131
  • Sith
    Láttam
    Valóban pörgős akció miéria az egész de enyi semmi több
    nem rosz a film de végig volt egy olyan érzésem hogy ez nem moziba hanem a TV be való unalmas estékre
    nem azt mondom hogy totál *zar mert szinészileg látványilag stb sokkal inkább ott van mint a Air Boss 8 vagy a Vasmadarak 23 de egyébként ugyan az a kategoria csak sokkal jobban kivitelezve
    Cifu
    A realitásokról meg anyit hogy ez nem kell a népnek az senkit sem érdekel hogy 10-20-100Km ről kilönek egy rakétát és balra el nem látványos nem izgalas ellenben a gépágyu az igen... ha esetleg mégis rakétával lőnek azokból kifelejtették a közelségi gyujtot igy látványosan el tudnak huzni a gép mellet alat fölöt... rakéta elől mindig csak kitérni lehet infrát vagy diplot véletlenül se szórnak
    jah és ha sírni akarsz akkor nézd meg a fent említett Air Boss sorozatot :)
  • Macccy
    Én is mindíg ettől tartok, a rossz filmektől, főleg mióta morogva jöttem ki az említett sci-fi-drámáról. Az agyam eltudom dobni a szar filmeken, ha a moziban érem tetten, így hát biztosra megyek ... de most sajnos Spielberggel sem jött be. Egy darabig most biztos marad a home-theatre ...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem mondtam, hogy elhittem - csak közöltem, hogy "miért" tették az ülést az EDI-be.

• Macccy
    hál'Isten tárgytalan ... nemláttam ... és érzem már nemis fogom
  • [NST]Cifu
    Megvallom én már igen ritkán megyek moziba, mert kevés az olyan film, ami ezt megérdemli. Az agyatlan szórakozásra is vannak (szerintem) jobb választási lehetőségek, de mégegyszer mondom, tényleg bejöhet azoknak, hogy csak egy kis látványos, pörgős, agyatlan akciófilmre vágynak...

Nekem még e szinten sem jött be. :)
  • winnie
    A filmben elmondják: a tezstelés folyamán pilóta ült a gépben - annak kellett az ülés.

nem kell mindent elhinni:) ha nem lett volna ülés, akkor tényleg elég hülyén nézett volna ki, hogy a film 3/4-énél véget ér a film. ki kellett találni valami hihetőt...
  • IMYke2.0.0.0
    Az xXx 2 -ben nekem az tette be a kiskaput, amikor egy Tango és Cash-ben debütált terepjáróhoz hasonló monszterrel egy egész háztömbön átmentek - értsd: egyik falon be, a másikon ki... boááááááá

• IMYke2.0.0.0
    ... s ráadásul minden filmben "ellövik" ezt a poént, amiben fegyver is van...
  • Macccy
    Nem úgy ültem neki, hogy "Vooáá, ezkell nekem" de bevallom, 2 órát elb*szni jobb alternatíva mint a legutóbbi mozis csalódásom, a Világok Harca (erről nemnyitok vitát, nekem alulmúlta az elvárásaim). Vagy például a Pókember2 is leszerepelt nálam. Bármikor szívesebben ülök le ezt a "B" akciót megnézni mint a Pók második részét. A Lopakodónál eleve úgy indultam neki, hogy látványos akció, már a rendező előző filmjei is ezt sugallták.
    (a XXX első részét Vin miatt megnéztem, de a másodikat már nemmertem)
  • [NST]Cifu
    meg ahogy egy géppuskafészket kilőtt a kis kézi pityujával, boááááá...

Az a jelenet nekem is "tetszett". Ugyanis egy géppisztolyal így, fél kézzel ilyen pontosan lőni csak filmekben lehet... :)))
  • [NST]Cifu
    Anno leírtam a filmről a véleményem: gyenge, sablonos történet, kacajokat okozó, de komolynak szánt jelenetek (nekem a kedvencem továbbra is az, amikor nekiállnak a civil áldozatokon elmélkedni), emellett tele van logikátlanságokkal, és a realitások teljes mellőzése már csak hab a tortán (no persze nekem a személyes érdeklődési köröm miatt ez utóbbi a legfájóbb).

