Caesar IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vhog y nem lehet csökkenteni?
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Tapasztalataim szerint kisebb tavakat be kell keríteni, de folyót illetve tengert nem, elég ha a vízpartig húzod a falakat. Egyébként nagy megkönnyebbülés volt nekem hogy ebben a részben a farkasok és a baltás barbárok már nem tudják lerombolni a falakat 😄
Bucser, a tipped helyes volt, építettem egy nagy gyártelepet, és akkor csak késõbb gyulladt ki... igaz kigyulladt 😄 De a vicc, hogyha kigyullad valami akkor az egész városban négy-öt pont egyszerre, és porig ég minden. Ami meg kissé idegesít, hogy nem úgy van mint pl. a caesar 3-ban. Építettem prefecturet, végigment a környéken, lenyomott minden vörös oszlopot (tûzveszély nézetben) vagy ha bûnözés volt akkor elõkapta a kardját és adott nekik 😄 A mostani prefektus nagyon gáz, kis béna bottal járkál, ami viszont nagyon érdekes, hogy azzal a kis bottal leverik a támadókat 😄 (caesar 3-ban ugyan megpróbálták, de egy-két csapással elfáradtak és ledõltek pihenni)
1. Rettentõ bugosság, ami it olvasok, s ahogy látom nem mind a warez forrás eredménye. Ez még patch-ekkel javulhat.
2. A gépem rettentõ gyenge hozzá (Athlon XP2400+, ATi Radeon 9800pro, 1 GB RAM. A gépem paramétereit látva ugye esélyem sincs 1280*1024-es beállításban tólni low grafikával (TFT monitor végett a felbontás)?
Asszem marad addig a 3. rész amíg nem leszhozzá annyi javítás, hogy ne fagyjon, illetve amíg nem lesz hozzá megfelelõ vasam.
A CivCity Rome-t is próbáltam (na jó most is azt tolom), az sem rosz, de azért nem egy Caesar.
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
S miert akadozik allandoan, barmilyen minosegi szintre allitom? megvan a patch is hozza, s 1G Ram-om van + 6600 GT videokartyam
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ugyebár a patríciusok és equites-ok pecója a fejlettség 2/3-át érheti el városvédõ falak nélkül( legalább is a help szerint). Egy olyan pályán, ahol megy a tengeri keresekedelem, meg az ipar is nagyrészt a partra van telepítve, az egész pálya körbe van kerítve fallal, meg tornyokkal kivéve a PART! És még mindig azt szeretnék, hogy legyen fal, mert addig ugye nem fejlõdik tovább, ami kéne a Prosperityhez. Szal mi kéne nekik még?
A prefecture-t nem neked írtam egyébként😊
Nem lehet egyébként, hogy túl sok munkanélkülid van? és azok lázadoznak meg bûnöznek? csainálj még néhány gyárat azt usgyi exportálni😄
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A másik, hogy a pályát már átléphetném, minden feltételt túlszárnyaltam, kivéve egyet: Favor. Ugye ezt kétféleképpen lehet növelni, kérések teljesítésével és ajándék küldésével. De a probléma az, hogy semmi nem növeli. Ha teljesítem a kérést, semmit nem növel, ajándéknál ki is írja, hogy már olyan sokszor küldtem ezt, hogy már nem nagyon növeli... Van valakinek ötlete hogy ezt hogy lehet megoldani, azon kívül hogy alt+F4? 😄
Esetleg érdemes még lezárni azt a boltot a plebs elõtt amit arra szánsz, hogy a Patríciusok és az Equiitesek jól lakjanak.
Tûz ellen pedig érdemes egy rakás jupiter templomot építeni és jó kapcsolatot ápolni vele😄 Nekem egyszer Jupiter haragja eltûntette a teljes gyárnegyedemet😄
Aquites-eket meg ugy tudsz behívnbi, hogy 2. típusú lakóépületet építessz (nem a villat hanem ami a plebsek és a patríciusok között van) Érdemes nekik basic good-o is elõállítani meg kaját.
Nekem a következõ lenne a problémám: "Rutinos öreg róka" caesar-pharaoh-zeus játékos vagyok, úgyhogy gyorsan haladtam a pályákkal, élveztem az új kihívásokat, az új megoldásokat, és nagyon örültem amikor elérkeztem végül a Carthago nevû pályáig, ahol - most elõször - rengeteg terület állt rendelkezésre, hogy egy igazi nagy kolóniát építsek. Rengeteg házat építettem, kiépítettem az ipart hogy jöjjön be rendesen a pénz, az összes plebejus és lovag házat kimaxoltam, a patríciusok háza is modern volt. Egyszóval, minden szép és jó, 5000 felett van a lakosság, de lett két probléma, ami egyszerûen nem tudom miért van:
1, Food stocks are low: Találgatni sem tudom hogy miért. Három magtár van, szinte mindig tele, és két food market osztja az áldást, szintén mindig tele. De ettõl függetlenül a házakban alig vagy egyátalán nincs kaja, pedig nem is olyan rég még 800-900 egységet is tároltak! A piac messze van, de úgy láttam máshogy nem nagyon lehet megoldani, mert a szállítás igencsak nehézkes, könnyebbnek látom azt hogy a lakosság szépen elsétál és elhozza magának amit kell, még ha messze is van a piac.
2, Fire...: A tûz. Felfogni sem tudom hogy miért, de egyszer csak kitör, és köbö két hónap alatt az egész város, beleértve az ipar, a farm és a lakókerületeket, lángokban áll. Prefekture van rengeteg, sõt, a tûz gonosz tréfája az volt, hogy pont a prefekturevel szemközt lévõ épület gyulladt ki elõször.
Elõre is köszi a válaszokat 😊
Fákat lehet valahogy ültetni? Mikor beépítem az egész map-ot a favágóknak nem marad kivágható fa.
Tó mellé raktam a szivattyuházat öszekötöttem a viztárolóval de marhára nem akart fojni rajta a víz .
denarii 50000 (Enter)
Ennek hatására átíródik a rendelkezésedre álló pénz.
A dolog hátránya, hogy mivel ez a hivatalos cheat, ezért a játék végén kiírja... Egyébként az 50000 nem olyan sok, annyi simán elmegy a város fejlesztésére meg a vásárlásokra.
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
Windows SP 2,és a legújabb grafikus driver tökéletesen megy.
Akinek elindult a patch-es dologgal, annak nem irta ki a hibaüzenetet ennél a résznél?
Þór vígi þessi rúnar
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Elindult. Kezdtem örömködni. Elinditottam a Tutorialt és a pálya betöltése után kiirta, hogy invalid save meg ilyesmik, majd desktop. Ezek után Runtime error. Valakinek van valami 5lete?
Þór vígi þessi rúnar
Valaki megoldás?
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Ezt a fájlt kell szerkeszteni: (játék mappája)\data\NewConstants.txt
(Elõször le kell venni róla a Read-Only tulajdonságot)
Ezt a karaktersorozatot kell megkeresni: EmpireLevel/TradeRoutePolys;bool;1
A sor végén levõ 1-et kell átírni 0-ra, és el kell menteni a fájlt.
Állítólag a dolognak az a hátránya, hogy a küldetés befejezésekor kiírja, hogy "You Cheated!".
Ez engem nem zavar, mivel így beállítva legalább nem fagyott le a kereskedelmi útvonalak megnyitása után sem!
És ez MIÉRT lehet egyszrüen nem jövök ré aki tudna segítsen a kártyám 6800 gt és próbáltam már vagy 3-4 driverrel de semmi.