189
  • MM2
    Windows 95:
  • MM2
    Sziasztok!
    Itt van egy Windows 9x-es oldal!
    Rendszerkövetelmények, segítségek, letöltések!
    Az oldal még fejlesztés alatt áll.
    http://win9x.extra.hu/
  • MM2
    Sziasztok!
    Én tudom honnan lehet letölteni a windows 95-öt!
    Utorrentel a megnováról vagy a mininováról
    de nekem van 95 telepítőm :D:D:D:D:D:D
  • pistu
    NEM tudjátok honnan lehet letölteni a 95-öt???
  • ironmaiden
    1 perc alatt 10 kékhalál.

Én 3 év alatt láttam kettőt xp alatt, mindkétszer hardverhiba volt.
    És mit ír ki amikor megjelenik nálad, talán ezt:

Error code:IQ=0
    Error message:Hiperláma felhasználó észlelése, a Windows a számítógép megóvása érdekében leállt.
  • NuCLEARScoRp
    A bénaságodról nem a MS tehet... LOL
  • stratoman
    Akkor szerintem vidd el a gépet egy szervízbe és nézesd át.
    Gondolom valamit kiír amikor lefagy, ha benyögnéd ide, hogy mit esetleg valaki segítene is.
  • RoliSoft
    A microsuck TÉNYLEG LOPTA az egeret és az ablakokat!
  • RoliSoft
    képzeld én 1 perce használom, és 10 kékhalált láttam!

mind a fagyás és inkompatibilitás okozta!
  • RoliSoft
    képzeld, én is Microsuck Windoze pre analfabéta XP Perációs rendszert használom!

és olyan xar hogy csak na!
    minden héten újra kell rakjam!
  • kbupdate
    Boldog, boldog, boldog születésnapot! Kívánjuk hogy legyen még, sok ilyen szép napod!

Boldog Születésnapot Windows 95!

(Nyugodj békében:DDDD lol, nem bírtam kihagyni)

• droland
    Azt látom, az M$ vezetése viszont nem tiszteli! Ez zavar."

A vezetés mögött lévő programozókat, akiknek ez a kenyere (és hiszem, és szerintem te is, hogy nem akármilyen fejek ülnek ott) ezeket (NEM TE) nem kéne bántani, hanem akkor CSAK A VEZETÉST.

Mert sok olyan - most fogok a jövőhéten érettségizni - típusú hozzászólást lehet SAJNOS olvasni, hogy a M$-nél aki programoz az mindenki HÜLYE!

Mondja a vezetésre - van benne igazság - de ne azokra, akik "mögöttük" ülnek és végzik a kiadott munkát!
  • NEXUS6
    Pont azt akartam válaszolni, mint dez!

Én is csak azt tudom leírni, hogy én sem úgy állok a témához, hogy semmit nem használok, amin M$ logo van.
    Akkor lennék csak igazán elvetemült/hülye, ha így tennék. Én tisztelem azok munkáját, akik ezekbe a termékekbe beledolgoztak.
    Azt látom, az M$ vezetése viszont nem tiszteli! Ez zavar.
    Se azokat nem tiszteli akik náluk verejtékes munkával a programokat írták (tudod pl, hogy ki volt a winNT projekt főprogramozója?), és azokat sem akik máshol dolgoznak (mert tölük is elopják, lenyúlják azt amit csináltak).

Ahogy itt elhangzott: manapság az IT az ami az egyéneknek, a technikai beállítottságú fiataloknak lehetőséget ad arra, hogy a társadalom megbecsülését megszerezzék.
    Az M$ nem csak a pénzt, hanem ezt a megbecsülést is ellopja.
    Nem (csak) a termékekkkel hanem a fellépéssel van baj.
  • dez
    Hát, én pl. több elektronikai IDE-t használok, amiknek csak Win-es verziója van. (Bár talán mehetnének Linux alatt pl. Wine-nal [Winével, stb., ahogy tetszik], de így is lassúak és erőforrászabálóak, és kicsit erőltetett lenne az egész.) Az alternatívákról meg annyit, hogy igen, lehetne használni, sokan teszik is, de úgy tudom, nem tökéletes a kompatibilitás, és úgy nem igazán működik a dolog, hogy egy cég egy fele ezt használja, a másik fele meg azt. (Itt táblázatkezelőkre és hasonlókra gondolok.)

