2619
  • tnm #1655
    sors iróniája, hogy pont a cancel környéki részek egyre jobbak, a mai is -annak ellenére, hogy totálisan filler rész- egészen jól ki volt gondolva/dolgozva és bár megint kezdtem volna belőle hiányolni az igazi scifi elemet a végén csak meg jelent az is. végre volt benne olyan is, amit nem találatam ki előre (nem a romantikus szálra gondolok, az már akkor egyértelmű volt, mikor leoltja a monitort a dokinéni)
  • [Jakuza]
    Bizony nalad a pont.
    Ket atlagalkotas volt semmi extra. Raadasul erosen sorozatjellege volt nem az az igazi mozielmeny.
    Egyszer nezheto kategoria, de nem tobb.
  • HunGripen
    Nekem tetszett a 2 DVD film, bár kétségkívül voltak benne logikai hibák. A Mitchell VS Emberrepi érdekes volt szerintem.
  • Narxis
    Sztem nem lesz már ilyen mert a többségnek mindegy. Ugyanez a történik a népszerű tiniscifivel, Smallville-el is vagy az új Star Trek filmekkel(vagy pl. az "új" Enterprise sorozatban). Ez a tendencia figyelhető meg mindenhol, sokk bumm-bumm, lövöldözés, akció, szép csajok és kész. Ez ma egy film vagy sorozat sikerreceptje. :/
  • tnm #1651
    a continuum az tiszta zagyvaság volt, meg látványos jelenetek, és jó pár poén, csak sajnos az első lett volna a lényeg:S
    AoT összeségében rendben volt, leszámítva mondom azt a részt amikor mitchel a terminátorral, akarom mondani a replikátor vázas emberrel bírkózik, mert az.... hár arra nincs is igazán jó szó, kiritikán aluli, nagyobbnál nagyobb f*szságok váltakoznak abban a 10 percben.
    és nem pár nagyon ütős részhez vizsonyítok, sőt nekem személy szerint nem volt sok bajom még a 9-10. évaddal sem, sőt sztem a nézőket eléggé megosztó 200. rész is helyén volt, de ezek a filmek (főleg 2.) inkább SG Lite néven kéne fussanak.

jah, és én nem olyan megfoghatatlan, meg szubjektív dolgokról beszélek, mint "feeling", hanem átgondolt sztori, ill. jelenetek, ami ugye -sztem meg tradícionálisan is- a legfontosabb eleme egy sci-finek
  • Istencsászár
    "Continuum-ot, vagy az Ark of Truth"

mind a kettő remek alkotás volt, totálisan SG feelingel... azt ne várja senki hogy 10 évadból ráemlékezik jópár nagyon ütős részre és ahhoz hasonlít mindent, ilyen nincs, nem is lehet, nem is kell...
  • tnm #1649
    bemásolom ide is, hátha osztozik valaki a véleményben, vagy vitatkozna vele:

"...eddigi legdrágább SG sorozat=infláció+sok vizuális effekt, amivel azt hiszik pótolni lehet az “agyas” írást.
    tessék megnézni a Continuum-ot, vagy az Ark of Truth replikátoros birkózását, nevetségesen gyengék az első évad SG-1-hez képest! Aztán jött a fiatalosabb Atlantis (egy lépés a no-brainer felé), és most jön a még fiatalosabb Universe, ami egyébként ugye teljesen a saját lábán áll majd, tehát elsősorban egy új fiatalabb korosztályt akar megcélozni (akik nem, vagy csak nagyon fiatalon a látványért nézték a korábbi SG évadokat), így ennek az új célközönségnek fel se tűnik majd, ha a színvonal csökken (vagy ha 18adszor is elsütik ugyanazt a sztorit, immár a 3. sorozatban, azonban itt még csak először)

szal erős aggályokkal, de reménykedve várom Atlantist!"
  • Narxis
    Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • HunGripen
    MOST MÁR HIVATALOS HOGY LESZ STARGATE UNIVERSE!!!!

További infók a Stargate Universe topicban
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1208172829
  • BaliBoy
    Ez egy elég sajnálatos hír. Főleg ilyen frankó 5. évad mellett. Hatalmas kiaknázatlan lehetőségek rejlenek még az Atlantiszban. Kár érte. Viszont remélem mindez csak azért történik így, hogy utat nyithasson az Univerzumnak, ami az előzetes elképzelések alapján egy hatalmas sorozat lehet és én személy szerint nagyon várom már.
  • PyRex
    igen, tuti miattad fejezik be... ejnye! :DDDD
  • Trisztin
    junkie is megírta a lehengerlő hírt...

hiába lesz 3 sorozat(ha lesz!) nekem akkor is az első fog hiányozni...
  • HunGripen
    Hát reméljük, hogy az Universe-t elindítják, lehetőleg még 2009-ben.
  • tnm #1642
    én is csak egy 10 dvd-s hengert szántam atlantisra (még előbb ellenőrzöm a dvd-ripeket és csak azután írom ki őket), ezek szerint jól ráéreztem, egy 11. lemez még pont bele fog férni a lezáró filmmel.

amúgy érdekes, hamarosan nem lesz már űrbéli scifi sorozat adásban...
  • Trisztin
    úgy látszik tavaly elkiabáltam a dolgokat... a SG dvdket külön tartom... és hát már nincs sok hely a mappába és tavaly megállapítottam,hogy 6 évadnál többet ne nagyon csináljank,mert nincs neki hely...

