StarGate Atlantis (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó lenne egy nagyot csavarni a sztorin és valami csillagközi-ultimate konfliktusba beledobni atlantist ez igaz.
Másrészt, valahogy túl erõsek... (Mckay is egy kétlábonjáró problémamegoldó, pláne a legutóbbi részben egy kicsit frusztrált is).
Azt mondom, hogy a dráma kedvéértjó lenne 1-2 (nem mellékszereplõ) áldozat is talán.
Biztos nem könnyû változtatni az alapkoncepción, mert szeretnének minél kevésbé feltünõek lenni és csak gerilla akciókra öszpontosítani Shepherd-ék.

Egyetértek ezzel a fegyveres feltevésekkel.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amikor Ronon felvette egy pillanatra a fegyvert, akkor lõtt is vele, azt hiszem. Sõt lehet jobb lett volna azokat a fegyvereket használni, azok lehet hatásosabbak lettek volna, elvégre is az az idegen faj fedezte fel.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

MerlinW
A legmaradibb, nem a leggyengébb. Semelyik faj nem készül fel az ólombecsapódásra(talán Anubis szuperkatonái voltak az egyedüliek), ergo a leghatékonyabb, mint láthatjuk😊

[merlinw.org]

tnm
eleve miután az összes élõlényt elpusztítani képes fegyvert át tudták alakítani úgy, hogy csak a replikátorokat kapja szét, már rég olyan kézi fyegveren kéne dolgozni, ami az O'neill által épített kézi replikátor bontó mintájára mindent lebont. de nem baj, jó az a P90, igaz majdnem leggyengébb az univerzumban...

Trisztin
pedig én örültem volna a furlingeknek,de arra nem sok esélyt látok...

... amúgy van valami amit az Atlantisban soha nem értek... izé... ez olyan fegyveres dolog...
Már az elején sem értettem miért nem visznek át néhány zet-et... a Teal-es részben láthattuk,hogy jól használható a lidércek ellen...
én elhiszem,hogy új sorozat új látvány kell... el kell szakadni az eredeti száltól...

de akkor legalább a bádogemberektõl vehették volna el a fegyverüket,hiszen elmondható,hogy minden "faj" a saját fejletségi szintje mellett olyan fegyvert alkot,amellyel ártani tud(na) magának (is)...
Ronon elvette megnézte a fegyvert ugyan,de nem használták...

ezzel a kérdéssel mindig értetlenkedek...de ebben a részben ismét elõjött...

„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören

tnm
akkor mégse förlingek😞 de biztos közük lesz az Ösökhöz, vagy valami -nagyon remélem, hogy nem találják ki, hogy ebben a galaxisban is élnek Ori-ok

Trisztin
ahogy hallottam a megnyitó is elég szájensfíksönös lesz 😉

4évente egyszer ki lehet bírni,meg így szoktatnak hozzá a 4 hónapnyi szünethez 😉

„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören

tnm
jut eszembe, ezek alapján a félévadzáróban két dolog lehetséges:
-ebben a galaxisban is élnek Unas-ok, és a velük való kapcs. felvételhez kell Daniel Jackson. remélem nem az lesz ez, bõven elég volt már a "ka keka"-s részekbõl
-végre elõször találkozunk, a 4. fajjal, a kicsi bolyhos, plüss állatokkal 😉

azt nem hiszem, hoyg a fejükben három piros leddel villogó lényeket komolyan gondolták volna hosszú távra (bár ugye végtelen sok valóságban végtelen formában léteznek lények, szal lehet mégis ugyanez a faj lesz, de máshoyg fognak kinézni -bár nem hiszem, hoyg ezt egy átlag nézõ bírná fejben követni...)

Narxis
Fákk olimpia. 😞

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nem nagyon olvasok spoilereket, de azok alapján a hírfoszlányok alapján, amit ismerek megpróbálok válaszolni a kérdésékre.