Amit a film előnyére lehet írni, hogy látványos és pörgős. A kérdés csak az, hogy ennyi elég-e valakinek...
  • Macccy
    Nembaj ... de ha - ahogy kéne - messziről kibombázták volna a célt, akkor megintcsak elesünk egy izgalmas harci jelenettől. Ez film, énis jókat mosolyogtam néhány résznél, de inkább ilyen legyen.
  • [NST]Cifu
    Én meg mégegyszer leírom: ez csak egy Knight Rider-szinvonalú kamu szöveg.

Már a II.Vh-ban képesek voltak távirányítással vezetni repülőgépeket, kb. az 1960 évek óta már szuperszonikus gépeknél is megoldották ugyanezt.
    Az 1990-es években készült kisérleti robotgépek még távirányításuak voltak, tehát egy ürge lent ül egy képernyő elött, és egy joy-al irányítja a gépet. Jelenleg azon dolgoznak, hogy közvetlen távirányításra már ne legyen szükség, tehát az operátor csak megnyomja a "felszállás" gombot, kijelöli a célpontokat a digitális térképen, megnyomja a "végrehajtás" gombot, a robotgépek felmérik hogy melyik gépnek van elég üzemanyaga, melyiknek van kedvezőbb poziciója, stb. és eldöntik melyik robotgép melyik célpontot támadja, ezek után elmennek a saját célpontjuk közelébe, kidobják a siklóbombákat (nem 1-2 km-ről, hanem 20-30km-ről), majd hazajönnek, és bejelentkeznek a leszálláshoz.

Ez most ott tart, hogy nemrég két X-45 UCAV-al tesztelték a fent vázolt megoldást. Tehát csak a célpontok kordinátáit adták meg, a két gép elosztotta egymás között a feladatokat, végrehajtották a támadást, és visszatértek.

Lehetne azt mondani, hogy a film készítésekor ez még nem volt ísmert, de ez hazugság lenne: ez a képesség a légierő UCAV-al szembeni elvárásai közt szerepelt - még 2000-ben.

Szóval ez a 'teszteléskor' kellett dolog csak a laikusoknak lehet elfogadható magyarázat...
  • [NST]Cifu
    És ne jöjjön senki azzal se, hogy nem valósághű, agy és állelejtős szórakozásnak elég és a jövő harcigépei az SG-s cikkeket nézve amúgy is ebbe az irányba haladnak.

Kösz (én írtam azokat a cikkeket :)), de ugye nem baj, ha heveny röhögőrcsöt kapok attól, ahogy a film készítői elképzelik a jövő harci gépeit. Ugyanis a realitás az, hogy a jelenlegi vadászbombázók és csapásmérő eszközök sok téren többre képesek, mint a film "csúcsjárgányai". ;)
  • Macccy
    Jaaahajj, juteszembe. Tetszett eza duma a szinkronban:

-Nocsak nocsak, ez tud ... beszélni!
    -Nagyügy. Egy ismerős haver bömöse is tudja ugyanezt!
  • IMYke2.0.0.0
    Én a szerelmi száltól és a kemény lady-től, a férfias szövegeitől kaptam hányingert - meg ahogy egy géppuskafészket kilőtt a kis kézi pityujával, boááááá...
  • IMYke2.0.0.0
    A filmben elmondják: a tezstelés folyamán pilóta ült a gépben - annak kellett az ülés.
    Rögtön az első találkozást követően elhangzik.

• Macccy
    hát azért folytatni nembiztos hogy kell
  • Macccy
    Mi mi mi?? ... Lemaradtam valamiről?! Kiteszem a lábam az országból 10 napra és máris lehúzzák a Sziget -et? Pedig azt a Lopakodóval ellentétben én nagyon nagy durranásnak vártam!! Sürgősen meg kell lesnem .....
  • winnie
    És a végén könnycseppek közt bedobhattak volna egy szaros mp3 lejátszót üvöltő Guns&Roses-zal a tengerbe azt mormolva, hogy "Ez a tied EDI!"