"Az egész windows történet a felhasználó orientáltságról szól. Ezt tudjuk."

Hm, azért ezzel tudnék vitatkozni. Pl. az egyik fő érve a Win-t a végletekig védőknek, hogy ha baj van, akkor soha nem a Win a hibás, hanem mindíg a felhasználó, aki nem ért eléggé hozzá (nem szakértő szinte). Nos, ha annyira felhasználó-orientált egy rendszer, akkor talán ennek a helyzetnek nem szabadna mindennaposnak lennie...

Miért írnak vírusokat? A válasz egyszerű: csak. A világon sok fajta ember van, egy részük rosszindulatú (néha különösebb cél nélkül, néha anyagi haszonszerzés végett). Ezen nem nagyon lehet változtatni, együtt kell élni vele. Nagyon naív volt a MS, amikor teletette a Win-t olyan featúrékkal, amiket nagyon könnyű volt eltéríteni, mert szinte semmi védelem nem volt benne (Word makrók, ActiveX, stb.). (És mint korábban írtam, ez eléggé kitermelte a vírus (stb.) írók hadát, boldog-boldogtalan nekiállt próbálkozni, hiszen nem volt nehéz dolguk. Már-már sport lett belőle. Ha addig nem értettek hozzá, lassan egyre jobban beletanultak. Bár így a védekezés is egyre kifinomultabbá válik, stb., tehát van jó oldala is a dolognak. Csak mondjuk nem olcsó mulatság.)
  • droland
    Okos gondolatfejtés tetszik. Végre egy normális ember. Van igazad, de akkor egyenként:

"lehetőség, hogy szándékosan sántít, amit kifejtettél." - eszembe sem jutott ilyesmi, pillanatnyi érzésemet írtam le.

"hát egyátalán nem csak olyan típusú van" - ez a baj, hogy nem csak, és az a nem csak egyáltalán megszólal.

"Csúsztató jellegű az a kérdés is, hogy ilyen alapon ugyebár nem is használjuk....Használjuk, mert kénytelenek vagyunk" - utóbbira: rengeteg nem win fan írja ÉS IGAZ IS, hogy (nem játékra) minden szoftverre van alternatíva linux oldalon, és én erre mondtam, hogy akkor miért használja azt, ami nem tetszik?

"Te talán nem beszélsz pl. a Linux ellen" - ellen soha, másik mellett, nem ugyanaz, mert így a számon a f*s, k*ki nem hagyja el a számat, más is odafigyelhetne a stílusra IS.

"Látod, te sem azt csinálod, hogy leírod a Win95 néhány jó tulajdonságát, újítását" - felesleges leírni, mert akkor írhatnám az XP-jét is, vagy a leendő következőjét. Az egész windows történet a felhasználó orientáltságról szól. Ezt tudjuk.

Az alapvető probléma az az, hogy szeretném megkérdezni, DE VÁLASZT NEM KAPOK RÁ, hogy miért KELL vírusokat írni, mert KELL spy progrikat írni, de akkor vigyük át az életbe. Miért kell vkinek szétverni az agyát OK nélkül, vagy megölni. OK NÉLKÜL, mert ha én mondjuk bekapNÉK egy vírust, egy olyan ember írta, akiről fingom nincs ki.

