854
-
#574 A McLaren Alonsóra építi az autóját
Fernando Alonso vezetési stílusa meglehetősen sajátos. A spanyol pilóta nagyon hirtelen mozdulattal veszi be a kanyarokat és a fékeket is keményebben használja a többi versenyzőnél. A Renault a legutóbbi két évben ennek a stílusnak megfelelően építette meg autóját, de emlékezetes, hogy 2004-ben, amikor az autó kevésbé felelt meg ennek a stílusnak, Jarno Trulli meglehetősen közel került a későbbi világbajnokhoz, sőt, amikor a Renault-tól kitették a szűrét, több pontja volt a pontversenyben, mint Alonsónak.
A McLaren szeretné elkerülni, hogy Alonsónak problémái legyenek az autóval, így, amint azt Pedro de la Rosa a spanyol Marca című lapban elárulta: már most a világbajnok stílusára építik az új gépet, különös tekintettel az első kerékfelfüggesztésre. -
#573 azért szépen búcsúztatták... -
G_ArchAngel #572 Ron mosolya nem őszinte... -
#571 -
G_ArchAngel #570 20 év után, viszlát McLaren, számomra ez a csapat már csak 1 a 12-ből, akikért többé nem tudok szorítani...
Nem azért mert Kimi elmegy, hanem mert Alonso jön... -
#569 Räikkönen kicsúszásán bosszankodik
A második rajtkockából indulva csupán az ötödik helyen intették le a Brazil Nagydíjon Kimi Räikkönent, s az utolsó McLaren-es versenyét teljesítő finnt különösen az bosszantja, hogy saját hibájából a hajrában Michael Schumacher is megelőzte. "Nagyon nehéz versenyen vagyok túl" - nyilatkozta Räikkönen a célba érés után. Kifejtette: "Az autó nehezen vezethető volt, a tapadás hiányával küzdöttem. Az egyenesekben nem voltam elég gyors, így nem igazán tudtam megelőzni a lassabb versenyzőket sem. A verseny vége felé kicsúsztam, ami lehetővé tette, hogy Michael Schumacher utolérjen, és minden igyekezetem ellenére nem sikerült magam mögött tartanom. Mivel ez az utolsó versenyem a Team McLaren Mercedes színeiben, szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának az elmúlt öt évben nyújtott támogatásért."
Ron Dennis búcsúzásképp jókívánságait fejezte ki a Ferrarihoz igazoló Räikkönennek, ám a McLaren csapatfőnöke máris a 2007-re koncentrál. "A legjobbakat kívánom Kiminek a továbbiakban, de mi természetesen azért fogunk küzdeni, hogy legyőzzük őt. A következő szezon már holnap elkezdődik. Gratulálok Fernando (Alonsónak) a világbajnoki címvédéshez. Keményen fogunk dolgozni, hogy jövőre esélyt adjunk neki az ismétléshez" - fogalmazott. A gárda másik pilótája, Pedro de la Rosa nyolcadik lett Interlagosban. A csalódott spanyol elmondta: "Egy kiállásos stratégiát alkalmaztam, ami túlságosan megterhelőnek bizonyult a gumik számára. Emiatt képtelen voltam igazán küzdeni, de legalább szereztem egy pontot a csapatnak."