1.Nem ez lesz az új ellenség, azok majd csak a 5x10 First Contact-ben jelennek meg. A készítõk szerint lehet, hogy késõbb visszatérnek, de semmiképp az 5.évadban.
2.Igen, a 5x10 First Contact-ben vendégszerepelni fog Michael Shanks(Daniel Jackson)

3.A 5x05 Ghost in The Machine címû részt tényleg csak 15.-én fogják leadni nem tudom pontosan miért. Ha jól tudom a Sci-fi anyacsatórnája az NBC az olimpiai nyitógálát fogja közvetíteni élõben.
Szerintem k*rva jó rész volt ez a 5x04 The Daedalus Variations. Az új ellenség árhajóját is jól megcsinálták. Nekem ez egy értelmû 5.
tnm
arra ugrik be D.J., ugye?

MerlinW
Stargate Atlantis 05x10 First Contact

Ez a cím azért sugall valami.. legalább is bízom a legjobbakban😊

[merlinw.org]

Trisztin
lehet, felmérésnek szánták....

mindenki várt új ellenfelet, most TALÁN mutattak belõle egy kicsit 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

tnm

stargatelost
jéé megtanultad hogy kell használni a spoiler taget? <#wow2><#wilting><#wilting>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

csak rajta múlik, õ íratta ki magát.
tnm
nem muszály😄 (meg amúgy is, õ most sanctuary-zik)

Ez a negyedik epizód tényeleg jó volt.
A harmadik nem igazán.

woolsey nem is szerepelt a negyedik epizódban, igy nem is lesz nehéz elviselni, hogy õ a parancsnok. Sam a legjobb karakter a csillagkapu történelemben. Muszály visszaahozni.

Trisztin
04 megnézve... a "Borgok" (külsõre igen csak hasonlóak a másik sci-fi klasszikus ellenfeleihez...) engem inkább a replikátorokra emlékeztettek... legalábbis abban,ahogy bejutottak a hajóra (a tejútrendszeri replikátorok használták ezt a módszert... ) illetve ezek egyértelmûen valamilyen "bádog" alapú életformák voltak 😊

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

MerlinW
2008-Jul-11 Stargate Atlantis 05x01 Search and Rescue (2)
2008-Jul-18 Stargate Atlantis 05x02 The Seed
2008-Jul-25 Stargate Atlantis 05x03 Broken Ties
2008-Aug-01 Stargate Atlantis 05x04 The Daedalus Variations
2008-Aug-08 Stargate Atlantis 05x05 Ghost in the Machine
2008-Aug-15 Stargate Atlantis 05x06 The Shrine of Talus
2008-Aug-22 Stargate Atlantis 05x07 Whispers
2008-Aug-29 Stargate Atlantis 05x08 Tracker
2008-Sep-05 Stargate Atlantis 05x09 The Queen
2008-Sep-12 Stargate Atlantis 05x10 First Contact
majd 4(?) hónap szünet

aztán lehet, hogy változott...

[merlinw.org]

Victor1103
Na végre a 4.-rész már csillagkapuhoz méltó epizód volt.Tetszettek a szituk is de ha tényleg ez lenne az új ellenség akkor szerintem sürgõsen cseréljék le õket vagy tervezzék át õket mert hát elég gagyik szerintem.A scifi vonal (ezt a részt kivéve)nagyon ki van spórolva ebbõl az évadból.Kövi részben szerencsére visszatér egy régi ellenség és remélem maradnak is mert nagyon hiányoztak már😄 Azt nem tudja egyébként vki hogy miért csak 15-én lesz a következõ epizód?

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Trisztin
aha 😊 tehát azért nem kvízeztél egy darabig 😊 én még nem jutottam el addig,hogy megnézem...de majd hajnalban úgyis ráérek 😊

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

stargatelost
wow, ez 5x04 tényleg király rész volt, végig izgalmas és feszültséggel teli.
nagy mámoromban meg is adnám rá a 10/10-et, de sajna egy pontot mindenképp levonok Teyla miatt, mert engem nagyon idegesített<#boxer>

amúgy egy ilyen sorozatot el tudnék képzelni...tudom Sliders, de az más, itt az volt a jó hogy ûrbe voltak és több helyre mentek egyszerre 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Narxis
Nekem elsõre "Májköl" felturbozott katonáinak tûntek.

tnm
spoiler-es, talán:

legalább igazi scifi volt végre, igaz második tippre rájöttem, hogy mi a szitu -elsõre azt hittem jövõbõl jött-, csodálom, hogy Quinn Mallory-ékkel nem futottak össze. 😄

amúgy kiváncsi vagyok, hogy ezek a Borgok most voltak egyszer csak, vagy nálunk is megjelennek majd, esetleg õk lennének a várva várt új ellenség a wraith-ek után (ok, nagyon béna volt maszkírozás, de ugye egy nagy univerzumban bármi lehet, de legalább akkor itt lenne a lehetõség, hogy új lendületet vegyen a sorozat)

Narxis
Ez a 4. rész érdekes lett, elég lesz most már az ilyen részepizódokból.