Ezt az utóbbi dolgot végképp nem értem, és még értelmes magyarázatot sem kaptam rá. Illetve próbálta valaki azzal magyarázni, hogy ezzel hívják fel a hibákra a figyelmet. NA IGEN, csak ha a haveromnak a gépkocsi szoftverében hiba van, akkor nem úgy hivom fel ezt a figyelmet, hogy 160km/órás sebességnél távirányítással előidézem ezt a hibát, hogy ott dögöljön meg ahol van...
  • dez
    És te tényleg pontosan úgy gondolod, ahogy leírtad? Mert akkor nem látod tisztán a helyzetet. Másik lehetőség, hogy szándékosan sántít, amit kifejtettél. Ezt úgy hívják, csúsztatás. És emellett van úgy 10% igazságtartalom.

Senki sem mondta, hogy a MS a legmocskosabb cég a világon. De az már pl. lehet, hogy a számtechen belül az. [:p] (A támogatások említésénél meg azt sem árt megjegyezni, hogy csökkenti az adóalapot. Ezért nagyon is sokan csinálják.)

Ha átnézed a hozzászólásokat, hát egyátalán nem csak olyan típusú van, és olyan típusú felhasználótól, mint amit írsz. Sőt, az arány fordított. Azaz, legtöbben nem a levegőbe beszélnek (ha van egyátalán ilyen), hanem jól ismerik a számtech történetét, és ezen belül a cég történetét is. Plusz néhányan mélyrehatóbb ismeretekkel is rendelkeznek. Tudják, hogy kicsit máshogy is alakulhatott volna a számtech története, stb. Összességében alapos okkal, vagyis inkább okokból kifolyólag írják, amit írnak. Ne emelj ki egy okot a számos közül!

Ja, és az esetleges érzelem egy okozat, nem az ok maga! Ezt se próbáld elhitetni.

Csúsztató jellegű az a kérdés is, hogy ilyen alapon ugyebár nem is használjuk. (Így olyanról mondunk véleményt, amit ezáltal nem is ismerünk, stb. - gondolom, ez lett volna a mondanivaló lényege.) Használjuk, mert kénytelenek vagyunk. Mert - érdekes körülmények között - elfoglalta a piac nagy részét, és arról is tettek, hogy ne legyen olyan könnyű egy összetettebb programot más platformra portolni, így sok programnak csak Win-es változata létezik. És hol is van az előírva, hogy ha valaki használ valamit, akkor arról csak szépet és jót mondhat?

Te talán nem beszélsz pl. a Linux ellen, de van helyetted más, aki megteszi. Persze túl sok érvet nem tudnak mondani, mert sokkal kevesebb fogást lehet rajta találni, mint szeretnék. Hanem inkább a felhasználói hitelét próbálják aláásni. (Mindenki máséval együtt, akik nem repesnek a Win-ért.)

Látod, te sem azt csinálod, hogy leírod a Win95 néhány jó tulajdonságát, újítását, stb. (bár ezt ugye inkább csak az Win3.1-hez képest lehetne megtenni, de az is valami [- szal viszont az már elég idegesítő, ha ezeket világújdonságként tálalják]), hanem inkább próbálod rossz színben feltüntetni, akik bármi rosszat mondanak róla.
  • droland
    Azért nincs értelme ennek a dolgoknak valójában, mert ezen az oldalon - kicsit meghökkentő, de érdekes - hogy találunk olyan embereket, akik abban a tudatban élnek - és most legyen igazuk -, hogy a világon van mondjuk 100.000.000 cég, ebből mondjuk 1000 dollár milliárdos (tán keveset is mondtam) és HISZIK azt, hogy az M$ a legmocskosabb.

NEM akarok Isteniteni, de MUSZÁLY megemlítenem, hogy NAGYON SAJNÁLATOS, hogy a több milliárdos közül csak némelyiknek jut eszébe, hogy pl. pár 10.000.000$ (nem elírás) -ral támogassa mondjuk az AIDS-et (jól írtam le?), és csak megemlítés szintjén, hogy BG ezek között van.