Viszlát Kimi, gyere Hamilton -
#568 hát Webbernek tavaly azért voltak olyan versenyei amikor jó autó volt alatta, most mondok egy példát: tavaly monaco: Heidfeld kb egy kör alatt megelözte a lassu Alonsot Webbernek kellet vagy 8-10... sztem se rossz pilóta de ha jó autója is lesz sztem akkor sem lesz képes futam(okat) nyerni... -
#567 Nicoval kapcsolatban abszolút egyetértekNgayobb volt a füstje,mint a lángja. -
#566 Igen, de van némi különbség, a Williams hát, utobbi években sehol nemvolt még a BMW-vel sem. És miután privát csapat lett ez esélyei még inkább lankultak, mondhatni nulla közeli. Webbert egy remek pilótának tartom és a Williamsnél semmi, semmi sikere sem volt :(, pedig ő ugyment oda hogy gyári csapat és legalább futamokat nyernek. A Meki gyári és minden évben VB esélyes, sajnos a Williems nem és feltehetőleg nem is lesz az, hacsak... Rosberget meg kárvolt berakni ebben az éveben, remélem Hamilton nemigy fog járni, mert ha őis ilyen remek reljesítményt nyujt majd akkor inkább 1 év tesztilótai állást neki. És a Meki azér hozta idén a 3.4 helyeket ellenben a Williemsnél csoda számba ment ha mind2 pilóta célba ért, de ha 1is már az is eredmény vot, főleg ha pontot is hozott. -
#565 ugyanigy látom, de akkor azt nemértem h mért ócsárolod a Williams csapatot, attól h volt két lúzer pilóta akik kiestek az elsö körben arról, nem az autó tehet... -
#564 Nemkell itt dramatizálni, azt hogy a jövő mithoz senki sem tudja, senkit és semmit nem kell, nem lehet előre leírni... ( csak aztán jövőre nehogy a Meki legyen a legjobb ugye? ez is bennevan ).
De mint sokszor most is leirom, csupán egy csapat és egy ember lehet vb címes, erre van jópár csapat. A Ferrari után most a Rönó jön, ki tudja meddig, és hogy a Rönó után kijön? kitudja... -
#563 hát ez a futam hiven tükrözi a McLaren idei teljesitményét, no futamgyözelem, ezen a futamon se voltak sehol, Kimi megpróbált izmozni Schumival de aztán rájött h reménytelen! Montoya, Kimi jól tették hogy otthagyták a süllyedöben lévö csapatot... -
#562 mázlija van a Mclarennek... -
#561 Nem lesz gyári csapat a Mercedes
A hétvégén felreppent a hír, miszerint a Mercedes hamarosan felvásárolja a Ron Dennis és Mansour Ojjeh birtokában lévő McLaren részvényeket (40 %).
Ron Dennis cáfolta a híreszteléseket. "A közeljövőben nem tervezzük a részvények eladását. Bosszantó, ha egyes emberek a boxutcában azt hiszik, hogy előre meg tudják mondani, hogy mások mit tesznek majd."
-
#560 Semmi kockázata nem lett volna,ha Hamiltont ültetik be az utolsó futamra.Sajnos már nagy jelentősége nincs,elúszott ez az év.( és Rózsi tényleg beleszürkült a mezőnybe:(( ..)...sztem mindenki árgus szemekkel figyelte volna Lewis eredményét... -
#559 De La Rosa megy Brazíliába
Jó ideje folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy Lewis Hamilton, a fiatal brit GP2-es bajnok sikeres F1-es tesztjei után kipróbálhatja e magát igazi versenykörülmények között idén a McLaren csapat színeiben. Az esély sokáig megvolt, ám két nappal ezelőtt Ron Dennis szinte félreérthetetlen nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy szerinte még túl korai volna a bemutatkozás.
Ami akkor várható volt, mára hivatalosan is bejelentésre került, tehát az utolsó futamon Pedro de la Rosa vezethet Kimi Raikkönen mellett. A döntés egyik oka akár az is lehet, hogy a McLaren egyelőre teljesen nyeretlen ebben az évadban és a vezetőség szeretne egy tapasztalt jó képességű versenyzővel nekivágni az utolsó megmérettetésnek melyen, mint a spanyol versenyző mondja, elég jók a csapat esélyei.
„A kiábrándító suzukai futam után reménykedve tekintek előre az utolsó futamunkra. A jerezi tesztjeink ugyanis egészen jól sikerültek, s ezek után komoly esélyekkel indulunk Brazíliába." -mondta az újabb bizalmat kapott versenyző.
