Caesar IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!
A játékot hogy lehet elinditani, a prg figyeli a virtuális cd meghajtót? mi az a prg ami elrejti a cd-t, én alkohol 120 probáltam installalni, de a prg kiirta hogy ez nem gyári progi. Tudnátok segiteni,elõre is kösz: Z<#wow1>

A késõbbiekben lehet majd gyakorlóteret épitened a katonáknak, ahol gyakorlatoznak és képzettségi pontokat kapnak illetve a csaták után is növekszik az erõsségük. egy teljesen feltréningezett 4-5 csatát megélt nehézgyalogság gyakorlatilag legyözhetetlen.
El szeretnék oszlatni egy tévhitet. A resources menüben az export/import beállításnál, hogyha az export limit egy árucikknél 0, akkor elvileg az összeset exportálhatja, tekintet nélkül a lakosság(piac) szükségleteire. Ha beállítasz valami értéket, akkor csak abban az esetben fog importálni belõle, ha a beállított értéken felül van raktáron. Az alatt csak a piacok férnek hozzá.
(Én legalábbis így fordítottam le)
a másoldik küldetésen mennyi militaryt kell kiépiteni..eleinte simán megvédtem a várost 2x20 fõvel..de aztán váratlanul egy hatalmas sereg lepett meg és szarrá rombolták a várost. minél több annál jobb elven kell akkor katonákat csinálni?😊

kösz!
Mi a szerepe a képernyõ jobb sarkában levõ táblában a " Next realted figure..... utasításnak ? Kösz !
nekem is ugyanezt írja ki ha elindítom

van rá vmi megoldás?

(reinstall nem segített)

hi!

az miért van, hogy ha felteszem utána egybõl letörli?

3P
Az itthoni megjelenésrõl senki nem tud semmi közelebbit, mint hogy idén õsz?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Úgy látom sokaknak van gondja a tüzvészekkel. A megoldás egyszerû; nem szabad túl sok épületet egy tömbe rakni, ez fokozottan évényes az ipari területeken. Érdemes az épületek közé némi növényzetet telepíteni. Ipartelepekre mindig tegyünk egy-két kutat (nem szökõt, csak simát, mert abba nem kell munkásember). Én eszerint épitkezek és gyakorlatilag sosincs tûz, ha van is, pik-pakk eloltják és nem tud átterjedni más épületekre.
Köszi Rastalessman😊
maggi
valoszinu az ekezetekkel van a baj, ne hasznalj ekezeteket konyvtar- ill. filenevekben
Doggy dogg! A tutorial asszem a Campaign menüben a Kingdom menüpont. mindenképpen a küldetéssorozatokból a leg(f)elsõ.
Bucser
nekem is sokáig nem vitték el a cuccot amit el akartam adni.. a tanácsban a resources között az export sorban az eladando cucc mellett lehet 0-án van.. ugyenis a kikötõben csak tárolják a cuccot😊 de a statisztikai képernyõn kell beállítani mennyit adhatnak el.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Elessar:
Prosperityt a plebejusok és a lovagok házai is növelik nagyon kis mértékben észrevételem szerint, de igazából ez elhanyagolható. A patrícuisok házai növelik meg észrevehetõen (és persze abból is a magasabb szintûek)
A kereskedelemben az lehet a gond, hogy vagy nincs hely, vagy már túl sokat adtál el a termékbõl (egy év alatt limitált készletet lehet eladni)
Csak annyit mondjatok, hogy hol van a toturial..😄
Sziasztok!

végigtoltam a scenarokat és most kezdtem el az igazi gamet,de már az elsõ pályán elakadtam.😊

- A prosperityt,hogy tudom növelni? Már 1500lakos van(Talán már sok is) és szinte minden ház felfejlõdött). És 0-án van még igy is.
- a kereskedelem a másik gondom..hibá álltiom be a dolgokat és viszik a munkások a kikötõbe a jahó nem viszi el se a gabonát se a gyapjút vagy mit pedig a selling be van állitva..bezzeg nekem hozzák a pottert meg a székeket

egyébként nagyon tetszik a játék!

elõre is köszi!
nesto
ha #341 nekem szól akkor nem, nem vagyok sehol elindítom az elsõ pályát csak simán és ahogy építenék valamit a házak az út minden kék valami hiba lehet. nem azzal van a gond hogy tengerpart vagy kövek, hanem valami géphiba vagy ilyesmi.

valahol lentebb írnak vele kapcsolatban, asszem

nesto
heló, felraktam a játékot miután letöltöttem, meg írták hogy kell valami frissitést csinálni minden megvolt, az a problémám hogy a játékban az út és az épület helyén kék szín van és nem látszik semmi. köszi elõre is /valami bug lehet?/

Akkor várd meg a magyar verziót. Már itt van a kanyarban Asszem októberben jelenik meg. És még a szövegek is magyar hangokkal lesznek😊)

