131
-
Cat #51 most olvastam indexen tota w kritikáját, hát ahhoz képest ez a cikk feldicsérés :D nagyon durva szinten aláz
http://index.hu/kultur/cinematrix/kritika/stealth/ -
#50 Hogy miért kell gonosznak lennie? Mert ha jófej lenne, akkor abból nem lehetne ("jó") akciófilmet csinálni (: -
norti #49 "Miert kell minden ontudatra ebredt valaminek gonosznak lenni? Miert nem lehet valami vicces jofej? :P"
Nem gonosz, csak a "beleprogramozott+saját magától megtanult" szempontokat nézi és a cél érdekében mindent belead, nézd meg a filmet. Ez inkább butaságra vall mint gonoszságra :) Az mondjuk baromság, hogy egy villámcsapástól a "belső dns-szála" átalakul mindenféle hülye fizikai képletté stbstbstb... És ahogy befékez a gép az orosz előtt és szinte helyben megfordul LOL Na majd ha a fizika eljut eddig, akkor megcsókolom az amerikaiak seggét is :D -
#48 Lehet, hogy H. akciofilm vasmadarak styleban, de ez elveszi az emberek kedvét egy filmtöl.
Nézd meg ezt a filmet. Utána tedd a szivedre a kezed, és mond azt, hogy ez egy szuper film, eredeti, fordulatos történettel, oscar-gyanus szinészi, operatőri és rendezői munkával, egy igazi kihagyhatattlan filmalkotás.
És ne nekem vagy a cikkírónak tedd meg, hanem magadnak...
Nagyon kevés film van a világon amiben nincs baki, és minden ugy van ahogy a valóságban.
Tény. De ez már csak a ráadás ezen film esetén.
Vagy olvass el más kritikákat. Tóta W. így kezdi a kritikáját, hogy "Kérem szépen, ne nézzék meg ezt a filmet. Nincs miért megnézni, csináljanak valami hasznosat addig, vagy legalább aludjanak, abból nem tanulhatnak butaságokat.".
Esetleg nem lehet, hogy véletlenül, ne adj isten tényleg ennyire középszerű és felejthető filmről van szó? -
#47 Szerintem azt vegye észre, aki eddig nem, hogy az AKTUÁLIS SLÁGEREK-ről KELL írnia a filmkritikusoknak.
Lehet, hogy van bizonyos mozgásterük, de az SG.HU jellegéből adódóan nem írhatnak művészfilmekről.
Márpedig az igényekkel bíró mozilátogató/filmnéző nem mehet el szó nélkül a rossz alkotások mellett.
(Ezek nem is alkotások, hanem termékek.)
Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy számos cikk (filmkritika is), itt jelenik meg először, utána az indexen.
(Híreket konkrétan mintha nyúlnának innen, de az mellékvágány.)
-
Kazak #46 Pont ez a rovat a legkevésbé bulvár az SG-ben! -
#45 Masreszt, meg a filmkritikusokat nem kell fikazni, csak tudni kell (tapasztalat), hogy melyik kritikus nezetei passzolnak leginkabb a tieddel, es ha rahallgatsz, akkor sok szar filmtol megovod a penztarcadat, es sok jot is felfedezhetsz, amit amugy megsem neztel volna. Ennyi. -
#44 Hat talan jobb is ha elveszi az emberek kedvet, mert akik ilyen szar filmeket csinalnak ne keressek mar halalra magukat, es ezen felbuzdulva ne csinaljak meg a varhatoan megjobb masodik reszet.
Masfelol meg a realitastol nyilvan el kell ternie a filmnek, hiszen fikcio, de azert az olyan logikai hibak, amik onmagukban ellentmondanak a film menetenek azok azert elkerulhetok...
