108
  • FTeR
    #108
    ez nem változtat azon, h a win3.11 még nem volt OS. a win95-hez, sőt még a 98/SE-hez is kellett dos, de azokat már OSnek lehetett nevezni. remélem látod a különbséget.
    nagyon jól mondtad _csak_ kiterjesztette a dos határait.
  • Caro
    #107
    Igen, DOS nélkül nem tudott futni.
    Viszont kibővítette a gép lehetőségeit a DOS-hoz képest. És emellett futtatási környezet is volt.
    Word 2.0, Excel 5.0, Corel Draw 4.0, mind a Windows API-kat használták.
  • FTeR
    #106
    valahol kettőtök között van az igazság, mert a win 1.0-3.11 nem a doshoz volt 1 gui, de nem is volt egy külön operációs rendszer. sokáig pont ezért cikizték.
  • Caro
    #105
    ...
    nem.
    A Norton Commander nem rendelkezett saját kernellel, nem állította a processzort más üzemmódba, nem tudta használni az XMS memóriát.
    A windows kiterjesztette a DOS kereteit.
  • Su0my
    #104
    Nekem senki ne mondja, hogy ha egy kolosszális hibát nem bírnak észrevenni (még ha beta is), akkor nem balfékek ülnek ott a gépek előtt a Microsoftnál. A másik meg tényleg jó lenne, ha vitázni lehetne és ha 1 többé-kevésbé igaz állítás hangzik el (még ha kellemetlen is az igazság), akkor azt elviselni, nem elküldeni oda a másikat ahova pl archkovennek kéne mennie. Komolyan, most a Vistás meg az Anti Firefoxos(nem hiszem, hogy használtál eddig Firefoxot, de megérdemled az Explorert, hadd támadják a rendszered, remélem bajod lesz belőle) meg a - 612421352516 IQ-s archkoven miért szól be (meg én most miért nyilvánítok ilyen jellegű véleményt, de nagyon felhúzott)-ha legközelebb bárki csak annyit tud hozzátenni bármilyen témához, hogy lúzer, meg láma, meg nekem van pénzem, az legyen oly kedves és menjen az 1ik csetoldalra és ott élje ki magát a Húdeokosügyesésszépvagyok topikban...De tökmind1, ez az átlagember, akinek megmondják mit csináljon és el is hiszi, hogy az a jó. Én nem tudni magyar beszélni:)
  • FTeR
    #103
    1) dosban minden 1es program így futott. ennyi erővel a norton commander is egy komplett OS.
  • fie
    #102
    Van egy álmom:
    Mikor egyesek eljutnak olyan szellemi szintre, hogy egy oprendszer működését felfogják, annak minőségét nem a csilli-villiről és a játékképességéről ítélik meg. (A legtöbb routerben is linux fut - tudom a tiedben WindowsCe)
    Mikor tiszteljük egymás véleményét, tudását (HDD-RAM, Tannenbaum Számítógépes architktúrákban tessék utánnaolvasni).

    De mindegy, ez a jó magyar mentalitás: o <- ezen a körön kívül nincs semmi, aki mást mond az hülye.
    Gratulálok a sok windowslogos, anti-firefox, anti-linux felhasználóknak hogy jelenlétükkel emelték a színvonalat.
    Bár nem tudodom, hogy ezzel a mentalitással hol dolgoznak, de sejtem, hogy anyucitól van " pénze egy 3 gigás processzorra és 1GB ramra".
    És soha nem vesztes, mert tudja a 'csalókódokat'.

    Please only log in if You have graduated. Thx.
  • mousee
    #101
    A 7 cd-ből 1 a rendszer+pár program, és az összes többi cd-n is programok vannak :)
  • mousee
    #100
    hát...érdekes, ami itt folyik...én is a linuxot részesítem előnyben, mégse küldöm el azokat a francba, akik windowst használnak...én is használom, azon jáccok :)
    Üzenem az összes linux fannak...ha valaki meglát egy windows-os cikket, az ne jöjjön ide..lépjen át rajta, mintha nem is lenne ott... Persze ha linuxos cikk jelenik meg, akkor viszont az ms fanatikusok kíméljenek... Szerintem ez lenne a legkorrektebb megoldás... Viszont arshgh -t megkérem szépen, hogy 89-90-91 stílusú hozzászólásait tartsa meg magának... Köszi szépen.

