Egy liter benzin száz kilométerre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár a Ford P2000 is megy, sima gázzal is. Asszem 50 bar-on tárolják.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Hasznáják vagy száz éve. Vasúti mozdonyokban, hajókon. Autókhoz csak elvétve (pl. Prius). A probléma ott van, hogy autóban való felhasználásnál nincsenek arányban az elõnyei a hátrányaival (megnövekedett tömeg, bonyolultabb szerkezett, magasabb elõállítási költség).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De azért ez nem megoldás, viszont viszonyítási alapnak jó.
Kõolaj nélkül nincs megfelelõ energiaátvivõ közegünk.
A hidrogén azért nem jó, mert le kell hûteni.
Az akkumulátorok energiasûrüsége egy nagyságrendbe esik a lõporéval, de ezek idõvel elhasználódnak, szóval a környezetet nem kíméljük jobban.
Tud valaki másmilyen kémiai energiahordozóról?
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Tesla-val kapcsolatban több a urban legend, mint a tény.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Igaz, hogy ez a szerkenytû emberrel együtt nem volt 100 kg, de van egy több mint 300 W/m2-es napállandónk, és vannak 28-30% körüli hatásfokú napelemeink.
Csak kerülje el minden turbolencia, mert a szerkezet iszonyatosan érzékeny az idõjárásra (a Helios-nak is ez volt a baja...), a törékenységérõl nem is beszélve.
A hidrogénkutakkal kapcsolatban egy 2003-mas adatot ismerek, egy aralos mérnöktõl, és most visszaemlékezve õ csak a teljesen autamata kutakat mondta, hogy emellett hány és milyen kezelésû kút van az nem tudom. A belsõ égésû motorok hatásfokát onnan tudom hogy ez a szakmám, a gázturbinákhoz nem értek. A villanymotoroknál az autókban használt motorokról írtam bár a mai generátorok hatásfoka tényleg nagyobb. A bazinagy erõmûgenerárorokat nem ismerem így errõl nem tudok érdemben nyilatkozni.
A világon sokkal több hidrogénkút van. Csak az USA-ban több, mint 10. És ezek közül olyan is van, ahol napenergiával helyben állítják elõ a vízbõl.
A hatásfok: nincs annyi. A gázturbináknak van 60% körül.
A villanymotoroké mindig több, mint 80%, de nem ritkán 90. Az univerzális motoroké lehet, hogy kevesebb, de a nagyteljesítményû többfázisú motoroké van ennyi.
Azt nem tudom mibõl gondolod, hogy a dieselnek jobb a hatásfoka. Kevesebbet fogyaszt, de a teljesítménye is jóval kisebb.
Nem lehet. Ha a kerékbõl akarunk áramot nyerni, az fékezi az autót.
Tankolj a cigokért 😉
Ezer százalékra mondom, hogy már nem kell benyo. Csak jo ez a gazdaságnak. Ill hát egyes embereknek. Anno carstyling.hu -n (amugy minden autosnak ajánlom) volt már erröl szó. Ki lett vesézve.
Aki hülye, haljon meg.
Sok sok érdekes dolgot írtok, de azért egy kicsit elgondolkoznák a helyetekben a fizika mélyebb megismerésérõl!
Pl: mutasson nekem valaki egy olyan akksit aminek 100% fölötti a hatásfoka!!
