Caesar IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gépigény ? Egy laza 2000 procival és 512 mb ram meg persze egy gyengécske ATI 9200 al tolom. Tökéletesen élvezhetõ a játékment,az itt olvasott fagyások és egyebek sem bosszantanak (mert nincsenek) Jobb a játék mint amit a fórumban leírtak után vártam...
a gépigényt h lehetne már csökkenteni? vedd el az optionsba a beállításokat lowra vagy mediumra

Firerock
fasza a játék csak hatalmas a gépigény
vhog y nem lehet csökkenteni?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Rastalessman! Íme kérdésedre a választ: Nem kell bekerítened a tengert 😊
Tapasztalataim szerint kisebb tavakat be kell keríteni, de folyót illetve tengert nem, elég ha a vízpartig húzod a falakat. Egyébként nagy megkönnyebbülés volt nekem hogy ebben a részben a farkasok és a baltás barbárok már nem tudják lerombolni a falakat 😄
Bucser, a tipped helyes volt, építettem egy nagy gyártelepet, és akkor csak késõbb gyulladt ki... igaz kigyulladt 😄 De a vicc, hogyha kigyullad valami akkor az egész városban négy-öt pont egyszerre, és porig ég minden. Ami meg kissé idegesít, hogy nem úgy van mint pl. a caesar 3-ban. Építettem prefecturet, végigment a környéken, lenyomott minden vörös oszlopot (tûzveszély nézetben) vagy ha bûnözés volt akkor elõkapta a kardját és adott nekik 😄 A mostani prefektus nagyon gáz, kis béna bottal járkál, ami viszont nagyon érdekes, hogy azzal a kis bottal leverik a támadókat 😄 (caesar 3-ban ugyan megpróbálták, de egy-két csapással elfáradtak és ledõltek pihenni)
lécci, valaki segítsen a #321-re!!!!! köszi<#help>
3P
Nagy Caesar és családjába tartozó játékok hatalmas rajongója vagyok. Tervbe volt(?) véve, hogy meg is veszem, amint itthon is kijön magyarul (angolul nem jön, ha jól tudom). A vásrálástól két dolog riaszt:
1. Rettentõ bugosság, ami it olvasok, s ahogy látom nem mind a warez forrás eredménye. Ez még patch-ekkel javulhat.
2. A gépem rettentõ gyenge hozzá (Athlon XP2400+, ATi Radeon 9800pro, 1 GB RAM. A gépem paramétereit látva ugye esélyem sincs 1280*1024-es beállításban tólni low grafikával (TFT monitor végett a felbontás)?
Asszem marad addig a 3. rész amíg nem leszhozzá annyi javítás, hogy ne fagyjon, illetve amíg nem lesz hozzá megfelelõ vasam.
A CivCity Rome-t is próbáltam (na jó most is azt tolom), az sem rosz, de azért nem egy Caesar.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

megtortent mar valakivel az h. mikor a vilagterkepre kattint lefagy a jatek(s ujra kell inditani az egesz gepet), vagy a windows ad egy errort es kikapcsolja a jatekot? eleinte ritkabban tortent meg, de a republic 3as palyan nem tudok atmenni mivel mas egyaltalan nem enged a vilagterkepre h. importaljak egy par kretenséget.
S miert akadozik allandoan, barmilyen minosegi szintre allitom? megvan a patch is hozza, s 1G Ram-om van + 6600 GT videokartyam
Köszönöm.
Bucser
mothball annyit tesz, hogy lezárja abban az épületbn a termelést amíg ki nem nyitod újra és mindnekit elküld onnan. ÉN ezt pl akkor szoktam ha idõleges munkaerõhiányom van akkor néhány gyárat bezárok. HA meg erõforrásnál nyomsz a mothballra akkor az azt temelõ összes gyárat egyszerre zárja le.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Mothball jelentése és összefüggései.....kéne egy kis segítség.
Oké Bucser! Kössz a segítséget, skierült.
Hali!
Ugyebár a patríciusok és equites-ok pecója a fejlettség 2/3-át érheti el városvédõ falak nélkül( legalább is a help szerint). Egy olyan pályán, ahol megy a tengeri keresekedelem, meg az ipar is nagyrészt a partra van telepítve, az egész pálya körbe van kerítve fallal, meg tornyokkal kivéve a PART! És még mindig azt szeretnék, hogy legyen fal, mert addig ugye nem fejlõdik tovább, ami kéne a Prosperityhez. Szal mi kéne nekik még?
Bucser
A patríciusok igényeit elégítsd ki (zöld legyen a fejük meg minden cuccuk) és akkor lehet emelkedni fog a favor.

