Apple OS X x86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért támadnék bármit is.
Több oprendszert is használok.
Max az Apple-t lehet támadni az árai miatt.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
(link is elég, ha van valahol ilyesfajta leírás)
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Szóval a wifi adapter a notebookhoz rugalmas mind csatoló felület mind gyártó szempontból. Usb , pcmcia - Linksys , d-link , gigabyte, Asus akármi csak menjen.
Eddig linksys-t és D-linket használtam persze win alatt.
A minimbe sajna csak 1 slot van. Ez is az inteles platform elõnye.Tehát mielõtt rohanok a nagykerbe megkérdem mégegyszer: Nem inteles Mac Minibe jó lesz e egy darab 1 GigaBytos 400Mhz-es DDR ram modul?
Millió thanx mindenkinek.
Ui:A notebooknál nem derül ki milyen kártya csak , hogy extrem graphics 2.
HA nincs 3d gyorsítás az miben ütközik ki leginkább?
P4 3.2Ghz, 1GB , 9800 pro,SB live Mac mini, Hp nx9020+a szerver meg az apró:)
/*WTF?!*/
Ötletem sincs....
Mindig routert használtam.
Szerintem valami beállítás kérdése az egész OSX-en belül...
Talán nem engedi egyszerre használni a messenger port-ját?
a problémám az, ha az osx fut a barkácson, akkor a minin képtelenség bejelentkezni mondjuk az msn-re, hosszas próbálkozás után kiírja, hogy nincs netkapcsolata a gépnek, holott ez nem igaz, mivel a böngészõbõl bármit be lehet hozni...
viszont, ha a barkácson az xp fut, ez soha nem fordul elõ...
mi lehet a gond?
Érdemes kuporgatni.
Macmini-t komoly(pl.grafikai) munkára nem lehet használni.Zenélésre viszont nagyon jó.
Az iMAC ATIx1600-as kártyája már minden igényt kielégít.
Az elõbb elfelejtettem megemlíteni, hogy az inteles MINI-re miután rátelepítettük a Windows, igen kellemes meglepetés volt, hogy pl. olyan gyorsan jött elõ az Acrobat ablaka mint még pc-n soha. 😊
Számomra az iMAC nagy elõnye a minihez képest mindenképp a grafikus.
Amúgy mindkét gép okés, csak drága 😊
intel extreme graphics = GMA!
Ha GMA900 vagy GMA950 van a laptopban akkor menni fog.
Ha ennél régebbi akkor is menni fog csak nem lesz 3d acceleráció.
Arra sikerült rájönnöm, hogy a notebookoddal wifin keresztül csatlakozol, de a wifinek a gyártó szokott adni valami nevet ugyebár!
Noti-wifi router-server ez lenne a felállás. Oh és a noti vga-ja (intel extreme graphics) jó lesz az osx-hez.
Thanks , Danke , Merci
Persze csak atival megy!Ha minden igaz kapok egy mac minit is.Az érdekelne , hogy milyen memóriával bõvíthetem. Ez még egy utolsó generációs PPC-s gép.
Mennyire más a memória benne mint egy normál pc-s DDR modul.(tudom nem itt kell kérdeznem de ha neked van Macminid talán tudod) A wifi ügyben van valakinek tapasztalata?
EZER és egy köszönet.
Az oprendszer nem képes kezelni a különbözõ grafikus kártyákat.
Hiába rakod be az alaplapi mellé az ATI-t, csak az egyik kártyát fogja felismerni(ATI).
Tehát, ha nálam bennt van az X300 akkor akkor az alaplapi VGA néma.Mintha ott sem lenne.
Meghajtó kérdése az egész, de eddig még sajnos nem csinált ilyet senki.
Nálam is XP-s szerver van, és gond nélkül átjárható a hálózat WIN-es és OSX-es gépek között.
Ajánlom nézd át ezt a fórumot.
http://osx86project.net
Itt minden kérdésedre megtalálod a választ.
"Ami azért pici, irtó csendes és nagyon szép"
Az intelesMINI amúgy igen hangos az elõdjéhez visszonyitva.
Az asztali gépem sem sokkal hangosabb.
