165
  • janyikzs
    Azért ne feledjük a T-izé másik részlegét, a T-kábel-t sem. Náluk (még korábban Matávkábel) fizettem elő a netre, korlátlanra.
    A problémám az volt velük, hogy az olcsóbb csomagokban 40 Gb korlátot írtak, persze kisbetűvel, de azért ott volt.

A problémám ott jött elő, hogy menet közben a nagyobb csomagokra is bevezették ezt, bár erről nem informáltak. Egy ismerősöm kért, hogy vigyek neki prospektust, és beleolvasva láttam meg, hogy már az én csomagom se korlátos. Azért egy értesítést küldhettek volna.
  • irkab1rka
    IRJÁK RÁ? HOGY KORLÁTOS ÉS KÉSZ.
  • arty
    van valaki aki ezekután T-online-al szerződik ?

lejáratták magukat, ez a "veszteséget" okoz pedig helyesen:

a havi 200.000(tonline elöf. szám) x 8.000(átlagos havi dij) ft = 1 milliárd 600 millió forint bevételt jelent, ebből mondjuk a havi hálózatbérlési dij 200-400milla, ami a kirugásokkal csökken mondjuk 10 millióval ... :D LOL

biztosan megért a presztizsbaromság havi 10 millát :D

seggfej a teljes matáv vezetés (=értsd t-csoport)
  • Fenjoy
    Nyugaton is korlátlanak Hirdetik a korlátost?:) gondolom nem, másik Ez Magyarország... és miért van az hogy Mikor fizetni kell az Eu ban vagyunk, mikor meg a bért kéne emelni meg hasonlo hiteleket akarsz etc akkor nem... ettől kész vagyok:)
  • shabba
    LOL. Ugye nem képzeled azt hogy a fatáv egy akkori piaci erővel rendelkező cég ami ki tudja hozni a DTAG-t a kátyúból. Mellesleg most is hatalmas veszteségei vannak a német cégcsoportnak soxorosa a magyar éves költségvetésnek, de ezt az eszement felvásárlásaival érte el nem pedig azzal hogy szolgáltató tevékenysége veszteséget termelt volna.

Mellesleg gondolj bele a DT bevétele és a fatáv bevétele hogy aránylik egymáshoz. A német piac és a magyar piac hogy aránylik egymáshoz. A két cég nettó eredménye hogy aránylik egymáshoz. Aztán rájössz hogy alapjaiban lehetetlen amit leírtál.

• Fenjoy
    magyarokat:)
  • Fenjoy
    mondjuk ez magyar sajátoság ez a Parasztvakítás:) A magyarok folyamatosan hülyének nézzik, mert megtehetik... komoly hogy korlátlan de csak 150 Gb ig:) ez olyan mint az Ingatlan-Piac hiteles részlege : "nem kell őnerő, nem kell munkátatói....nálunk 80% ig a Bank állja etc" Aztán mikor oda mész kiderül hogy kamu, de ezt is kimagyarázzák, végülis Lendületben az Ország!

:DÉDÉDÉDÉDÉDÉDÉDÉ
  • shabba
    Ezt tudod is vagy csak ezt képzeled el róluk? Mert ha rendszeresen olvasol nemzetközi IT sajtót akkor láthatnád hogy hasonló esetek ott is heti rendszerességel jönnek különböző szolgálatóktól. Sokat nem kellett keresni, most épp behoztam dslreports-ot és az első cikk címe máris ez:

'Unlimited' is a Dirty Word

De a cikk több korábbi esetre mutat hivatkozó linket amikben ismét továbbiak vannak, De ahogy írtam ez odakint az általad emlegett nyugaton is lassan minden napos esetté válik. Főleg ahogy egyre nő a broadband tábor és egyre többet tölt a szolgálatók is egyre jobban korlátoznak, ki fair use-zal, ki tartalom szűréssel és priorizálással. Ki statikusan csúcsidőben büntivonalra rakja a nagyletöltőket aztán csúcsidő után megint tölthetnek. És még rengeteg variációja van a témának világszerte.

De hogy a kapcsoló cikkek közül említsek egy másikat:

Redefining 'Unlimited'

Ez megint tipikus Suxelero eset, ezt pl. a Comcastról írták ami amerika legnagyobb előfizetői táborral rendelkező broadband szolgálatója, úgy 7-8 milliós ügyfélkörrel.