A prefecture-t nem neked írtam egyébként😊

Nem lehet egyébként, hogy túl sok munkanélkülid van? és azok lázadoznak meg bûnöznek? csainálj még néhány gyárat azt usgyi exportálni😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser, köszi a választ, de mint írtam, rengetek prefecture van. Az az épület, ami kigyullad az például nem egy, de két prefecture épülettel van szemben... és ami még érdekes, hogy a tûz olyan, mintha megszervezett támadás lenne: Egyszerre gyullad ki a plebejusok, a lovagok, a patríciusok negyede, egyszerre gyullad ki az iparnegyed, a farmernegyed... egyszóval totális káosz, hiába van rengeteg prefecture maximális létszámmal.

A másik, hogy a pályát már átléphetném, minden feltételt túlszárnyaltam, kivéve egyet: Favor. Ugye ezt kétféleképpen lehet növelni, kérések teljesítésével és ajándék küldésével. De a probléma az, hogy semmi nem növeli. Ha teljesítem a kérést, semmit nem növel, ajándéknál ki is írja, hogy már olyan sokszor küldtem ezt, hogy már nem nagyon növeli... Van valakinek ötlete hogy ezt hogy lehet megoldani, azon kívül hogy alt+F4? 😄
Bucser
A térképen a szûröknél állítgatva meg tudod nézni, hogy adott helyek mennyire elérhetõek. Ha pl túl messze van a a granary vagy túl forgalmas a hely nem fognak elmenni érte. Érdemes több boltot nyitni.. hisz 2 bolt nagyon kevés. nálam jelenleg 4000-es populációhoz van 6 Granary 4 food market és még így is sokszor éheznek pedig 3 féle kaja terem.

Esetleg érdemes még lezárni azt a boltot a plebs elõtt amit arra szánsz, hogy a Patríciusok és az Equiitesek jól lakjanak.

Tûz ellen pedig érdemes egy rakás jupiter templomot építeni és jó kapcsolatot ápolni vele😄 Nekem egyszer Jupiter haragja eltûntette a teljes gyárnegyedemet😄

Bucser
Építeni kell prefecture-t. És az összeomlás ellen pedig architectural office-t (assz ez a neve régen vettem elõ a játékot)

Aquites-eket meg ugy tudsz behívnbi, hogy 2. típusú lakóépületet építessz (nem a villat hanem ami a plebsek és a patríciusok között van) Érdemes nekik basic good-o is elõállítani meg kaját.

Sziasztok!

Nekem a következõ lenne a problémám: "Rutinos öreg róka" caesar-pharaoh-zeus játékos vagyok, úgyhogy gyorsan haladtam a pályákkal, élveztem az új kihívásokat, az új megoldásokat, és nagyon örültem amikor elérkeztem végül a Carthago nevû pályáig, ahol - most elõször - rengeteg terület állt rendelkezésre, hogy egy igazi nagy kolóniát építsek. Rengeteg házat építettem, kiépítettem az ipart hogy jöjjön be rendesen a pénz, az összes plebejus és lovag házat kimaxoltam, a patríciusok háza is modern volt. Egyszóval, minden szép és jó, 5000 felett van a lakosság, de lett két probléma, ami egyszerûen nem tudom miért van:
1, Food stocks are low: Találgatni sem tudom hogy miért. Három magtár van, szinte mindig tele, és két food market osztja az áldást, szintén mindig tele. De ettõl függetlenül a házakban alig vagy egyátalán nincs kaja, pedig nem is olyan rég még 800-900 egységet is tároltak! A piac messze van, de úgy láttam máshogy nem nagyon lehet megoldani, mert a szállítás igencsak nehézkes, könnyebbnek látom azt hogy a lakosság szépen elsétál és elhozza magának amit kell, még ha messze is van a piac.
2, Fire...: A tûz. Felfogni sem tudom hogy miért, de egyszer csak kitör, és köbö két hónap alatt az egész város, beleértve az ipar, a farm és a lakókerületeket, lángokban áll. Prefekture van rengeteg, sõt, a tûz gonosz tréfája az volt, hogy pont a prefekturevel szemközt lévõ épület gyulladt ki elõször.

Elõre is köszi a válaszokat 😊
És olyan eqites-t honnan ? És mé gyulladnak ki a házamin Bucser?
Pharaoh
1.1 Patch mit javít?

Fákat lehet valahogy ültetni? Mikor beépítem az egész map-ot a favágóknak nem marad kivágható fa.

Bucser
A víztározóbl nefolyik a víz ez ad1. És a plebs nem tudja mûködtetni ezért kell legalább egy equites épület hozzá.