Nem bántottál meg, igazad van😊)
Bucser! Ha a doggy dogg elkezdené a tutorialt, amiben jönnének az angol!!! instrukciók, akkor gondolom egy picit sem lenne elõrébb. Gondolom, ha jobban vágná az angolt, akkor nem kérdezne olyat, ami szinte triviális (ha megérti). (Ezzel nem megbántva a doggy dogg-ot)
Mindenkinek, akit érinthet, vagy nem tudta, ha van a parton (benne a tengerben) egy hatalmas szikla, hiába tudod a szárazföldön a falat elvinni a vízig (vagyis a szikláig, ami már a vízben van), úgy jár mint én, azaz azt hiheti hogy nem lehet átjutni a falán, ami igaz is, de a játék nem így gondolja. Hát végül is csak sikerült😊
Bucser
MI lenne ha végigjátszanád azt a szerencsétlen tutorialt? Ott mindent elmondanak...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A Small Vila az mire jó?
ok Bucser kösz.
Mindent letakarítottam, vannak gatehouse-ok, 3 vastagságnyi a fal, nincs kõ, nincs fa, nincs semmi. De köszi
Bucser
olvass vissza.. mothball..

És leállítani, hogy tudom egy idõre a gyáramat?
Ok kössz😊
Bucser
Tele vannak a warehousaid és nem tudják a gyárból hova kivinni a ruhákat. Építs warehouse-t vagy még egy basic goods piacot és egy idõre állítsd le a gyártást hogy elfogyjon a raktárakból a felhalmozott ruha. (érdemes ilyenkor a gyapjúgyártást is leállítani amíg el nem fogy a felhalmozott gyapjú hisz csak ruha és páncél készül belõle ha jól tudom.)

Még egy kérdés: 😊 Mit jelent az pl a Clothes gyárnál, hogy NO ROOM FOR GOODS ??
Ok kössz Bucser.
Bucser
Építessz marketeket és egy-két taxcollectort, hogy legyen aki be is szedi az adót😊

3P
Itthon mikor jelenik meg hivatalosan?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

És hogy jutok könnyen Dn-hez??? Mindig csak azon veszem észre magam,hogy minuszban van...
Okés köszi 😊)
Építesz lumber millt, és a favágók elmennek fát vágni 😊 ha nem tudsz ilyen épületet építeni, akkor bezony importálni kell.
Ok khaid köszi😊 és, hogy lehet fát vágatni az embereimmel?
Hát, mondhatom mindent megpróbáltam. Nem volt munkanélküliség. Mindenki happy volt, fesztiválokat rendeztem mindenki számára, megemeltem a fizetéseket, új piacokat hoztam létre, megdupláztam a prefecturek számát... de mégis. Favor-om egy cseppet sem nõ - egy 1000 dénáros ajándék sem képes legalább 1! ponttal növelni a favor-omat. Meg azt legalább elvártam volna, hogy ne abban az utcában gyulladjon ki a tûz, amelyikbe már végsõ elkeseredettségemben letettem 10 prefecturet egymás mellé...
Ilyen bug-ok elég kemények, fõleg hogy patch után vannak. Meglátásom szerint elõdjét nem sikerült túlszárnyalnia, de alul maradt. Grafikailag nem egy nagy dobás, engem például a hasbeszélõ emberek különösen idegesítettek, a játékélmény már jobb lenne, de azt pedig ilyen bug-ok tönkreteszik.
Tehát elég nagy csalódás számomra a negyedik rész...
Ui: Ha valaki kiváncsi, átküldök neki egy mentett állást, körülbelül egy évre rá tör ki a tûz ami mindent letarol 😊
Bucser
gatehousokat tettél le?

Lehet hogy a parton kövek vannak, azokat elõször tüntesd el, és csak aztán falazz... lehet hogy pont átcsúszik valami. Az is lehet, hogy egy fa volt a fal útjában, és ezért egy nagyon pici sáv kimaradt.
nesto
heló, felraktam a játékot miután letöltöttem, meg írták hogy kell valami frissitést csinálni minden megvolt, az a problémám hogy a játékban az út és az épület helyén kék szín van és nem látszik semmi. köszi elõre is

Köszi a választ, csak az a baj, hogy már tripla vastagságú fal van mindenütt körben (természetesen a tengerparton nincs), de valahogy nem érzékeli. Pedig összeérnek, végig lehet menni rajtuk, bár utak nem nagyon vezetnek végig mellettük. Az lehet baj, hogy túl távol van a lakóházaktól? Nem értem. ?????????????????????????????????
Exotic marketbe tapasztalataim szerint csak külföldrõl lehet importálni cikkeket, borsos áron.
Az Exotic Market-be a cuccokat honnan szerzem meg Bucser?
Carlos
Lefagyik? LOL.

Þór vígi þessi rúnar

Sonajk @:o)
Olvasd el #292
Nálam segített.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Bucser
még az SG-n készüt leírásban is megvan mi a teendõ de itt sem kell nagyon keresned a megodlást.. a topic alján van keresõ...

Fagyik a Caesar IV, de látom nem csak nálam (#326).
Korábbi pályákon is volt gond, de a harmadikon (Caralis) már totális a gebasz, mert kereskedelmi utat nem is tudok nyitni.
Amikor rákérdez, hogy fizetek-e érte és Yes-t nyomok, lefagyik, restart kell semmi más nem segít.
Tud valaki egy cselet, amelyik megoldaná?
1.1-es patch sz@rt sem ér, az csak online bugon javít...