110
-
#70 nemondd illegalis?:D huh en meg azthittem hogy usaban azert allnak a mozikban nightvisionnel az ajtonal mert szeretnek nightvisionnel az ajtonal allni es keresni a kamerasokat:) -
#68 Persze h van. A crt nel elmaszik a kek skala fele a szin, az lcd meg nemtud annyi szinarnyalatot visszaadni mint a crt, es azeszar. De amugy ez telleg nem jarhato ut, hogy neznek ezek a felvetelek ki ? Inkabb penzt adok erte csak ne kelljen megneznem. Amugy talan a vizjelen epp ott lenne a hangsuly, hogy nehezen visszafejtheto, elveszik egy ujratomoriteskor, es ha mondjuk a lejatszo nem ismerne fel nem jatszana le. Vagy ha maga a hardver kezelne le, pl.: BD olvaso. -
dez #67 Van olyan LCD, ami mindezekben már teljesen jó. -
dez #66 A projektor jó lehet, de azt is úgy kell beállítani, hogy ne rajzolódjanak ki teljesen élesen a pixelek (illetve a szubpixelek meg a köztük lévő fekete sávok) a vásznon.
A CRT és az LCD ebből a szempontból eléggé egyforma, mert a fizikai (szub)pixeleik élesen elkülönülnek. (És a moire-t az okozza, hogy ennek a [szub]pixelei nem esnek teljesen egybe a kamera [szub]pixeleivel: utóbbiak valahol telibe találják a nekik megfelelő [szub]pixelt, máshol meg nem, stb.)
De van itt más probléma is: a képfrissítés CRT-nél, illetve a hasonló rendszerű projektoroknál. Nem könnyű összehangolni képernyőt/projektort a kamerával. Egyszerűbb DLP-s projektort, illetve LCD-t használni.
De persze ez az egész csak szükségmefoldás lehet. A felbontás is mindenképp romlik, meg persze a színek is, a kamerának van plusz motion-blur-je, stb. -
pemga #65 Ööö, moziban nem a nézők performance-át szokták felvenni? :)) (alámondás, popcornzörgés, stb. művészi ábrázolása, némi film-aláfestéssel.) Csak mert a filmet rögzíteni íly módon illegális :D. -
IoIa #64 Számoljunk egy kicsit:
Egy feketelistás lejátszó azonosítása maximum 16 byte-on eltárolható, és akkor is már sokat mondtam.
10 millió ilyen lejátszó 160.000.000 byte-on, vagyis 160MB-on tárolható le (1000-rel számoltam, nem 1024-gyel).
1. Egyáltalán 10 milliós eladást 5 év alatt sem tudnak produkálni a termék ára miatt, hiába is csökken majd le az ára idővel.
2. Nem valószínű, hogy az összes lejátszó feketelistán lenne, de még ha össze is jönne 10 millió ezekből, akkor sem foglalna a lista sok helyet a lemezen. -
IoIa #63 Annak idején volt egy hír, hogy amikor a ms drm-es védelmét bemutatták, akkor egy ilyen védelemmel ellátott zenét, ami "vízjelet" is tartalmazott, lejátszották, és a hallható zenét mikrofonnal rögzítették, benne maradt a rögzítettben is a vízjel. Ez már akkor is csak egy pr fogás volt, senki sem hitte el, csak a marketingesek és a hülyék hitték el, hogy a manipulált teszt valós volt, de az idő bebizonyította, hogy semmi alapja sem volt annak a marhaságnak.
A vízjel egyébként is csak arra lenne jó, hogy internetre feltöltött cuccok között lehessen keresgélni, hogy mi a jogvédett. De egyrészt ehhez az kellett volna, hogy a szerverek egy ehhez szükséges alkalmazást futtassanak, amire persze egy-két csicskán kívül senki sem volt hajlandó, másrészt ezer módja van annak, hogy egy ilyet hogyan lehetne átbaszni. -
#62 hat ezt csinaljak a mozikban nem?:) azokbol vannak a "gyonyoru" minosegu kameras ripek... -
Alfa Of NS #61 Nem ertek hozza csak kerdem: es ha kivetitovel filmvaszonra vetitik es ugy veszik fel? CRT es LCD eseten nem kulonbozik, hogy milyen lesz a kameras felvetel? -
Alfa Of NS #60 "Aki olyan vizjelet csinal ami tulel egy kameras atvitelt, + ujratomoritest, vagy csak ujratomoritest, annak a segget piros szonyegen, dobszo mellet nyalom ki."