Szóval nem árt nyitott szemmel figyelni a világ történéseit és nem szabad azt hinni hogy csak mi vagyunk az egyedüliek akiket szivatnak. Persze vannak olyan országok is ahol még jó a morál, még csak jobb a morál de már látszik hogy ott is ez lesz, vagy már szimplán meg is történt. Vagy esetleg még ennél is sokkal rosszabb.
  • galocza
    olyan mint a 20eves eletfogytiglan.
  • SoDI---
    Ez akkor egy reklám, hogy több legyen a hűségnyilatkozatos ügyfél.
  • kisgabo
    de ha az összes haver 150gb-ot kap le ( kizárólak freeware cuccot, ugye...),
    és megy a rackcsere, akkor nem kevés, igaz? :)
  • dez
    Mondjuk a korábbi viselkedésükhöz képest még viszonylag együttműködőek voltak. Talán rádöbbentek, hogy hülyeséget csináltak, és a GVH is elkaphatja a töküket, ha nem húzzák meg magukat. (Ezzel persze nem fognak egyet érteni, akiknek a 150GB is kevés, és némileg megértem őket is. Igazából nem is olyan sok az, 3db bluray lemez... :P)
  • MrTressy
    hehe éppen idöben léptem t-etvektöl remélem más szolgáltatók nem fogják követni t-com eme kis akcióját..
  • kisgabo
    150 gigáig korlátlan, ez vicc???

ezt valaki megeszi? ennyire ostobák?

ez olyan, mint a korlátlan étel/italfogyasztás ( de nejlonzacsiba nem lehet felvinni a szobába ) de a bélésed befogadótérfogata ugyan korlátos.... de az illúzió csak megvan.

tehát, a té onylány megszünteti a korlátlan csomagokat. lesz 5/30/150, és jónapot.

és ezért fizess havi 1xxxx ezer forintot, a minimálbéresek országában, gratula.

gerinctelen, gátlástalan banda karöltve a szánalmas "érdekképviselettel".

• Nyiri
    Ha joltom a nemet telotarsasag csod szelen allt mielott megvette a matavot. Most meg virgazik :) Mi tartjuk el a nemeteket.
  • Lenny
    Szarrágó banda, tiszta szégyen, szopatják itt a jónépet, a magyarokat lehet baszogatni igaz? Más országban (tőlünk nyugatra) ilyent nem mernének csinálni!

Datanet rulz.
  • Seaweed
    Ez szinte biztos!

Amennyi embert en oda iranyitottam...hat gondolhatod hogy ezutan nem azt fogom mondani a kerdesekre hogy "menyj a T-Online-hoz mert en meg vagyok veluk elegedve"....

BIZTOS HOGY NEM!
  • Nyiri
    Csak az ilyen nagy penzes biszbasz cegek tehetik meg. Egy kisebb szolgaltato ha nem nyalja ki a segget a megrendelonek akkor megszopja. Ezek meg dirigalhatnak.
  • Nyiri
    Szerintem a nagy fejesek nem gondoltak at rendesen. Tuti hogy a hozzaertok akik ott meloznak tudtak hogy ez nem lesz jovedelmezo lepes. Az ilyen politika miatt meg az olyan usereket is elveszitheti akinel alig van adatforgalom.
  • Seaweed
    Mindenesetre az kijelenthetem hogy nemekem szerencsere az elmult jopar evben alig volt panaszom az internetszolgaltatomra. De most hipp-hopp bepotoltak az elmaradasukat!

Nem tartom problemasnak ha az o szemszogukbol valami veszteseges akkor valtoztatnak rajta. De akkor ne mondjak ra hogy korlatlan, mert nem lesz igy az! Vagy tegyenek ugy hogy aki meg KORLATLANNAK kototte az legyen az, vagy torojek el amblokk a csomagot es dolgozhanak ki ujakat, es ajanljak fel azt! Aztan akinek nem tetszik veszi a satorfajat..es slussz!

...

De ez a "felmondom a szerzodest mert jogom van hozza", tipikus "en vagyok az ur nyaljanak be" hozzaallas! ..es ez szerintem nem tetszik az embereknek!!!!
  • Fenjoy
    Zedas: Te mibből fizeted? a Milliárdos bevételből? vagy ezt most hogy kell ezt elképzelnem? MegaLoL
  • Fenjoy
    egyet értek!

de ha ezt megcsinálhaták, "bünti" nélkül mi lesz még? a KÖvetkező ez lesz hogy nem 24 orás hanem csak 23 esetleg 22,21 ... ? etc etc Nagyon örülök, hogy nem a T-féreg cégnek visszem havonta a lovét, aki teheti és Kilép teljes mértékben megértem...
  • Nyiri
    Gyoker banda...
  • Seaweed
    Jajj hagyjuk mar ezt a dumat! ..en akkor enyi erovel johetnek azzal hogy en meg megfizettem anno azt az infrastrukturat ami lehetove tette hogy te is netezz...