Ugyse nyertek, Hamiltont simán beültethettétek volna... Pedro meg sehol sincs, mikor beült a kocsiba volt egy kiugrása és nagyot akart alakítani, meg is tette, szépvolt, azt eltünt a középmezőnyben, mint sok pilóta... -
#558 Ez nagyon jól sikerült átírás lett.. -
#557 Akár Hamilton is vezethet Brazíliában
Ron Dennis nem zárta ki a lehetőséget, hogy már az évadzáró Brazil Nagydíjon lehetőséget ad Lewis Hamiltonnak Forma-1-es versenyen való debütálására. A McLaren vezére gokartos kora óta egyengeti a 21 éves brit pályafutását, s miután Hamilton idén megnyerte a GP2-bajnokságot, elérkezettnek tűnik az idő a következő lépcsőfok megtételére. Hamilton nemrég részt vett a McLaren silverstone-i gyakorlásán, a jövő héten pedig Jerezbe utazik a wokingiak tesztcsapatával. Ha ott is meggyőző teljesítményt nyújt, nem kizárt, hogy Interlagosban Pedro de la Rosa helyett ő vezeti a 4-es rajtszámú McLarent. Dennis mindenesetre leszögezte: el akarja kerülni, hogy idejekorán mélyvízbe dobja a tehetséges versenyzőt. "Ha egyszer valóban Lewist szeretnénk szerepeltetni a csapatnál, miért ne készítenénk fel megfelelően? Nagyok a várakozások vele szemben, és ebben a sportágban bárkivel előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra hősből balekká válik. Miért tennénk ki őt ennek a veszélynek? Eddig briliáns karriert futott be. Ha a jövőben lehetőséget adunk neki, hogy a McLarennél versenyezzen, szeretném, ha addigra a lehető legfelkészültebb lenne " - nyilatkozta Dennis, aki azt is hangsúlyozta, hogy a jerezi teszt célja nem Hamilton képességeinek felmérése, csupán tanulási lehetőség biztosítása. -
G_ArchAngel #556 -
#555 Ron Dennis:
"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. A világon ilyen böszmeséget még istálló nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet, nem, nem lesz megbízhatóbb a kocsi. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az Mp/21 lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a McLaren valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős fejlesztést, vagy új szemléletet, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a középmezőny végéből hoztuk vissza a csapatot. Semmit. Ha el kell számolnunk a szúrkolóknak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Kaptok egy szép kocsit amivel semmit sem érünk el? Vagy, hogy VB címet ígérünk? A tények bizonyítják, nincs ütőképes autónk, amit kaptok, az ugyanaz, mint 4 éve volt."
2006, McLaren-Mercedes elnökségi ülés, Woking
Egy picit átszerkesztve a szöveg még igaz is, persze én nemigy gondolom, kitartok a csapat mellet. Semmi politikai jellegű szándék nincs benne, 1szerűen a poén kedvéért "írtam". -
#554 Williams: a McLarennek Hamilton kell
A McLaren-Mercedes még nem döntötte el, hogy Kimi Räikkönen mellett melyik versenyző képviselje őket az évadzáró Brazil Nagydíjon. Frank Williams nem érti miért hezitál a csapat.
"Nem akarom megmondani Ronnak, hogy mit tegyen, de Hamilton leigazolásával kapcsolatban bátran kijelenthetem, hogy nem bántam meg, hogy Nicot a GP2-ből ültettem az autómba. Egy cseppet sem."
