A jövő harctere: a világűr II.

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Gratula Cifu ismét nagyot alkottál!!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

cement
"...egy szárazföldrõl indított MX Peacekeeper ballisztikus rakéta..."

nekem ez nagyon teccett 😄
békefenntartó-nak elnevezni egy valaminek a megsemmisítésére szolgáló ballisztikus rakétát😄😄😄

respect to the man in the ice cream van

Kornan
Ha a 60-80-as években ilyenek voltak és ilyenek voltak tervbe véve,akkor mi lehet most?Majd talán késõbb nyilvánosságra hoznak 1-2 dolgot,mikor már nem lessz jelentõségük.
joebacsi
csak a szokásos cifu színvonal, grat 😊
kíváncsi vagyok mikor láthatjuk viszont a Mai Nap -ban <#idiota>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu
Hát a II.vh meg nem valósult terveirõl könyveket lehetne megtölteni. 😊)

(az ötlet amúgy jó. 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

edios
Na elolvastam,jó a cikk!

De van egy (sztem) izgalmasabb téma,csak egy 5let hogy errõl is lehetne írni majd a jövõben:
Vmilyen újságban olvastam,hogy még anno a náciknak milyen terveik voltak,egész meglepõdtem,fõleg a képeken! A Sky captain c. filmben láttam hasonló jármûveket, fura világ!

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Bandee1987
ritkán látni ilyen jó, ilyen színvonalas cikket.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

[NST]Cifu
Régebben voltak tisztán vagy részben katonai célú ûrsikló missziók, de a programok nevei csak utalások, és ezen túl semmit sem lehet tudni róluk. A Discovery biztos hogy nem végzett katonai feladatot (a különféle programok nevei akkor is nyilvánosak, ha katonai célúak, és az Discovery ûrsikló személyzete által elvégzett feladatok között nem volt katonai besorolású).

Tuti, hogy most is végeznek hasonló kísérleteket, sõt állítom a Discovery is végez katonai célú kutatásokat, csak ezeket nem hozzák nyilvánosságra (nyilván).
heeh, ez jo 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

[NST]Cifu
Az elképzelés jó, de van egyszerûbb: egész egyszerûen egy festékszóróval szépen lefújja az egészet feketére. A napelemek ezáltal ugye nem termelnek energiát, miután a telepei is lemerülnek a mûhold használhatattlanná válik...

[NST]Cifu
Pár része már készen van (pl. egy rövid összefoglaló SDI-rõl, ami eredetileg ebbe a részbe ment volna), de még kegyetlen mennyiségû háttérmunka vár még rám (pl. az ûrsiklók katonai alkalmazásairól ill. ilyen célú tervekrõl, amelyrõl szinte semmi bõvebb infot nem találtam eddig, csak kisebb utalásokat). Igyekszem minél hamarabb, de két-három hét még legalább kell, függõen attól, mennyi szabadidõt sikerült szakítanom. 😞

Mikor ezt a cikket boronáltam végleg össze, és próbáltam kigyomlálni a nagyobb szerkesztési és helyesírási hibákat, akkor néztem meg, hogy a cikk elözõ része két hónapja jelent meg itt az SG-n! Hát nemkicsit pironkodva küldtem el utána... :-\

Egy mûhold megsemmisítése törmelék és ûrszemét nélkül:
A gyilkos mûhold lassú manõverezéssel megközelíti a célt.
Belekapaszkodik, majd a maradék üzemanyagot elhasználva a Föld irányába húzza ,,sorstársát''.
Ezzel letéríti a pályáról, majd a Föld légkörébe belépve mindkettõ megsemmisül...
Mikorra tudod összerakni? (kb?)

[NST]Cifu
Erre próbálok választ adni a harmadik részben. 😊

Noha értelemszerûen nem könnyû megbízható adatokat szerezni arról, mik is készülnek a boszorkánykonyhán...

[NST]Cifu
Ha csak arról írtam volna, ami megvalósul, akkor harmadekkora cikket is nehezen hoztam volna össze (igaz hamarabb meg is lettem volna vele 😊).

Egyébként félelmetesen elmebeteg dolgokra is készítettek tanulmányokat (nem kidolgozott tervek, csak aféle ötletpetárdák), mint például olyan katonai ûrállomások, amelyek az ûrfölény biztosítását garantálták volna, monitorozva és irányítva az ûrben lévû mûholdak és ûrhajók mozgását; vadászûrhajókkal, amelyek az ellenséges ûrhajókat és mûholdakat semmisítették volna meg, valamint atomtöltetû rakétákkal, amelyel az ûrbõl lehetett volna atomcsapást mérni a világ bármely pontján.
Persze a legelvetemültebb ezek közül a Hold katonai alkalmazását firtató elképzelések voltak, még az 1960-as évek elejérõl. Annyira nem ismerték a Holdat, hogy jobbára csak feltételezésekre építettek, és a Holdra küldött katonák aféle botra szerelt repeszaknákkal harcoltak volna, amelyek a szovjet ûrhajósok szkafanderükjét kilyukasztva gyilkolt.

Valószinüleg az vette el mindkét oldal kedvét az "ûrháborútól", hogy függetlenül attól, mi zajlik odafent, a Földön egy globális atomháború esetén úgy is elpusztulna minden. Akkor meg felesleges provokáció az egész...

Cifu for prezident!!!

Már megint 1 igen színvonalas cikk!!
Gratula!
Még jó, h (a papírforma szerint) nem valósult meg 1 sem.. bár ki tudja, valójában mi kering felettünk ????

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Mennyivel elõbb járnánk technikailag, ha a hidegháború folytatódott volna!.... Bár lehet, hogy akkó nem is lennénk!:-P
csuhi
már hiányzott...

A cikk jó. Csak a tartalma nem tetszik 😞
Minden projektet elvetettek. 😞
Pedig ezek az ûrvadászok egész jól hangzanak.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Látom Cifu elkészültél 😉
Ha a végéreérek megmondom milyen volt 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

← ElőzőOldal 2 / 2