A mostani rész, vagyis az ötödik évad harmadik epizódja nagyon gyenge lett.

Nagyon nem tetszik

BEAST
a botfegyver hangjaba beleborzongtam 😄 ... de attol felek ez is csak egy neve miatt eladott atlag alatti jatekelmenyt nyujto jatek lesz 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zsoltika 007
Nyami?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Narxis
o-m-g<#wow1>

STARGATE WORLDS COMIC-CON 2008 TRAILER(ÚJ)!!!!!
http://worlds.csillagkapu.hu/?page=downloads&cid=3&act=details&id=46
Narxis
Nem akarom ezt olvasni az egyik kedvenc sorozatomról, ááááá.<#rinya><#sir><#szomoru1>

kBagyula
...már így is kiírtották a galaxist. <#hehe> Ettõl függetlenül egyetértek.

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Zsoltika 007
Én is úgy érzem hogy elfogyott a lendület. Az elsõ évadok annyira jók voltak! Miért nem lehet kitalálni vmi újat?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Teljesen egyetértek mindenkivel, kezd ellaposodni dolog, az utóbbi három részbõl mint ha kispóroltak volna mindent(sztori, pénz, stb.) én is arra szavaznék hogy a teljes évad egy hosszabb történetet vinne végig, persze izgalmasan, pár mellékszállal, de egy egységet alkotva. Egy két mellék történet belefér, csak folyamatosan ne. De persze még csak 3 rész ment le az 5. évadból ne ítélkezzünk elõre, reméljük végül beindul.
PyRex
sajnos tökéletesen egyetértek. de szerintem direkt csinálják így, csak nem értem, hogy ennek mi értelme 😞

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

tnm
nah, már ilyenekre se figyelnek,

mondjuk még azt kitalálhatják, hoyg elvenni el tudják tõle az életerõt, csak átvenni nem, kínozni, meg jutalmazni tudják így, de táplálékhoz jutni nem.

de érdekes amúgy, hogy rajongóknak elõbb tûnik fel, mint a készítõknek, vagy végsõ soron a szinésznek kéne, hogy eszébe jusson, ha valakinek, akkor neki kéne követnie, hogy milyen karakterhez (mennyire koherens, stb...) adja a testét, játékát. -gondolom én naívan 😊

stargatelost
ezzel nem is tudnék jobban egyetérteni, mindent elmondtál amit én is gondolok 😄 😄

amúgy egy másik oldal fórumán jeleztek egy hatalmas bakit ebben a részben. ugyanis Ronon anno azért lett Menekülõ, mert a lidércek nem tudtak táplálkozni belõle, ebben a részben meg simán szívják az életerõt belõle <#wilting>

"Ronon, who's unique physiology prevents him from being fed upon, was made into a Runner..."

Narxis
Azaz, én csak hallásból ismertem és ott McKay a sorozat elején nem mindig így hívta? 😄 Nem láttam leírva ezért raktam oda a kérdõjelet, de, hogy így összekeverjem.. 😊

tnm
a zat, azaz a zat'n'ktel, az egy goa'uld fegyver, az a pici, ami elsõre kábít, másodikra õl, harmadikra dezintegrál (eltüntenti a hullát), és ilyen pici marok fegyver, kék energia nyalábbal.

sztem Te a ZPM (zero point modul), vagy "magyarul" NPM (nullpoint modulátorra) gondolsz, ami ilyen sárgán ragyog és energia forrás , mert egy benne lévõ gis galaxis energiáját vonja el<#wow3>😄

Narxis
Nekem az egész SG történelemben, filmekkel együtt zak um pack volt 2-3 rész ami KEVÉSBÉ tetszett, de amúgy az összeset imádom, többször is megnézem. Azonban azt elismerem, hogy az SG sorozatok nézése közben mindig volt egy "egy helyben toporgás" érzésem, mindig megcsináltak valami durva látványos részt, pl. találnak egy õs hajót vagy ZET(?)-et, de aztán sose kapják meg mert felrobban, elég, nem mûködik, elejtik stb. 😄 Oké ZET már van, de nehéz szülés volt. 😊 Btw Carson remélem visszatér végleg. Nem olvastam róla az elkövetkezendõ epizódokban de az évad második felérõl még semmit nem találtam csak a címeket.