Azt hiszem mostmár tényleg be kell fognom a számat... ;)
  • Narxis
    Ja ha jön az új sorozat akkor valamennyire ok, de azért kár érte. Remélem a film ütős lesz.
  • stargatelost
    Itt a csillgakapu.hu-s hír:

A SCI-FI csatorna ma bejelentette, hogy nem rendeli meg a Csillagkapu: Atlantisz 6. évadát, azonban helyette készülni fog egy 2 óra hosszú DVD-film, amely 2009-ben jelenik majd meg.
    Ezzel az Atlantisz befejeződik az 5. évadban, mégpedig a sorozat 100. epizódjával, a januári 5x20 Enemy at the Gate-tel. Az utolsó rész cliffhanger-rel, tehát egy, vagy több függő történetszállal ér majd véget, amelyeket a 2009-es film fog felgöngyölíteni.

A filmet Joseph Mallozzi és Paul Mullie, a sorozat jelenlegi futtatói, írják, és a tervek szerint ez lesz az első a folyamatosan gyártott Atlantisz filmek közül, így az Atlantisz pontosan úgy fog továbbélni, mint az SG-1.

A sorozat eredeti megalkotói, Brad Wright és Robert C. Cooper a következőt nyilatkozták a SCI-FI döntéséről: "Izgatottak vagyunk, hogy a jövőben nagyobb szabású Atlantisz történetek készülhetnek. A két eddigi SG-1 film, az Ark of Truth és a Continuum sikerei megmutatták a DVD-film formátumában rejlő lehetőségeket. Terveink szerint mind az SG-1, mind az Atlantisz a Csillagkapu-franchise létfontosságú tagjai maradnak, miközben elkezdhetjük bővíteni azt."

A producerek itt a tervezett harmadik sorozatra, a Csillagkapu Univerzumra utalnak, amelyet már mind a SCI-FI-nak, mind az MGM-nek előadtak, mint új lehetőséget, de mivel drágább lenne, mint az eddigi SG-1 és Atlantisz, még nem kaptak zöld utat, habár az Atlantisz befejezése következtében felszabaduló pénz (valamint stáb) is már rendelkezésre áll. Az írók már korábban is elmondták, hogy nem szeretnének még egyszer két sorozatot készíteni egyszerre, mint az 2004-2007. között történt.

Thomas Vitale a SCI-FI-tól a következőt tette hozzá: "Osztjuk a producerek lelkesedését, hogy ebben az irányban folytassuk a történetet, és örülünk az erős és folyamatos kapcsolatunknak a Csillagkapu: Atlantisszal."

Az Atlantisz nézettsége 2004-től, a premiertől folyamatosan esett, azonban az utóbbi fél évben újra elkezdett emelkedni (véleményünk szerint a minőséggel együtt), tehát egyértelműen nem lejtőn fejeződik be a sorozat.

http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1373
  • HunGripen
    Pedig ez tényleg igaz, kinn van a hír a Gateworldon.
    ATLANTISZT BEFEJEZIK AZ 5.ÉVADDAL

Elvileg a héten megosztanak pár részletet a készítők:miért állították le a sorozatot, talán még a 3.sorozatról is beszélnek stb.

Azért ha jobban belegondolunk 5 évadot megért a sorozat, ami már valami. Egy elég jó évaddal fejezik be a sorozatot(legalábbis eddig annak tűnik), a 100.rész lesz a befejező rész és zöld utat kaphat a Universe.

Szóval elvileg lesz Atlantisz DVD film és talán még 3. SG-1 DVD film és Universe.