Ez marhasag! Ha korlatlannak hirdettek, es annak kotottem meg a szerzodest
    (sot tovabbmegyek szerzodesem sincs...olyan regi ugyfeluk vagyok..aztvezettek a masik elofizetesem...es mailben kaptam mindig az ASZF modositasokat!!!), akkor legyen az! Elhiheted hogy nem tartanak igyent ra ha nem lenne korlatlan!

...az meg mar csak egy jomagyar parasztvakitas hogy "karra" hivatkoznak...mikozben egy cegrol van szo...
  • WiZZaRD
    elmehetnek a fenebe. en is regi elofizeto vagyok, igy termeszetesen lejart a husegnyilatkozatom, de anno 2 evet irtam ala. Most egy kisse ez logikatlannak tunik, hogy az uj elofizeto, akinek meg tart a husegnyilatkozata, azt jobban vedett, mint aki naluk hagyja a penzet mar x eve?! Nem artana ezt pontositani, de azt hiszem, hogy amint idom engedi en is korulnezek mas szolgaltatonal, mik a lehetosegek...
  • dez
    "150 GB-ig korlátlan a T-Online"

Olyan nincs, hogy valami x-ig korlátlan. Ez egyszerűen nem korlátlan, és kész.
  • Zedas
    "es viszem a penzem mashova" ezalatt a nekik okozott többszázezer forintos kárra gondolsz? Biztos nagyon fognak neked örülni máshol is :)

Persze egyetértek az eljárás pofátlan voltával (ne írják oda hogy korlátlan, ha nem az, illetve ha gondjuk van, előbb értesítsenek), de azért nem kell a melledet verni. Többek közt én is fizetem a te plusz letöltéseid árát.
  • Seaweed
  • Seaweed
    Ahh ..nekem mar par eve lejart a husegnyilatkozatom...de sejtheto ha 7 eve vagyok naluk elofizeto...
    Mindenestre nekem a munkam a nethez kot, es van hogy havi 300Gb+ letoltesem van emiatt...velem ne szorakozzanak..en korlatlannak vettem....en mikor emeltek a savszelesseget nagyobb szabadsagot kaptam munkaimhoz, es azt amit igy felepitettem, nem vagyok hajlando feladni!

Irany masik szolgaltato! Orulnek ha odaviszem a penzem!
  • TommyGun
    Nem erről beszélek. Ha 150 GB felett kidobbnak akkor ez a határ ugyebár....akkor nekem ne "korlátlannak" hirdessék, mert nem az....legyen "majdnem korlátlan" vagy legyen akármi de ne korlátlan....

HA ÉLVEZIK A KORLÁTLAN SZÓ ELŐNYEIT VISELJÉK EL ANNAK HÁTRÁNYAIT IS EZEK A TETVEK !!
  • artschiatwork
    szóval, aki hűségnyilatkozattal van ott, annak - elméletileg - korlátlan...
  • artschiatwork
    Remélem, azt is elolvastátok, hogy hűségnyilatkozattal nem rendelkező felhasználók esetében a havi minimum 150 Gigabyte forgalmi mennyiséget tekinti "extrém" felhasználói szokásnak.[
  • Murdoc
    nekem átlag 60-70 a forgalmam, de 30 Gb-nál folyton lekorlátoznak az egyik cégnél. De utána is csordogál le mindig 20 kb/s-el 30-40Gb adat:):)
  • Seaweed
    DETTO!! (sot nekem neha 300Gb+ is megvan)

Amint odajutok mar fel is mondom az elofiztesem (7 ev utan!!!!!!), es viszem a penzem mashova!
  • JohnnyFirpo
    majmok
  • M2 #8
    Jól teszed, én is lépek - a gusztustalan 3 G korlátos csomagjaik miatt. Méghogy olcsóbb internet!?

Nem beszélve az akciós, olcsó árat feltüntető hirdetéseikről, amit már lehet tudni (az apróbetűs részből), hogy januártól normál áron ketyeg. Na erre nézhetne rá a GVH!
  • M2 #7
    Nem megfogható, teljesen jogszerűen jártak el, a szerződésben foglaltak szerint is.

Forgalom (fel-le).
  • TommyGun
    Nekem meg 100-150Gb a havi forgalmam fel le együtt....és én korlátlant vettem nem ezt a szart...lépek is a picsába a tetves náci T-hányadéktól.......
  • M2 #5
    Nekem az átlagom 25 G/hó, úgyhogy számomra is extrémnek tűnik a 150-es határ. Ha erre előre gondolnak és nem ilyen gusztustalanul kerül elő a téma, kevesebbet ártottak volna maguknak.
  • TommyGun
    Pofám leszakad....GVH nem akarja megbaszni őket vevő megtévesztésért ? Eeddig korlátlannak hirdették....

150GB letöltés vagy 150GB adatforgalom ? (fel-le együtt ??)