3016
-
#2416 Elárulom én mi történik. Nem bootol paraméterrel! :C
Elkezdi tölteni a Darwint, erre én F8, ezután bejön a világosszürke alapon sötétszürke alma, majd egy idő után megjelenik az áthúzott kör és úgy is marad.
Szóval fel sem ajánlja a paraméteres bootolás lehetőségét. :CCCC -
#2415 holnapra leírom.
mi a pontos! konfigod?
gyere pü-re.
-
igipopp #2414 Köszi!!
Persze érdekel a te verziód:)
Most már úgy csináltam , hogy egyben hagytam a 40 gigát és azt akartam formázni
a DiskUtilityvel de ott csak mac os (extended)journaled van.
Meg case sensitivy meg ms dos ebből mit csináljak?
Amúgy én is a 10.4.6 jas dvd-t használom.
Ezer köszönet az eddigi segítséget! -
#2413 Nem vagy idióta, csak nem árulod el mi történik mikor "-v"-vel bootolsz.
Karakteres módban kell hogy kiírja a híbát. -
#2412 Nemtudom mi van a legtöbb embernek, de nekem nem a Jas féle 10.4.6 van fennt!
Ha szükséges adhatok részletesebb infót erőll!!
Ne komplikáld el.
Ha van egy 40Gb-s vinyód akkor ne partícionáld szanaszét.Legyen csak egy partíció.
SZvsz Ha azon sikerül, utánna kísérletezhetsz több partícióval is.
Szóval gyaluld le,rakd egybe és mikor telepíted akkor előtte formatáld le DiskUtilityvel Hfs+(Journaled)-ra.
Telepíitsd az OSX-et!
Ha b0 error-od van akkor a lennti 2 opció jöhet szóba.Semmi egyéb!
Ha ezekután is gáz van akkor jöhet az én verzióm -
igipopp #2411 Még mindíg nem tudom mi az a Primary AF..... -
igipopp #2410 Én is azt hiszem. Volt egy régi kb egy éves buildem az is úgy felmászott ahogy kell. Ez a "javított" meg szivat ahol csak tud:)
De ez van meg a legtöbb embernek , legalábbis ha a forrást veszem figyelembe:) -
#2409 Lehet máshonnan kéne leszedned az iso-t. Ennyi cuminak csak van valami oka. Nekem az Nx 8220-ra felment mint a huzat. Igaz hogy sem a lan sem a 3d nem ment, de simán felkúszott. -
igipopp #2408 Most vagyok túl a 10. telepítésen...
Hogyan tudom primary AF re telepíteni? Eddig úgy csináltam , hogy a formázatlan 40 gigás vinyót az osx-el 2 részre particionáltam (ezeknél ugye osx extended a lehetőség ill. ez variálva).Ezt követően akartam volna az egyikre de nem megy.
Lehet , hogy az alapjainál rontottam el? -
#2407 Pont ezért szeretnék paraméterrel bootolni, h "-v"-nél megtudjam, vagy megtudd mondani :DDD, h hol a bibi. Vagy safe módban "-x", deaz nema legjobb megoldás. :C Bár a semminél jobb.
De megkérdem, mert lehet tényleg én vagyok ennyire idióta. Szal paraméteres boot: mikor tölti a darvint, nyomok egy F8-at, ezután megkér, h írjam be a paramétert(-x vagy -v, többet nemtudok :D). -
#2406 azért kell -v a bootkor, hogy lássuk hol akad meg.
Attól, hogy -v-vel bootolsz még nem fog elindulni, csak információt ad a hibáról.
Főleg az utolsó sorok az érdekesek.
Abból(jóesetben) meg lehet mondani mi a gond! -
#2405 Extended partícióra nem telepíthető.
Csakis Primary AF lehet!
Az AC97 pedig működik.
Ha alapból nem megy akkor egy kis módosítás után szóra bírható és gyönyörűen muzsikál. -
igipopp #2404 Az alaplapi hangkártya alatt a notebookom hangkártyáját értettem.
Vajon ez most már menni fog vagy a régi "terminál ablakos" megoldás megy még mindíg? A kártya :Conexant CX20468-31 AC97 Audio. A drivere szerint. -
#2403 "Megjelenik az alma ikon felette egy kis kör áthúzva."
Nekem ugyan ez van, csak nekem install óta. De megpróbálok mégegyszer "-v"-vel bootolni, mert ha jól emlékszem legutóbb bejött , h tölti a darvint. -
igipopp #2402 Kiprobáltam a Live cd-s megoldást.
Azt a particiót amelyiken az os van elvileg(a live cd a teljes méretet mutatta nem jelezte sehol , hogy foglalva lenne belőle) boot-ra állítottam..Csőd!
Megjelenik az alma ikon felette egy kis kör áthúzva.
Egyébb ötlet? Ja és extendedre telepítettem mert mást nem is ad fel az installkor.
Köszi -
#2401 Frontrow ügyben nem vagyok illetékes, viszont az alaplapi hangkártyák 95% működik. -
#2400 A hálózattal gondok lehetnek.