Es ugyanugy, ahogy egy szekrol meg tudod allapitani, hogy A vagy E kategorias (profi minoseg/kenyelem vs. szalkas deszka osszeszogelve), ugy egy filmrol is konnyen meg lehet allapitani, es ez nem izles dolga, mert egy olyan film is lehet jol megcsinalva a kritikus szerint, ami nem feltetlenul az o stilusa. -
BiroAndras #43 Ja, és még egy dolog. Attól, hogy szakamilag kritikán aluli egy film, még lehet évezetes. De sajnos a legtöbb mai filmről még ennyi jót se lehet elmondani. -
zLk #42 Nah, 2 film.. lol
Lehet, hogy H. akciofilm vasmadarak styleban, de ez elveszi az emberek kedvét egy filmtöl. Nagyon kevés film van a világon amiben nincs baki, és minden ugy van ahogy a valóságban. -
BiroAndras #41 "Egy mozifilm nem feltétlenül a realitásról szól."
Természetesen, és ez nem is baj. A baj az, hogy rettenetesen nehéz olyan filmet mondani, ami legalább közelítőleg tiszteletben tartja a logikát és a természet törvényeit.
Azért baj ez, mert az emberek, ha sok hibákkal teli filmet látnak, akaratlanul is ezekhez igazítják világképüket. És elhiszik pl. hogy egy 10m-es zuhanást megúszhatnak egy karcolás nélkül. Még rosszabb, ha előítéleteket nevelnek így beléjük.
Szerintem az lenne a jó, ha a filmek csak ott térnének el a realitástól, ahol a történet ezt megköveteli. És nem lennének tele ordító logikai hibákkal. -
#40 Pajti, a cikkíró leírta a véleményét, és alatta meg lehet olvasni a többiek véleményét. Ha nem értesz egyet vele, nézd meg a filmet és nosza, írd le a te véleményed, lehetőséged adott rá.
Én megnéztem, és kb. egyetértek a kritikában foglaltakkal. Ez egy Hollywoodi akciófilm a Vasmadarak stílusában. Ennyi. -
#39 A Batman: Begins-t és a Sin City-t nem húzták le emlékeim szerint. :)) -
zLk #38 És mégis ki szabja meg a kategóriákat, elmondanád?
Mert ami neked E ategória az lehet, hogy másnak B.
Én nem kell müvészfilmekröl irni, de akkor a sima filmeket sem kéne igy lehuzni. Csak a köpködés, meg a nyafogás megy.. -
#37 LoL, mondjuk elég hosszú listát lehetne az ilyenekből írni:
SPOILER Gyanú! Ha érdekel, akkor jelöld ki a következő részt.
-A gyakorlatokon éles fegyverrel lőnek egymásra a gépek, mert úgy izgibb.
-A pilóták sisakjának átlátszónak kell lennie, merthát látni kell az arcjátékukat - hogy oxigént hogy kapnak így, az nem fontos.
-A repülőgép-hordozók hangárjában annyi szabad hely van, hogy ott építik fel még a bevetési központot is, és mindent szépen, tágasan helyeznek el, hogy kényelmesen el lehessen férni közöttük.
-A levegő-föld rakéták úgy néznek ki mint a GBU-28 "bunkerromboló" bombák, csak rakétahajtómű került rájuk, és rakétaként viselkednek.
-Noha egy ma rendszerben álló levegő-föld rakéta kis magasságból is 10-20km-es hatótávolsággal bír, és a nagy magasságból ledobott siklóbombák a céltól akár 50km-ről is indíhatóak, a jövőben ezen fegyverek eltünnek, és csak 1-2km-ről indítható fegyvereket használnak (talán a sportszerűség okán).
-Az US NAVY pilóták fejében bevetés közben mindig a civil áldozatok számának minimalizálása motoszkál.
-Légiharcot első sorban gépágyúval vívnak, még akkor is, ha a gép roskadásig van pakolva légiharc rakétákkal.
-A csúcsmodern gépeken nincs se HUD (szem magasságában lévő kijelző), sem sisakcélzó.
-Minden egyes műveletett folyamatosan, szóban kommentálnak a pilóták, elmagyarázva a T. nézőnek, hogy mit miért csinálnak.
