105
  • avman
    juj. ebből fut valami más oprenceren? és nem how to buy. juj.
  • avman
    ezt úgy hívják integrated and supported, not free.
  • avman
    ezek aztán hűdenélkülönözhetetlen opciók egy böngészőhöz. látott már vki biztonsági résekkel nem telealkotott IE-t, amivel pistike felmegy a netre és nem szop be 1 hét alatt több tucat dolgot? persze arschsg kolega, de ő a kis kék ms mintás szemüvegén néz mindent. ráadásul nem egy iq bajnok, szóval ő nem ér.
  • FTeR
    jujj. ezt gondold végig még1x.
    m$ termékek (ha van időd, számold meg léci, h ebből hány integrált)
  • FTeR
    ha van már egy böngésződ, akkor azt mindenféle felár nélkül lecserélheted az éppen aktuális IE-re.
    xp-ben pl az IE6 a beépített, mégis ha kijön az IE7 simán lecserélheted rá.
    _tehát_ ingyenes.
    (ha egy alkalmazás több os-re is elérhető azt nem ingyenesnek, hanem multiplatformosnak hívják.)
  • FTeR
    "A platformfüggetlen programozás nyelve a Java."
    nem csak java van, ráadásul ez egy igen nehézkes nylev.
    jómagam pl még nem nagyon láttam igazán elfogatható java-s weboldalt. ráadásul tetű lassú.
  • FTeR
    no offend. és távol álljon tőlem, h belekössek IE dícsérésbe, de wysiwyg-et már jómagam is írtam crossplatformra (operában voltak gondok, de opera addig nem érdekel még nem hajlandó támogatni az xml-t).
  • arty
    monopoliumra tört e az MS az IE-vel?

igen!

innentől nincs róla miért többet beszélni, alternativákat kell használni, h ezt megakadályozzuk. elkorcsositotta a szabványokat(azzal hogy egyeduralkodása mellett csesztek szabványokat követni, sőt, saját baromságokat eszeltek ki), emiatt sziv most az egész világ ...

Tudom, a csőlátásod megakadályoz abban, hogy reálisan lásd a dolgokat.
  • whitehawk
    Sőt, 3 böngésző :D Az icab is.
  • whitehawk
    Amúgy a cikk megint felületes mert 2 böngésző is átmegy az Acid2 teszten, és nem csak a Safari.. A KDE böngészője a Konqueror.

http://hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8945
  • whitehawk
    a logikus ellentetje az illogikus, vagy a logikátlan. Az illogikátlan tehát a logikus, mert kettős tagadás :D

Egyébként meg ez a "biztonságra helyeztük a hangsúlyt szöveg gáz. Lett volna 1-2 évük, de nem csináltak semmit. És itt látszik a hogy egy multinak nem érdeke a világot jobbá tenni, mint ahogy sokan a windowst világmegváltónak hirdetik: Ha nincs verseny nem csinálnak _SEMMIT_. Mihelyt a firefox teret nyert rögtön elkezdtek fejleszteni.
  • Yv@n
    Dehogy, hisz az nem biztonsági funkció :)
  • Alfa Of NS
    Vajon az IE7 mar kepes lesz az uj ablakot teljes kepenyosen megnyitni?
  • nenad
    a vicces az ilyen es ehhez hasonlo agymosasra iranyulo bejelnteseknek, hogy amikor a csodalatos evekig fejlesztett, - elsosorban a biztonsagot szemmel tartva - termek megjelenik, 1-2 ora, nehany nap, es rengeteg folt van azon a dedelgetett biztonsagon. MS-nel nem szabad a biztonsag szot komolyan venni. Ez a tapasztalat. Sajnos.
  • arschsg
    Ilyen illogikátlan hozzászólást nem rég láttam, mivel, gyakran olvasom (sajnos) az itteni hozzászólókat, köztük olyanokat mint a tiédet.
  • arschsg
    na fogadjunk...
  • TothLaci
    Nagy köszönet jár FireFox szerkesztőinek, így legalább MicroSoft is többet áldozhat az Internet Explorer továbbfejlesztésére, és nem ül annyira nyugodtan a s*gg*n, azzal a tudattal, hogy tőlünk úgysincsen jobb. :)
  • savior
    majd talan felvasaroljak azt a ceget amelyik a tesztet csinalja es akkor atmennek
  • savior
    ms mindent integral, 1 olyan programjuk sincs ami nem a windows resze lenne
    persze igy a kutya se foglalkozik azzal, hogy jobb programokat gyujtson be, mert ugyis ott az integralt...
    en pl ff-et hasznalok, nem ertek amugy a virusokhoz meg a spywarekhez, mondhatni lama vagyok :) viszont soha semmi szar nem jon fel a gepemre... nem ugy mint az ie-vel, amivel par oras hasznalat alatt is osszeszedtem valamit
    nem toltogettem, nem is engedelyeztem semmit, csak jott :)
    nomost akkor hogy is van az hogy az egyik bongeszo jo biztonsagot tud nyujtani 0 tudas mellett, a masik pedig siralmasat?
  • TothLaci
    Most azon dolgoznak, hogy az ún. Acid2 teszten átmenjen az IE is. :D
  • Caro
    Jah, hát szerintem is vicces :)
    Szerinted mit csinál ingyen az MS?
    Semmit!
    Csak mivel beleintegrálják az operációs rendszerbe, csak akkor fogod tudni használni, ha megveszed(vagy... megszerzed: )).
  • Caro
    "Miutan 10 szer tobben hasznaljak az IE-t mint az osszes tobbi bongeszot egyuttveve, nyilvanvalo hogy legalabb 10-szer tobb lama is hasznalja. Ugyanakkor az is nyilvanvalo, hogy ezt a crackerek is tudjak, vagyis az idejuket a legnagyobb haszonnal kecsegteto dolgoba fogjak olni."
    A böngészőben nem szabad réseket hagyni.
    Az open source erre megoldás.
    "Tovabba az IE nem csak egyszeruen egy web bongeszo, hanem egy programozasi platform gyakorlatilag. Ez azt jelenti, hogy a netrol letoltott programokat futtat (persze izolaltan). Nomost hogyha figyelembe vesszuk, hogy hanyan hasznalnak IE-t, es hogy a tobbi browser nem programozasi platform, es hogy CSAK IE-re irnak mindenfele gonosz kodot, akkor azt lehet mondani, hogy az IE a manapsag elerheto legbiztonsagosabb, es legnagyobb tudasu web bongeszo."
    Az IE "programozhatósága" az háziszabvány.
    A platformfüggetlen programozás nyelve a Java.
  • TothLaci
    Egyetértek veled. ;)
  • smv
    "Biztos vagyok benne, hogy a FireFox is "húú de szar" lenne, ha már CSAK A NEVE IE-re változna vagy, MS adná hozzá a nevét:) Hiszen, mint tudjuk: "Az a menő, aki a legjobban tudja fikázni a világ legnagyobb szoftver cégét":)"