"wired & 802.11g"
Úgy tudom ez nem működik. -
#2399 Kinéztem magamnak egy pofás notebook-ot: Acer Aspire 1652. Hol tudom meglesni, h erre a példányra lehet-e telepiteni OSX-et (és működni is fog)? -
igipopp #2398 Amikor megnéztem a hangkarit a system pref-ben persze nem látta.
Még mindíg kell mahinálni , hogy működjön az alaplapi(mi más) hangkártya?
-
igipopp #2397 Köszi kipróbálom ezeket.És nem adom fel. Mondjuk ilyen segítségek mellett amúgy sem lenne fair:)
Az extended particióra telepítést nem egészen értem.
Ja igen tudja valaki , hogy a régi mac minin is elfut e a front row ill. ha igen akkor műxik e hozzá a távkapcsoló.Ami infrás talán? Vajon egy infraport(usb) megoldja ezt a dolgot?
Köszi köszi köszi -
igipopp #2396 1. Szeretem a kihívásokat:)
2. A notebookra azért teszem fel amert akkor "ibookom" lesz és hordozhatóvá válik az osx-em:)
3. Az asztali gépen marad a winxp esetleg vista (meg amúgy is upgrade lesz) -
#2395 nos....
2 megoldás van a b0 error elkerülésére!
Az egyik a hibajavító ppf, a másik pedig egy linux LiveCD letöltése.
Linux LiveCD-t kiír, majd az OSX drive-ot beállítod "boot"-nak.
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php - 30Mb
ne add fel.. -
#2394 Ha 10.4.6 JaS install DVD-d van akkor célszerű lenne letöltened a b0 hibajavítást
Talán ez megoldja a problémád.
Ezt a ppf-et rá kell eresztened a 4Gb-s ISO-ra majd kiirni DVD-re és utánna mehet a telepítés.
Ugye nem extended partícióra telepíted? -
#2393 Mert a p4-e überelni fogja a macmini-t :)
Kb. 2x gyorsabb. -
#2392 Most látom az aláírásodban hogy mac minid van. Akkor most miért akarod ezt feltenni? -
s1tyak #2391 a startup disknél nem is fogo látni a HDD-t, ott csak azokat a cuccokat kéne látnod ami a normál boottól eltér, dvd, vagy valami külső cucc.
-
igipopp #2390 Kész feladtam....
Lefutattam a disk utilsban a lemez ellenörzést és ott látszik , hogy az oprendszer rajta van(5,6 giga gondolom az)de nem indul róla semmi pénzért.
Start upnak meg csak a lemez van. És azt is 10.4.4 nek látja..... -
#2389 Áthúzod a kukába. De van amelyik uninstallálós. (ritka) -
#2388 hogy lehet uninstallálni programokat?
-
#2387 köszi!!! -
s1tyak #2386 ment pü -
igipopp #2385 Mondjuk az sem gyenge ahogyan formáz.Lehet (szinte biztos ) , hogy én vagyok béna de ha kijelölöm , hogy hozzon létre egy x méretű particiót akkor (miután mutatja , hogy megcsinálta) telibe formázza az egészet. Máskor meg a saját maga által kreált particiót nem látja csak egy win-est...
Valakinek van hasonló gondja?
Köszi. -
igipopp #2384 Ha pedig nem rakom fel az intel+amd patchet ill. az x11 akkor welcome screen is ugrott......nem tudom mi baja lehet. Egyedűl a linux cd-t nem próbáltam még.
De akkor sem értem mi lehet a baja!
Köszi minden segitséget -
#2383 Most tlepítettem frissen én is és detto. Ráadásul az instal DVD-re a startup azt írja, h 10.4.4. :ooo -
igipopp #2382 BO Error továbbra is.
Install DVD-be elindulna a telepítés Welcome screen DE CSAK A DVD-T látja a start up opció.
Ötlet????
Köszi -
#2381 Srácok, tényleg szépen kérlek titeket, hogy aki be van reggelve és be tud lépni az irja le nekem a lépéseket, mert hiába reggelek nem enged be.
-
#2380 Sikerült! A Win XP és a Linspire Linux segítségével, bár most sem tudodm , hogy sikerült elindítanom a 10.4.3 install DVD-t, ezzel töröltem a prtíciókat, majd free space-re raktam a vinyót. Ezután Win bebootol, partition magic nem tudta megformázni, viszont annyit elértem vele, h az XP tudta sajátgépből formázni. :o
(Előzőleg egyik sem tudta formázni, megpróbáltam DOS-ból, az is kudarc volt. :C)
Kemény menet volt, és halvány lila gőzöm sincs miért szállhatott el a vinyó! :o -
#2379 Vista sosem volt rajta. :C Linux ill. OSX volt rajta, majd particionálás a 10.4.3-mal és off. :C -
#2378 Akkor megkérhetek vkit hogy küldje el nekem vagy irja be ide a #2370 linkjében található telepitési tanácsot? -
#2377 Mikor én bereggeltem kb 5 órán át be volt halva az sql. Addig be sem tudtam lépni.