jut eszembe, vége. vicces, hogy úgy fejezték be, hogy lehessen még folytatást csinálni. a készitők optimisták voltak:)
  • Macccy
    Jah, különben nemigaz, hogy nincs sztori, csak szerintem ma már hozzászoktunk, hogy gondolkodtató csavaros thriller-ek születnek kéthavonta és ezt már csak "átvezetőnek" fogjuk fel. Nemrosszez. Van itt haditechnika, pénz, politika és ügynökség akik pénzt látnak a jövő fejlesztéseiben és miután borul a bili, mindent elkövetnek, hogy szőnyeg - esetünkben hó - alá seperjék a nyomokat. Egy 110 perces nemtitkoltan popcorn-akciófilmbe nem is vártam mást.
  • Macccy
    Hááááááát .... háááát .... megnéztem és kövezzetek meg, de a nézhető kategóriába pozícionálom. Ez nálam azt jelenti, hogy ha kijön a dvd (perszehogya bótba, hovamáshova) akkor megnézem mégegyszer a házimozin is. De csak RW-ről!
    Ez amúgy megint olyan film, amit érzésem szerint nem ott toltak el, hogy "miafenének pilótaülés", ki nem szarja azt le! A teszternek, ja, jólmondták, lehet! De tényleg! És ne jöjjön senki azzal se, hogy nem valósághű, agy és állelejtős szórakozásnak elég és a jövő harcigépei az SG-s cikkeket nézve amúgy is ebbe az irányba haladnak. Én inkább a hibát ott keresném, hogy összecsapták a végét. Jól szórakoztam, de a földi erődharc Rambonénivel már túlzás volt és amúgy is elröhögték a temetést. És a végén könnycseppek közt bedobhattak volna egy szaros mp3 lejátszót üvöltő Guns&Roses-zal a tengerbe azt mormolva, hogy "Ez a tied EDI!"
  • [NST]Cifu
    megállíthassa -> megállapíthassa
  • [NST]Cifu
    Mert azt szüröm le itt mindneki kiköpött tehetség filmalkotás terén és hát nehogy mán a pénz hiány szabjon ennek határt

Összekevered a szezont a fazonnal. Nem kell filmalkotói tehetséggel rendelkezni ahhoz, hogy megállíthassa valaki, hogy mely film a jó és elismerésre méltó, és mely film a gyenge tucatermék...

Na srácok fogatóköny irásra fel, hdd lássunk szinvonalas magyar alkotta sztorikat :)

Én írok egy sztorit, te meg előkeríted rá a pénzt (nem vagyok telhetettlen, mondjuk 60-70 millió $ már elég lesz). Rendicsek?

Lehet hogy az én hibám, de szeretem a SCIFI-ket melyekben nem mindneapi jelenetek vannak és kicsit fantáziadusabb, vagyis nem a valóságra épít.

A baj az, hogy itt a valósághűség csak az egyik gyenge oldala a filmnek. Se a története, se cselekménye nem éppen eredeti...
    Azon kívűl az inkább a rendezőre nézve szomorú, hogy nem tudott ügyelni a részletekre. A #8-as hozzászólásban ott van Patrick weboldalának a linkje, ott található jópár videó a valódi harci gépekről. Nehezen hiszem el, hogy ne lehetne látványos és űtős filmet készíteni a realitások és a logikus cselekmények figyelembe vételével...

másik a sokat emlegetett pilóta szék, nos nem a hősök miatt tették a számítógépvezérelte géppbe, de ezt a filmben elmondták, bár én nem a magyar szinkronos verzót láttam, lehet onnan kihagyták.

Ez egy qrta nagy kamu. A mai robotgépek távirányítással, a földről irányíthatóak. Mi a fenének akkor egy ultrafejlett robotgépbe pilótaülés? Csak mert így látványosabb...

Szerintem minden olyan embernek tetszett akik a fnatázia világot előtérbe tudják helyezni, és nem görrcsölnek azon hogy de a valóságban ez nem úgy van, etc....

Ellentmondanék, akivel néztem a filmet, hasonlóan írta le, mint én: látványos, pörgős, de üresfejű és logikátlan.... :)
    (de biztos ő a szabályt erősítő kivétel :)))

Kiváncsi leszek h a sziget c. filmről mit fognak irni, mert az is jónak igérkezik. Bár félek azt is jól le fogják húzni.

Talán nem a trailer alapján kéne véleményt alkotni a filmről, nem? :)

Éljenek a SCI-FI-k

Éljenek a Sci-fi-k. Mert vannak olyanok is. De a Lopakodó nem tartozik közéjük!
  • winnie
    A másik a sokat emlegetett pilóta szék, nos nem a hősök miatt tették a számítógépvezérelte géppbe,

azért, hogy szereljék, vagy mi. ha minden igaz.