"Ron helyében nem várnék az első bevetéssel. Lewis egy igazi tehetség. Egyesek egy apró részletről gyakran megfeledkeznek: egy fiatal pilóta szerződtetése csökkenti a költségeket, ha fizetést évről évre emelni is kell. De sokkal rugalmasabb a dolog." -
#553 De... vajon akkor miért írtam le?:D -
#552 Ezt ugye te sem gondolod komolyan! Ez a csapat csak árnyéka régi önmagának. A merci motorokra meg azért nem kéne mindent rákenni. -
#551 Kimi Räikkönen szerint Fernando Alonsóval könnyebb dolga lesz a McLarennek, ő maga ugyanis olykor hajlamos a lustaságra. Ron Dennis pilótája szavaihoz tréfásan hozzátette: az idei szezonból hátralevő két futamon már nem lustálkodhat a finn. -
#550 Biztos hogy dolgoznak, és fejlődnek. Alapvető probléma a motor szavatossága. Talán megoldják jövőre, talán nem. Ez a csapat nem szánalmas, hanem a top3 egyike. Sok, nagyon sok balszerencse éri őket, tavaly is sokszor kitették őket a versenyből, idén és ez nem a pilóták-csapat hibája. A műszaki problémák igen, de mégse mivel mindig a tökéletesre törekednek, de ha nem jön össze akkor nemjön össze. Idén pedig jóval kevesebb probléma volt a kocsival, csak most nem olyan gyorsak. -
#549 ha Montoya nem hagy ki két versenyt és nem közösitik a csapatból tavaly, akkor megnyerte volna a vb-t. láthattuk hogy azért megtudta verni a nagy Kimit is, és Ö nem hajtotta szét az autót. na mindegy. majd Alonsoval talán elérnek vmit, kiváncsi vagyok ki lesz a második számu pilóta.
Hakkinen volt a legjobb!!! -
#548 "Azt szeretnénk elérni, hogy csapatunk is az ilyen álmok szülőatyja legyen."
Akkor lehet el kéne kezdeni dolgozni és nem a süketelést folytatni mert a ez a csapat már a szánalom kategóriáját súrolja. Hihetetlen hogy amit el lehet rontani azt ők mindíg elrontják. -
#547 A McLaren teljes megújulást ígér 2007-re
Ron Dennis, a csapat vezetője megerősítette, a McLaren komoly arculatváltáson megy majd keresztül az elkövetkezendő hónapokban, és a 2007-es idényt egy teljesen új "köntösbe" öltöztetett gárdával, és filozófiával kezdi majd meg.
A szakember viszont hangsúlyozta, a változások semmit nem változtatnak majd a csapat célján, ugyanis továbbra is a győzelemre hajtanak minden egyes versenyen.
"Semmilyen formabeli változás nem befolyásolhatja a csapat célját, mely továbbra is a győzelem. Mindig is azért leszünk a Forma-1-ben, hogy miénk legyen az első hely" - mondta Dennis. "Azonban egy kicsit változtatni akarunk az eddigi hozzáállásunkon, hogy még sikeresebbek lehessünk. Jelenleg is a részleteken dolgozunk."
A McLaren tavaly decemberben jelentette be, hogy a jövő évre leszerződött a Ferraritól az idény végén távozó Vodafone-nal, mely már akkor sejtette, hogy komoly arculatbeli változtatások elé néz a csapat a 2007-es idényben.
Az idei festésben már előtérbe került a piros szín, mely talán előszele lehet annak, amire a jövő évben számíthatunk. A csapat továbbá elveszíti sztárját, Kimi Raikkönent, ám helyébe egy újabb csillag, Fernando Alonso lép majd, akitől mindenki sokat remél.
"Másképpen állunk majd a dolgokhoz" - magyarázta Dennis. "Célunk az, hogy megvalósítsuk az emberek álmait, és az álmuk részesei legyünk. Nem csak a múltról való álmodozásról beszélek, hanem a jelenről, és természetesen a jövőről is. A kisgyerekek autóversenyzők, asztronauták, vagy orvosok szeretnének lenni. Azt szeretnénk elérni, hogy csapatunk is az ilyen álmok szülőatyja legyen." -
#546 Dennis: A McLaren nem eladó
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis szerint minden eddiginél jobb anyagi helyzetben van a wokingi alakulat, éppen ezért nem is tulajdonít különösebb jelentőséget azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint a Mercedes a gárda felvásárlását tervezi.hirdetés
A McLaren kétszázadik Forma-1-es versenyét teljesítette motorszállítója és egyben részvényese, a Mercedes-Benz partnereként a hétvégén megrendezett Török Nagydíjon.
A DaimlerChrysler leányvállalata az 1963-ban alapított McLaren versenyistálló 40, míg Dennis a 30 százalékát birtokolja, azonban egyes híresztelések szerint a Mercedes-Benz felvásárolná az egész csapatot, miután 1999-ben hozzávetőlegesen 400 millió dollárért szerzett részt az F1-es alakulatból.