De hiányozni fog az Atlantisz
  • Narxis
    Na neeeeeeeeeeeeeeee, ez még viccnek is rossz.
  • gman906
    Most hallotam, hogy az ötödik évaddal befejezik az Atlantist és utánna csak filmek lesznek belőle.
  • tnm #1635
    én azt remélem, hogy azért ez a sok low-budget rész, mert évadközepére valami brutálisan nagyot akarnak mutatni (fingers crossed:)
  • sandor8206
    5.rész nem volt rossz, amikor meghallottam hogy "Weir" kilép a sorozatból kíváncsi voltam hogyan oldják meg, elég erőltetnek tűnt hogy ne jelenjen meg, de végül is jól megoldották (bár lehet nem így gondolnám ha nem tudtam volna előre hogy kilépett), de remélem most már lesz egy 2-3 részes egybefüggő sztori. Nem tudom de nekem olyan érzésem lenne, mintha kevesebb lenne a lóvé a sorozatra, a régi évadokban elég kemény részek voltak, ott is voltak lightosak de nem ennyi, talán csak az előző rész volt ami igazán látványos volt. Bár jó action sci-fi sorozatokból (még filmekből is) hiány van, úgyhogy ne panaszkodjunk, örüljünk hogy ez is van.
  • Narxis
    Szép.
  • Malakai
    Ezt akarta.
  • Narxis
    Mit szerettél volna?:D
  • eomer
    hagyjuk, nem megy nekem a kép beszúrás :(
  • eomer
  • eomer
  • Narxis
    :ASd:AS:ASds
  • Gregie11
    That was 'Weir'd :D
  • grebber
    Mondom én hogy baszott jó ez a sorozat!
  • Narxis
    Ezt kb. én majdnem minden SG résznél éreztem.
  • tnm #1623
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    tök vicces ez már a 3. színésznő, aki Weir-t játsza. amúgy sztem mi magunk fogunk majd érte/értük menni. a részre vonatkozóan pedig elég baj, hogy megint ilyen sablonos lett a vége, legalábbis abban a tekintetben, hogy a rész végén és ugyanott vagyunk, mint a rész elején voltunk, leszámítva azt a pár "szürke" statisztát, aki meghalt szokás szerint

megint bírtam volna, ha valamelyik jumperben benne marad weir személyisége, mint múltkor a doki csajnál is jó lett volna

amúgy elég bénán volt ez megoldva, hogy kikerülték torri higginson-t, nagyon látszott, hog yerőlködnek, hogy ne legyen feltűnő.
    pl. az SG-1 Atlantisos részében mutatott hologramos helyiség is el lett felejtve nagyon régóta
  • PyRex
    óhogyakurvaéletbe, már megint mi a szarért nem használjátok a spoilert? komolyan kérdezem: ennyire kurva nehéz lenne plusz bár billentyűvel többet beütni? rohadt nagy tahóság..
  • Narxis
    Ez kurva jó rész volt. Bár csak ott lehettem volna és akkor a kis szökevényt. :D A vége geci durva volt, ugyanazt csinálták mint az idő lassítós SG részben. Ennek tuti lesz folytatása. Bosszúra szomjasan visszatérnek.
  • Victor1103
    Ez az 5x05 is nagyon jó epizód volt.Nekem legalábbis tetszett.Kár mondjuk hogy a Be All My Sins Remember'd rész végén lévő WTF-ot megmagyarázzák de legalább az jól megtették értelmesen elmagyarázva.Azért kár mert állítólag azt nyilatkozták a készítők hogy mivel Wier tuti nem lesz benne az 5. évadban ezért az a szál a 6.évadban folyatódott volna tovább.Sok esély így viszont már nem nagyon lesz erre.Ez van...
  • Heimdall
    Én úgy tudom, hogy holland, az FN Hersthal gyártja, ami a FiveSeven pisztolyokat is. Vagy az belga lenne? Elnézést, hogy belekötöttem. :D
  • öregharcsa
    hát akkor sportoljanak..hajrá Atlantis!

egyébként jó rész volt...végre volt egy kis hepaj...
  • HunGripen
    Én se örülök neki, hogy egy hetet csúszika következő rész, de azért az olimpia mégis csak egy nagy sport esemény. Hajrá magyarok!
  • HunGripen
    Szerintem, azért nem raktak a sorozatba új kézifegyvert az embereknek, hogy jobban megmaradjon a "jelenben játszódik" feeling. Mondjuk ez egy ideje már kicsit furcsa, főleg mióta a teljes Asgard tudástár megvan a Földnek. Mondjuk nekem tetszenek a P90-enesek(ami mellesleg nem amcsi, hanem belga), meg a Berreták.

Egyébként korábban a sorozat egyik készítője vm olyasmit mondott az 5.évadról, hogy mivel a Lidércek megfogyatkoztak és már polgárháború is dúl köztük, egyes népek akik eddig rejtőzködtek a Lidércek elől, "kinyiílvánítják létezésüket a galaxisnak", lehet az új faj is egy olyan lesz.

Ja egy jó hír!!!!
    Christopher Judge szerint ha a tervek szerint haladnak, akkor 2009 januárjában elkezdik a 3.DVD film forgatását(egyenlőre más forrás ezt még nem jelezte).