Apple OS X x86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ok, szóval megkapod a hibaüzenetet, hogy gáz van az Appleviaata.kexttel, de maga a kext az Extensionsben van igaz?Utilities-»Disk Utilitiy megnyitod, kiválasztod a rendszerpartíciót, és elindítod a Repair disk permissionst.Ha végeztél, Utilities-»Terminál és beírod elõbb ezt: sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions majd Entert nyomsz, aztán
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions majd újra Enter.
(Az elsõ Enter után kérni fogja a jelszót Password: írd be és Enterezz!)"
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.
http://macvidia.starchaser.org/forums/lofiversion/index.php/t37.html
Itt a második hozzászólásnál leirja hogy hogyis kéne csinálni. Letöltöttem mindent ami kellhet, viszont ir egy olyat, hogy:
2. Copy files to /System/Library/Extensions
Na már most az a probléma, hogy nekem nem enged oda könyvtárat létrehozni! :-(
Akkor mégis hogy másoljam be? kezdek zizi lennni 😊
Tudnátok vmi tanácsot adni?
köszi... 😉
elõre is köszi és kösz az eddigi segitségeket is mindenkinek!!
Amugy lehet vhol találni amolyan kisokost, ahol le vannak irva hogy milyen parancsok használhatóak a terminalhoz?
Mi a legrövidebb út a 10.4.6-ig?
Esetleg egy mûködõ 10.4.6 install DVD, vagy mûködõ 10.4.5 + patch?
Ugyanaz a teendõ mimt itt: #2296
annyi különbséggel, hogy x helyet v-t írsz...
Plum:
Ha gáz van az nvidia driverrel akkor nem kell újratelepítened.
Te is bootolj be f8-al és inditsd "-s"-el(macska nélkül) single user mode-ban.
Ird be a következõ sorokat(5):
fsck -fy
mount -uw /
rm -R /System/Library/Extensions/NVidiaHAL.kext
rm -R /System/Library/Extensions/NVidia.kext
reboot
ennyi a teendõ.
Ezzel letörlöd a drivert és úgy indul mintha mi sem történt volna<#vigyor0>#vigyor0>
A SATA gond pedig driverhiba lehet.
A lényeg ujra fent van és feltettem azt a 10.4.6-s patch-et a 10.4.5 -s osx -re amit Flamaszter ajánlott még jopár oldallal visszább hogy az jo egyeránt Intelre és AMD-re is. No... fel is ment megint látta a sata-kat, viszont reboot után ugyanazt a hiba üzit irja ki rendszer induláskor amire multkor hittem hogy az nvidia driver miatt volt és nem, mert semmit nem csináltam csak patcheltem.
tehát a hibaszöveg ez lenne:
The system extension ?/System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext? was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product?s vendor for an update.
Mit tudok ezzel tenni?
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Magyar OSX-es oldal létezik, de nem publikus még.<#kacsint>#kacsint>
Tesztfázisban van.
Ha minden ok akkor 1 hét múlva online lesz mindenkinek 😊
Szólni fogok!
Safe mode:
Bios boot után nyomod az f8-at, majd miután bejött a Darwin boot,"-x"-el indítod(macska nélkül).
Az is lehet hogy azért gajdult meg mert azt amit az elõzõ postomban irtam nem fejztem be azaz nem mentettem el?
sorry mégegyszer ha bárkinek is az agyára megyek! <#idiota>#idiota>
egy kérdés... (lehet láma kérdés)
Ez van a howTo filban a telepitésrõl:
open terminal
then type
sudo nano /etc/rc
(insert your password when asked)
on the very top ad this two lines
kextload /System/Library/Extensions/NVDriver.kext
kextload /System/Library/Extensions/NVidiaHAL.kext
save it, and exit
then reboot
Megcsináltam... viszont amikor menteni kéne, akkor hova mentsem? annyira kivagyok hogy nem látom rendesen a könyvtárakat. Mintha egy standard módban lennék, és én keresem a professional módot! :-)
The system extension “/System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext“ was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product’s vendor for an update.
A sata-kat meg nem látom. hmm. Ez mi lehet?