Igaz, hogy a pénz nagyon elől van, mint mozgató rúgó.
    De nem Igaz, hogy a legrosszabb a világon az a cég. Ez egy nagyon rossz hiedelem és mindez AZÉRT, mert mondjuk NEKED nem tetszik, amit (szoftvert) csinált.

Az egészben csak az zavar engem, hogy oké, legyen igazad, ezért meg ezért köcsög. De van sok más 1000 cég, akik 1.000.000x köcsögebbek voltak ennél, és ki tudja miket tettek meg. ERRE "TE" azt válaszolnád, hogy mi közöd hozzá? Igen? Én vissza kérdezek, hogy ha annyira M$ ellenes van, akkor azért meg miért van közöd? Hisz, akkor ezek szerint nem használsz M$ terméket nem?

Vagy akkor hogy is van ez? Szidjuk, nyilvánosan leköpjük, aztán otthon, mint egy pólyás baba egy szaros pelenkában titokban elindítjuk alatta a Quake3 vagy Counter-Strike-ot és kiélvezzük elmaradt sexuális örömünket? Ez nem gusztustalan egy kicsit?

Még annyi, hogy én annyiban MEREM vállalni a különbözőséget XY-tól, hogy én NEM UTÁLOM a Linuxot, SOHA nem beszéltem ELLENE, legfeljebb, ha valaki a másikat szidta próbáltam ellenérvelni. És mit használok csak? Wint.

És a poén. Bemászik ide XY. Lepöcsköndiázza 1000-rel, aztán hátradől a székében, bezárja X-el az ablakot, és megnyitja a startmenüben az új 1 órája telepített játékát, ami DX9c megléte mellett fut...

Most őszintén, nem gusztustalan?
  • NuCLEARScoRp
    Nem vagyok csodaember.. csak tudom, hogy kell használni egy Win-t.. viszont nagyon sokan nincsenek tisztába vele és ha valami gond van egyből a MS-ot hibáztatják..

• NEXUS6
    A "néha" erős túlzás;)
  • NEXUS6
    Szerintem jelentősen lehetne egyszerűsíteni a legalitás problémáját, ha a szoftverek minden magánfelhasználásra szabadok lennének, ha azzal üzleti tevékenységet nem folytatnak.
    Sajnos manapság ha ránézel egy nem szabad program dobozára, anélkül hogy fizettél volna érte, szinte már azért is börtönbe csuknak, nem hogy még pénzt keresnél vele.

A saját példádon is látod, hogy van egy rossz törvényi háttér, ami teljesen ellenkezik az élettel. Erkölcsi problémái legyen azoknak akik ezt a törvényt meghozták, ne az emberek 90%-ának!

Mit fogsz csinálni ha betiltják a szexet?

Az hogy a M$ kedvezményes szoftvert juttat a diákoknak, az csak marketing, és a fenálló jogszabályok miatt úgy néz ki, hogy még ő volt kegyes hozzád, nem pedig te hogy az ingyenes szoftverek ellenére kegyeskedtél ránézni arra amit rád akarnak sózni!

És mindenki csak nevetne a M$ jópofizásán, ha a szoftverek legálisan is szabadok lennének (nem csak a gyakorlatban), illetve ha valódi verseny lenne és gyakorlatilag nem 1 azaz egy rencer közül kéne választani!!!!
  • BiroAndras
    Most olvastam hogy a win95 a teljes kompatibilitás érdekében gyakorlatilag 3 kernelt kapott, volt egy DOS, egy win16 és egy win32 alrendszer. A három részt pedig egy külön réteg szinkronizálta. Ilyen körülmények közt kész csoda hogy csak néha fagyott.
  • BiroAndras
    "Hát az télleg gáz volt amikor a multkor elszált egy olyan excell anyag amin fél éve hálózatos környezetben többen is dolgoztunk."