En nem tudom, nem vagyok a szakertoje, de ezen topikban is berakott link altal elerheto kodolasi oldalon azt irjak, hogy tul kell elnie mindezt a vizjelnek. Aztan hogy mi jon ki vegul, nem tudhatom. -
IoIa #59 "A crt-nek az esetleges pixelhiba, a látószög, nincs jó fekete, nincs egyenletes fényerő," - jav:
Az lcd-nek az esetleges pixelhiba, a látószög, nincs jó fekete, nincs egyenletes fényerő,... -
#58 eh nem 304 evet akartam irni hanem 3-4et :D -
#57 de egyebkent is ez a vizjeles dolog kit erdekel?
1. mint azt elottem is irtak ezek a ripperek el is adjak penzert a cuccot, ha teszemazt 100k-ba kerul egy lejatszo akkor eladnak 101 filmet egy ezresert, mar pluszban vannak (es ezek nem 100at adnak el egy filmbol hanem tobb ezret). es nem 1 filmet birna ki egy lejatszo hanem az osszeset amig meg nem talaljak a vizjelet a kiadok, es csak az utana valo filmekre tudjak nyilvan ranyomni, amik mar kint vannak azokra nem. 304 ev mulva lesznek 50k-ert lejatszok aztan 20k, stb... ha meg igy sem eleg a haszon a rippereknek akkor majd ugyis kitalalnak valamit.
2. az osszes kaloz lejatszo id-jet eltarolni minden egyes lemezen nem valami esszeru eh?
3. egyszeruen csak ra kell jonni hogy mi a vizjel es utana percek alatt meg lehet csinalni egy szurot hozza... -
dez #56 Nono, az utólagos blur nem ér semmit. Meg az előzetes sem, mert a képernyő pixeleit nem tudod összemosni. Esetleg, ha elé teszel egy mattüveget. -
#55 Ezt felejtsuk el, ennek a minosege egy kalap sz@r, nemhogy a vizjelet, de meg a filmet sem biztos h felismeri vmi.vki:)Amugy ezt inkabb blurral vagy soften-nel elegansabb megoldani. Mindenesetre egy ujratomorites kigyilkolja a vizjelet, persze ha a tomorito nincs felkeszitve ra es nem nyomja ra utana. Bizom benne h xvidkent fog ujra eletre kelni 1-2 db ketretegu DVDn:)Ez egy teszt: -
dez #54 (Képernyőről amúgy is csak úgy lehet moire-mentes képes csinálni, ha mögé vagy elé fókuszálunk, azaz ha kicsit behományosítjuk a képet.) -
dez #53 De mi értelme lenne a kamerás átvételnek? HD-s profi kamera nincs minden bokorban, így sima DVD bontást kapnánk, gyengébb minőségben. Akkor már jobb a DVD-t másolni, amin valószínűleg még jó ideig megjelenik minden (esetleg picit később, szal max. ezért).
Úgy tűnik, a kéklézer egy jó ideig a gazdagabbak játékszere lesz, akik, még ha némi szájhúzással is, de megveszik majd hozzá az eredeti lemezeket is. -
#52 oke:) kb fel eve van tores a drm-es wmv-re. te vagy a hulye:) -
Garfield #51 Kapsz egy jogvédett WMV fájlt, amelyet nem tudsz jogosultságot szerezni. Törd már fel légyszi, jó?
Ott a TommyGun által is említett DVD Audio.
Ennyit arról, ki a "nagyon finoman szólva is 'hülye'"... -
#50 nemgondoltam h valaha 1etertunk, de amit irtal azzal kapcs enis ezt gondolom. Bar a Sony Wega, plazmaTV termekvonala eleg jo kepet ad. -
#49 Aki olyan vizjelet csinal ami tulel egy kameras atvitelt, + ujratomoritest, vagy csak ujratomoritest, annak a segget piros szonyegen, dobszo mellet nyalom ki. -
IoIa #48 Érdekes cikk a konkurencia termékéről.
1000 usd csak egy lejátszóért, az nem kevés. És akkor még hol vannak a filmek? -
#47 Azota nemis nagyon lehet hallani a Xing rol, pedig addig a csapbol is ok folytak:) -
IoIa #46 Ne csak árlistákat nézz, hanem konkrétan magát a terméket is, a saját szemeddel. Én jó minőségről írtam. Azt pedig neked 250kHUF-éert nem fogja tudni neked produkálni. Elég sok ilyet néztem mostanában és régebben is, de még másfél millióért sincs olyan, amire én azt mondanám, hogy jó minőség. Persze izlések és pofonok...
Azt meg egyelőre hagyjuk, hogy mind az lcd, mind a plazma képminősége messze elmarad egy jó crt mögött. Mindegyiknek megvan a saját nyűgje. A crt-nek az esetleges pixelhiba, a látószög, nincs jó fekete, nincs egyenletes fényerő, a plazmánál a gyenge színmélység, az alacsony élettartam és még sorolhatnám.
Divx és xvid, valamint mpeg2 HD felbontásban és minőségben? Hol láttál ilyet?
