A jövő harctere: a világűr II.

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kicsit túlbecsültem a jelentõségét, de most, hogy dokumentálódtam, helyére került a sztori.
Mindenesetre, biztos, hogy jól jött nekik az anyag, kukába nem dobták az biztos.

Kara kánként folytatom tanításom.

"hanem ahogy ott is írják, kb. 20%-át adta az amcsi atomnak a német uránoxid."

Azt írták, hogy 1 bombához kb. 5x több urán kell. Azt nem írták, hogy ténylegesen felhasználták vagy sem.

A dolog neheze épp a dúsítás. Persze ha belebotlottak egy nagy kupac urán ércbe nyílván nem hagyták ott, de hogy bármiféle fontossága lenne az eseménynek azt kétlem.

Eredetileg ezt írtad : "A dúsítot uránt nem az amerikaik állították elõ, hanem egy német tengeralalljáróról szerezték."

Mint kiderült nem dúsított urán volt, tehát nem volt nagy ügy.

"560kg uránium-oxidból csak kb. 3.5-4kg U-235-öt lehet kinyerni, ami kevés akár csak egyetlen bombához is"

Na jó, annyiban alábbhagyom én is, hogy nem mind német alapanyagból készültek a japánra ledobott A-bombák, hanem, hanem ahogy ott is írják, kb. 20%-át adta az amcsi atomnak a német uránoxid.

Mondjuk ez is érdekes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_atomic_program

[NST]Cifu
Én utánanéztem, de nem találtam semmiféle bizonyítékát annak, hogy az U-234 tengó fedélzetén lévõ Uránium-oxid lett volna a Little Boy és a Fat Man bombák töltete. Egyfelõl azért, mert 560kg uránium-oxidból csak kb. 3.5-4kg U-235-öt lehet kinyerni, ami kevés akár csak egyetlen bombához is, tehát már itt megbukott a dolog. A másik fele meg az, hogy túl rövid volt az idõ, ennyi idõ alatt nemcsak el kellett jutattni Oak Ridge-be, de ott ki is kellett belõle nyerni az U-235-öt (a Fat Man esetén ráadásul ugye Plutóniumról van szó!), majd abból bombát építeni.

Valószinû, hogy az az uránium-oxid is fel lett használva atombombák létrehozásához, de erõsen kétlem, hogy ez a Little Boy, és szinte kizárhatónak tartom, hogy a Fat Man legyen...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fiúk!

Ne idegesítsetek! Most nincs idõm töketlenkedni. :-)

Annyit megtehettetek volna ti is, hogy bepötyögitek a google azt, hogy:
uranium German submarine Japan surrender

Ennyi!
És mi mindjárt az elsõ találat?
Ez: http://vikingphoenix.com/public/JapanIncorporated/1895-1945/nzisub4j.htm

Tessék olvasni, és utána nyilatkozni, és engem nem idegesíteni.

Na bummm!!
:-)

Érdekes lenne, ha az állandó erõforrás hiánnyal küzdõ porig bombázott Németország több uránt dúsított volna, mint a szinte korlátlan erõforrásokkal rendelkezõ, és semennyire sem bombázott USA.
Az USA embertelen sok pénzt ölt a bombákba. A katonai költségvetésben jelentõs tétel volt a projekt, ez pedig szép teljesítmény háború idején.

Az lehet, hogy foglaltak le német dúsított urántm vagy akármi más atombomba alkatrészt, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezek nélkül az amerikaiaknak nem lett volna már meg ugyanez elõtte is.

Gracie Barra

NEXUS6
Azt hogy német eredetû uránt zsákmányoltak én is hallottam/láttam/olvastam valahol, csak a dátum szerintem más, kb '40 körül, úgy Franciaország lerohanása idején.