Amúgy ti disk utilityvel mire szoktátok formázni? Journaled?
Leszedtem ezt: JaS 10.4.6 install dvd. Ez ugye install, szal elvileg fullra úgy mûködik mint az egykori 10.4.3 install DVD. Ez eddig ok, szépen fel is települ, viszont nem akar bebootolni. Szépen bejön a világosszürke alapon sötétszürke alma, alatta a folyamatjelzõ körben elhelyezkedõ pálcikákkal, majd egy idõ után megjelenik egy áthúzott kör az alma fölött és innentõl kezdve úgy is marad. :C
Viszont ha usb -s a billencsem akkor nem tudok ugye klikkel F8-al csak akkor ha rajta van a PS2 átalakitó.
Erre van ötletetek?
Apple-tõl független 3rd party drivereket egy kis brigád fejleszt.
A drivert megtalálod a www.macvidia.com-on.
Ez a driver még nem rendelkezik 3d gyorsítással, de a felbontás/frissítést lehet vele állítani.
Olvasd át az oldalon az install instrukciókat és a FAQ is mielõtt telepíted a drivert.
Az update-ek közül minden mehet kivéve a System update!!!Ez fontos!
Ha csak simán felrakod a System Update-et akkor lõttek a rendszernek, mivel az update új kernelt is tartalmaz.
Az almagombos problémád nem értem.
de itt a képernyõfrissítés csak 60Hz, ami valljuk be elég zavaró...
az almára csak klikkelni kell, javaslok egy restartot... ha úgysem... hát... akkor gõzöm sincs...
Az alma gombot szerettem volna definiálni az elején de nem reagált semmire... azt meg lehet vhogy oldani?
Most már csak azzal van gondom hogy ne csak 1024*768 -ban menjen hanem nagyobban is.
Arra gondoltam hogy a legujjabb Nvidia Drivert leszedem és azzal hátha...
Amugy update-ek közül mit lehet neki engedni? mindent kivéve itunes meg ilyeneket?
Masodszorra rajottem hogy mit csinaltam rosszul, de mostanaig se tudom hogy miert latta a windows uresnek a boot dvd-t !?
Szal most mar fent van, most jonnek az ujabb kihivasok, mivel meg soha nem hasznaltam osx-et remelem hamar beletanulok. 😉
Itt aztán jó pár lámaságot elkövettél.<#wave>#wave><#vigyor>#vigyor>
Hogy mi történt vindóz bavatkozás után nem tudom, de ha megint eljutnál addig a pontig, hogy bebootolsz a DVD-rõl akkor a Welcome screen megjenésekor a fennti menüben, a Utilities/Disk Utility-t megynit, és ott leformázod hfs+-ra, kilépsz DU-bõl és ezután folytatod az install-t.
Még ajánlom figyelmedbe a wikit
http://wiki.osx86project.org
Találkozott már vki ilyen problémával? Mit lehet tenni? nincs meg az image, csak ami a lemezen volt. 😞
Ezt találtam:Jas 10.4.6 install dvd. Ez jó lesz?
Ami nekem volt eddig az nálam nem ment soha...úgy értettem , hogy jó volt miszerint ezidáig ez volt tehát nem lehet full rossz.Mivel egyáltalán nem mûxik gondoltam hátha valami hardver hiba.Na mindegy megnézzük ezt az újat! Amúgy pq magic-kel formáztam és alakítottam a particiókat.
Így is nagyon köszi a segítséget!! Ha lejött az új úgy is írok , de remélem csak pozitív tapasztalatról😊
Thanx.
P4 3.2Ghz, 1GB , 9800 pro,SB live Mac mini, Hp nx9020+a szerver meg az apró:)
Nincs több ötletem.
Szomorú vagyok mert ezt az iso-t ajánlotta itt mindenki. Na megnézem ezt az iso-t amit írtál. De jó lenne tudni EZ miért nem ment mert ha "régi" is azért mûködött!!
Nagyon köszi a segítséget.
P4 3.2Ghz, 1GB , 9800 pro,SB live Mac mini, Hp nx9020+a szerver meg az apró:)