Éjen a kissebségi komplexus. :D

"sajnos IE én még sose szoptem be semmit, hiába használom 1998 óta."

elhisszük, te hűdefasza pro gec vagy, de tudod nem midnenki ilyen. Legalább 1szer mindenki szopott már be vírust az ie miatt. Te mindig leszólod a linuxosokat, hogy jajj hát az milyen proknak való dolog, meg hogy nem mindenkinek megy alatta minden. hát látod a winnel is így vannak nagyon sokan. Szinte lehetetlen elérni azt h vírusmentes legyél xp tűzfallal, és ie6 -al.

"Aki meg azzal "dicsekszik", hogy mennyi szart beszopott IE-vel, az csak saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy milyen lámer is az illető."

Vagy az állít ki magáról szegénységi bizonyítványt, aki nem hajlandó elhinni, hogy egy átlag usernek fél óra sem kell összeszedni valami szutykot alap winnel a gépre.
  • dnes82
    Fogadjunk Te azt is elhiszed, hogy a Mc Donald's -ban ha menut kersz, akkor a kola ingyen van. Mutass egy operacios rendszert a DOS/Windows -on kivul, amin elindul az IE7 binarisa. Kifejezetten torekednek arra, hogy mashol ne is lehessen futtatni. "IE7.0 is INGYENES lesz" kesz..
  • cye
    hmmm... szoval rosz az IE...? Hogy sok spyware-t lehet elkapni vele? Hmm... akkor egy kis filozofiai fejtegetes:

Miutan 10 szer tobben hasznaljak az IE-t mint az osszes tobbi bongeszot egyuttveve, nyilvanvalo hogy legalabb 10-szer tobb lama is hasznalja. Ugyanakkor az is nyilvanvalo, hogy ezt a crackerek is tudjak, vagyis az idejuket a legnagyobb haszonnal kecsegteto dolgoba fogjak olni.

Tovabba az IE nem csak egyszeruen egy web bongeszo, hanem egy programozasi platform gyakorlatilag. Ez azt jelenti, hogy a netrol letoltott programokat futtat (persze izolaltan). Nomost hogyha figyelembe vesszuk, hogy hanyan hasznalnak IE-t, es hogy a tobbi browser nem programozasi platform, es hogy CSAK IE-re irnak mindenfele gonosz kodot, akkor azt lehet mondani, hogy az IE a manapsag elerheto legbiztonsagosabb, es legnagyobb tudasu web bongeszo.