És nem is magát a dúsított uránt hanem a valamelyest feldolgozott uránércet nyúlták le.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Laci73
A németek az európai háború utolsó napjaiban a rakétahajtómûvet és a gázturbinát ( ez utóbbit úgy tudom egy komplett Messerschmitt-262-vel együtt) szállították Japánba tengeralattjárón. El kell ismerni: nagyon bátor akció volt. Minden bizonnyal elvitték a V-1,V-2 fejlesztési/kutatási eredményeit is. Ezen a tengeralattjárón elméletben elvihettek urániumot - bár Norvégiában ellenállók elsüllyesztették azt a nehézvizet szállító hajót, ami kulcsfontosságú lett volna az urándúsításhoz.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

[NST]Cifu
Én nem azt vetem el, hogy az USA nem szentel kiemelt figyelmet Iránnak, sõt, valószinû, hogy folyamatosan jönnek és mennek az újabb és újabb stratégiai elemzések Irán katonai lerohanásának lehetséges forgatókönyveirõl. Ezen tehát nincs vita köztünk.

Amit én kétségbe vonok, hogy ehhez a Discovery-nek bármi köze is lett volna. 😊

[NST]Cifu
Nem verik nagy dobra a médiában, de azért a katonai elemzésekben ott van feketén-fehéren, hogy az USA katonai erejét döbbenetesen leköti az Afganisztáni és különösen az Iraki harctér. Gyakorlatilag nem lennének képesek most akár egy 30.000 fõs, teljesen felszerelt sereget egy héten belül bevetni mondjuk akár Észak-koreában, akár máshol a világon. Kénytelenek tartalékosokat, sõt NG és ANG (Nemzeti Gárda) behívni, hogy kellõ mennyiségû katonát küldhessenek Irakba. Amely egységek nincsenek ott, azok jó része éppen pihen a forgás miatt (aztán megint mehet vissza Irakba). A harcjármûveik, az elsõ vonalbeli egységeik, a logisztikájuk nagy része Irakban dekkol.

[NST]Cifu
A rakétatechnikát sose vitatnám, történelmi tényekkel csak az elvetültek vitatkoznak. 😊

De ez az urán-dolog egy kicsit erõs, nehezemre esik elhinni, hogy a németeknek sikerült komolyabb mennyiségû uránt dúsítaniuk, és az amerikaiaknak nem - miközben a német atomprogram jelentéktelen léptékû volt a Manhatten-tervhez képest. Ettõl persze még lehet igaz. 😊

Laci73
Zool: Akkor vegyél egy fotelt. Nem a Discovery kapcsán hoztam fel a háttérhatalmat hanem Irak és Irán kapcsán. A Discovery "hirtelen" fellövése számomra gyanús, és csak az én magánvéleményem. Amúgy Caroll Quigley és Lyndon LaRouche munkásságát ajánlom figyelmedbe (sajnos angol és francia nyelven elérhetõ). Cifu meg fog minket ölni, mert offra tesszük a fórumot.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

"Mr.Zool: köszönöm kérdésedet, inkább egyfajta izgalmat okoz. Különösebben nem áll szándékomban bántani ezzel senkit, talán egy kicsit fárasztó, de nem kötelezõ sem elhinni, sem elolvasni. Neked azért eldicsekszem: az amerikai értelmiségi elit hasonlóan szánalmas eszméket vall, én öreg anarchista meg utánuk kukorékolom. De legalább nem magamból indulok ki..."

Az amerikai értelmiségi elit azt vallja, hogy csak azért lõtték fel a Discovery-t, mert a Közel-Keleten balhé van? LOL. Azt hiszem inkább bele sem megyek ebbe, mert a röhögéstõl nem tudok sem gondolkozni, sem a székemen megülni.

Laci73
Pipaxy: úgy értette Cifu, hogy a kutatók örültek annak, hogy nem több tonnás mennyiség kell a láncreakció beindulásához. (Nagy öröm)

Cifu,Nexus6: Iránnal lesznek még bajok. Érdekes feltevés az iráni atomfegyver: ez választ adhat az amerikai "tétlenségre". Ne feledjük: Bush azonnali katonai csapást ígért 9/11 után a "lator" országokkal szemben. Irakkal kapcsolatban: nem hinném hogy az USA kivonulna és a szervezetlen iraki karhatalomra hagyná a rendfenntartást. Irak azonnal széthullana három részre, a kõolaj elveszne (én igenis ezt érzem fõ oknak) és beismerné az USA politikai vereségét.