10G-t letölteni nem kevés idő (ne egyetemi hálózatban gondolkodjunk). Ráadásul korlátos internet előfizetési csomagokkal nagy lutri. Kevés film érné meg. És még ha le is jött, mivel és mire írod ki? -
Caro #45 A kérdés:Hogyan?
pixelekbe kódolva?
Túl nagy eltérés nem lehet, mert akkor már szemmel látható lenne. Ha meg nem túl nagy, akkor az újratömörítésnél koftveres lejátszás, ami viszont nem fog ilyetönnyen elveszhet a kellő információ.
Meg szerintem lesz valami sz csinálni, mert csak a szektorokat olvassa ki. -
Caro #44 Hmm..
A daemon tools helpjéből idézek:
"STARFORCE:
Starforce © Protection Technology Co.
DAEMON Tools is able to support this protection 100%.
For information on how this protection works, please see the Securom protection; ProtectCD is very similar.
You will have to create your image with one of these programs though:
Alcohol 120%
BlindWrite
GameJack 2"
Igaz, itt nem 3pro-t ír. De a virtual CD meghajtók a legtöbb kihívással megbírkóznak.
A SecuROM legújabb verziója pl asszem úgy működik, hogy bizonyos szektorok között mászkáltatja a fejet, és az elérési időből méri, hogy kamu-e vagy sem.
De a blindread-nek van egy olyan phisical media analysis, amivel ezt is ki tudták játszani. -
#43 egyebkent szarul csinaljak, a mission impossibleben mar a 60as evekben kifejlesztettek a tokeletes masolasvedelmet:D lejatszas utan: ez a lemez 10 masodperc mulva megsemmisul. -
#42 nezd, a tekas masolasokat valoban vissza fogjak szoritani az elejen, de kerdem en, szukseg volt ehez milliardos masolasvedelem kifejlesztesere? mert sztem nem mindenkinek lesz az elejen bd iroja meg olcso bd lemeze... az elso 3-4 evben nyilvanvalo alapbol hogy nem fog az egyszeru kozember bd-t masolni. emlexem hogy 2001 kornyeken meg boven repkedtek a cd-re irt dvd-ripes ps2 gammak, es akkor mar 6 eves volt a dvd. persze most gyorsabb a fejlodes de 3-4 even belul kizartnak tartom hogy lesz megfizetheto aru bd iro es lemez. -
TommyGun #41 Én nem azt mondom hogy ezt nem fogják feltörtni...mert mindent fel lehet...hanem azt hogy jóval körülményesebb lesz majd az otthoni "kiveszem a tékából lerippelem Shrinkel és kííróm" című ügyeskedés....bár ne legyen igazam....és mivel a filmek 40-50 gigásak lesznek nehezebben fog terjesni...otthoni tékás másolás nehezebb lesz...ergo elég sokat visszaszoríthatnak főleg az elején...és ez már elég nagy fegyvertény... -
bunny #40 Ne feledd, amíg a gámák feltörése kevésbé üzlet mint inkább kihívás, presztizs addig a film másolás kőkemény üzlet. Szóval én nem jósolok nagy jövőt semmilyen védelemnek film ügyben.
Asf védelmes játékokról meg annyit, hogy azok általábban buktak is de rendesen. Minden jó és sikeres játék SF nélküli védelemmel jelent meg. Legalábbis én így látom. -
#39 Ez szerintem is így van. -
#38 a sok "két perc alatt feltörik" okostojásnak egy üzenet:
starforce3pro ... nem két perc, de két hónap(év) alatt sem lett feltörve semmi ilyen game ... :) Könnyen "járhatunk" hasonlóan ezzel is ...
Arra azért kiváncsi leszek, 6 év mulva BR lemezen már csak 50gigából 21 lez a film, a maradék helyen a feketelistás játékosok adatait találjuk majd :D -
Alfa Of NS #37 "Mármint a kamera adatait fogja tartalmazni nem?
A meghajtóét eléggé érdekesen."