Narxis
Részben egyetértek, de pl. a ZET(?) és új technológiák kutatása folyamatos prioritás, egyébként én elõreolvastam a többi részekben és elég komoly részek lesznek szerintem, persze ettõl még el lehet cseszni õket, de csak a leírás alapján nekem jónak ígérkeznek.

Michael, replikátorok, lidércek ellenei végsõ(?) támadás, õsök, Daniel Jackson, nagyjából ezek a kulcsszavak. Az évadzáró az SG-1-el ellentétben itt komoly és látványos lesz, nem pedig humoros.

tnm
tök jó a dráma meg minden, de biztos vagyok benne, hogy csak az Atlantis részek közül van 5 másik, ami tök hasonlóan építkezik. Az igazi problémám amúgy, hogy ez egy SCI-FI sorozat lenne, csak épp ennek semmi nyoma sincs. Amúgy még olyan szempontból is sablonos, hogy múltkor volt egy doki központú rész, most Ronon, Teyla-ból most elég sok volt, szal sztem, most vagy Shepherd, vagy McKay-es rész jön, esetleg Woolsey-t avatják fel. A lényeg, hoyg most jó sok karakter központú rész lesz, aztán egy adag filler, aztán évad fele elõtt lesz majd valami lényegi szál is.
Amúgy én vagyok csak úgy vele, hoyg ráférne erre a sorozatra egy alapos reboot? Wraith-eket legyõzni, új ellenség, új mithológiai háttér, új technikai hadviselés, vagy valami, könyörgöm, csak eredeti ötlet legyen már végre. Perpill nincs is az Atlantiszi missziónak feladata, csak, hogy maradjanak életben. A wraith legyõzése nem prioritás. Õsök utáni kutatás, ezzel együtt magának a városnak a felfedezése is tök el lett felejtve. /Persze az se sokkal jobb, hogy találnak valami eddig ki nem nyitott termet, benne valamit, amirõl fogalmunk sincs, hogy mi az. McKay rájön, elhúzzák a mézesmadzagot, hogy ez egy kánaán-gyártó gép, aztán a rész végére ugyanott vagy mint a rész elején, csak 4-5 névtelen, arctalan 'lantiszi meghalt idõközben./

Attól tartok, hogy az íroknak nem az átívelõszálakon való dolgozás a lényeg, hanem, hoyg bármikor meg lehessen nézni egy-egy részt az alkalmi nézõnek.

Még az is jó lenne, ha akadna valami nyom Ford-ról, vagy valami másért lenne fontos õ, és egy évadon keresztül üldöznék, nyomoznának utána (akár évadzáróig meg se mutassák a színészt), de legyen már valami cél, meg összefüggés a részek között!!

Kevés a jó scifi, kevés a jó scifi író. 😞

gman906
Igaz. Ez a rész eléggé hasonlított az SG1 5x02-re.

Gigabyte GA-EP45T-DS3R | Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz |2GB OCZ DDR3-1600 Platinum | MSI Radeon R4870-OC 512MB |

MerlinW
Hagyd csak, mindig túlzottak voltak az igényei😊

[merlinw.org]

Narxis
<#wow2>

tnm
én nem tudom, kiváncsi vagyok lesz-e ebben az évadban legalább egy olyan rész is, ami elég agyas ahhoz, hogy méltó legyen korábbi a Stargate névre.
k*rvára sablonosak ezek a részek... 😞

Narxis
Durva volt a mostani rész, egyébként hihetetlen milyen jól megcsinálják ezt az érzelmi részét a sztorinak, az elején tök unszimpatikus volt Ronon haverja mert feladta a lidérceknek, oké, hogy drogos volt, de akkor is. Végén meg mártír lett és úgy mutatták be, olyan zenei körítéssel, hogy tök megsajnáltam. Na szóval azt akarom mondani, hogy profi munka az egész stáb részérõl. Zene, színészek, rendezés, minden.