    Ja, és a Vista biztosan jó lesz, elvégre is nem azért tökölnek vele a fejlesztők ennyit... mint minden beta, ebben is van hiba... Majd tökéletesítik... Szóval a Vista király lesz, csak én nem fogom használni... használja az, akinek tetszik, és hisz benne, hogy az a legjobb...
  • h4x0r
    #99
    Ne vedd magadra, ha nem gondolod igaznak. Ezert nem is mondtam neveket.
    A masik meg az, hogy miert nem lehet megerteni, hogy a WinFikazaskor nem azt kell mondani, hogy "lama vagy", vagy "nem ertesz hozza", stb. hanem eszerveket, tenyeket, stb. kell felsorolni. Hatasosabb, mint sirankozni, hogy mennyi WinFikazo van.
  • dez
    #97
    Legalább ne állíts valótlanságot.
  • h4x0r
    #96
    OFF: Khmm...
    "Csak szánom ezt a sok szerencsétlen lúzert... akik csak azt lesik miben köthetnek bele a Microsoftba.."
    Szoval ez is belefer. De nekem konkretan egy emberrel van bajom, es nem azzert, mert Windowst hasznal, hanem mert konkretan velem szemelyeskedik. Es hol gyokereztem le mindenkit?
    EDIT: Ja, es nem vagyok elitista. Ezt kikerem magamnak. Bar senki nem mondta. :)

    ON: A Vista óriási siker lesz... ehhez kétség sem fér!! A biztonsággal meg főleg nem lesz probléma.
  • NuCLEARScoRp
    #95
    OFF:
    Gratulálok a moderátornak... én személyeskedtem... persze De H4x0r legyökerezhet mindenkit, mert ő már több éve itt van és neki ezt is szabad...(mellesleg egy hozzászólásom se volt sértő!!) De persze a kedves mod kitörölte, hogy ne legyen bizonyíték...

    Szánalmas ez az egész moderáció...

    ON: A Vista óriási siker lesz... ehhez kétség sem fér!! A biztonsággal meg főleg nem lesz probléma.
  • Fenjoy
    #92
    :) tény és való hogy a cím-be az Sg-n bele kellett volna tenni hogy a Béta... mert így elégé provokatív és inkorrekt, elégé nevetséges hogy ez zárt tesztelői csoport "munkáját" fikázák a win-fóbiások:) Béta-rendszer, ez a hibák ugymond kifutása etc... Sajnálom, hogy általában mikor jön egy win-hír... a Pingvin polosok amint lehet jönnek osztani észt,(Tisztelet a kivételnek mert Szerencsére vannak) amit nem értek hiszen, Ők ugy sem fogják használni etc nem tudom mit "fáj" ez nekik, bár ez a Pszihiáterek dolga...:) Viszont amit itt egyesek irnak mind linuxos, mind wines és mind csak forumozo...(pl: Én) nem semmi:) sajnos ez már nem az "értékes" vélménynyilvánításról szol hanem személyeskedés aminek nem sok értelme!
    Mindenki olyan op rendszert fog használni ami neki "mgefelelő", mind Linxus, Mind Win etc... de amit én tapasztaltam itt az tényleg az, hogy egyesek alig várják hogy beirhassák hogy "pici-puca m$-msfos etc) tisztelet a kivételnek, mert olvastam sok értékes hozzászolást, amit pl egy Linuxos irt...etc Csak ezt jó lenne már befejezni, mert honapok ota ez megy ahogy jön egy win hir... mindtha ovodába lennék, remélem nem bántottam meg senkit nekem nem volt célom, csak unom ezt olvasni már, tudom nem kötelező ide járni:)