Mr.Zool: köszönöm kérdésedet, inkább egyfajta izgalmat okoz. Különösebben nem áll szándékomban bántani ezzel senkit, talán egy kicsit fárasztó, de nem kötelezõ sem elhinni, sem elolvasni. Neked azért eldicsekszem: az amerikai értelmiségi elit hasonlóan szánalmas eszméket vall, én öreg anarchista meg utánuk kukorékolom. De legalább nem magamból indulok ki...

NEXUS6
Hát azért nem eszik ilyen forrón a kását!

Persze, akár úgy is nézhetjük, hogy van elég atomja az egész világ számára.
Csak kérdés mire megy majd egy romhalmazzal, meddig éli túl ellenségei pusztulását.

Hagyományos konfliktusban viszot még Irak is bõven elég neki!
Ahhoz hogy gerrillákkal szemben egy reguláris haderõ fenntartsa a rendet legalább 4-5X-ös létszámbeli fölény szükséges!!!!
Ez 100 ideális esetben 200 ezer embert jelent Irakban. Aminek a folyamatos cseréje 500 ezer 1 millió embert jellent.
Az USA egyéb szerepvállalásait tekíntve, már el is fogyott a katonája.

Persze lehetne besorozni is, de a civilek már így is torkig vannak Bushsal!
Tanyán még van népszerûsége, de a városokban lassan közelít a zéróhoz.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

majd miután kiderült, hogy a bombához nem több tonnányi, hanem csak egy-két kilónyi U-235 kell, a munka gõzerõvel beindult

Egy-két kiló? Attól azért jóval több kellett egy bombához.
A Little Boy töltete kb. 60 kilogramm volt.
"Másrészt az USA már nemhogy 2 de másfél katonai konfliktust sem tud vállalni párhuzamosan."

Erre én nem vennék mérget.
Az USA még simán be tudná vállalni Iránt, sõt szíriát, Észak-Koreát és Kubát is, ha erre szükség lenne, csak akkor nem bánna kesztûys kézzel az ellenféllel, hanem Blitzkireg szerûen nem hagyna követ a kövön (radír).
Ami most egyelõre Irakban van, az kesztyûskezû háború, amikor az emberjogi szempontokat is figyelembe veszik.
Késhegyre menõ háborúban az USA gyors és totális lerohanást és rombolást választana, majdnem minden eszközzel, nem sokat totojázna.

Te rosszul érzed magad, ha nem sejtesz vhol egybõl összeesküvést? Szánalmas...

Abban persze tévedtem, hogy Hermann Oberthet a középkorba "dobtam" vissza. :-)

1894 az már újkor. -😊

Megvan a rakétatechnika atyjának neve:

"Nagyszeben/Sibiu/Hermannstadt
Ebben az erdélyi szász városban született 1894-ben és 1930-tól Erdélyben tanított a német és amerikai rakétatechnika atyja: Oberth Hermann. "
http://www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz0012/roman.html

Reklamálj az egyik tudománynépszerûsítõ csatornánál (már nem emlékszem, hogy natGeo, vagy discovery), onnan koppintottam én is.
Elsõre én magam is meglepõdtem, de utána végig gondolva, hogy miért csak 44 máj. 8 után tudták az amcsik kifejleszteni az atomot, ráadásul még 3 hónapra volt szükség, akkor összeáll a kép.

azt azonban látom, hogy a rakétatechnika elrablását a németektõl, te sem vitatod, ez eléggé nyilvánvaló.

