A Microsoftot okolják a vírustámadásokért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A windows az egy oprendszer, hogy tudjad használni a számítógépedet. egy rendszer hogy Gizike is tudja használni.
Ha Gizike bemegy a suzuki szalonba és vesz egy gépet, akkor elmondják neki, 95-öst tankoljon bele, hogyan tudja használni az ablaktörlõt és a ledönthetõ ülést és hogy mikor vigye kötelezõ szervízbe.
De nem kérdezik, hogy érti-e a 4 ütemû motor mûködését és hogyan kell kicserélni a pollenszûrõt a légkondiban.
Az MS-nek olyan oprendszert kellene készíteni, ahol az alapszintû ismereteken kívül ne kelljen a regisztrációs adatbázisban kavarogni és ne kelljen 3 különbözõ vírusírtó és kémprogram fülelõ programokat használni.
Talán a vista ilyen lesz. Reméljük
sepsiszentgyörgy
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ahol viszont általában nem értenek a használatához.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Starcraft + Diablo III - esemve
vagyis igazad van, nem, hogy nem feltétlenül, hanem majdnem soha, de nem is az a lényeg, a lényeg abban rejlik, hogy valami rendszerhez kell, hogy tartsuk magunkat, másként mindennek vége... vagyis a jogrendszer akármennyire is nem tökéletes ennek a fejlesztése és csiszolása az ami megteremti azt a környezetet ahol dolgozni és élni tudunk azok a keretek között amelyet az emberiség nagyrésze elfogadott, és éppen ezért nem szabad ezt kikerülni. Na de ez off topic, ahogyn már mondtam amikor aláirták a szerzõdést ott világossan megvan írva, hogy az MS mit vállal és mit nem... és ez a jogerõss, ehhez kell tartani magunkat ha aláirtuk, ha pedig ezt nem tartanánk igazságosnak (ahogyan te mondod, mert szerintem az igazság az utópia) akkor egyszerûen kikerülöd ezt az üzletet... a baj csak ott van, hogy ha pl. RedHat-ot veszel, akkor azok is ugyanígy irták meg a szerzõdést, de még ha nem is fizetõs rendszert dobsz fel a rendszerre akkor sincs felelõs ezekért a dolgokért. Vagyis van, felelõs a rendszergazda és persze még ettõl is jobban a virus irója... bár ezt mondja a jog...
Ami pedig az MS felelõségét illeti (a cikkel kapcsolatban) akármennyire is feltehetõ ez a kérdés mondjuk filozófiai szempontból, a végeredmény ott van, hogy jogilag az MS ezért nem felelõs, ezt a cégek irásban is elfogadták és éppen ez miatt rágalmazásnak tartom ezeket a kijelentéseket. Persze nem a Microsoftot veszem itt védelmem alá (eszem ágában sincs), hanem a jogi rendszert amely egyenessen világossan fogalmaz ezekben a dolgokban és ehhez kell tartani magunkat... ha az MS-rõl ha XYZ-rõl van szó...
És akkor nem kell 2-3 havonta újrarakni a Win-t, meg egyéb kellemetlenségektõl tartani.
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Nem beszélve azokról akik még mindig SP1-et használnak... hasonló kifogásokkal... na itt kezdõdik a hozzánemértés....de ez csak a jéghegy csúcsa.
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Épp most van egy kérdés, lehet rá válaszolni.
Persze fikázni könnyebb, én legalább megszólalok ezekben a topikokban is, míg mások csak fikázni járnak ide.
És a válasz talán ez: mert a Microsoft soha nem is gondolt igazán a jövõre (1-2 évnél távolabbra), nem távlatokban gondolkodott, csak gyorsan csinált valamit, ami nagyjából megfelelt a pillanatnyi igényeknek (vagy még azoknak sem). (Fõleg néhány más OS-sel összehasonlítva látható ez jól. Úgyhogy ne jöjjön itt nekem egy beszûkült Win-szakértõ az alibi szövegekkel.)
Valóban igaz, hogy a felhasználói tudásszint messze elmarad a szükségestõl (de még a minimumtól is). Ami azonban a kijelentésed elsõ felét illeti, szép paradoxonba csaltad magad 😊 Ha semmi gond nem lenne a Windows-al, nem kéne a foltozásokat letölteni hozzá, és pl. egy mûködõképesebb DOS emulációt valósítana meg (a beépített emu ugyanis nem jó. Persze lehet azt mondani, hogy mit akarok még a DOS-al, de nálam õ volt a legelsõ 😊)) Nézd, én tudom hogy egy multimédiás, színvonalas graf. alapú oprendszer fejlesztése a legnagyobb kihívás, ami talán egy programozó számára elképzelhetõ. De léteznek más, nem a kódolásra visszavezethetõ dolgok is. Alapvetõen két helyen látom az ilyen hiba okát: egyrészt a rövid tesztelési fázisban - pedig mennyire kihangsúlyozott dolog a leendõ programozók oktatásában a tesztelés fontossága, csak hát a piac még fontosabb...de talán a Longhorn(Vista) már megfelelõen elõkészített lesz ebbõl a szempontból, lásd a publikus béta verziót. Másrészt a zárt forráskódot okolom a bajokért (hiszen a MicroSoft érthetõen "féltékeny" az aranytojást tojó kódra), viszont ezáltal nem teszi lehetõvé a betekintést - és ezáltal a nyílt rendszereknél olyan jól mûködõ folyamatos visszajelzõ/javító rendszert. Persze itt is észnél kell lenni, mert megjelennének a különféle "maszek" változatai is az oprendszernek, ami kódolási oldalról óriási lenne, csak némi káoszt hagyna a kompatibilitásban 😊 A lényeg: szerintem a zárt kód még a belsõ MS fejlesztõket is zavarja a munkában.
De ne félj: egy nap még lesz UNIX szinvonalú oprendszeretek 😊 Megyek tüzijátékot nézni.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Csak azért regisztráltatok ide, hogy fikázzatok?
Sõt, idén nyáron nem volt nálunk napfogyatkozás. Meg sokat esett az esõ. (Csak pár tipp a következõ MS-fikázáshoz.)
Sulinet, bazze, komolyan mondom...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
ui.: Szerintem nem divatból használja, ahogy én sem...
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Elnézést a Sorokért:)
nyilván õket, elég nagy hatalmat tartanak a kezükben, mivel elég sok ember hazsnálja az õ OS-jüket... világos
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Miert is van meglepodve ???????