Apple OS X x86

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igy sem megy.....nem tudom mi baja lehet.
AZ normális ha windows alatt csak 180kb adatot látni az install lemezen?
Lehet , hogy a kiírásnál toltam el valamit? Lehet , hogy nem alcohollal kellene.
Nero nem engedi mert szerinte üres a lemez.
Help!

P4 3.2Ghz, 1GB , 9800 pro,SB live Mac mini, Hp nx9020+a szerver meg az apró:)

Most megpróbálom elõbb az osx-et és utánna az xp-t. Hátha az a baja. Linux-nál szokott ilyet csinálni.Amúgy köszi a mac minis segítséget! Simán jó volt bele egy "mezei" ddr ram. Azt véletelenül nem tudod mivel tehetném wifi képessé?
Az airport kártya kicsit drága. Egy usb-s wifi adapter is megteszi?
Köszi köszi és még1x köszi

Nem VMware-en hanem natívan . DVD berakom kezdeném az installt és ott már ki is ütközik a bibi....
Primaryre raktam. A konfig 1,4 proci(m) 512 mb gma850. Röviden ennyi.
Azért nem értem mi baja mert ezen a notin már volt fent egy osx. és akkor is xp mellé telepítettem.
Köszi.

Flamaster
....az installnál halálozik el a rendszer, vagy pedig sikerült telepíteni és telepítés után mikor indítanád?

Flamaster
ja...vagyok😊
Szóval, mi a pontos konfigod és VMware-en keresztül próbáltad telepíteni vagy natívan DVD-rõl?
Primary partícióra telepítetted(volna)?

Egy xp is van a gépen nem tudom nem e az okozza a gondot?

De Jó , hogy itt vagy😊)))
Elindítottam -v vel
Az utolsó két sor a következõ:
load of /sbin/ launch errno 88 , trying/sbin/mach init
load of /sbin/ launchd failed,errno 88

EZER HÁLA!!!!

Flamaster
Bootolj "-v"-vel macska nélkül.
Nézzük hol száll el az install.

Sziasztok!
MA volt idõm elkezdeni felrakni notebookra az osx-et (10.4.4 Myz. patched 10.4.5) A gond ott van , hogy lefut a bejelentkezõ képernyõ : Mármint ami kiírja , hogy õ milyen osx és , hogy válasszak f8 stb , stb. DE utánna már csak a kis alma logó meg a töltés fut de nem történik semmi. Egy régebbi osx gond nélkül indult. Valami ötlet?? A notebook hp 9020 intel vga szóval semmi extra.
Ui: Mondjuk az furcsa volt , hogy az iso-t nem tudtam se alcohollal se neroval "másolni" csak képfájl felírása ment...
Ezer köszönet a segítségért elõre is.

Na ez jó hír.
(Az IRC-t mostanában hanyagolom.)
PiR8
vannak emberek, akik kutyába veszik a sok beleölt meló óráit és az elsõ teszt után csak fikázni tudják, h igy szar.. meg ugy szar. Azt nem veszik figyelembe, hogy adott esetben soksoksok tényezõtõl függhet 😊
Node.. nagy az 'sten állatkertje 😉
Amugy ez a dualmonitoros megoldás érdekel. Nincs is szebb egy PS-t két 21" moncsin tolni (hihi).

Flamaster
IRC-n már többször volt róla szó.A napokban is.
Szerintem, csak durcizott akkor a sok hülye miatt akinek már végleg elfogyott a türelme és szó szerint egyesek már követelték a low-level drivert.
Nem hiszem hogy komolyan gondolta volna.<#smile>
Igaz azóta a fórumot sem látogatja.

Omni viszont írta azt is vhol, hogy nem érdekli a téma
Flamaster
Omni és JaS foglalkozik az üggyel, de amíg a low-level driver nem lesz bugmentes, addig szerintem nem kell várni az ATINDRV javítását(jobb esetben lecserélését).
Errõl már kb. 1 hónapja volt szó osx86projecten is.
Azt hiszem a "Success..." topicban is olvasható.

