37
  • Eramama
    Hali!
    Tudna valaki segíteni,hogy kell használni a flash get.et és a Bittorentet?
    Előre is köszi
    Era
  • Sil78
    "Az engine-je nagyszerű"... volt, kb valamikor 5-6 évvel ezelőtt. És a középmezőnybe fog tartozni, ha majd kijön az IE7. Most viszont...
  • risqci
    A statisztikai progik eleve nem mindig azonosítják pontossan a kisböngészőket és több olyan is van ami szükség esetén nagyokat emulál (pl flaspack)

(a honlapok nagyrészét meg máig IE-re
    kell optimalizálni.. igy könnyü nekik)
  • psishock
    Akkor Gyuka, használd a FireFoxot. én kényelmesebbnek tartom (tudom) az AB-t. Próbáltam mind a hármat (Operával eggyütt) és ez nyert. Azonkívül képzeld, pluginok az IE-hez is készültek dögivel, tényleg mindenfélék , én csak a síma browsereket hasonlítottam össze plugok nélkül. A multkoriakkal azt is alá akartam támasztani, hogy fel lehetne fogni, hogy nem kell mindenért fikázni az IE-t, vagy hogy "sík hülye aki azt használja". Az engine-je nagyszerû, és nem ő tehet róla, hogy a fejlesztőknek nincs fantáziájuk, vagy nemtudják mi kell az embereknek. Az AB-t egyetlen ember "fejlesztette", és mégis nagyszerû munkát végzett (végez).
  • smv
    Pluginok használatával.
  • Sil78
    "Rendes" RSS-olvasó van Firefoxhoz is, ha nem elég az Élő Könyvjelzős megoldás (meg ha nem a Thunderbird beépített RSS-olvasóját használja az ember): pl ott a Sage kiterjesztés erre a célra, de van többféle is. IRC kliens is van hozzá, ChatZillának hívják. Ugyanígy egérmozdulatokat is lehet használni, ha épp az kell (nekem valahogy az egérmozdulatok nem jöttek be annyira, le is szedtem).
  • Sil78
    Nem azért, de ezeket minden valamirevaló böngésző tudja, tök alap feature-ök. A testreszabhatóság is alapkövetelmény, az Opera is elég jó benne, a Firefox meg a kiterjesztésekkel verhetetlen. Pl a külső letöltésvezérlők közül nemcsak a FlashGet-hez tud olyan "cuki plusz opciók"-at belerakni a jobb egérgombos menübe, hanem a FlashGot nevű kiterjesztés segítségével vagy húszféle letöltésvezérlőből lehet válogatni (ami épp van a gépen), többféle oprendszerre.
  • psishock
    Az az érdekes, hogy szerintem az Avant Browser "iz dí beszt", mivel itt a legnagyobb a testreszabhatóság. Az IE motorját használja, de ez nem jelenthet problémát, ha mindíg frissítjük a biztonsági foltokat. Ki tudja kapcsolni a flash animációka, akár a képeket is (mind egy kis gombal ki/be), de flash re tényleg nincs szükségem (álltalában), csak ad-okak mutatnak, ne lassíccsa nekem egy kicsit se a netet. Tudja figyelni az egér mozdulatokat, és teljesen áttudjuk rendezni a kinézetét, akár a gombok/toolbarok/menupontok elelyezkedését. Mindent úgy nyútassz, nyomsz össze ahogy teccik. Beépített keresője is van dehát nem kell állanóan google/yahoozni, csak írjuk ha érdekel valami, és már meg is van. Szkinnelhető. Ha kilépünk lementi a pillanatnyi helyzetet. Egy gyors dupla kattintással akár be is zárhatjuk az éppen megunt tab-ot. Akár magyarul is tud. Ha van a gépen Flashget ("iz di beszt" download manager, de ez offtopic nem kell belemenni) akkor vanak olyan cuki plusz opciók a jobb egérkattintás menüjében (linkre/képre... kattintva) mint pl a "download all with Flashget" ami sok vesződéstől megspórol minket, ha van egy csomó letöltendő cucc az oldalon, legyen az egy millió kép vagy zene, vagy akármi. Hirtelen ennyi jutott azembe, de csak mekkell nézni a beállításokat (options) és látni hogy még minden más is nagyok testreszabható (szeretem ha émmondom meg mi/hogy legyen, ne má a határok). Kipróbálltam mindent, sokáig Operán voltam, de ezt még attól is kényelmesebb használni. Az IE egymagában szar, de ezzel a browzerrel feltúrbózva "iz dí beszt"
  • whitehawk
    Mert az egész Mozilla a Netscapeből jött eredetileg. Minden ami Gecko alapú az Netscape itt.
  • LiDoCaiN
    szerintem is opera a király :) csak van pár odlal ami nem igazán támogatja :(
  • smv
    Én spec azért használom az operát, mert az minden egyben ami kellhet a webre. Böngésző, rss olvasó (és nem olyan kis lama, hogy berakja a könyvjelzőkhöz és csók), e-mail kliens, IRC kliens (bár ez már nem webre kell, és én spec nem is használom). Egérmozdulatokat figyel, nagyon kényelmes használni, rendes letöltésvezérlő stb stb stb. Jobban támogatja a CSS-t mint monyuk ff vagy ie...