Csak egy-ket egyszeru kerdes:
    - Latott mar valaki WYSIWYG (what you see is what you get) szerkesztot teszem azt firefox alatt, vagy mas alatt, ami nem Java-s volt?
    - Latott mar valaki rendes kliens oldali XML, XSLT, XHTML technologiakra epulo webes alkalmazast nem IE alatt (Flash es Java nelkul)?
    - Latott mar valaki firefox alol javascriptbol inditott SOAP alkalmazast?
    - Latott mar valaki pl "linux update"-et firefoxon keresztul?
    - Latott mar valaki firefoxos openoffice-os hataridonaplot, contactlitet active desktopon megjelenni linux alatt?
    - Latott mar valaki .HTA programot futtato firefoxot, amint pl az ember sajat gepenek konyvtarstrukturajaban kalandozott (es megis gyakorlatilag az egy helyi weblap)?

Csak azert, mert ezek IE alatt mind alapkiszerelesben mukodnek, es megfelelo korultekintessel jarnak el biztonsag teren...
  • janyikzs
    Én sem letöltés vezérlőre gondoltam, inkább a letöltések "kezelésére", ez sajna eddig az Opera és a FF szebben, jobban és átláthatóbban csinálja.

De mivel az igazi "nagy" letöltéseket én sem browserrel csinálom, így az a pár fájl végülis mindegy mivel jön le...
  • arschsg
    És amúgy Kedvesem, IE-ért mióta kell külön fizetni? Cuncibogár...

Más:

"A jelenlegi statiszikákban az Internet Explorer 87, a Firefox pedig 8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik..."

Mivel IE7.0 is INGYENES lesz, XPSP3-ban már alapból benne lesz, Vista-ban is, és sokkal többet fog tudni, mint a mostani IE 6.0SP2, IE megint feljön majd.

Aki meg azzal "dicsekszik", hogy mennyi szart beszopott IE-vel, az csak saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy milyen lámer is az illető.
  • arschsg
    sajnos IE én még sose szoptem be semmit, hiába használom 1998 óta.
  • avman
    monnyuk ha meg az ie neve változna firefoxra mindenki fujjogna :D és a kutya sem használná. csak tudod a firefoxnak van egy nagy előnye: free kezdeményezés... gyanítom soha nem fogsz beszopni annyi cuccot vele, mint akár az ie7el megjelenés után pát hónappal.
    az explorer eddigi változatai úgy szarok, ahogy vannak, és nemcsak az internet expl., hanem az a fosadék, ami állandóan összeomlik a desktopomon (félreértés ne essék, magam is xp-t használok, oemet). csak épp ezért a pénzért kapok egy progit, amihez jobb esetben mégeccer annyi pénzért kell 3másik + meg még 3 ingyenes ami rendbetartja. és még így is ghostolhatom vissza (megint pézes progi, hoppá) fél évente. tény, h nyúzva van, meló, hobbi, játék, multimédia. szóval, aki FF fan még valhol meg tudom érteni, de aki MS és IE, nos annak szellemi képességeit igencsak megkérdőjelezem.
  • arschsg
    Egyik webbrowesenk sincs letöltés vezérlője. Erre a FlashGet vagy a GetRight esetleg DAP a legjobb.
  • arschsg
    IE rulz
    Mozilla suxx
  • janyikzs
    Nekem mindhárom böngésző jelen van. A böngészéseim során csak kb. 1% az, aminél befolyásolja a megjelenést valamelyik böngészőre, de akkor váltok. Nem igazán volt problámám egyikkel sem.

Egy ici-pici problem az Operával: nálam az kb. 5-6 másodperc után jön be, ezzel szemben az IE és a FF 1 másodperc sincs. Most ne írjatok olyet hogy az nem sok, de ha egyszer nem tapasztalok más különbséget, akkor ez a legszembetűnőbb.

Az IE7 remélem tényleg jó lesz, és akkor az FF is háttérbe szorul (nálam). Egyedül az IE mostani letöltéskezelőjével nem vagyok megelégedve, azt azért még átdolgozhatnák!
  • siposbence
    IE suxx
    Mozilla rulz
  • Hysteria
    opera rulz
  • testerlnx
    ok, de nem tom, hogy pontosan mire gondolsz...
    a designer-es megjegyzés nem tetszett, vagy a picipuha "?fikázás?" ?
  • arty
    ez is tény .. "meg h ami szar, az szar" ezis ;)
  • arschsg
    Biztos vagyok benne, hogy a FireFox is "húú de szar" lenne, ha már CSAK A NEVE IE-re változna vagy, MS adná hozzá a nevét:) Hiszen, mint tudjuk: "Az a menő, aki a legjobban tudja fikázni a világ legnagyobb szoftver cégét":)
  • h4x0r
    Amig az oldalak jol jelennek meg IE-ben (es mivel arra nyomjak a "webdesignerek" a cuccot), addig Atlagos Istvan nem fog valtani...
  • CAD
    :) ebbe ne is mennyunk bele... talan a lustasag miatt, talan az igenytelenseg miatt... pff