Flamaster
Olvasd el amit itt írtam - #2173
Ha találsz egy ilyen vagy ehhez hasonló alaplapot akkor gyakorlatilag 30eFt-ból megúszod az egészet.Nem egy nagy összeg.<#smile>
A kompatibilitási listát pedig itt nyálazhatod végig:
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.4.5

Kiadványszerkesztéssel kapcsolatban annyit még hogy ma jött ki a Quark 7 intelMAC-re.
Photoshop pedig natívan még nem fut, csak Rosetta alól.
A CS3 lesz csak megírva intelMAC-re valamikor jõvõév elsõ vagy második negyedében.

Komolyan gondolom, de sajnálom rá a pénzt. Munkába az van, de elviselném idehaza is.
És nem kerül 4-kilóba, mer azé már veszek erdetit...
Zsoltika 007
Arra inkább vegyél igazi macet. Persze csak ha komolyan gondolod a dolgot.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

És ha építenék új gépet, pontosan milyen konfig kell, gondolom valami inteles téma. Olyan kéne ami nyomulna kiadvány szerkesztésben, photoshopban is!
Micsoda? Gondok vannak az egérrel? is... Hozzá se merek fogni. Valaki privin egy torrentcímet, honnét tudnám lecsörgetni.
Flam, tényleg babrálja vki az egér bugot?Kicsoda?És hol tart?
Hát el kell hogy mondjam ha fölrakom az nVidias IDE drivert egyszerûen nem indul el az XP! Lószar az egész! Amúgy AMD-s alapokon is fut??? Meg tudnék oprendszer között váltani?
Flamaster
Nem rossz ez a konfig.Sõt!
Annyi a bibi, hogy SATA-ra nem tudod felrakni nForce miatt.
Elég ha beszerzel egy sima ATA vinyót, nem kell egy egész gépben gondolkodni.
Ha az Audigy ZS2 Platinum PCI akkor az sem fog menni, de az alaplapi hang mûködni fog.
Ha tudod próbáld ki mindenképp<#smile>
Vesztenivalód nincs.<#kacsint>

Flamaster
hmm...
Akkor ezt rosszul tudtam, de alapjában véve az a lényeg, hogyha használja a drivert akkor az meghívja az ATINDRV-t.
Szal ezt kell valahogy megoldani, és az egérszemét megszünik.

??? A mostani konfigommal tutira nem fut: Asus A8N-E,(s939)Athlon 64 3000+, 2x512Mb/400Mhz Ram, 250Gb/16Mb/Maxtor SATA-150, Ati Radeon X550/256Mb, Audigy ZS2 Platinum.
Ezt a OsX-et amirõl beszéltek torrentrõl letölthetõ? Milyen konfigen fut, lehet hogy vennék valami Bareboret, vagy komplett Dell hardvert és feltelepíteném rá. Hátha mûködne, és itthon is OsX-el nyomulhatnék, olcsóbb gépen... Kezdem beadni a derekam... Mer utálom az Xp-t, a Vista meg még nagyon béta, és még béna...
asysoft
Nálam ki kell kapcsolni a QE-t az nForce miatt, s úgy is szemetel.

/*WTF?!*/

Flamaster
Az egér szemetelés jelentkezik minden olyan ATI kártyánál amelyiknél támogatva van a QE/CI.
Pontosítanék: Ha van CI, attól még nem jelentkezik az egérhiba.Ha a QE van bekapcsolva, akkor jelentkezik csak.
Az már kiderült, hogy nem az ATIRadeon9700.kext felelõs az egér hiba miatt, hanem az ATINDRV!
Folyik a munka bõszen, ennek a javítására is.

asysoft
Akkor várok egy jobb nForce driverre😊 Viszont az egérkurzor-szemetelés nem csak az nForceos alaplapot használóknál jön elõ. Mikor nem volt CoreImage, az sem volt. Esetleg a driver ezt majd meg fogja oldani, vagy 'csupán' a felbontás-váltás megoldása volt a cél? Amúgy Audigy driver project véletlenül nincs?😊

/*WTF?!*/

Flamaster
Neked nem kell<#smile>
Semmi jelentõsebb javítást nem tartalmaz.
Annyi az újítás, hogy ATI-X kártyáknál már nem jelentkezik a kernel panic ami az elsõ verzióra jellemzõ volt.

ezt nem hiszem el... most kezhetjük majd elõrõl?