A hírek szerint a Mercedes nincs megelégedve a csapat teljesítményével, hiszen az 1996-os évad óta első alkalommal fordulat elő olyan, hogy a McLaren egyetlen futamgyőzelmet sem szerez a szezon során.
Dennis azonban cáfolta, hogy a Mercedes felvásárolná a csapatot, hiszen elmondása szerint a McLaren még soha nem volt ennyire jó anyagi helyzetben, mint most. A wokingiak a jövő évet a Renault világbajnokával, Fernando Alonsóval, illetve a Ferrari jelenlegi főszponzorával, a Vodafone-nal kezdik meg, így financiálisan valóban nem lehetnek gondjaik.
"Gazdaságilag még soha nem voltunk ennyire erősek, mint most" - mondta Dennis a Török Nagydíjon. "Minden eddiginél több partnerünk van, és talán mi büszkélkedhetünk a legtöbb támogatóval a jelenlegi mezőnyben. Nekünk van a legkisebb adósságunk a Forma-1-ben. Kevesebb, mint 20 millió dollár. Az egyenlegünk pedig körülbelül 300 millió dolláron áll."
Dennis azonban nem titkolta, hogy folyamatosan tárgyalnak a Mercedes vezetőségével, ám tisztázta, csakis olyan változások lesznek, melyek erősebbé teszik a csapatot.
"Már 1999 óta folynak a tárgyalások, hogy megerősítsük partneri kapcsolatunkat" - folytatta a McLaren vezetője. "Már korábban is voltak változások a vezetőségben, és még új elnököt is választottunk. Mindig van, mit megbeszélni, de csak olyan lépésekbe fogunk belemenni, melyek a csapat javát szolgálják. A McLarent és a Mercedes-t is egy cél vezérli."
Bár korábban szó volt arról is, hogy egy esetleges hatalomátvétellel, Dennis elbúcsúzhat jelenlegi munkájától, a Mercedes vezetősége korábban ígéretet tett neki, hogy hosszú távon számolnak vele. -
#545 Már vártam mikor mondja valaki...
Szerintem nem az övé, ottvan a képen 1 tag lehet az ő kocsija...
Nem a Kimi házánál készültek a képek
stb... stb...
A Mercedes amugyse nézné jó szemmel hogy Ferrarival mászkál... Mercije van ez tuti... -
#544 ott figyel az enzo a garázsban :D
biztos nem a ferraritól kapta "CSAK ÚGY"... :) -
G_ArchAngel #543 tud élni a srác... -
-
#541 anno egy Michael Schumaher nevű pilóta pár szerelővel és az öccsével lebontott egy hotelszobát...
a sok cubalibre-től megerősödve még tv-ket is kidobták az ablakon...
a ferrarinál ez belefér, a mclarennél kevésbé... -
#540 Kimi Räikkönen ittasan vezetett?
A BAMS az elmúlt vasárnap arról számolt be, hogy Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíjat követő Red Bull partin elveszítette pénztárcáját, amelyben a személyigazolványa és a jogosítványa mellett néhány ezer euró is lapult.
Az Agenzia Giornalistic Italia értesülései szerint a finn pilóta azért "veszítette el" a jogosítványát és a pénzét, mert ittasan ült be az autó volánja mögé.
"Nem kizárt, hogy a történtek után a Ferrari kételkedik majd a leigazolásában." – írja a lap.
Jó taktika, igyál csak :)))))))) -
#539 A Merci megveszi a McLaren részesedését. -
#538 De La Rosan gyözelemre hajt -
#537 A McLarent lenyűgözte de la Rosa szereplése
A McLaren vezetősége ódákat zengett a Magyar Nagydíjat követően Pedro de la Rosa teljesítményéről, aki a következő két versenyen még biztosan rajthoz állhat a csapat színeiben.
hirdetés
Pedro de la Rosa / McLaren
Forrás: EPA
A wokingiak tesztpilótája azok után kapott lehetőséget a versenyzésre, hogy Juan Pablo Montoya az Amerikai Nagydíjat követően felbontotta szerződését a csapattal, és elhagyta a Forma-1-et.