-Egy sisakrádió többszáz km-ről is tisztán és zavartalanul hallható.
-A nyugat-ellenes kommunista országok MBB/Kawasaki BK-117 szállítóhelikoptereket használnak (ez csak azért vicces, mert látható a filmben Mi-8/Mi-17, tehát ott volt a kezükben a megfelelő gép, csak gondolom a BK-117 látványosabb, vagy mifene).
-A csúcsszuper lopakodó gépeket az orosz harci gépek messziről meglátják (ezen a részen kaján vigyor ült az arcomra: a film készítői tisztába voltak vajon vele, hogy ezzel saját magukat verték bucira?:))). -
kidintwo3 #36 Szar E kategóriás filmekről csak szart lehet írni. Most írjanak művészfilmekről? Nem hiszem,hogy aki az SG-re jön azt érdekelné úgy nagyáltalánosságban. -
zLk #35 Ja, és kedves Viktor, ha enyire komolyan veszed a repülös dolgokat, ülj le inkáb a Discovery, Spektrum, vagy NGC elé..
Ez mozi..miért kritikál olyan aki nem szereti a mozit?! -
zLk #34 Mar kezdem unni, hogy itt az SG-n MINDEN uj filmet lehuznak!
UNDORÍTÓ!
Nem lehet elvárni, hogy minden film egy "Shawshank Redemption" legyen. Junius eleje óta nem irtok mást -kedves szerkesztők- csak szarságokat minden filmről!
Milyen filmkritika ez?! Szálljatok le a földre egy kicsit.. -
Nagydög #33 Azert nehany fontos dolgot megtudtunk a filmbol.
1. Az ultramodern harcigepekben csak egy katapult samli van, ami a pilota vegtagjait szabadon engedi csapkodni, es kepes utolerni a repulogepet, hogy annak roncsai nyugodtan a pilotara zuhoghassanak.
2. A jokepu utantolto leghajok eleg furgek hozza, hogy a tankolo gepek kepesek legynek mogottuk maradni.
3. Ugyanezen leghajokon a szelep az utantolto kosarban van, es meg veletlenul sincs masik, hogy serules eseten megalitsa a kiomlo uzemanyagot.
4. Az uzemanyag parat egy sugarhajtomu csak utanegeto fokozaton lobbantja be. -
StarFist #32 Jessica Biel mintha felszedett volna magára pár kilót a Penge3 után. -
#31 A kérdéseidre nem akarom lelőni a poént (ha érdekel, a film topicjában nyugodtan ki lehet vesézni az eféle bakikat, akad belőle bőven).... -
#30 Most vagy én nem fejeztem ki magam elég egyértelműen, vagy te nem értetted meg a hsz.-em lényegét.
Aki csak egy pörgős, látványos akciófilmre számít, az szvsz nem fog csalódni benne. Ugyanakkor lehet jó katonai témájú filmet készíteni a realitások figyelembe vételével (elég a lent említett Vadászat a Vörös Októberre c. filmre gondolni). Én amiatt fakadtam ki, mert "vadászrepülős" film esetén nincs ahhoz fogható sajnos... -
onimusha #29 olcsó színészek zéró történet, zéró új 5let, us navy, kúúl gépek = ennyi elég is ahoz hogy a sok dagadt barom americanos megnézze és blockbuster gyanús film legyen, ez van USA unatkozik de kell a pénz nyomják a SZART a szarevők meg lenyelik -
onimusha #28 nye nye ájm a robot nye nye ájv gét szelf evérnesz nye nye program error nye nye kombat mód nye nye , nah elmondtam tömören a filmet -
Nyiri #27 Most neztem meg a trailert. Egy apro kerdes. Hogy a picsaba olyan kurva nagy ellenfel a ropcsi? Uzemanyag nelkul egy draga vasdarab? Ki tolti fel?
Amit nem ertek. Mindenfele teszteles nelkul rapakolnak pusztito fegyvereket? A hadiipari elektronikai berendezesek stb... azert is olyan rohadt dragak, mert kurvara stapabiroak es le vannak tesztelve mindenfele idojarasi korulmeny kozben.