Én is tapasztaltam, hogy az excel nem szereti a nagy táblákat. Az a gyanúm, hogy ez marjeting fogás, rá akarják kényszeríteni az ügyfeleket a komolyabb adatbáziskezelők megvásárlására. Ennek viszont a win-hez nincs köze. Az office egy külön termék, és a minősége szerintem egy egész más dimenzióban mozog.
  • BiroAndras
    "DE! Attól még, hogy ilyen misztikus képességekkel rendelkezel, ne hidd, hogy mindenki ilyen. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a fagyásról úgy beszélsz, mint ha valami titokzatos dologról lenne szó, amit sokan láttak, de még midnig nem elegen ahhoz, hogy elhidd a létezését."

Én sok gépen láttam XP-t és egyiken sem fagyott, csak hardverhia esetén. Csak azoknál van gond, akik mindenféle védelem és elővigyázatosság nélkül mászkálnak a neten. Meg persze akik teszkógazdaságos szuperolcsó noname gépet vesznek, azok se számíthatnak sok jóra (bár ezeknél is sokszor csak az a panasz, hogy lassú a gép).

Én a hivatalos megjelenés előtt 2 hónappal már XP-t használtam, és a gépemen az azóta történt nem hardver vagy dirver hiba miatti fagyásokat egy kezemen meg tudom számolni.
  • BiroAndras
    "Nem azért mert hasznot akarnak szerezni, vagy a nagy cégeknek kárt akarnak okozni, hanem mert képesek rá és ezzel a saját életüket könnyítik meg.
    Ebbe esetleg beletartozik bizonyos programok feltörése is, illegális használata."

Az utolsó mondat azért gáz. Persze én is warezolok mint állat, de azt azért nem mondanám, hogy ez teljes mértékben jogos, és semmiféle etikai kétség nem merülhet fel.

"A céget nem éri valós kár, mert ezek az emberkék nem is tudnák megvenni az adott terméket, lévén hogy nincs rá pénzük. Viszont rengeteget tanulhatnak a dologból, amit esetleg majd pont a cégnél tudnának hasznosítani."

Épp ezért szokott sok cég a diákoknak jelentős kedvezményeket adni, meg az iskoláknak termékeket ajándékozni (mi az egyetemen egy egész géptermet kaptunk az akkori csúcsgépekkel). Ekkor meg persze az a kifogás, hogy az M$ már a gyerekeket rá akarja szoktatni a win-re, hogy felnőttként majd azt vegyék otthonra is meg a cégüknek is.
  • droland
    Ja és van (nem sok, kis iskola) kb. 30 munkaállomás, no most szívbajt kapnék, ha állandó fagyások lennének, ki lennék rúgva :)
  • droland
    Azt a sok isten fagyást mivel magyarázzátok, hogy a munkahelyem egy windows xp-t állítottam be IIS FTP és WEB, nyomtató és internetmegosztásra. És megpróbálom külön sorba írni, hogy ne legyen érdekes:

2 éve BE VAN KAPCSOLVA, és minden hét végén ránézek, hogy élsz e.

Akkor ez is egy csodagép? (Fujitsu-Siemens válogatott alkatrészekkel)
  • NEXUS6
    Hát az télleg gáz volt amikor a multkor elszált egy olyan excell anyag amin fél éve hálózatos környezetben többen is dolgoztunk.
    A megnyitott fájl mellé megpróbáltam a szintén excellben készült telefon könyvet megnézni, de azt már nem bírta szegény.
    Nem is nagyon propagáltam, hogy valszeg én adtam neki az utolsó lökést.;)

Amúgy a DOS-ra épült wineken ez nem is lett volna olyan nagy szám, azzal naponta többször voltak ilyen eseteim. De azért még az NT vonalon is előfordul. A nem M$ gyártmányú progik ráadásul még mindíg elég bizonytalanul futnak, talán ezért is használ mindenki M$ ofiszt.
    A hálózat a windóznak meg mindíg egy jelentős extra veszélyforrás.