NEXUS6
Irán elleni akció:

Had ismételjem a téveszméimet:
Irán egy viszonylag elszigetelt állam, még a közelkelet viszonylatában is.
Viszont a szürke eminenciás a Pakisztán a maga 250 milliós lakosságával atombombájával.
Néhány tény:
- Van atombombája
- Az atom/rakéta technológiát bevallottan közvetíti Irán, É-Korea, Kína között!!!!!
- Szélsõséges iszlám erõk találhatók a területén, Oszama is valszeg ott bujkál.
- Nem riad vissza attól, hogy támogasson terror akciókat (Indiai parlament elleni támadás)

Másrészt az USA már nemhogy 2 de másfél katonai konfliktust sem tud vállalni párhuzamosan. Amíg Irakban vannak, addig az akció valószínûsége 0.
Ha megtámadják Iránt akkor valszeg az iraki ellenállók is fokozzák tevékenységüket.
Ráadásul az iráni hadsereg sokkal jobb állapotban van mint az iraki volt.
Irak után senkinek nincs illúziója, az ellenség nem számíthat kíméletre (titkos börtönök, börtön kínzások), a barátokat meg nem képesek az amerikaiak megvédeni.

Iránhoz képest Irak egy menyország.

[NST]Cifu
Erõs kétellyel fogadom amit állítasz. 1942-ben a Menhattan project keretében hatalmas urándúsítót építettek Oak Ridge-nél, majd miután kiderült, hogy a bombához nem több tonnányi, hanem csak egy-két kilónyi U-235 kell, a munka gõzerõvel beindult (akkoriban még többféle eljárást is vizsgáltak párhuzamosan).

Egyébként a második atombomba ('Fat Man') nem uránium, hanem plutonium töltetû volt.

[NST]Cifu
- Mélysivatagi bázisok létesítésére irányuló kutatások. A legújabb tervek szerint - szemben az eddigi, nem túlságosan hatékony "városi õrjáratozásokkal" - kisebb létszámot, és jóval hatékonyabb fellépést lehetõvé tévõ katonai bázisokat építenének a sivatag mély, eldugott részein, amelyek ellenség általi megközelítése önmagában is nagyon nehéz, ugyanakkor a mobilizált US katonai egységek könnyen csapást mérhetnek egy adott pontra, és gyorsan odébb is állhatnak. Vérbeli militarista ötlet, mûködhet is, gyakorlatilag a "tanulj az ellenségtõl" kiváló példája. Tkp. az USA hadserege lesz a gerilla-sereg. Zseniális.

Ez az egész amit leírtál, egy zöldség. 😊
A városi õrjáratokra azért van szükség, mert a rendfentartást nem képesek a helyi erõk ellátni. Ha kivonulnak a városokból, a helyi miliciák, rosszabb esetben a felkelõk veszik át a hatalmat, amit nem akarnak. Az is elég vicces, hogy az ellenség által nehezen megközelíthetõ helyekrõl beszélsz. A helyiek biztos sose jártak még arra, és nem is veszik észre. 😊
A mobilizálhatóságról meg annyit, hogy Afganisztánban a tengerészgyalogosok öszvéreket bérelnek a helyiektõl, hogy az ellenség után tudjanak menni a hegyekbe, miután a helikopterek alkalmazása a korábbi tapasztalatok alapján veszélyes (több Chinook heli is odaveszett a Talibánok/Al-kaida katonák tüzétõl) , a terepjárók meg nem képesek megbírkózni a hegyvidékkel. Nesze neked csúcstechnika.

- Irán elleni akció. Több, washingtoni forrás szerint (idõsebb, nemtetszésüket kifejezõ katonatisztek) az USA valódi háttérhatalma katonai akciót - megszállásra, de legalábbis kontrollálásra vonatkozóan - készít elõ Irán ellen. Irán az utolsó jelentõs, oda nem illõ darab a Közel-Keleten (a gyengébb, nem olajgazdag Szíria mellett) ami az USA, erre az évszázadra vonatkozó tervének útjában áll. Ennek a tervnek a lényege: a maradék kõaolajkészletek biztosítása a legfõbb felhasználó - maga az USA - számára. Ráadásul sietniük kell: ha Észak-Koreához hasonlóan az iráni vezetés is atomfegyver birtokába kerül, a terv léket kaphat.