Miert kell minden ontudatra ebredt valaminek gonosznak lenni? Miert nem lehet valami vicces jofej? :P -
#26 Miért kell szegény kritikust bántani? Mindenkinek más a szemlélete, az értékrendszere, kinek ez jön be, kinek az. Miért baj az, hogy van aki a művészi értéket is keresi a filmben?
Én tuti kihagyom, és ennek nem a kritika az oka. Ha valaki meg akar nézni egy jó filmet, ajánlhatom A remény rabjai-t, amit nemrég láttam dvd-n. Bár nem egy mai mozi, de szerintem veri az összes főgonoszutánkajtatós akcófilmnek beállított limonádét. -
Nyiri #25 Meg valami? Ki az a Jessica Biel?
En is utalom mar az akciofilmekben ha van harom szereplo akkor az egyik valami atomanyu aki olyan kemeny hogy lezuz mindenkit es visszaszol mindenkinek. Az kotelezo fekarol meg ne is beszeljunk -
Nyiri #24 Gyuruk Ura - Egy fantasy. Ne hasonlitsd mar ehhez.
Ez a film igaz hogy Sci-fi, de attol meg a foldon jatszodik. Azert a fizika torvenyei meg egy ontudatra ebredt gepre is vonatkoznak. -
Janeer #23 majd megnézem az RTL klubonvagy nem -
hPi #22 "Kb. annyi köze van a realitásokhoz mint egy átlag James Bond filmnek..."
Aha. Lássuk.
Ben Hur - kb. mennyi köze volt a realitáshoz?
Gladiátor - kb. mennyi köze volt a realitáshoz?
Gyűrük Ura - kb. mennyi köze volt a realitáshoz?
És lehetne sorolni oldalakon át. Egy mozifilm nem feltétlenül a realitásról szól. Egy átlag romantikus vígjáték sem a realitásokról szól, hiszen a szereplők olyan szituációkba kerülnek, amibe hétköznapi ember soha.
Ez a film a látványvilágra épít, se többre, se kevesebbre. Akinek tetszenek, és akiket leköt a látvány, azoknak tetszeni fog, még ha egyik szereplő sem nyújt valami hatalmasat és a technikai kütyük sem pontosan úgy működnek, ahogy a való életben.
Ha realitást akarok, ott a Reality TV, Discovery Channel, Animal Planet, Spektrum.
-
#21 lotto szám? -
#20 1.: Ha nem adsz a kritikákra, akkor mit keresel itt?
2.: Izlések és pofonok - nekem az FF sem jött be... -
#19 Én még a cikkirónál is rosszabb véleménnyel vagyok a filmről. :) -
TheZsenyka #18 Te Szekeres Viktor, semmi bajom a kritikáddal, de azért illene NEM elmesélni a fél filmet, miközben legyártod. -
#17 Gondolom már láttad a filmet... azért tudod ilyen jól milyen... amugy én sose adok a kritikákra...
A Fantsztikus négyes-t is jól lehúzta ez a szennylap
, pedig nagyon király film...!!
Szóval ennyit értek... -
Luminas #16 Lol, már előre tudom, hogy mi lesz a véleménye itt a közösségnek - ha a cikkírónak tetszett, ti oldalakon keresztűl szídjátok, ha esetleg nem tetszik neki akkor mindenről elmondjátok, hogy "annyira nem is rossz", "nekem tetszett", etc.. -
#15 Nem tudja valaki honnan lehet feliratot szerválni a filmhez? Sajnos a feliratok.hu szarakszik. :( -
#14 ez az ÍRÓ SAJÁT véleménye, nemszólszbele, értem? -
#13 Ez a film konkrétan a nyálas bohóckodásról szól, a romantika szála már kimerült a nyálas részben... -
#12 Teljesen igazad van... csak a sok okostojás mindenben a romantikus, nyálas, unalmas bohóckodást
keresi...