Kiváncsi leszek h a sziget c. filmről mit fognak irni, mert az is jónak igérkezik. Bár félek azt is jól le fogják húzni.

hi-hi. érdekes. a sziget és a lopakodó volt a nyári közönségfilmek között a két legnagyobb bukás - nekem mondjuk tesszett a sziget, de tény, hogy a 135M-ós lopakodó és a 160M-ós költségvetésű sziget (készítési költség+marketing) ugyancsak 35-35M dolcsit hoz (ami persze nem értékmérő, tudom, de furcsa, hogy nagy akciófilmek még az előzetessel is csak minimális nézőt tudtak szerezni - összehasonlításul az ehétvégén bemutatott four brother c. nigga-akció simán 20-22M-t hoz csak 3 nap alatt)
  • jointeer
    ratyi
  • Qukker
    Én csak azokat aszülőket sajnálom, akiknek muszájból kell végignézni a filmet, hiszen ott a 12-es karika a sarokban (:
  • Sliders
    Lehet hogy az én hibám, de szeretem a SCIFI-ket melyekben nem mindneapi jelenetek vannak és kicsit fantáziadusabb, vagyis nem a valóságra épít. Az animációk nagyon bejöttek, szerintem mindenképpen lehetne értékelni az animátor munkákat a filmben, rendkívül jók az effektek. Minden picit jövőbe mutató film tetszik. Elöbb utobb úgyis lesznek majd iylen gépeink vagyis az embersiégnek, szóval teljesen mindegy.
    A másik a sokat emlegetett pilóta szék, nos nem a hősök miatt tették a számítógépvezérelte géppbe, de ezt a filmben elmondták, bár én nem a magyar szinkronos verzót láttam, lehet onnan kihagyták. Szerintem minden olyan embernek tetszett akik a fnatázia világot előtérbe tudják helyezni, és nem görrcsölnek azon hogy de a valóságban ez nem úgy van, etc....
    Kiváncsi leszek h a sziget c. filmről mit fognak irni, mert az is jónak igérkezik. Bár félek azt is jól le fogják húzni. Éljenek a SCI-FI-k
  • winnie
    Igazából nem értem a nagy ellenszenvet.

mit nem lehet ezen érteni. a többségnek nem tetszik a film. amerikában hatalmasat bukott. a kritikusok mindenhol lehúzzák, vagyis a nézők és az úgymond "hozzáértők" utálják. ezen csodálkozol? neked tetszett, az xxx2 is sokaknak bejött, de sokkal többeknek nem, legalábbis a véleményeket olvasva. (ld. fölötted: "Buta, logikátlan, kifejezetten gyenge film. Általános iskolásoknak talán tetszeni fog. Gyenge, szánalmas fércmű." - most akkor kinek higgyen az ember?:)

Cikkírónak meg esetleg újságírást nem részrehajlóan kellene végeznie. Mondjuk azt megfigyeltem h nálunk sikk azért a fikázás.

ami sz*r azt te is fik*zol, gondolom, de azért az nehogy már részrehajlás legyen, hogy ha valakinek nem tetszik egy film, akkor az egekbe magasztalja! ilyen alapon te is részrehajló vagy - hogyhogy neked tetszett?:)) szóval szerintem ez az, ami nagyon durvaa hozzászólásban: részrehajlás? honnan lehet tudni, hogy egy cikk részrehajló?:)

SG nem támpont ilyen téren.

te is az sg-re írtad:)
  • Sliders
    Szerintem kódoljatok egy faxa kis forgatókönyvet vagy sztorit, ami nem moslék meg nem üres szellentés nosza valamelyik rendezővel beszéljétek mán le a részleteket. Mert azt szüröm le itt mindneki kiköpött tehetség filmalkotás terén és hát nehogy mán a pénz hiány szabjon ennek határt
    Itt az alkalom bemutatni Hollywoodnak mert éln kiváncsi vagyok hogy valójában mi nem moslék film. Szerencsére én minden evő vagyok és nem csak a Gyűrűk urára csapom ki. AMugy meg ha már LOTR akkor az meg finoman de bőr volt ezerrel, mert a szerencsétlen hobbit törökrészett 3 részen keresztűl agyürüvel amit 1 vagy netán 2 rész alatt le lehetett volna tudni. Kicsit már uncsi volt h tököltek azzal a gyürüvel, ráadásul annyira hülyének lenni h egy taknyos kobold miylen átlációan szivatja, és nem veszik észre, lool.
    Na srácok fogatóköny irásra fel, hdd lássunk szinvonalas magyar alkotta sztorikat :)
  • Gladiator
    lol, gladiatorral mia a baj?
  • Falatka2003
    Én elkövettem azt a hibát, hogy beültem annakidején a SW3-ra, asszem azelőtt nyomták a trailert. Annyira tetszett, hogy arra gondoltam: na, ezt valszeg nem érdemes megnézni. Aztán kiírták a kegyelemdöfést: xXx és Agyhalott iram rendezőjétől! WOW! Már csak ez hiányzott!