Hiába na, nem hálózatos OS-nek indult, a rengeteg probléma mind abból származik, hogy a M$ még mindíg le van maradva ezen a téren.
  • dez
    http://www.netert.hu/csatolt/bsa_hu.html
    (Nem tudom, mikori, de tanulságos.)
  • schakaal
    Hello mind!Namármost,én Win-párti vagyok,nem érdekel a Microsoft üzleti élete,egyszerűen csak elégedett vagyok a Microsoft operációs rendszereivel.Használtam már Debiant,hát megvan róla a véleményem,sajna nem pozitív...Hja,és higgyétek el,Linuxra is fognak vírusokat írni,csak legyen elterjedtebb.Üdv!
  • smv
    /off
    Akkor te egy csoda ember vagy. MEg persze csoda géped van. De ezeket az isteni képességeket ne várd el másoktól.

Tudod a földi halandóknak vannak problémái vele rendesen. Munkára már én se használom, mert elég idegesítő, ha belefagy a dolgokba, és nem szeretem újrakezdeni amit csináltam.

DE! Attól még, hogy ilyen misztikus képességekkel rendelkezel, ne hidd, hogy mindenki ilyen. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a fagyásról úgy beszélsz, mint ha valami titokzatos dologról lenne szó, amit sokan láttak, de még midnig nem elegen ahhoz, hogy elhidd a létezését. Detto ez az igaza bugokra is. CSak tudod azért ez nem pont így van...
    /on
  • NuCLEARScoRp
    "neked mindig minden kompatibilis, és soha semmi sem fagy le!!!!!!!!!!???????????????"

Képzeld 1.5 éve használom az XP-t hiba nélkül... se fagyás,se lassulás... atomstabil.. kék halált egyszer láttam, de azt is egy ATI driver okozta...

• Mipi
    Nekem volt a gépeimen win 95, 98, xp home és professional de ezek közül csak a Win 95 van meg teljesen eredeti! Akkoriban 50000 ft-ért vettük közösen egy ismerőssel!
  • stratoman
    "azóta a számítógépek mintha az északi sarkon lennének... minden percbe lefagynak..."
    Azóta már jelent meg újabb windows is, pl. XP. Használd azt.
  • h4x0r
    "Komolyan mondom jobban éreznétek magatokat a Prohardver fórumba, ott számtalan Linux topic van... bár amikor néha betévedek oda csak jókat röhögök a sok tudatlan emberkén..."

O bocsanat, szoval Te vagy az etalon, es hozzad kene igazodnunk? Vagy csak szimplan osszezavartak a divat-linuxosok. :)
    Amugy az OpenSource, UN*X, stb.kre ott a HUP, ha netan valaki nem tudna (de ugyis mindenki tudja).
  • RoliSoft
    igen, ezelőtt 10 éve készült egy balszerencse!
    mégpeddig, hogy billyke bemutatta a MicroSuck Windoze pre-analfabéta 95-ös változatát!

azóta a számítógépek mintha az északi sarkon lennének... minden percbe lefagynak...
  • RoliSoft
    na már megbocsáss!

neked mindig minden kompatibilis, és soha semmi sem fagy le!!!!!!!!!!???????????????

erről ennyit!

ui: TE se gyere a fizetett sablonszövegeddel!
  • NuCLEARScoRp
    "mert egészséges emberről nem tudom elképzelni, hogy élteti azt a bughegy erőforrás-zabáló kretén memóriakezelésű instabil built-in backdoor feature-s bélférges szart, aminek a napi megevését microsoft vagy a saját butasága rákényszeríti."

Mondod te....én meg azt modom normális ember nem írkál ekkora baromságokat mint te!! Jössz nekem itt a linux fanos sablonszövegeddel... LOL

Komolyan mondom jobban éreznétek magatokat a Prohardver fórumba, ott számtalan Linux topic van... bár amikor néha betévedek oda csak jókat röhögök a sok tudatlan emberkén...