    ennyi:)
  • Caro
    #86
    Önellentmondás.
    Ti mondjátok, hogy milyen jó lesz a Vista. Ekkora erőforrásigénnyel semmit sem lehet rajta majd csinálni. :D
  • archkoven
    #85
    Nem értem mit sírnak egyesek a magas hardverkövetelemény miatt!!
    Nem is naplopóknak és örök veszteseknek készült a Vista, nekik a Linux való.
    Akinek nincs pénze egy 3 gigás processzorra és 1GB ramra az menjen el inkább dolgozni a sok nyafogás helyett, ha erre meg nem hajlandó akkor húzza le magát a vécén, nem alkalmas az életre.
  • LaPalma
    #84
    nem akarom védeni a vistát, egyrészt mert nem láttam még, másrész nem is fogom :)
    de!
    ez egy béta tele hibákkal, fejlesztőknek készült pont azért, hogy n legyen majdan tele hibákkal. kissé szánalmas a nyitott p2p kapcsolat tálalása az újségok szerint. kiváncsian várom, hog marsi anikó mikor mondja majd be, hogy néhány ügyes hekker csaknem átvette az irányítást a világ számítógépei felett egy még nem elkészült oprendszer segítségével.
    nem vagyok win párti, de kiváncsi vagyok a kész vistára
  • Fenjoy
    #83
    egyet értek
  • jihad
    #82
    Ugyanolyan szánalmasak a windows fikázó linuxosok is (akik azért jó esetben talán láttak egy linuxot is, de nem mind). Ennek ellnére windows suxx, de jelenleg nincs valódi alternatívája. Így nézve viszont tényleg a legjobb (a sok rossz közül).
  • arschsg
    #74
    LOL, hülyébb vagy mint gondoltam!:D HDD-RAM.. Úgy van.. Nyílván minden rendszerhasznlatkor az összes filet megmozgatja az OS amit csak talál, és a tekedvedért a RAMba:D te sík hülye vagy, mit keresel itt, és miért pofázol? Takarodj már a picsába!
  • h4x0r
    #73
    :) Ja, ez igy is van... De ezek meg az SG szinvonalat is rontjak, ami - valljuk be - nem kis mutatvany...
  • smv
    #72
    Nem az a probléma, hanem a vitakészség teljes hiánya. Nem kapcsolódom én sem bele az eszmecserékbe, mert azért nem vagyok otthon ennyire a témában, hogy beleméjedjek. De az elég zavaró, hogy ha bárki be mer szólni, hogy valami nem jó, akkor az dögöljön meg. Nem ám észérvekkel alátámasztva mond hülyeséget bárki is, hanem egyszerűen dögöljön meg. Vagy menjen innen, mert hát a Windows hibájának híre az csak nekik szól. Meg hasonlók.

    De ilyen hozzászólás is volt egy pár már ugye, hogy aki csóró halljon meg, akinek nincs pénze egy oprendszer miatt új gépre, az menjen oda ahova akar satöbbi. Meg persze a kedvencem, hogy 2006 -ra MINDENKINEK űberzsírdek*vafasza gépe lesz. Akinek nem, az lásd első pont. :)
  • h4x0r
    #71
    Ignoralni lenne a legjobb, de neha felmegy az agyvizem ezektol. Mellesleg el is neveztem ezt a kategoriat Infinite Loopnak: mindig ugyanazt mondjak. Szinte betu szerint.
  • smv
    #70
    Én is ezt akartam mondani, de nem éri meg... Apuci pénzeli biztos, beszélhetsz az ilyeneknek.
  • h4x0r
    #69
    Igen, ez a negy gyoker kb. 4-8 honapja rontja itt a levegot... Mar rendes vitak se mennek, mint egy kicsit regebben...
  • smv
    #68
    És ami a legjobb, hogy amikor nincs értelmes érvük lecsóróznak :)
  • h4x0r
    #67
    Ize, ha ezt eloben mondtad volna, akkor atepitettem volna az arcodat. Megis, mi a faszt kepzelsz magadrol?
    Ez a mozgatast nem a vinyon belul ertettem, hanem vinyo-memoria.
  • ISNT
    #66
    Teljes mértékben egyetértek!
  • dikki*yysw
    #65
    félelmetesen szánalmas az ezekben a topicokban összegyűlt windows-logós pár ember. szinte minden ilyen hírre igaz, hogy alig 1-2 ember szól fel a windows ellen, a linux még szóba sem került, de már repked a "windows-fikázók.." "a linuxosok..." megnevezés.
    hihetetlen retardáltság és borzalmas lameness kavarog + hozzá egy kis agresszív önteltség és "deénértekhozzáteköcsög!!11" mentalitás -> sg, windows hír feeling. szánalmas.
  • arschsg
    #64
    :)
  • archkoven
    #62
    A csórók mindig is utálták a tehetősebbeket...
  • archkoven
    #61
    A Linux-táborban láthatólag nagy a majré, minden mondvacsinált okkal támadják a Vistát, mert már most tudják, hogy 2006 számukra a rolólehúzás éve lesz:))))
    Mikor a Vista a boltokban a polcokra kerül, akkor a Linux a szemétdombra, sokan már arra se fognak emlékezni, hogy egyáltalán létezett:))
  • Caro
    #60
    Akkor ülj be nyugodtan a 20 litert zabáló kocsidba, és röhögjél a sok hülye környezetvédőn, akik meg csak "riogatnak".
    És pár év múlva közellenség leszel, és mindenki utálni fog.