Nem oda illõ közel-keleti ország? Jordánia és Szíria mellett? 😊
A kõolajat is marha komolyan biztosították Irakban: gyakorlatilag senki sem tudja, mi lesz a megoldás, mert jelenleg a szövetséges erõk védik a kutakat, a kõolajvezetékeket, és azt a kevés finomítót, ami mûködik. Ha a kivonulnak, akkor ez a jelenlegi iraki rendszerre hárul, amely képtelen ezt a feladatot ellátni, tehát akár az olajexport leállását is eredményezheti.
Ezen kívûl még véletlenül sincs akkora befolyása a közel-keletre az USA-nak, mint gondolod. Az meg egyenesen fantazmagória, hogy rátennék a kezük a kõolajkincsükre. Még a korábban jó barát Szaud-Arábiára sem tudnak olyan szinten hatni, mint akár csak 10 évvel ezelött.

Irán ráadásul komoly hadsereggel rendelkezik, és nehéz lenne komoly veszteségek nélkül legyõzni, akárcsak e pillanatban.

[NST]Cifu
Hogy halgatsz le egy irányított rádióhullámot? Nagyon nehéz és bonyolult (pl. lehalgató mûholdak, amelyeket viszont észlel a légierõ mûholdkövetõ rendszere). A Discovery ráadásul nem rendelkezett semmilyen, a célra megfelelõ felszereléssel (a rakterében az MPLM tehermodul volt). A KH-11/-11A mûholdakhoz fogható érzékelõrendszere tehát mégcsak elméleti szinten sem lehetett....

Jövõ harctere? Végig a múltról van szó 😛

Laci73
Szia Kamov!

És ha ismerem a kulcsot?

A jelek nyalábolása és a kódolás ennél nagyságrendekkel olcsóbb.
Persze elõfordulhat hogy a világ 2050 beli összes számítókapacitása pártíz év alatt képes lehet a dekódolásra...
Majdnem elfelejtém: az amerikaik (sõt, az oroszok is, Ciolkovszkij ellenére, de ott volt az erdélyi szász=német tudós is, akinek neve most nem jut eszembe, és aki a rakéta elvet a középkorban, ciolkovszkij elõtt, feltalálta) a rakéta-technikát a németektõl rabolták.

"Szükség volt az urándúsítás titkára: tkp. ez volt az egész Manhattan-projectnek is a lényege "

Te kis naív.
A dúsítot uránt nem az amerikaik állították elõ, hanem egy német tengeralalljáróról szerezték.
Május 8 után német tengeralattjáró útban Japán felé megadta magát. emiatt két japán kísérõ katonatiszt öngyilkos is lett.

Az USA pedig, az így megszerzett uránt ledobta Japánra.
Hülye németek is voltak, mindig.
Egyébként, én nem vagyok biztos benne, hogy a világ rosszabb lett volna Hitler gyõzelme esetén.
Valahogy a kommunista diktatúrákhoz hasonlóan elõtt-utóbb ott is puhadiktatúra lett volna, és következett volna egyfajta demokratizálás.
Példának említeném Spanyolországot vagy akár Portugáliát, sõt a legtöbb dél-amerikai államot.

Lehet, hogy ha a német alaposság gyõz, akkor ma nem lenne ennyi trehányság a világban.

Laci73
Az okokra térve: gondolom ez Téged is érdekelni fog, és természetesen másokat is.

- Mélysivatagi bázisok létesítésére irányuló kutatások. A legújabb tervek szerint - szemben az eddigi, nem túlságosan hatékony "városi õrjáratozásokkal" - kisebb létszámot, és jóval hatékonyabb fellépést lehetõvé tévõ katonai bázisokat építenének a sivatag mély, eldugott részein, amelyek ellenség általi megközelítése önmagában is nagyon nehéz, ugyanakkor a mobilizált US katonai egységek könnyen csapást mérhetnek egy adott pontra, és gyorsan odébb is állhatnak. Vérbeli militarista ötlet, mûködhet is, gyakorlatilag a "tanulj az ellenségtõl" kiváló példája. Tkp. az USA hadserege lesz a gerilla-sereg. Zseniális.

