3016
  • ivjoe
    Elárulom én mi történik. Nem bootol paraméterrel! :C
    Elkezdi tölteni a Darwint, erre én F8, ezután bejön a világosszürke alapon sötétszürke alma, majd egy idő után megjelenik az áthúzott kör és úgy is marad.
    Szóval fel sem ajánlja a paraméteres bootolás lehetőségét. :CCCC
  • Flamaster #2415
    holnapra leírom.
    mi a pontos! konfigod?
    gyere pü-re.
  • igipopp
    Köszi!!
    Persze érdekel a te verziód:)
    Most már úgy csináltam , hogy egyben hagytam a 40 gigát és azt akartam formázni
    a DiskUtilityvel de ott csak mac os (extended)journaled van.
    Meg case sensitivy meg ms dos ebből mit csináljak?
    Amúgy én is a 10.4.6 jas dvd-t használom.
    Ezer köszönet az eddigi segítséget!
  • Flamaster #2413
    Nem vagy idióta, csak nem árulod el mi történik mikor "-v"-vel bootolsz.
    Karakteres módban kell hogy kiírja a híbát.
  • Flamaster #2412
    Nemtudom mi van a legtöbb embernek, de nekem nem a Jas féle 10.4.6 van fennt!
    Ha szükséges adhatok részletesebb infót erőll!!
    Ne komplikáld el.
    Ha van egy 40Gb-s vinyód akkor ne partícionáld szanaszét.Legyen csak egy partíció.
    SZvsz Ha azon sikerül, utánna kísérletezhetsz több partícióval is.
    Szóval gyaluld le,rakd egybe és mikor telepíted akkor előtte formatáld le DiskUtilityvel Hfs+(Journaled)-ra.
    Telepíitsd az OSX-et!
    Ha b0 error-od van akkor a lennti 2 opció jöhet szóba.Semmi egyéb!
    Ha ezekután is gáz van akkor jöhet az én verzióm
  • igipopp
    Még mindíg nem tudom mi az a Primary AF.....
  • igipopp
    Én is azt hiszem. Volt egy régi kb egy éves buildem az is úgy felmászott ahogy kell. Ez a "javított" meg szivat ahol csak tud:)
    De ez van meg a legtöbb embernek , legalábbis ha a forrást veszem figyelembe:)
  • Zsoltika 007
    Lehet máshonnan kéne leszedned az iso-t. Ennyi cuminak csak van valami oka. Nekem az Nx 8220-ra felment mint a huzat. Igaz hogy sem a lan sem a 3d nem ment, de simán felkúszott.
  • igipopp
    Most vagyok túl a 10. telepítésen...
    Hogyan tudom primary AF re telepíteni? Eddig úgy csináltam , hogy a formázatlan 40 gigás vinyót az osx-el 2 részre particionáltam (ezeknél ugye osx extended a lehetőség ill. ez variálva).Ezt követően akartam volna az egyikre de nem megy.
    Lehet , hogy az alapjainál rontottam el?
  • ivjoe
    Pont ezért szeretnék paraméterrel bootolni, h "-v"-nél megtudjam, vagy megtudd mondani :DDD, h hol a bibi. Vagy safe módban "-x", deaz nema legjobb megoldás. :C Bár a semminél jobb.

De megkérdem, mert lehet tényleg én vagyok ennyire idióta. Szal paraméteres boot: mikor tölti a darvint, nyomok egy F8-at, ezután megkér, h írjam be a paramétert(-x vagy -v, többet nemtudok :D).
  • Flamaster #2406
    azért kell -v a bootkor, hogy lássuk hol akad meg.
    Attól, hogy -v-vel bootolsz még nem fog elindulni, csak információt ad a hibáról.
    Főleg az utolsó sorok az érdekesek.
    Abból(jóesetben) meg lehet mondani mi a gond!
  • Flamaster #2405
    Extended partícióra nem telepíthető.
    Csakis Primary AF lehet!
    Az AC97 pedig működik.
    Ha alapból nem megy akkor egy kis módosítás után szóra bírható és gyönyörűen muzsikál.
  • igipopp
    Az alaplapi hangkártya alatt a notebookom hangkártyáját értettem.
    Vajon ez most már menni fog vagy a régi "terminál ablakos" megoldás megy még mindíg? A kártya :Conexant CX20468-31 AC97 Audio. A drivere szerint.
  • ivjoe
    "Megjelenik az alma ikon felette egy kis kör áthúzva."