A spanyol versenyző a Francia Nagydíjon a két pontot érő hetedik helyet szerezte meg, míg Németországban már a harmadik körben feladni kényszerült a küzdelmet. A hétvégén megrendezett Magyar Nagydíjon azonban eljött de la Rosa ideje, és az esővel tarkított versenyen megszerezte pályafutása eddigi legjobb helyezését, a második helyet.
A McLaren vezetősége is leemelte kalapját a spanyol előtt, aki nem kizárt, hogy a jövő évben Fernando Alonso csapattársaként fog versenyezni a wokingiaknál.
"Úgy gondolom, hogy hozza a tőle elvárható eredményeket" - mondta a csapat ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh. "Jól kijövünk egymással, remek munkát végez. Ő volt a csapat legnyugodtabb tagja, miközben mindent megtett azért, hogy megelőzze Michael Schumachert a futam utolsó részében. Aggódtunk egy kicsit, de ő mindvégig higgadt maradt, mert tudta, hogy van még ideje, és előbb vagy utóbb úgyis elmegy Michael mellett."
"A hétvégi versenyen tökéletesen teljesített, mindvégig gyors volt miközben tudta, be kell fejeznie a futamot, és ennek fényében vezetett, noha koránt sem voltak ideálisak a körülmények." -
#536 De la Rosa az év végéig maradhat
Valószínűleg az évad utolsó öt versenyén is Pedro de la Rosa lesz Kimi Räikkönen csapattársa a McLaren-Mercedesnél - derül ki Ron Dennis vasárnapi nyilatkozatából. A wokingi istálló csapatfőnöke a Hungaroringen elárulta: a McLaren vezetése csak a Magyar Nagydíj után vitatja meg, ki vezesse Juan-Pablo Montoya megüresedő autóját Törökországtól, a döntés azonban de la Rosa remek teljesítménye miatt könnyűnek ígérkezik. "Pedro kiváló munkát végzett az időmérőn. Két autót ugyan megbüntettek, és ezek lehet, hogy előtte, de az is lehet hogy mögötte végeztek volna" - utalt Michael Schumacher és Fernando Alonso büntetésére Dennis, aki roppant pozitív véleménnyel van de la Rosáról. "Remekül látja el feladatát Kimi támogatójaként. Nagyszerű srác, és igazán csapatépítő szellemű pilóta. Az istállóban most harmónia honol, ezért nem lesz nehéz dolgunk, amikor választanunk kell." Korábban felmerült, hogy a McLaren másik tesztpilótája, Gary Paffett is szóhoz juthat az idény végén, de ennek esélye de la Rosa remeklése miatt jelentősen csökkent. -
#535 Räikkönen jól teljesítene 'hazai futamán'
Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíjon futja századik Formula-1-es versenyét, ezért szeretne jól teljesíteni. Hockenheimban a harmadik helyet szerezte meg, így bizakodó, hogy a McLaren-Mercedes tovább fejlődik.
"Számomra a Magyar Nagydíj olyan, mintha a hazai versenyem lenne, mivel a lelátókon számos finn szurkoló foglal helyet. Mindent el fogok követni annak érdekében, hogy egy jó eredménnyel ajándékozzam meg őket."
"Az MP4-21 sebessége és egyensúlya sokkal jobb lett. A Hungaroringen a leszorító erő lehet a döntő. Az aerodinamika és a légellenállás alárendelt szerepet játszanak. A számos lassú és szűk kanyar miatt maximális szárnybeállításokkal indulunk."
"Az előzés nehéz, de tavaly két autót is sikerült lehagynom a rajtnál. A jó rajtpozíció itt is olyan fontos, mint Monte Carloban. A pálya felületét folyamatosan tisztítják, emiatt a por nem nehezíti meg jelentősen a beállítási munkálatokat."