- Irán elleni akció. Több, washingtoni forrás szerint (idõsebb, nemtetszésüket kifejezõ katonatisztek) az USA valódi háttérhatalma katonai akciót - megszállásra, de legalábbis kontrollálásra vonatkozóan - készít elõ Irán ellen. Irán az utolsó jelentõs, oda nem illõ darab a Közel-Keleten (a gyengébb, nem olajgazdag Szíria mellett) ami az USA, erre az évszázadra vonatkozó tervének útjában áll. Ennek a tervnek a lényege: a maradék kõaolajkészletek biztosítása a legfõbb felhasználó - maga az USA - számára. Ráadásul sietniük kell: ha Észak-Koreához hasonlóan az iráni vezetés is atomfegyver birtokába kerül, a terv léket kaphat.

Laci73
Olyan jelentések és elemzések készítése, amelyek a mûholdak - lehallgatható - kommunikációs rendszerén át nem közölhetõek. Persze ez megoldható lenne visszatérõ kémmûholdakkal is, de minek ha ott a Discovery. Automatizálásra sincs szükség, hiba esetén ott a személyzet.

[NST]Cifu
Olvasd el a cikk elsõ részét. A kémmûholdak idején mi szükség lenne a Discovery ilyen irányú felhasználására?

Laci73
Cifu:"A Discovery biztos hogy nem végzett katonai feladatot (a különféle programok nevei akkor is nyilvánosak, ha katonai célúak, és az Discovery ûrsikló személyzete által elvégzett feladatok között nem volt katonai besorolású)."

Írod vagy hiszed is? 😊 Érdekes egybeesés hogy pont akkor szedik elõ a Discovery-t, amikor a közel-keleti térségben ismét balhé van (Irakban a lázadók, Iránban az atomprogram) vagy említhetném Észak-Koreát... ne vegyél mérget arra, hogy csak a "Holdat nézni" mentek fel. Nyílvánosságra érthetõen nem hozzák: elég fejtörést ad a héjáknak az iraki helyzet tálalása a nemzet felé, nemhogy újabb problémás dolgok feltárása.

Laci73
Kukacos: Nem tudták volna megalkotni, legfeljebb a hatvanas évek derekára. Kurcsatov biztos kiváló atomfizikus volt, de a gyakorlati része a kutatásnak közel sem egyszerû. Szükség volt az urándúsítás titkára: tkp. ez volt az egész Manhattan-projectnek is a lényege - a megfeleõ minõségû (dúsítású) és mennyiségû hasadóanyag. Végül is megállapítható, hogy a világ nagy szerencséjére történtek így a dolgok, a PAX ATOMICA, az atom békéje megakadályozott egy újabb háborút. A kémkedésre és az orosz atombombára visszatérve: feltételezhetõ, hogy az USA-t valójában irányító háttérhatalom vezérei közül jónéhányan elõre tudták azt, hogy jobb ennek így lennie, mintsem az USA megmaradjon kizárólagos birtokosaként az atomfegyvernek.

Juzosch: "...elõtte végigatomozzák a partot."
Ehhez kellett volna jópár atombomba is, ami a negyvenes években még csak pár darabban mért mennyiség volt. A cseppnyi radioaktivitásról - ahogy Human is írja - nem is szólva...

NEXUS6
Rosenbergék télleg nagyot szoptak.

Azért belõlük csináltak bûnbakot, mert az amerikaiak tudták, hogy kik az igazi kémek de azt akarták, hogy az oroszok úgytudják, hogy õk nem tudnak arról, amit az oroszok tudtak arról, amirõl az amerikaiak is tudtak😉))))

NEXUS6
Télleg jó kis cik.

Nekem is lene egy ötletem, pl a nagyhatalmak titkos meg nem valósult repülõprogramjai😉
Pl F-108 Rapier elfogó vadász.link

Maguktól is kitalálták volna az atomot az oroszok, max egy-két évvel késõbb... A Rosenbergékbõl a feleség egyébként teljesen ártatlan volt (ezt a KGB ottani ügynöke nyilatkozta 1997-ben).