Azt, hogy miért népszerűbb ff vagy ie, három okból magyarázható szerintem. Az egyik, hogy Opera alapból ugye nem magyar. A másik, hogy majdnem két percet el kell tölteni a beállításaival, hogy minden fasza legyen. (Legalábbis, szerintem ezeket elvégezve sokkal kényelmesebb...). A harmadik, hogy még mindig nem ingyenes...
  • janyikzs
    Nálam 3 böngésző van fent (Opera, FF, IE). Mindhármat sűrűn használom, főleg amiatt, hogy weblapokat szerkesztek, és elég sz*r egy oldal, ha a böngészőkön teljesen máshogy jelenik meg. Minden böngészőnek van pozitív és negatív oldala, csak valamelyiknek több másiknak meg kevesebb ebből-abból.
    Vannak oldlalak, amelyiket ezzel, a másikat azzal tudom tökéletesen megjeleníteni. Bár a FF-ot használom úgy 50%-ban, azért az IE sem sz*r, csak a biztonsági dolgait frissíteni kell a netről, és akkor oké.
    Azért a számokat elnézve ne mondja senki, hogy az IE mennyire sebezhető, azért a 87%-ért inkább azt támadják. ha a FF vagy bármi más "véletlenül" eljut olyan szintre, akkor biztos, hogy az lesz biztonsági szempontból a leggyengébb.
  • BiroAndras
    Nekem az FF után az IE olyan, mintha egy merciből egy ladába ülnék át.
  • fflx
    meg hat az is lehet, hogy a firefox inkabb otthon terjed mit ceges korokben nyaron meg ugye inkabb nyaralnak az emberek nem otthon bongeszgetnek.
  • fflx
    es ezek mikori adatok? netscape 50% felett :) jo ha 1 %

egyebkent mostanaban nezegettem netstatokat magyar oldalakrol es kb 16-18% volt a firefox magyarorszagon (vegul is, ha bele kaarjuk magyarazni akkor ez beleferhet az alig tobb mint 10 be, bar azt azert megmondhatnak, hogy honnan szedik)
  • whitehawk
    Hát én úgy látom, hogy:
    msie 16,44%
    netscape 52,56%