Miért lehetetlen ez? Mert az akkumulátorokban is vannak vezetékek, aminek alapvetõen van ellenállása. Használjunk szupravezetõt! Azt meg hûteni kell. (energia bevitel, hatásfok csökken). Ha valaki ért az akkumulátorokhoz akkor tudja hogy mindig van szivárgó áram, ami meríti az. A Kondis autókázás nem hangzik rosszul, de a kondik igen gyorsan kisülnek, egy 400uF os 16 V-os kondi teljesen feltöltött állapotáról kb:1-sec alatt 1V-alá meerül, tehát ezen is kell még dolgozni. Az indukciós töltés: Építsük ki az infrastruktúrát! drága, és hosszadalmas míg az összs utat átalakítják, de nem rossz, csak ne legyen árnyékolatlanul hagyva a bankkártyád! Az összes hajtásmód közül a jelenlegi állapot szerint a legéletképesebb a hidrogén alapú tuzelõanyagcsellás, amihez már van két hidrogénkút is. Egy németországban (aral)és egy japánban ha jól emlékszem. A hidrogén tárolásáról csak annyit hogy ugyanúgy mint a földgázt az is tudják biztonságosan, (baleset esetén is)tárolni. (persze ha a vonat átmegy a tartályon, akkor az kilyukad). Az 1 literes fogyasztás azért durva mert kb. annyit enne a prius motorja alapjáraton 1 óra alatt, ha álló helyzetben járna. És akkor csak arra haszál energiát hogy a belsõ súrlódásokat leküzdje. ekkor a hatásfoka 0, mivel energiát nem ad le. Egyébként egy modern benzinmotor hatásfoka kb.:45%, egy diesel motoré egy kicsit jobb, kb:50%. Az elektromos motorok hatásfoka kb.:70%, a fennmaradó rész minden esetben a környezetet fûti. Ha valaki ennek az ellenkezõjét állítja azt támassza alá mérési eredményekkel, mert addig csak pletyka.<#worship>#worship>
Caro: Te nagyon vágod ezeket a dolgokat. Megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol?
Valaki írta, hogy ezeknek az alternatív üzemanyagoknak az elõállítására nagy mennyiségû áramra lenne szükség és hogy honnanszedjük ezt össze. Figyi csak azzal, hogy ha MO-n leállítanák az összes adót minden mûsort digitálisan ráküldenék a solt-i adóra hihetetlen mennyiségû pénzt és energiát lehetne spórolni. A solt-i adó térerõssége egészen Berlinig elér. Ezek nem a levegõbõl vett dolog. Sajnos már pontos számadatokra nem emlékszem de elképesztõek voltak. Ha csak annyit veszünk figyelembe, Solt 2MW-al megy a kisebb adók pedig min. 300kW-al. És azért kisebb adók vannak bõven Mo-n.
De sajna amíg a kormányzatainkban olyanok ülnek akiknek kapcsolatuk van az olajjal vagy valamivel amivel kizsákmányolhatják az embereket addig sok jóra nem számíthatunk. lsd Bush. Egyszerüen felháborító!!!<#mf3>#mf3><#boxer>#boxer>
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Alkatrészjegyzék:
* T1: germánium pnp tranzisztor (AC 151)
* D: germániumdióda (AA 116, AA 117)
* C1: miniatûr forgókondenzátor (500 pF)
* C2: miniatûr elektrolit, vagy tantálkondenzátor (10 uF, 6.3 V)
* C3, C4: kerámiakondenzátor (100 pF)
* C5: stiroflex kondenzátor (4.7 nF)
* VP1: antenna
* VP2, VP3: fejhallgató 2 kOhm esetleg kristály fejhallgató
Egy másik fórumon, egy napenergia hasznosítási lehetõségeit firtató topicban jelent meg az alábbbi oldal: http://fenykapu.free-energy.hu/.
Ezen az oldalon foglalkoznak mindenféle érdekes szerkezettel, például - és hogy a témához visszatérjek - vízzel hajtott autóval is. És ezen az oldalon található meg egy magyar kisérlet a kispolszki motorral.
Bár nem tõlem kérdezted, de én az esetek többségében tömegközlekedem, vagy gyalog járok. És meglepetten szoktam tapasztalni, hogy az autókban (melyek mondjuk 5 személyesek), legtöbbször 1,2,3 ember ül. Szóval az autó kihasználási foka maximum 60%!
"Ha annak idején "állítólag" Tesla"
"Hatásfoka 1700 %"
Gyerekek, óvatosan ezzel az összeesküvéselmélet-gyártással, nincs sok értelme...
"Az etanol (etilalkohol) hajtasra is erdemes figyelni."