Nem, a hardveres lejatszo egyedi azonositoja belekerul a lejatszobol kijovo anyagba (a kepbe kodolva), amit aztan kameraval felveszel, kirakod a neten es a kiado letolti es kiszedi a filmbol, hogy melyik cuccal jatszottak le. Azutan az a lejatszo feketelistara kerul es mivel a filmek mindegyike tartalmazza majd a feketelistat, igy azon a meghajton nem fog mukodni a lemez. En igy olvastam. -
pemga #36 Jaja, én is gondoltam, hogy szólni kéne a Xinges fiúknak, hogy írjanak már ehhez is egy lejátszó-progit :). Az ominózus eset után újraírták a lejátszójukat, de mivel a firmware anno rögzített volt, így a lejátszás lehetőségét már nem tudták megállítani. Ezt védik már ki előre azzal, hogy _minden_ lejátszó változtatható kódot tartalmaz (Skynet fíling). Magyarul ha van is törés, egy későbbi lemezzel már nem biztos, hogy működni fog => állandó harc. Másik oldalról ez azt is jelenti, hogy az összes asztali lejátszót is állandóan frissítgetni kell, mert nem fogja lejátszani a dolgokat, kérdés vajon mennyi peccselést visel el a nagyközönség és hol sokall be. Ugyanis ez egy asztali lejátszónál ugye azt jelenti:
a. havi postával a gyártó küld egy lemezt, amit be kell dugdosni, hogy meglegyen a firmware upgrade. (esetleg minden filmhez mellékelnek egy extra lemezt)
b. állandóan ki kell írni a netről levadászott firmware-eket, de ez feltételezi azt, hogy MINDENKINEK van írója, ami ugye közel sem így van :)).
Másodsorban: feltehetően a várakozáson alul fognak teljesíteni, hiszen ők úgy gondolják: mindenki meg fogja venni aki eddig másolta. A legtöbben azonban preview-nak tekintették a dolgot: letölti, belenéz, ha tetszik megveszi a DVD-t, ha nem letörli. (Ezt a felmérések és a statisztikák igazolják, mármint a tényleg független felmérések.) Zsákbamacskáért nem fizet az ember egy zsák pénzt... (Olvastam olyanról is, aki a gyűjtés szenvedélye miatt másolt, és soha nem nézte meg a filmeket; de ez egy már másik történet :)). -
snorbi #35 az ellen nem véd.... :D -
Caro #34 Mármint a kamera adatait fogja tartalmazni nem?
A meghajtóét eléggé érdekesen.
Vagy az íróra gondolsz? Az meg kit érdekel, ha az író nem fogja tudni lejátszani a lemezt. Majd az olvasó lejáttsza.
De tényleg hihetetlen, hogy mekkora baromságokat találnak ki. -
Caro #33 Hm.
Mára nagyon elkényelmesedtek az emberek. Ma mindenki csak azt hajtogatja, hogy "kínai sz*r", de abba nem gondol senki, hogy régebben 2 havi fizetését kiadhatta egy hűtőszekrényért.
Ha ma is két havi fizetéséért venne hűtőszekrényt, nem teszkó gazdaságosat 30000-ért, akkor ugyanúgy minőséget kapna.
Ez a helyzet a TV-nél is.
Most találtam egy Orion TV-t itthon (Nárcisz). Jó régi, de semmi baja(88-as).
Mi van rajta? Ajánlott fogyasztói ár: 27000 Ft.
Namost számoljunk csak.Mennyi is volt 88-ban a MO.-i átlagfizetés? Max 8000 Ft, de szerintem sokat mondtam. És mégis megvették.
Ma meg horribilis összegnek mondják. -
#32 Nincs feltörhetetlen védelem, főleg nem ha publikusan visszajátszhatónak kell lennie az anyagnak. Akit ezzel etetnek és el is hiszi, az nagyon finoman szólva is "hülye". -
avman #31 én is csak azt tudom mondani, amit lola. amíg ez a cucc olyan széles körben elterjed, mint a dvd, 2-3 év (kint), nálunk 5 (de inkább 7-10). addigra valszeg lesz megoldás. de ez inkább a feketepiacot érinti (nagybani kinti hamisítókat) horror árak, horror méret, paperware másolásvédelem. ennyivel össze lehet foglalni. esetleg a a hdvd olcsóbb lesz, de arra is van már valami feltörhetetlennek meghirdetett másolásvédelem (még az is lehet ugyanez)
deznek tenném fel, nem csak a 250e horror, hanem a honi átlagkeresetek is, mondd ugyanabban az országban élünk? az emberek nagy rsézének, még mindig max 72cm-es tévéje van, meg 55-ös (vagy mennyi az a tipikus átlag)
mellesleg tudnék szerezni samsung plazmát már 140-ért, csak ugye a garjegy egy fontos kellék lenne... -
TommyGun #30 Énis biztos vagyok benne hogy előbb utóbb feltörik de vegyétek figyelembe hogy a BR-en sokkal durvább a védelem mint a DVD-ken volt annó....a DVD-t is azért sikerült olyan hamar feltörni mert a Xing playert programozó fiuk benne felejtették az egyik korai lejátszóban a visszafejtési algoritmust....különben nem lett vólna ilyen gyors....a DVD AUDIO-t a mai napig nem tudták feltörni....igaz ez kevésbé elterjedt de erre is volt jónéhány próbálkozás...biztos vagyok benne hogy megoldják mivel a filmek óriási lét hoznak a fekete piacnak de ennyire nem vagyok optimista mint itt többet hogy 2-3 hét meg 2 hónap...sajnos...