Az igaz, hogy többen nézik win alól, de csak a linuxhoz képest, és csak 1-2 század % az eltérés.
  • An-Dee
    Van aki azt sem tudja megmondani hogy mivel internetezik, ekkor szoktam megkérdezni: "Nem arra a kék E betüre szoktál kattintani?" :))
  • Picivizipaci
    Nállam az IE élből le van tiltva.
    Firefox rulez!
  • arty
    mi lesz itt, amikor a sok IE felhasználó elélvez majd az IE7 tabbed browsingjátol ... "ismét" élvonalba kerül ez a szutyok :)
  • Caro
    Hát igen, az a keresés nagyon jó.
    Én más szoftverekből állandóan hiányolom már, mindig furán nézek amikor gépelek, és még nem teker. :)
  • h4x0r
    Psitike Kontersztrajk oldalanak ha van 80000 napi latogatoja, akkor sem hiszem, hogy tul sok FFje lenne.
    Mellesleg a HUPon meg mindig vezet az Exploder :(
  • Sil78
    Az én gépemen is van Opera...
  • Sil78
    Khmm, azt egy magára valamit is adó, ilyen felméréseket készítő cég ki tudja ám szűrni, hogy melyik böngésző valóban IE, és melyik az, amelyik valójában Opera. Nemcsak a useragent-et figyelik.
  • randomly
    Helló!

Ha valaki utál plusz szoftver rakni a Windows-ra az Én vagyok. De egyszer feltettem a FireFox-ot és azóta fent van. És miért?
    Az RSS a Könyvjelzők eszköztárára az egyik.
    A másik az oldal keresője F3 és a gépelés közben már keres is fantasztikus, semelyik Microsoft programban nem találtam még hasonlót. Pedig gondolom ezt még nem védette le senki. ha mindig keresel valamit a NET-en, akkor verhetetlen ....

rand
  • FTeR
    ez így van. de nagy valószínűséggel a baba-mama lapnak nagyobb a látogatottsága mint egy IT-s oldalnak, így a piac nagyobb hányadát reprezentálja.
  • SymbioC
    ..és nem vagy egyedül! Kinek a pap, kinek a papné - nekem speciel a szomszéd nője!
  • Emmegki
    Hülyeségnek tartom az ilyesmi cikkeket. Húú, most 0,2%-kal többen használják az X böngészőt mint egy hónapja. Ezeknek a százalékos adatoknak semmi közük a valósághoz. Érdemes elnézni a statsector.hu-ra, és megnézni 1-2 oldal statisztikáját. Könnyen észrevehető, hogy oldalanként más-más a böngészők %-os megoszlása, egy számtech. oldalon nagyobb lesz a Firefox/Opera részesedés mint egy baba-mama klub oldalán.
  • Garfield
    Én meg eddig két gépre vittem át az otthon letöltött cuccot, szóval ennyit a letöltésről és a valós használatról.
  • HuHa
    Letöltöttem Firefoxot Operával, majd töröltem a telepítőt. Ennyit a növekvő letöltésekről:))
  • archkoven
    Én hallottam az alternatívákról és ki is próbáltam őket. Ezért használok újra Internet Explorert:)
  • shusaku
    Ez egyébként borzasztóan elszomorít, hogy az átlag user hozzáértése mennyire a béka segge alatt van. Hihetetlen számomra, hogy ennyire népszerű az IE csak azért mert a többség nem hallott, vagy nem is akar hallani az alternatívákról. Bele sem merek gondolni hány millió zombi gép spammel vagy csinál egyéb okosságokat a világon, a nemtörődöm userek miatt.
  • testerlnx
    Jaja...
    Amúgy meg a Firefox túl van a 80 milliós letöltésen, nem nevezném stagnálásnak...
  • DWz
    Opera sokkal nagyobb, csak alapertelmezett user agentje IE-nek mutatja magat.
  • CAD
    En pedig az vagyok akit kurvara nem erdekel az egesz ;)
  • blackeagle
    Pancserság ez az állandó összehasonlítás már. Fele azért használja az ie-t mert az van az m$-ben és örül hogy rá tud kattintani az ikonra. A másik fele meg meg van gyözödve az általa használt böngésző tudásáról és nem lehet meggyözni úgyse. Egyébként linux - firefox kell a nethez és én vagyok a másik fele ,akit úgyse lehet meggyözni.
  • NuCLEARScoRp
    Amugy a Mozilla böngésző fejlesztését le kellett volna, állítani... sokkal jobb a Firefox, hülye aki
    azt használja...
  • NuCLEARScoRp
    Opera 0.49 ez érdekes nemrég még 1% körül volt...