Jó 5let, csak azt hiszem, hogy annak is van valami mérgezõ összetevõje égés során (talán benzol?)...<#conf>#conf> A fene tudja, régen volt az az elõadás.
De megemlíthetnénk itt a biodízelt , amit külföldön (Németország) használnak is. Sõt az elõállítása környezetkimélõ.
"Egyébként egy haverom faterja elektromûszerész-mérnök, õ is tudott olyan rádiót csinálni aminek elég volt a levegõbõl nyert elektromosság. Igaz, kicsit gyengén, de szólt."
Szerintem az adóenergiát használta fel tápfeszültségként.. Egy régi Siegfried Wisum-féle könyvben azt hiszem meg is van a kapcsolási rajza. Ha akarjátok elõkutathatom.
"A hidrogént már tényleg meg tudják kötni fémekkel is"
Úgy van, errõl én is hallottam..
"De az akkumulátorok nem jók, élettartamuk nem túl jó."
Litium-titanát?
Bár ez sem valami jó, az elõállítása nem hinném, hogy környezetkimélõ lenne.
"Az utasszállító gépek 600 fõjéhez..."
Kedves utasaink, üdvözöljük önöket a Malév Buenos Airesbe tartó járatán. A levegõ hõmérséklete 25 Celsius fok, a páratartalom 50 %, magasságunk a földfelszintõl 0 m, sebességünk 0 km/h. Úgyhogy ha megkérhetnénk önöket, helyezzék el lábukat az ülések elõtt található pedálokra, majd a felcsendülõ hardcore-nóta ütemeire tapossák meg azokat - lehetõleg egyszerre - mert soha a büdös életben nem érkezünk meg!
Egyébként - véleményem szerint - az embereknek kéne szokásaikon változtatni. Az a baj, hogy ez nagyon nehéz - egy megszokott kényelmes létrõl, áttérni takarékos üzemmódba.
Az Ignis pedig még elmegy, de a Swift egy okádék úgy ahogy van. Nekem is volt swiftem, aztán lecseréltem egy skoda fabiára ami még mindig nem egy luxuslimuzin, de azóta nem vagyok hajlandó Suzukiba ülni 😊
Csináltak repülõgépet, amit emberi erõvel lehetett hajtani.
Kb. 500 W állandó teljesítmény kellett hozzá.
Jó könnyû volt az egész, szénszálerõsítésû mûanyag, meg stb.
Azért ez nem kis elõrelépés, mert Wright-éknak még 12 lóerõ kelett, és úgy tudtak valamivel több, mint 30 m-t megtenni levegõben.
Szóval: nagyteljesítményû napelemekkel akár még repülõgépet is lehetne hajtani.
Igaz, hogy ez a szerkenytû emberrel együtt nem volt 100 kg, de van egy több mint 300 W/m2-es napállandónk, és vannak 28-30% körüli hatásfokú napelemeink.
Arról nem beszélve, hogy minél feljebb megyünk, nõ a teljesítmény.
Tehát négyzetméterenként 100W-ot ki lehet nyerni napos idõben. Nagyobb magasságban mégtöbbet.
(Légcsavaros gépként egyébként a NASA Helios-a tartja a magassági rekordot 29000 m-el, ami szintén egy napelemmel mûködõ repülõgép...khm.. szárny 😊 volt. Amíg le nem esett egyszer 😞 ).
Így kell mondjuk 20m2 szárnyfelület, napelemekkel beborírva, és ez a biztonsági tartalékokat is tartalmazza.
Meg van 1 elektromos trabant itt M.o-n, azzal jár a manus dolgozni, és ha jól emlékszem az akksik tömege kb 20 kg.
De teljesen mindegy, h hidrogénnnel, vagy akkumulátorral hajtanánk az autókat/jármûveket mindkettõ elõállításához elektromos áram kell!!!
nem is kevés... ezt a plusz mennyiséget honnét szerezzük majd be?
Szerintem elõbb ezt a kérdést kellene megodlani..