Pont az a hátránya, hogy pici.Memória kivételével egyáltalán nem bõvithetõ.
Az, hogy szép vagy sem az relatív.Nekem nem a szépsége miatt kell 😊
Dolgozni/zenélni szeretnék rajta.
Az hogy ki milyen házat/hûtõt/stb-t. vesz, legyen mindenkinek a saját dolga.
Amugy egyáltalán nem a MINI ellen beszélek, mert nekem is van.
Amire tervezték arra nagyon jó.
Egyedüli problémám az intelesMINI-vel a VGA.
Nagyon gyenge, ráadásul saját memóriával sem rendelkezik, ezért a rendszermemóriát kénytelen használni.
Az árról nem érdemes vitát nyitni, hiszen olcsóbban összarakható egy azonos teljesítményû PC mint egy vele azonos MAC.
Ebbõl él az Apple. 😊
Vajon ha lekapcsolom a projektor akkor menne a kép gond nélkül a monitoron?
A súlyosabb kérdés: A fájlokat(azt a sokat😊 egy szerveren tárolom otthon.
Kérdés , hogy ezt mennyire problémás elérni és róla fájlokat mozgatni az osx-es gépre? A serveren Xp fut. Oh igen és a notebookos kérdésre van valami válaszod?
Szóval ez kellene: (tökéletes összhangban) noti+asztali gép osx/win szerver elérés routeres megosztással. Most meg az jutott eszembe , hogy a Notebookkal wifin csatlakoznék. Ezzel kapcsolatban van tapsztalat? Mármint wifi+osx
Na most hirtelen ennyi😊
Ahhoz hogy mûködjön minden, úgymond DTK(MAC) kompatibilis gépet kell, hogy összerakj.
Egy pl(otthoni gép😊:
intel d915GAVL
Ezen minden mûködik.
Ami még + rákerült és természetesen mûködik is😊
-VIA FW400
-Video Highway Extreme(848/tv kártya)
-Motu Traveller(fw hangkártya)
-Fatar SL-167 masterkeyboard
<#smile>#smile>
DualMonitor egyféleképpen oldható meg.
Ezért írtam a GMA900-at.
Létezik egy ASUS DVI-ADD2/915G bõvítõkártya ami még1 kimenetet biztosít a VGA-nak.
Én igy tudok dualmonitort kezelni.
Mivel az alaplapon van egy PCIe slot is ezért ha majd egyszer lesz teljesértékû ATI/NVidia driver akkor le lehet váltani a GMA-t, aminek a teljesitménye elég gyenge játékokra.
Ha nagyritkán játszani támad kedvem, akkor berakom az ATI-t.<#smile>#smile>
Ha Dual Core-os gépet szeretnél összerakni, akkor ugyanez a recept, csak az d945 alaplap.
Van egy Hp notebookom amiben Intel extreme graphics VGA van. Ezzel vajon rendesen müködne a jelenlegi OSX build? Régebben használtam egyet rajta és azzal nem volt gond. Köszi mégegyszer.
Ui: E-mailben vagy esetleg más formában tudnál segíteni a telepítéseknél?
Jó lenne ha az asztali/otthoni gépen ill. a Notebookon is egyformán tundám használi az OSX-et.Van egy rakat kérdés szóval jó lenne értekezni valahogy.
Köszi
UI: Nem rabolnám ingyen az idõdet😊
Köszi.Majd még kérdezek
Azért elvileg, mert MAC-hez nem lehet külön perifériákat vásárolni, beleértve az alaplapot is.Pont ez a jó a pc-s verziónál, hogy saját magad szabod meg a keretet mennyiért építesz fel magadnak egy jól mûködõ OSX rendszert.
MAC-et készen kapod(dupla áron), és ebben bizony nincs hardware-csere lehetõség(kivéve memória és proci).
Ez egy maximálisan optimizált cucc, és ennek az árát kell megfizetni valójában.
Aki kicsit is ügyes az viszont összerakhat maganák egy teljesítményben megegyezõ hardware-t(jóval kevesebb pénzért) ami semmivel sem tud kevesebbet mint egy "real MAC".