Nekem ugyan ez van, csak nekem install óta. De megpróbálok mégegyszer "-v"-vel bootolni, mert ha jól emlékszem legutóbb bejött , h tölti a darvint.
  • igipopp
    Kiprobáltam a Live cd-s megoldást.
    Azt a particiót amelyiken az os van elvileg(a live cd a teljes méretet mutatta nem jelezte sehol , hogy foglalva lenne belőle) boot-ra állítottam..Csőd!
    Megjelenik az alma ikon felette egy kis kör áthúzva.
    Egyébb ötlet? Ja és extendedre telepítettem mert mást nem is ad fel az installkor.
    Köszi
  • Flamaster #2401
    Frontrow ügyben nem vagyok illetékes, viszont az alaplapi hangkártyák 95% működik.
  • Flamaster #2400
    A hálózattal gondok lehetnek.
    "wired & 802.11g"
    Úgy tudom ez nem működik.
  • PiR8
    Kinéztem magamnak egy pofás notebook-ot: Acer Aspire 1652. Hol tudom meglesni, h erre a példányra lehet-e telepiteni OSX-et (és működni is fog)?
  • igipopp
    Amikor megnéztem a hangkarit a system pref-ben persze nem látta.
    Még mindíg kell mahinálni , hogy működjön az alaplapi(mi más) hangkártya?
  • igipopp
    Köszi kipróbálom ezeket.És nem adom fel. Mondjuk ilyen segítségek mellett amúgy sem lenne fair:)
    Az extended particióra telepítést nem egészen értem.
    Ja igen tudja valaki , hogy a régi mac minin is elfut e a front row ill. ha igen akkor műxik e hozzá a távkapcsoló.Ami infrás talán? Vajon egy infraport(usb) megoldja ezt a dolgot?
    Köszi köszi köszi
  • igipopp
    1. Szeretem a kihívásokat:)
    2. A notebookra azért teszem fel amert akkor "ibookom" lesz és hordozhatóvá válik az osx-em:)
    3. Az asztali gépen marad a winxp esetleg vista (meg amúgy is upgrade lesz)
  • Flamaster #2395
    nos....
    2 megoldás van a b0 error elkerülésére!
    Az egyik a hibajavító ppf, a másik pedig egy linux LiveCD letöltése.
    Linux LiveCD-t kiír, majd az OSX drive-ot beállítod "boot"-nak.
    http://gparted.sourceforge.net/livecd.php - 30Mb

ne add fel..
  • Flamaster #2394
    Ha 10.4.6 JaS install DVD-d van akkor célszerű lenne letöltened a b0 hibajavítást
    Talán ez megoldja a problémád.
    Ezt a ppf-et rá kell eresztened a 4Gb-s ISO-ra majd kiirni DVD-re és utánna mehet a telepítés.
    Ugye nem extended partícióra telepíted?
  • Flamaster #2393
    Mert a p4-e überelni fogja a macmini-t :)
    Kb. 2x gyorsabb.
  • Zsoltika 007
    Most látom az aláírásodban hogy mac minid van. Akkor most miért akarod ezt feltenni?
  • s1tyak
    a startup disknél nem is fogo látni a HDD-t, ott csak azokat a cuccokat kéne látnod ami a normál boottól eltér, dvd, vagy valami külső cucc.
  • igipopp
    Kész feladtam....
    Lefutattam a disk utilsban a lemez ellenörzést és ott látszik , hogy az oprendszer rajta van(5,6 giga gondolom az)de nem indul róla semmi pénzért.
    Start upnak meg csak a lemez van. És azt is 10.4.4 nek látja.....
  • Zsoltika 007
    Áthúzod a kukába. De van amelyik uninstallálós. (ritka)
  • Plum
    hogy lehet uninstallálni programokat?
  • Plum
    köszi!!!
  • s1tyak
    ment pü
  • igipopp
    Mondjuk az sem gyenge ahogyan formáz.Lehet (szinte biztos ) , hogy én vagyok béna de ha kijelölöm , hogy hozzon létre egy x méretű particiót akkor (miután mutatja , hogy megcsinálta) telibe formázza az egészet. Máskor meg a saját maga által kreált particiót nem látja csak egy win-est...
    Valakinek van hasonló gondja?
    Köszi.
  • igipopp
    Ha pedig nem rakom fel az intel+amd patchet ill. az x11 akkor welcome screen is ugrott......nem tudom mi baja lehet. Egyedűl a linux cd-t nem próbáltam még.
    De akkor sem értem mi lehet a baja!
    Köszi minden segitséget
  • ivjoe
    Most tlepítettem frissen én is és detto. Ráadásul az instal DVD-re a startup azt írja, h 10.4.4. :ooo
  • igipopp
    BO Error továbbra is.
    Install DVD-be elindulna a telepítés Welcome screen DE CSAK A DVD-T látja a start up opció.
    Ötlet????
    Köszi
  • Plum
    Srácok, tényleg szépen kérlek titeket, hogy aki be van reggelve és be tud lépni az irja le nekem a lépéseket, mert hiába reggelek nem enged be.
  • ivjoe
    Sikerült! A Win XP és a Linspire Linux segítségével, bár most sem tudodm , hogy sikerült elindítanom a 10.4.3 install DVD-t, ezzel töröltem a prtíciókat, majd free space-re raktam a vinyót. Ezután Win bebootol, partition magic nem tudta megformázni, viszont annyit elértem vele, h az XP tudta sajátgépből formázni. :o
    (Előzőleg egyik sem tudta formázni, megpróbáltam DOS-ból, az is kudarc volt. :C)

Kemény menet volt, és halvány lila gőzöm sincs miért szállhatott el a vinyó! :o
  • ivjoe
    Vista sosem volt rajta. :C Linux ill. OSX volt rajta, majd particionálás a 10.4.3-mal és off. :C
  • Plum
    Akkor megkérhetek vkit hogy küldje el nekem vagy irja be ide a #2370 linkjében található telepitési tanácsot?
  • Zsoltika 007
    Mikor én bereggeltem kb 5 órán át be volt halva az sql. Addig be sem tudtam lépni.