Építsünk még atomerõmûvet? Mert vízierõmûvet nem olyan egyszerû építeni (bár atomot sem) szénre meg az olajra ugye nem számíthatunk..
Bár hallottam arról, h a nácik szénporból állítottak elõ benzinpótló anyagot..ez nem tudom igaz-e..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
www.theaircar.com
Y
De majd megcsinálják! Beleteszik a magyar találmányt és semleges áram lesz benne
Termodinamika 2. fõtétele.
De egészen jó hatásfokkal is lehet vízbõl hidrogént elõállítani. És nem csak a vízbontás létezik.
Meg ha már valamilyen energiaforrásunk van, akkor arra jó, hogy az energiát vele továbbítsuk.
Én a nagy kapacitású, miniatürizált akkukban (esetleg miniatûr energiatermelõ cellák formájában) látom a jövõt, az autók esetében is.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Az autók esetében pedig szerintem úgy mûködne, hogy a gyárban töltenék fel üzemanyaggal.Állítólag 1liter deutérium(nehézvíz) 20millió KM megtételéhez elegendõ.
Ha ezt bevezetnék többé nem volna értelme energia és környezetszennyezési problémákról beszélni....
Ez vicces 😊
Pont az a gond, hogy az energia a _hidrogénben_ van, nem az égéstermékben.
Ez olyan, mintha a CO2-t akarnád elégetni.
Ûrhajónál mondjuk persze mûködhetne, hogy napenergiával bontják a vizet, de autónál nem.
Egyébként egy haverom faterja elektromûszerész-mérnök, õ is tudott olyan rádiót csinálni aminek elég volt a levegõbõl nyert elektromosság. Igaz, kicsit gyengén, de szólt.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Hiszen így sokkal nagyobb energiasûrüség érhetõ el, mint kémiai anyagokkal.
Lehetõvé válik az ionmeghajtás.
Meg lehetne csinálni azt is, hogy nem elektromos, hanem mágneses térben tárolni az energiát!
Kell egy szupravezetõ tekercs, jól lehûtve.
Lehetõleg torroid.
Egyszerûen csak bele kell folyatni az áramot, jó nagy áramerõsséggel. Ha pedig feltöltõdött, rövidre kell zárni.
Így GJ nagyságrendû energiaértékek is elérhetõk!
A gond persze az, hogy hidegen kell tartani a tekercset.
De ha a BMW kriogén hidrogéntartályokkal kísérletezik, akkor miért ne?
Vannak olyan szupravezetõk is, amik már 100K-körül is azzá válnak.
persze ha van mirõl 😄
Azért szerintem egy rövidzárlatnak kisebb az esélye, mint annak, hogy kigyullad a benzintank. De ezt döntse el mindenki maga 😊
A gond az, hogy a mai legjobb kondenzátoraink kapacitása se túl nagy. Azért írtam, hogy csak feszültségnövelés segíthet.
Most 16V-on 1F-os kondenzátor akkora mint az öklöm. Ez még mindig csak 128J energia. Azért ennél jóval több kell.
Szerencsére a feszültségnöveléssel a méret csak egyenesen arányos, a tárolt energia viszont négyzetesen.
Ezért ha esetleg 20000V-on érnék el az 1F-ot, akkor az 200 MJ energia. Ez felér 5 liter benzinnel, de mivel a villanyos megoldás hatásfoka több, mint négyszerese a benzinesnek, ezért 20 liternek megfelelõ.
De ehhez nagyon jó szigetelõanyag kell abba a kondenzátorba.
hehehehe a Suzukinak nem kell csak 5liter százon 4 emberrel 😄 legalábbis a miénknek! Gyári beállításokkal és még húz is 😉)
Ha valaki kitalálna megint valami újat, esetleg a Tesla terveit sikerülne megtalálni és megcsinálni a szerkeztet akkor mihinst kitudódna 100% hogy valami hirtelen jött katasztrófa érné. Mert még egyesek nem szedték meg magukat. . .