Jó kérdés kowajano én se tom 😞 pls segítsetek. Mér gyulladdnak ki a házaim ?
Jó kérdés kowajano én se tom 😞 pls segítsetek. Mér gyúlladdnak ki a házaim ?
valaki árulja el viztározot meg a szivattyúházat hogy kell bekötni hogy fojjon is rajta a viz?
Tó mellé raktam a szivattyuházat öszekötöttem a viztárolóval de marhára nem akart fojni rajta a víz .
Pénz beírása úgy megy, hogy amikor a játéktér látható, akkor nyomsz egy Entert, majd beírod:

denarii 50000 (Enter)

Ennek hatására átíródik a rendelkezésedre álló pénz.
A dolog hátránya, hogy mivel ez a hivatalos cheat, ezért a játék végén kiírja... Egyébként az 50000 nem olyan sok, annyi simán elmegy a város fejlesztésére meg a vásárlásokra.

AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB

Letöltöttem..felraktam + törés nem ment.
Windows SP 2,és a legújabb grafikus driver tökéletesen megy.
Carlos
Köszönöm!

Þór vígi þessi rúnar

Igen!!!

Carlos
A RELOADED féle warez verzió elindul és jól müködik?

Þór vígi þessi rúnar

acsati
hali. tud vki pénz kodot hozzá?
Carlos
Valaki tud valamit a #298-ra?
Akinek elindult a patch-es dologgal, annak nem irta ki a hibaüzenetet ennél a résznél?

Þór vígi þessi rúnar

Alwares
Még mindig össze-vissza megy magától az egér....

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

nekem is ez a gondom jó lenne ha vki segítene

MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!

Amigos...scroll kicsit lejjebb a #293-ra, ez nálam bejött
tibor16
bocsi, - véletlenûl tévedtem csak ide, de ha az egér magától megy akkor valószínû engedélyezve van a joystick - csak ötlet - és ha van is a géphez kötve akkor mint nem beállított - kapar az egér valamilyen irányban... gondolom

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Carlos
Nos. Én feltettem a játékot, majd az 1.1-es patch-et, hozzá a crack-et.
Elindult. Kezdtem örömködni. Elinditottam a Tutorialt és a pálya betöltése után kiirta, hogy invalid save meg ilyesmik, majd desktop. Ezek után Runtime error. Valakinek van valami 5lete?

Þór vígi þessi rúnar

nekem is az a gondom mind neonx-nek!
Valaki megoldás?

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Alwares
Én leszedtem ezt a cracket igy legalább megy a játék csak az a baj vele hogy össze-vissza akad az egér és megy magától.... Szal használhatatlanul akad pedig a demo jó volt rendesen...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Még annyit kifelejtettem, hogy átírás és mentés után vissza kell állítani a "csak olvasható" tulajdonságot a NewConstants.txt fájlon.

sorry ez neox - nak ment...
@ ayus, nekem is ez volt a problémám! De megoldva.Naszóval nekem 2 meghajtóm van ( C: és D: ) Elõször a D:\Játékok könyvtárba installáltam.Majd miután sehogy sem ment uninstall és beraktam a C:\Programfiles- ba. securom -ot máshova .Így indult gond nélkül.Sok szerencsét!
Találtam az angol fórumon egy megoldási javaslatot az "Open Trade Route"-nál bekövetkezõ fagyásra.

Ezt a fájlt kell szerkeszteni: (játék mappája)\data\NewConstants.txt
(Elõször le kell venni róla a Read-Only tulajdonságot)
Ezt a karaktersorozatot kell megkeresni: EmpireLevel/TradeRoutePolys;bool;1
A sor végén levõ 1-et kell átírni 0-ra, és el kell menteni a fájlt.

Állítólag a dolognak az a hátránya, hogy a küldetés befejezésekor kiírja, hogy "You Cheated!".

Ez engem nem zavar, mivel így beállítva legalább nem fagyott le a kereskedelmi útvonalak megnyitása után sem!

onlinba mien lehet kiváncsi lennék

Igen a legujabb, és 3X reinstall volt és mindig ezt irja.

Firerock
sztem 1 reinstall megoldaná

Firerock
Daemon Tools(a legújjab)

Nekem semmivel nem akart elindulni,csak ezzel

Hy neharagudjatok de dobnátok eggy uj exe-ét mert amit viszább találtam nem jön le. és nagyon rávagyok izgulva már a játékra.
""

És ez MIÉRT lehet egyszrüen nem jövök ré aki tudna segítsen a kártyám 6800 gt és próbáltam már vagy 3-4 driverrel de semmi.

Hunor1, akkor te jo elore jarsz benne, en meg csak a Karthagonal jarok de megoldhatalan dologba meg nem szaladtam bele. Ezek szerint csak idõ kérdése...:-)