Flamaster
Sajnos amíg valaki nem ír egy bugmentes nForce drivert addig az AGP-s kártyák be fognak lassulni nForce chipseten 😞
Viszont megjelent a második generációs ATI driver is ami már PCIe kártyákat is támogat.
Bugos még, ezért ügyeskedni kell vele egy kicsit.
Screenshot

asysoft
Felraktam én is a Callisto-t (R9550), elvileg tudtam képfrissítést állítani, gyakorlatban 70Hzre való próba-állítás során szép szürke képernyõt kaptam😊 Az egér bug azonban megszûnt, egészen addig, ameddig nem szerkesztettem az ATIRadeon9700GE.plugint, hogy legyen QE. Azután újra belassult (nForce miatt), és az egérkurzor is szemetelt. Õszintén szólva azt hittem, ezzel már a QE is rendesen fog menni, késõn olvastam el a FAQt😊 Esetleg ez a driver ha kész lesz, erre is megoldást fog nyújtani?

/*WTF?!*/

Csak ez a sok mahinálás tönkreteszi az apllet (amiben persze õk is hibásak, miért helyezték Inteles alapokra), ua. még ha mûködik is akkor sem lessz olyan mint az igazi bárki bármit is mond.
Zsoltika 007
Ezt értjük. Csak sokan nem engedhetik meg maguknak. De szerintem sem szabad gyõzködni a másikat hogy vegyél ezt vagy azt. (Pedig én is csináltam itt<#idiota>)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

ez így van, nagyonis!

Akkor is 1000x igényesebb és kulturált egy igazai iMac mint egy összekókányolt PC, úgy se tudtok meggyõzni!
Flamaster
én is 😊

küldtem egy privátot

Flamaster
Mizu?
Sikerült vagy kell egy segítség?
Nálam a Radeon 9600 mûködik gyönyörûen(AGP), az X300(PCIe) kernel pánikol.

késõ... a 7. pont után elakadtam, de nagyon...

csak nehogy megint annyit bénázzak majd, mint múltkor...

Flamaster
Igen...jól sejted.
A DeviceID-d ha nem tévedek 4153.
Ez nálad menni fog!

ha jól sejtem akkor az enyémhez is jó...??? legalábbis ez alapján http://szamitogep.hu/show/read.php?id=16644

Flamaster
ja..a link lemaradt...😊
http://omni.starchaser.org

Flamaster
Ha már driver, akkor szólok hogy megjelent az elsõ alfa ATI driver.
ATi Radeon 9200/9500/9600/9800 - Ezeket támogatja egyenlõre.
Lehet állitani a felbontást/frissítést mostmár OSX-bõl is.
X kártyák még sajnos nem mûködnek 😞

Flami😊

Igazad van..... még néhány driver és már nem sok különbség marad ....szerintem ez az egész Macintel project qvára jól sült el még maga Steve sem hitte volna😊
......
Flamaster
A minõségrõl annyit, hogy a Apple gépeit sem Amerikában rakják össze mint ahogy szerintem gondolod.
Ezeket az alkatrészeket is kedves maláj emberkék rakják össze, ugyanúgy ahogy a pc-s gépek többségét.
Hardware különbség nincs MAC és PC között.Ugyanaz a chip, ugyanaz az architektúra.
Ami jelenleg megkülönbözteti a két dolgot egymástól az az EFI, de hát ezt tapasztaljuk, hogy ennek nincs jelentõsége, hiszen csak bootoláshoz kell, amit viszonylag egyszerû emulálni.
Én ilyet nem mondhatok hogy MAC jobb mint PC XP-vel.
Mindkettõnek megvannnak az elõnyei és hátrányai is.
Az árral kapcsolatban pedig egy kis összehasonlítás:
MacBookPro vs Acer TravelMate

Amúgy egyre jobbak az Apple árai, ha meg jáccani akarsz vegyél Xboxot, amúgy minden másra, minden tekintetben jobb a MAC, mint egy PC Xp-vel!!!
Ez az én személyes véleményem, ami tapasztalaton alapszik.
Én nem többet, hanem itthon pc-t, munkába applet még a "régi" iMac G5-öt IBM es alapokkal, tudod. Én akkor is meg lenne rá a pénzem gyári iMac-et vennék. Indokom: amolyan globálisan jobb, minden tekintetben mindent figyelembe véve. a minõséget meg kell fizetni. Nike helyet sem jobb a Shangsi - bár ugyanúgy szövetbõl van.