Gratula!
Nekem fõleg a képek tetszettek, mint a gyerekeknek :-)

"Annyira nem ismerték a Holdat, hogy jobbára csak feltételezésekre építettek, és a Holdra küldött katonák aféle botra szerelt repeszaknákkal harcoltak volna, amelyek a szovjet ûrhajósok szkafanderükjét kilyukasztva gyilkolt. "

A nem tudom hányadk holdraszállás alkalmával az egyik ûrhajós és a földi irányítóközpont párbeszédét elkapta valamelyik rádióamatõr.
A következõképpen szólt: "Itt vannak felettünk, figyelnek minket!"
A zûrhajós arra célzott, hogy egy orosz szonda figyelte, hogy mit csinálnak az amcsi ûrhajósok a Holdon.
Persze, a repülõ csészealjak megszállottai mindjárt azt állították, hogy az amerikai egy UFO-t látott.

Van egy olyan anekdota is, hogy a holdraszállásra fejlesztették ki az amerikaiak azt a kis elektromos sokkolót, amelyet azóta Air Taser néven egy szemfüles kereskedõ próbál pénzzé tenni. Az tény, hogy a tézer holdi körülmények között is használható.

Akkor Csernobil kutyafüle lett volna ahhoz az atomszennyezõdéshez képest..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Cactus
"szerencsére" befurakodtak a komcsik az amcsik közé is, és volt ki ellopja. Kedves Rosenberg házaspár 😄

\"There is no respawn or load game in real life!\"

Nem volt az olyan necces. Persze akik megélték izgultak rendesen, de utólag kiderült, hoyg mind2 nagyhatalom csak válaszcsapásra készült. Õk semmiképpen sem indították volna el az atomot.

Egyébként szerencse, hogy az oroszok iscsináltak atombombát, hisz az amerikaiak gátlástalanul használták volna, ha nincs ellenfelük. II. vhban is úgy tervezték a japán partraszállást, hogy elõtte végigatomozzák a partot.

Gracie Barra

Peacekeeper - biztos hallottál az elrettentés startégiájáról. Na ezért volt békefenntartó. Mivel létezett, és létezett a többi atomfegyver, ezért nem mertek háborút kezdeni. Egyébként a SZU és az USA valószínû háborúztak volna (úgy értem nyíltan, nem csak burkoltan, mint pl. Vietnamban). Ez a háború a szövetségeseket is tekintve a III. VH lett volna.

Elsõ hallásra tényleg bizarr az elnevezés, de így értelmet nyer.

Egyébként késõbb a tengeralattjárók töltötték be azt a szerepet, hogy ne lehessen megtorlás, válaszcsapás nélkül atomháborút indítani.

Elég "necces" idõszak volt a hidegháború, nemegy esetben nem sokon múlt a világ sorsa.
Egyébként az õrült tervekhez szólva érdemes elolvasni ezt a cikket: http://www.ujgalaxis.hu/archivum/02szam/ujgx0219.htm

Az ûrhajtómûvekrõl szól, a rakétáktól indulva végigtárgyalja a lehetõségeket. A végén egészen elképesztõ (és meglepõen logikus!) tervek is vannak.

Gracie Barra

"Még egy sima nem katonai hajót sem tudnak rendesen elindítani"- itt az a gond, hogy kb 30 éves technikáról van szó. Én örülök, hogy ha a 10 éves kocsim egybemarad.

Gracie Barra

Hát sajnos komoly fejlesztések mindig a katonai fejlesztések nyomvonalán haladva készültek, és hidegháború nélkül ez a feltétel nincs meg. Ezért is volt a legjobb háború a hidegháború, hisz kevesen haltak meg, de a fejlõdés óriási volt. Csak hát az ott az atomháború esélye.

Gracie Barra

Cactus
Most nem hiszem, hogy nagyon az ûrre koncentrálnak. Még egy síma nem katonai hajót sem tudnak rendesen elindítani. Amúgy meg van nekik Irak, meg lassan Irán, szóval most inkább a földi hadviselésre koncentrálnak. De az biztos, hogy a hidegháború adta a lóvét a fejlesztésekbe.

\"There is no respawn or load game in real life!\"

Oldal 1 / 2Következő →