    Emellett még annyit mondanék, hogy a méretből következtetni lehet a kód minőségére.
  • Caro
    #59
    1)A dos nem "futott" a háttérben, mert a DOS valós módban használja a processzort, nem képes egyszerre több program futtatására. A programkód benne maradt a memóriában, de a kiswindows saját kernele futott. Amikor kiléptél belőle visszakapcsolta a processzort valós módba, és visszaállította az utasításmutató regisztert.
    2)Akkor úgy látszik le vagyok maradva :)
    3)Nem egészen a kernelről volt szó, csak arról, hogy mekkorák a driverek. Én erre írtam, hogy ha mindent belefordítok a linux kernelébe, akkor lesz néhány mega, szóval semmiképp sem a driverekkel lehet indokolni az operációs rendszer méretét.
  • Caro
    #58
    Nem mondtam, hogy tökéletes. :)
    De biztosan hatékonyabb, mint a torrent, a saját kis tracker szervereivel.
  • NuCLEARScoRp
    #57
    Csak szánom ezt a sok szerencsétlen lúzert... akik csak azt lesik miben köthetnek bele a Microsoftba..

    Egyébként a Beta tesztelésre van.. pont az a lényeg,
    hogy a hibák/bugok kiderüljenek... nincs ebben semmi
    különös.. Még 4 előzetes verzió lesz a végleges előtt... Így akarják minimálisra csökkenteni a final-ban előforduló hibákat...
  • h4x0r
    #56
    Azert azt az 1-2-3-4-5-6-stb. gigat mozgatni is kell. Nem jobb, ha kevesebbet baszogatja az OS a vinyot? Na, mind1, sz@rok a VistaBetara :)
  • h4x0r
    #55
    "Elkezdi pásztázni az IP címeket. Ha talál egy gépet, amin szintén fut kliens, akkor elkéri az ő címlistáját."

    Aha. Es akkor a nagymeretu hasznalatnal szepen megb*sszak a portnyitogatokat. Portscanneloket sem nagyon szeretik.

    "De nem gond, mert meg lehet kérni néhány másik gépet, hogy ők is segítsenek a keresésben."

    Es kapsz egy szep fake cimlistat, rajta a BSA speci gepenek IP-jevel, ami kapni fog egy tucat b*lf*szt.

    "És innentől kezdve szinte lenyomozhatatlan a hálózat."

    Kiveve, ha azt a fent nevezett gepet kezdik el tapogatni a szazmilliok.
  • NuCLEARScoRp
    #54
    Így igaz...
  • Fenjoy
    #53
    Nem biztonságos a Vista p2p szolgáltatása?

    ...

    komoly az SG-től a cím, mivel ez Béta...:) vagy csak a szokásos pánikeltés a Win-fóbiásoknak:)
    Amugy miért van az hogy, egy win hírnél jönnek a mocskolodások a pingvin polosoktól? ... ezt nem fogom megérteni és még hol van 2006 vége mikor majd kijön?!:) Nah akkor lesz majd csak hadd el hadd:)