Jó lesz hozzászokni a gondolathoz, hogy hálívúd már nem csinál filmet, csak moslékot.

Az akciófilmek, sci-fi-k, fantasy-k mostmár úgy néz ki keletről fognak jönni. (Látta valaki az Oldboy-t? Éjjeli őrjáratot?) Ezek sem azok a hűde művész filmek, nem is váltják meg a világot, de nem *kádok tőle, mint az amcsi propagandától. (És nem szűröm le a sztorit a film nyitójeleneténél, elmondván: ez meghal, ez túléli, ez hazavitte, amaz mindmegette (Hannibál rlz :) )

Index tényleg a mai fiatalságra épít: fikalap, röhögni lehet néha rajta, lényeget meg ne keress.
  • Tetsuo
    Én a Viktorral vok! Ha szar a film, akkor szar. Ha 1000 hálivúdiból nincs 1 ami jó, akkor csak ilyen ócska szarokról lehet írni..
    (Néha persze be kell csempészni 1-2 művészfilmet is :)
  • IoIa
    Buta, logikátlan, kifejezetten gyenge film. Általános iskolásoknak talán tetszeni fog.
    Gyenge, szánalmas fércmű.
  • Sliders
    Megnéztem a filmet, szerintem elég jó darab, sokkal kevesebbet vártam és pozitivan csalódtam. Igazából nem értem a nagy ellenszenvet. Cikkírónak meg esetleg újságírást nem részrehajlóan kellene végeznie. Mondjuk azt megfigyeltem h nálunk sikk azért a fikázás.
    SG nem támpont ilyen téren.
  • winnie
    amúgy, ahogy látom itt is többen írtak negatívat, mint pozitívat a filmről, tehát nem mond hülyeséget a kritika. szerintem. (ráadásul, nyilván, ami nem tetszik valakinek, arról nem fog jót írni, mint ahogy az is igaz, hogy minden filmnek vannak imádói, akiknek rosszul eshet egy negatív kritika, de ez törvényszerű, hisz minden filmnek vannak utálói is - ízlések és pofonok, vagy mi) - ráadásul, mint alant írta valaki, ki lehet deríteni, hogy ki milyen kritikus véleményére ad, hiszen általában minden filmes lapon vannak archívumok, ahol lehet csekkolni a kritikákat és a kritikus ízlését a mienkkel.

én inkább a land of the dead kritikára leszek kíváncsi.
  • winnie
    Mar kezdem unni, hogy itt az SG-n MINDEN uj filmet lehuznak!

ha megnézzük, akkor ez azért nem helytálló:)

Lopakodó - lehúz
    Mi a csudát tudunk a világról? - lehúz
    (ezek szerintem is kritikánaluliak:)
    Viasztestek - dícsér
    A Fantasztikus Négyes - lehúz. de érzéssel:)
    Csontdaráló - nem húz le
    Mr. és Mrs. Smith - közepes
    Ong-Bak - nem húz le
    Anyád napja, avagy Meny' a pokolba - elvileg dícsér is
    A pofonok földje - nem húz le
    Világok harca - lehúz, de érzéssel
    Túszdráma, avagy Die Hard 4. - nem húz le

stb. (batman, sin city, b13, melinda és melinda, ezek mind pozitívak)

szerintem annyira nem durva, mint az index
  • Nyiri
    Az index-t nem szeretem megy a legnagyobb fikalap ami csak letezik. Ennek ellenere ha valami nagyon nem tetszik es arrol van egy cikk ott, akkor elolvasom. Miert? Mert neha nagyon kreativan fogalmaznak, amitol lefordulok a szekrol a rohoges miatt :)
  • Nyiri
    "Kérem szépen, ne nézzék meg ezt a filmet."

Jol kezdodik :D
  • Cicero
    lol? :D