kérdés mi lesz akkor ha lejár a jelenlegi szerződésed hűségideje. Mert lehet akkor már nem lesz hajlandó a régi feltételekkel meghosszabbítani a szolgálató csak az új fair user elfogadása után. Persze ezt tavasszal még tagadták de sosem volt egy szavahivető cég a Tíonlány.
  • shabba
    Ott sem hajlandók ugyanúgy beismerni a korlát létezését. Ugyanúgy félnek mint a tűztől hogy kiejtség a szájukon hogy X GB limit van. Hasonló maszatolást csinált Comcast is. Jah az kimaradt ott ez már 2 éves téma. Szintén egy nem meghatározott korlát és fogyasztási szokás után tesz ellenlépéseket a szolgálató. Az ottani fórumok is évek óta hasonló forrongásoktól telítettek mint pl. ez a topic. De elég ha értelmezed a lent említett elég írónikus cikk címeket, ha esetleg nem értenéd magyarra fordítva így szólna: Újradefiniálni a korlátlan fogalmát.

Csak ezek a negatívumok nem igazán jönnek át hozzák, az ilyen helyi ügyeket nem veszi át a magyar sajtó így nem is tudhatsz róla hacsak nem te magad is olvasod a nemzetközi IT portálokat. Itt max a pozitívumokról látsz hébe-hóba hírt hogy újra ekkora és akkor sebesség növekedés produkált egy-egy kiragadott nyugati szolgálató és hogy ott ettől milyen jó. De a részletekről már igazán értesülsz max ha te magad utána nézel.

Hogy a béreket miért nem emelik az marha jó kérdés, én is szeretnék európai béreket de sajnos ezt a munkáltatódon kellene számon kérni nem a távközlési szolgálatón. Ő a költségei alapján alakítja ki az árait amiben túl nagy szórás nincs világszerte max a méretgazdálkodás okán vannak eltérések. Hisz minden ország telcoja jellemzően ugyanazon ismert hálózati eszközgyártók termékeiből építkeznek.