• NEXUS6
    ""Ez adig nem is gáz, amig nem alkalmazzák az egyetemisták nonprofit bütykölésére is azokat a szabályokat, ami alapján az átlagemberre rásózzák a dolgokat."

Arról van szó, hogy már nem egyetemisták írják a kereskedelmi szoftvereket."

Itt arra gondoltam, hogy van egy közösség (pl az IT szakos egyetimisták) akik az átlagnál jobban értenek a számítástechnikához, és meg is csinálnak egy csomó dolgot, amit egy átlagember nem tud. Nem azért mert hasznot akarnak szerezni, vagy a nagy cégeknek kárt akarnak okozni, hanem mert képesek rá és ezzel a saját életüket könnyítik meg.
    Ebbe esetleg beletartozik bizonyos programok feltörése is, illegális használata.
    A céget nem éri valós kár, mert ezek az emberkék nem is tudnák megvenni az adott terméket, lévén hogy nincs rá pénzük. Viszont rengeteget tanulhatnak a dologból, amit esetleg majd pont a cégnél tudnának hasznosítani.
    És még is azt látjuk, hogy sokszor pont ezek az emberek az elsődleges célpontjai a boszorkányüldözéseknek!
  • NEXUS6
    Mi a lopás?

Ha valakitől valamit elveszel és aztán jó ügyvédekkel bebiztosítod magad az ugye szerinted nem lopás?

Miért nem veszem észre a kis cégek stiklieit?
    Észreveszem, nem tetszik.
    De az hogy a kis cégek ezt csinálják, egyáltalán nem jogosítja fel a média és az egész IT ipar középpontjában álló M$-t, hogy még rá is tegyen egy lapáttal!

Ami alapvetően nem tetszik az M$-ben az az, hogy az IT infrastruktúrájára teszi rá a kezét.
    Mit szólnál ha a levegőért fizetned kéne és ha nem teszed, akkor lopással vádolnak?

Erre NEM az a válasz, hogy ügyes volt aki megtette, és ha irigykedem rá tessék utána csinálni!!!!

És még egy, az hogy ezt az infrastruktúrát szabaddá, nyilttá tennék (törvényben garantálnák, hogy senki ne tehesse rá a kezét) nem akadályozná azokat, akik valami speckó szoftverrel pénzt akarnak keresni.

Kielégített a válaszom?;)))
  • BiroAndras
    "Ez adig nem is gáz, amig nem alkalmazzák az egyetemisták nonprofit bütykölésére is azokat a szabályokat, ami alapján az átlagemberre rásózzák a dolgokat."

Arról van szó, hogy már nem egyetemisták írják a kereskedelmi szoftvereket.

"Márpedig programozni csak úgy fog megtanulni az ember, ha gyakorol, olyan feladatokat old meg, amit saját maga talál ki saját magának, és esetleg ha jól sikerül másoknak is eldicsekedhet."

Ezt még nem tiltja törvény.

"Ezek szerint a jövő az olyan programozóké/IT szakembereké, akik nem hajlandók egy billentyűt sem leütni, ha nem fizetnek érte."

az ilyenek sose lesznek jó programozók. Viszont az lehet, hogy jól keresnek.

"A M$ szemében viszont mindenki rajtukkívűl csak felhasználó."

Ez természetes. Ha te írsz egy programot, akkor számodra te vagy a programozó, a világ többi része meg felhasználó. Hogy lehetne másképp?

"Ha egy két egyetemista egy két hétvégén összedob olyan dolgot, ami tényleg veszélyezteti az ő profitjukat, akkor az ő több ezer programozójuk vajon milyen szuperinnovatív dolgokkal tölti el az éveit a M$-nél?"

Sok nagy IT cég, beleértve az MS-t is hasonlóan indult. A nagy cégeknél a bürokrácia és a költséghatékonyság gyakran akadályozza az innovációt, sajnos ez is normális.